Pardüs Etap 23 kurulumu dayatılabilir mi

Kodla Büyü
Çook haklısınız ama rahmetli Neşet Ertaş ın bi sözü var, haksızdan hak aranır mı diye, kimi kime şikayet edeceksin
Şikayetten ziyade; kendimizi talep eden, birlerinin eline düşmüş, birilerine mahkum gibi görmeseydik bir şeyler değişebilirdi belki. Elbette şu anda muhtemelen birçoğumuz norm fazlası olma endişesiyle, ailevi düzeni bozulmasın, huzurumuz kaçmasın- bu nasıl huzursa- diye vs. birçok nedenle istemeyerek bazı işleri yapıyor, yapmak durumunda kalıyor olabilir. Bunlar saygı duyduğum hariçten gazel okunmayacak içinden çıkılması zor cendereler. Ancak böyle böyle teker teker avlanmış ve sindirilmiş bir yığına dönüşmüşüz sanki. Ve bu çaresiz kabulleniş beraberinde yine kendimize zarar veren bir kısır döngüye dönüşmüş. Yapılmaması gereken işlerin herhangi bir sebeple yapılagele gele yaygınlaşması, haklı olarak o işin yapılmasına tepki gösterenlerin doğru ve yerinde duruşlarının; "herkes enayi bir akıllı sensin" tehdidi ile itibarsızlaştırılarak elde kalan son doğruların da neslinin tüketilmesine neden olmakta.

Neşet Ertaş'ı saygıyla yad etmekle birlikte Nasreddin Hoca'nın fil hikayesinin gerçekleşmesinden endişelenmekteyim.

Hem bizsiz bir iş yapamayacaklarını biliyorlar, hem de hakkımızı hiçbir noktada vermiyorlar. Bu ne pişkinlik? Yazdıkları yazının kanunen bir karşılığı bile yok (Öğretmene ders dışında iş verilemez. dayanak; Angarya Yasağı: Anayasa'nın 18. maddesi gereği, öğretmenlere eğitimle doğrudan ilgisi olmayan, görev tanımına uymayan teknik işlerin zorla yaptırılması yasaktır.).
Şahsım adına konuşuyorum; geçerim tahtaların başına yüklemeye çalışırım, olmuyor der çıkarım ki zaten yükleme işlemleri öyle kolaycada olmuyor çoğu tahtada. Gitsin yazıdaki belirtildiği üzere hevesli olan hocalarımdan, olmadı başka okullardaki YOS hocalarımdan rica etsinler.

Okul müdürü bakanlığın yazısını ilgi tutarak görevlendirme yapabilir. Siz de okul müdürlüğünün yazısına angarya anayasal suçtur sendika kararım var(sendikanız ne ise bilemiyorum) diyerek şerh düşersiniz. Düştüğünüz şerh gereği ilçeye ile vs yazılır onlarda öğretmen eğitim öğretimin aksamasını öğrencinin mağdur olmasına sebep olamaz öğretmene bildirin diye cevap yazar. Bunu çoğu öğretmen/idareci uyarı cezası zanneder ama değildir. Maçaları ceza vermeye yetmediği için sadece böyle göz korkuturlar. Sizin göreviniz derse girmek ders anlatmak nöbet tutmak vs. Geri kalan eğitim öğretim faaliyet dışı işlemleri Teknolojiye çok meraklı(!!!) okul idarecisi yapsın.

Bence kurun.6 ayda 1 kere bile internet hatasi vermedi.Oncesinde gunde 50 tane sikayet aliyordum.Hocam bu program var mi kardesim ac arastir kurmasini ogren diyorum yani sifir sikayet.

peki uzaktan tahtalara bağlanılabilmesi öğretmen ve öğrenci açısından güvenlik riski değil mi?

Eğitim öğretim sınıfındayız hepimiz teknisyen değil... YOS görevi olanlar ı bilemem ama sadece derse giren BT öğretmenleri bunu yapmakla yükümlü tutulamaz

her türlü, ne gibisi var mı?
Okulda derste kullanılan bir sistemde özel bilginiz yoksa neden korkacaksınız? Android ya da ios telefonda bankacılık işleri yapıyorsunuz, windows üzerinde mail, bankacılık vs işler yapıyorsunuz. Bunlardan daha tehlikeli olacak ne durum var onu soruyorum. Derste ders amaçlı kullanılan bir tahta. Bakanlık öğretmenin kişisel bilgilerini çalayım mı diyecek?

Demek istediğim ne gibi özel bilgimiz var ki tehlike olsun?

Okulda derste kullanılan bir sistemde özel bilginiz yoksa neden korkacaksınız? Android ya da ios telefonda bankacılık işleri yapıyorsunuz, windows üzerinde mail, bankacılık vs işler yapıyorsunuz. Bunlardan daha tehlikeli olacak ne durum var onu soruyorum. Derste ders amaçlı kullanılan bir tahta. Bakanlık öğretmenin kişisel bilgilerini çalayım mı diyecek?

Demek istediğim ne gibi özel bilgimiz var ki tehlike olsun?
o zaman neden işletim sistemi değiştiriyoruz?

o zaman neden işletim sistemi değiştiriyoruz?
En basit nedeni bakanlık atıl olup kullanılmayan tahtaları tespit etmek istiyor benim düşüncem. Gerisini de vardır planı.

C. rac. k sıkıntısı da cabası. Zamanında epicpen diye bir uygulama vardı. Üç kağıt ile bir sürü para aldı bakanlıktan. Fatih kalem o sebeple çıktı ve yayıldı.

BTR görevi 1.5 yıldır almıyorum. Müdüre ufak tefek işlerde yardım ederim dedim. Keşke onu da demeseydim BTR'den farkım yok. Pardus için gelen yazıyı bana göndermiş müdür mecbur yapacağım papaz olmak daha kötü.

ilksms
Geri