LocalInternet
Aktif Üye
güzel soruhani mesele güvenlikti neden idareci pcleri hala windows?
güzel soruhani mesele güvenlikti neden idareci pcleri hala windows?
onlarında eylül e kadar geçişleri tamamlanacakmış duyumlarıma göre, tabi buradaki üst düzeyde olan arkadaşların cevapları daha önemlihani mesele güvenlikti neden idareci pcleri hala windows?
Şikayetten ziyade; kendimizi talep eden, birlerinin eline düşmüş, birilerine mahkum gibi görmeseydik bir şeyler değişebilirdi belki. Elbette şu anda muhtemelen birçoğumuz norm fazlası olma endişesiyle, ailevi düzeni bozulmasın, huzurumuz kaçmasın- bu nasıl huzursa- diye vs. birçok nedenle istemeyerek bazı işleri yapıyor, yapmak durumunda kalıyor olabilir. Bunlar saygı duyduğum hariçten gazel okunmayacak içinden çıkılması zor cendereler. Ancak böyle böyle teker teker avlanmış ve sindirilmiş bir yığına dönüşmüşüz sanki. Ve bu çaresiz kabulleniş beraberinde yine kendimize zarar veren bir kısır döngüye dönüşmüş. Yapılmaması gereken işlerin herhangi bir sebeple yapılagele gele yaygınlaşması, haklı olarak o işin yapılmasına tepki gösterenlerin doğru ve yerinde duruşlarının; "herkes enayi bir akıllı sensin" tehdidi ile itibarsızlaştırılarak elde kalan son doğruların da neslinin tüketilmesine neden olmakta.Çook haklısınız ama rahmetli Neşet Ertaş ın bi sözü var, haksızdan hak aranır mı diye, kimi kime şikayet edeceksin
Ne gibi güvenlik riski?peki uzaktan tahtalara bağlanılabilmesi öğretmen ve öğrenci açısından güvenlik riski değil mi?
her türlü, ne gibisi var mı?Ne gibi güvenlik riski?
Okulda derste kullanılan bir sistemde özel bilginiz yoksa neden korkacaksınız? Android ya da ios telefonda bankacılık işleri yapıyorsunuz, windows üzerinde mail, bankacılık vs işler yapıyorsunuz. Bunlardan daha tehlikeli olacak ne durum var onu soruyorum. Derste ders amaçlı kullanılan bir tahta. Bakanlık öğretmenin kişisel bilgilerini çalayım mı diyecek?her türlü, ne gibisi var mı?
o zaman neden işletim sistemi değiştiriyoruz?Okulda derste kullanılan bir sistemde özel bilginiz yoksa neden korkacaksınız? Android ya da ios telefonda bankacılık işleri yapıyorsunuz, windows üzerinde mail, bankacılık vs işler yapıyorsunuz. Bunlardan daha tehlikeli olacak ne durum var onu soruyorum. Derste ders amaçlı kullanılan bir tahta. Bakanlık öğretmenin kişisel bilgilerini çalayım mı diyecek?
Demek istediğim ne gibi özel bilgimiz var ki tehlike olsun?
En basit nedeni bakanlık atıl olup kullanılmayan tahtaları tespit etmek istiyor benim düşüncem. Gerisini de vardır planı.o zaman neden işletim sistemi değiştiriyoruz?
hocam sendikanız varsa eylem kararı vardır muhtemelen. bu sene çoğu sendika angarya eylem kararı almıştı. dayanak gösterip yapmayabilirsiniz. bu iş btr değilseniz direkt angaryadır. çok bilen müdürler gelsin kendi yapsın.Ben btr olmadığımı ve yapamayacağımı belirttim , ilçeye yazı eki olarak benim bu cevabımı göndermişler ve - hocalarımdan biri de yazmış yukarıda - bilişim öğretmenleri başta olmak üzere diye cevap gönderdiler , bu dönem btr olmadım ama yine aynı işi yaptım , anlayamadım ben bu işi! O hafta için derslerime giremedim , bizim branşta zaten dersimizin dışında kalan her şey çok önemli , yeterki tanıtım afişleri , reklamlar , her projenin angarya işi tam olsun , derse girilmese de olur onlara göre!!! Neden bu branşı seçtim hiç bilmiyorum, çok pişmanım.
valla kötü değil hocam. ne yapabilir ki? müdür dediğin kim? korkmayın şu müdürlerden. dik durmaliyiz artık. kimse bizden üstün değil. kimse de derebeyi değil. yeri gelince yapmıyorum lan gel kendin yap angarya işi demeyi bilmemiz lazım.BTR görevi 1.5 yıldır almıyorum. Müdüre ufak tefek işlerde yardım ederim dedim. Keşke onu da demeseydim BTR'den farkım yok. Pardus için gelen yazıyı bana göndermiş müdür mecbur yapacağım papaz olmak daha kötü.
Hocam hadi kendi okulunu hallet ona sözüm yok ama başka bir okul için bilmiyorum de geç eğer verirseYOS olunca isteğe bağlı görev seve seve yapacaksın, YOS olmadık yine yapacakmışız. Ben bu işten bir şey anlamadım. Yakamızı bir türlü kurtaramıyoruz. Bilişimi seçerek mafyaya filan mı bulaştık ne yaptık.
Hocam tahtalarda hepi topu 8-9 farklı donanım var. Onla baş edemediler daha. Bir de PC'leri pardusa geçirecekler....onlarında eylül e kadar geçişleri tamamlanacakmış duyumlarıma göre, tabi buradaki üst düzeyde olan arkadaşların cevapları daha önemli

Aman diyeyim hocam arı kovanına çomak sokma,algı operasyonu etiketi yeme bundan dolayı malum senli arkadaşlar bu konuda çok hassasYetkili sendikaya üye olan arkadaşlar lütfen sendikanızdan bizim için de bu tarz bir talepte bulunmalarını isteyin. Belki o zaman bizimde birçok sıkıntımız ortadan kalkar
![]()
O Branş Öğretmenlerinin Normu İçin MEB’e Talepte Bulunuldu
Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e Çağrı: "Her Okula Rehber Öğretmen Normu Verilmeli"mebpersonel.com

Hocam çomak sokmak falan değil niyetim. Yetkili sendikaya üye arkadaşlar vardır illaki. Bu arkadaşlarımız en azından bu talepte olduğu gibi bizim içinde sendikalarının talepte bulunmasını isteyebilirler diye yazdım.Aman diyeyim hocam arı kovanına çomak sokma,algı operasyonu etiketi yeme bundan dolayı malum senli arkadaşlar bu konuda çok hassas![]()