LocalInternet
Aktif Üye
güzel soruhani mesele güvenlikti neden idareci pcleri hala windows?
güzel soruhani mesele güvenlikti neden idareci pcleri hala windows?
onlarında eylül e kadar geçişleri tamamlanacakmış duyumlarıma göre, tabi buradaki üst düzeyde olan arkadaşların cevapları daha önemlihani mesele güvenlikti neden idareci pcleri hala windows?
Şikayetten ziyade; kendimizi talep eden, birlerinin eline düşmüş, birilerine mahkum gibi görmeseydik bir şeyler değişebilirdi belki. Elbette şu anda muhtemelen birçoğumuz norm fazlası olma endişesiyle, ailevi düzeni bozulmasın, huzurumuz kaçmasın- bu nasıl huzursa- diye vs. birçok nedenle istemeyerek bazı işleri yapıyor, yapmak durumunda kalıyor olabilir. Bunlar saygı duyduğum hariçten gazel okunmayacak içinden çıkılması zor cendereler. Ancak böyle böyle teker teker avlanmış ve sindirilmiş bir yığına dönüşmüşüz sanki. Ve bu çaresiz kabulleniş beraberinde yine kendimize zarar veren bir kısır döngüye dönüşmüş. Yapılmaması gereken işlerin herhangi bir sebeple yapılagele gele yaygınlaşması, haklı olarak o işin yapılmasına tepki gösterenlerin doğru ve yerinde duruşlarının; "herkes enayi bir akıllı sensin" tehdidi ile itibarsızlaştırılarak elde kalan son doğruların da neslinin tüketilmesine neden olmakta.Çook haklısınız ama rahmetli Neşet Ertaş ın bi sözü var, haksızdan hak aranır mı diye, kimi kime şikayet edeceksin
Ne gibi güvenlik riski?peki uzaktan tahtalara bağlanılabilmesi öğretmen ve öğrenci açısından güvenlik riski değil mi?
her türlü, ne gibisi var mı?Ne gibi güvenlik riski?
Okulda derste kullanılan bir sistemde özel bilginiz yoksa neden korkacaksınız? Android ya da ios telefonda bankacılık işleri yapıyorsunuz, windows üzerinde mail, bankacılık vs işler yapıyorsunuz. Bunlardan daha tehlikeli olacak ne durum var onu soruyorum. Derste ders amaçlı kullanılan bir tahta. Bakanlık öğretmenin kişisel bilgilerini çalayım mı diyecek?her türlü, ne gibisi var mı?
o zaman neden işletim sistemi değiştiriyoruz?Okulda derste kullanılan bir sistemde özel bilginiz yoksa neden korkacaksınız? Android ya da ios telefonda bankacılık işleri yapıyorsunuz, windows üzerinde mail, bankacılık vs işler yapıyorsunuz. Bunlardan daha tehlikeli olacak ne durum var onu soruyorum. Derste ders amaçlı kullanılan bir tahta. Bakanlık öğretmenin kişisel bilgilerini çalayım mı diyecek?
Demek istediğim ne gibi özel bilgimiz var ki tehlike olsun?
En basit nedeni bakanlık atıl olup kullanılmayan tahtaları tespit etmek istiyor benim düşüncem. Gerisini de vardır planı.o zaman neden işletim sistemi değiştiriyoruz?