polise hiç güvenim kalmadı

Kodla Büyü
Valla şu yaşıma kadar hep dua ederim polise işim düşmesin diye.
Neden derseniz tavırları hiç hoşuma gitmiyor.
Hep kötü anılarım olmuştur.
Sonuc olarak polise güvenmiyorum.

devletimizin gücü ancak mazluma yetiyor. terörist olsan affediyor da açlıktan ekmek çalsan affetmiyor. mantıksızlıklar, yanlışlıklar, olumsuzluklar çok fazla. olumlu olan şeyler çok az bence.

halk' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
halk' Alıntı:
Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?

Zaten yakalama yetkisi yok! Anında soruşturma, kovuşturma, sicil, takibat, uyarı, kınama, sarı zarf, mahkeme, maaştan kesim vs.geçirir. Hiç gerek yok. Ben olsam olay yerine bile gitmezdim. İyiki gelmişler yanına en azından.
o zaman niye varlar. niye maaş alıyorlar. ben onlara güvenmesem kendi işimi kendim görürdüm.

Arkadaşım kendi işimi kendim görürüm diyorsan o adamı ya da sinir olduğun kişiyi temizlersin, pişmanım der 2 ayda iyi halden çıkarsın. Bu iş böyledir. Polise havale etme işi. Polisin yetkisi yok. Bizim orada bir hırsızı polisler gece boyunca yakalamaya uğraştı adam hiç hapis yatmadan direk çıktı. Var ya polis kahroluyor resmen ya. Olmaz bu kadar. Ben olsam yakalamaya falan da uğraşmam. Sen o adama nefsi müdafa edip ateş açsan görev başındaki hırsıza mukavemet ve orantısız güç kullanma ve görevi kötüye kullanma ve adam yaralamaktan başına gelmeyen kalmaz. O sana ateş açsa sehven olur, pişman olur ve İYİ HAL'den çıkar. O yüzden polise suç atmayın.

Aynı şey öğretmenlik için de geçerli. Ben geçen birisini konuşurken duydum. Eleman diyorki: Öğrenciler öğretmenlerin yanında laubali ve argo şekilde konuşuyorlardı. Öğretmenler duymalarına rağmen hiç müdahale etmediler. Demekki öğretmenler kötü diye bir yorum yaptı. Halbuki bilmiyorki sen müdahale etsen o argolardan sanada söyler ve sap gibi kalırsın ortada. Hiç bir şey yapamazsın. Yaparsan velisi üzülür.
Aynen katiliyorum.

geçen sene bizim de başımıza geldi. ilk defa.. duygusal depresyondasın.
çağırdık geldiler, vuran çocuk, mal sahibi komsermiş hatayda.
polis amcalar yazdı çizdiler, ne oldu %80 ben kusurluymuşum.
krokiyi bile siz çizin arkadaşlar, krokiden bizi kusurlu buldular,

nese1982' Alıntı:
muratci' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
polisler niye var....bunu soruyorum kendi kendime. adamı gücümün yettiği kadarıyla dövüp kaçmadığıma pişmanım.
Polisler işte o zaman var. Suçluya fiske vursanız en büyük suçlu siz olursunuz. Çünkü sizi yakalamak sizinle uğraşmak kolay. Yeriniz, yurdunuz belli. Hırsız, dolandırıcı vs. ile uğraşmak yargının ve polisin fazla mesai harcamasına sebep olur. Hemde tehlikeli kişiler oldukları için bunu da göze alamazlar. Yargıda son 8 aydır yaşadığım inanılması güç olayları kendi gözümle gördüğüm için böyle kesin konuşabiliyorum. Ama yinede bazı polis arkadaşları ve yargı çalışanlarını ayırıyorum. Her şeye rağmen değişmeden, görevini tam anlamıyla yapanlarda var.
adamın kaçacağını bilseydim emin olsaydım yapardım bunu. dediğiniz gibi sakın olmaya çalıştım.olurda mahkemelik olursam kullanacakları bişey olmasın diye. adam zaten kaçacakmış keşke ben de kibar olmasaydım.

Yani adalet sisteminin gücü de dürüst insanlara yetiyor.

Devir polis devri arkadaşlar akıllı olun biraz daha okuyup da olamadık bir polis be yavvv bekçi bile olmadık hatta güvenlik bile ...

bakın her meslekte iyiler kötüler var bu konuya girmeyeceğim. Yunuslarda çalışan bi arkadaşım var geçenlerde daha önse uyuşturucu içmek kullanmak temin etmek suçlarından 20 küsür defa sabıkası olan birini yakalıyor 30gr esrarla bunu içeri atıyolar eleman avukat tutuyor bana iftira atıyor kendi koydu diye bizim arkadas her ay mahkemeye gelip gidiyor oda avukat tuttu işini yaptığı için 2bin küsür liraya şimdi elinizi vicdanınıza koyun 20 defa sabıkası olan birini memurunla bir tutuyorsun memurunun huzurunu bozuyorsun maddi zarara uğratıyorsun mahkeme sürdüğü sürece tayin hakklarını taltiflerini engelliyorsun sen polis olsan napardın sıyırmazda

Kosovali' Alıntı:
halk' Alıntı:
nese1982' Alıntı:
halk' Alıntı:
Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?

Zaten yakalama yetkisi yok! Anında soruşturma, kovuşturma, sicil, takibat, uyarı, kınama, sarı zarf, mahkeme, maaştan kesim vs.geçirir. Hiç gerek yok. Ben olsam olay yerine bile gitmezdim. İyiki gelmişler yanına en azından.
o zaman niye varlar. niye maaş alıyorlar. ben onlara güvenmesem kendi işimi kendim görürdüm.

Arkadaşım kendi işimi kendim görürüm diyorsan o adamı ya da sinir olduğun kişiyi temizlersin, pişmanım der 2 ayda iyi halden çıkarsın. Bu iş böyledir. Polise havale etme işi. Polisin yetkisi yok. Bizim orada bir hırsızı polisler gece boyunca yakalamaya uğraştı adam hiç hapis yatmadan direk çıktı. Var ya polis kahroluyor resmen ya. Olmaz bu kadar. Ben olsam yakalamaya falan da uğraşmam. Sen o adama nefsi müdafa edip ateş açsan görev başındaki hırsıza mukavemet ve orantısız güç kullanma ve görevi kötüye kullanma ve adam yaralamaktan başına gelmeyen kalmaz. O sana ateş açsa sehven olur, pişman olur ve İYİ HAL'den çıkar. O yüzden polise suç atmayın.

Aynı şey öğretmenlik için de geçerli. Ben geçen birisini konuşurken duydum. Eleman diyorki: Öğrenciler öğretmenlerin yanında laubali ve argo şekilde konuşuyorlardı. Öğretmenler duymalarına rağmen hiç müdahale etmediler. Demekki öğretmenler kötü diye bir yorum yaptı. Halbuki bilmiyorki sen müdahale etsen o argolardan sanada söyler ve sap gibi kalırsın ortada. Hiç bir şey yapamazsın. Yaparsan velisi üzülür.
Aynen katiliyorum.
:+1:

önce öğretmenken karşılaştıklarınızı düşünün, elinizden hiç bişeyin gelmediği anları sonra böyle genelleme yapın.. illa ki görevini layıkıyla yapmayan polisler olabilir ama polislere güvenmiyorum diye silip atamazsınız.. bir velinin sözüyle öğretmenlerin silinip atılamayacağı gibi.. kaldı ki herkes sadece kendine verilen yetkiyi kullanabilir.. fazlasını siz de polis olsanız inanın yapamazsınız..

hocam olay valiliğin 20 metre ilersinde oldu. valiliğin önünde polis dolu. adam beni orda dövse ona bile ses çıkartmayacaklardı. oraya 4-5 polis intikal etse adam bence tırsardı. zaten adam ben polisi telle arayınca çıldırdı.polisden kaçıyo

Polis, sizin kafanızdan canlandırdıklarınızdan çok farklı. Ancak tercrübe edince insan anlıyor. Diğer şekilde size kim ne söylerse söylesin onlar kafanızda en yüce yerde oluyorlar ama melesef gerçekte orayı hiç hakketmiyorlar. Şuan yaşadıklarınız çok iyi anlıyorum sineye çekip ne olduklarını öğrenmiş oldunuz geçmiş olsun. :sleep:

hasari' Alıntı:
Polis, sizin kafanızdan canlandırdıklarınızdan çok farklı. Ancak tercrübe edince insan anlıyor. Diğer şekilde size kim ne söylerse söylesin onlar kafanızda en yüce yerde oluyorlar ama melesef gerçekte orayı hiç hakketmiyorlar. Şuan yaşadıklarınız çok iyi anlıyorum sineye çekip ne olduklarını öğrenmiş oldunuz geçmiş olsun. :sleep:

aynen katılıyorum.. polis beynimizdeki gibi kurtarıcı, imdadımıza koşan değildir.. değil.. olaydan sonra gelir, tutanakları tutar mahkemeye sevk eder.. dayak yiyebilir, sakat kalabilir, öldürülebilirsiniz.. sadece tutanakta yazanlar değişir onlar için..

halk' Alıntı:

hocam resmen saçmalamışsın, polisin görevi düzeni sağlamaktır tabiiki oraya gelecek.

cumhuriyet savcılığına suc duyurusu için dilekçe verip dilekçeye polislerin raporunu ekleyip olaay yerinde şahit varsa şahit bilgilerini birlekte ver diniz mi?

işte ozaman polisler o plakayı da adamıda hepsini bulur..

500 küsür tl dava açma masrafını karşılayıp dava açmanız gerekecek.

BBNET
Geri