Hocam doların da enflasyonu var. Altın biriktirseydiniz hiç olmasa paranızın değerini korursunuz. Dolardan daha iyisi eurobond dolar bazlı yüzde 7 ile 12 arası kazanç sağlar. İsterseniz bir araştırın. Birikime devam edin hedefinize kavuşacaksınız.Hocam tam 7 sene biriktirmişim.Ama içinde altın da vardı kar yaptim sattım tekrar dolar aldım.
Şu an 12 ayda, aylık 1400 dolar alarak yine bir 670 bin lira yapabilirim.
hocam bu yazdıklarınızın bir dayanağı delili var mı. anlamak için soruyorum.Bence kırk takla atmak gerek. Halkını soyup soğana çevirenlere faşist yöneticiler denir bana göre.İsraile lanet okuyorlar el altından
israile silah techizat satan şirketlerle iş kuruyorlar.Saf millete boykot yapın diyorlar.Nasıl dengesiz manyak bir yerdeyiz.Kısaca
ne yaparsanız yapın mutlu olamazsınız.
Hangileri mesala hocamAlt coin en iyisi
Altta Binancede arz olduğu andan itibaren grafiğini ekledim hocam. Alt coinler tamamen hikaye, milletinin birbirine mal sattığı bir düzen en son artık kimde patlarsa.Aslında paranız yetiyorsa arsa almak en iyisi ancak parası az olan için alt coin şu an size söyledikten sonra 1000sats yüzde 7 artti
Arkadaşlar 50-60 bin birikmişim var.
Paranın değer kaybetmemesi için ne yapmalıyım?
Dolar hariç tam benim düşünceHocam dini hasssiyetiniz varsa dediklerime kulak vermenizi temenni ederim, bu konuda özel bir hasssiyeti olmayanlara da saygı duyarım tabi. Onlar istediğini yapabilir bir şey demiyorum. Sizin için de bir önemi yoksa hiç okumanıza gerek yok yazdıklarımı.
1- Borsada bir bir şirkete ortak oluyorsunuz hisse senedi alarak. Artık ortak olduktan sonra o firmanın bankalarla yaptığı tüm faizli işlemlerde siz de sorumlusunuz. Bankaların kredi vb. faizli işlemleri ile hiçbir işlem yapmayan bir şirket varsa onun hissesini alabilirsiniz aksi halde hassasiyetinizi çiğnemiş olursunuz. Ki böyle şirket de sanmıyorum olacağını.
2- Kripto paralardaki sistem hiçbir şeye bağımlı değil. Bir anda trilyonluk olup bir anda sıfırı bulabiliyorsunuz. Hem de dini olarak olması gereken, dünyada kullanılan bir mal değil, tek başına hiçbir işe yaramıyor ve değeri de yok. Değerini kumar benzeri kurulan sistemle manipülasyonlarla belirleyip birinin sevinirken diğernin üzüldüğü bir sistem üzerinden değer belirleyerek yapıyorlar. Size kesin haram ya da helal diyememekle beraber kumara benzemesi yani işleyiş itibariyle sabah bir anda beş parasız kalma riski ve zengin olma şansı üzerine bina edilmesinden dolayı hassasiyetinize uymadığını düşünüyorum.
3- İslami olduğu söylenen bankalarda yatırım ortklığı sisteminde ise diğer bankaların yaptığı işin aynısını yaparak adını ve kağıt üzerindeki görüntüsünü değiştirerek kar payı diyorlar. Size kar payı olarak verdikleri parayı birinin kredi kartından ödediği fazlalık borç ve millete ev, araba alırken verdikleri kredilerden kazanıyorlar. Adını ticaret koysalarda kağıt üzerinde dini sahtecilikten başka bir şey değil. Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu...
4- Gram altın hesabı ile yatırım yapmak isterseniz en sağlıklı olanı diyebilirim ama bunda da şuna dikkat etmelisiniz. 5 gram aldınız diyelim, banka istediğiniz zaman bu altını fiziki olarak size temin etmeyi tahhüt etmesi lazım. Sayılardan ibret altın hesabı olmaz. Bankanın sizin altığınız kadar fiziki altını kasasına koyması lazım herhangi bir şubesinde, isteyince gerekirse taşıma maliyeti de olsa size fiziki teslim etme özelliği olmalı. Bunu yapan bankalar var. Yapmayanlar var. Tercihinizi ona göre yapmanız daha sağlıklı olur hassasiyetiniz açısından.
5- Döviz alımı da yapılabilir hiçbir sakınca yok.
O para ile laptop bile alsanız seneye daha fazlasına satarsınız öyle bir ortamda yaşıyoruz maalesef.
Dolar 5 lirayken ev alsaydın şuan evin 6 milyon TL idi. Altın alsaydın 8 milyon TL borsaya girseydin 10 milyon TL paran vardıPeki şimdiye kadar aldığınız doların tl karşılığı yani maliyet ne kadar hocam? kaç liralık aldınız da 2 milyona yaklaştı? Sadece kar oranını bilme adına sordum. Enflasoyon karşısında uzun vadede ne kadar getirmiş? Onu merak ettim. Allah bereket ve hayırlı kazançlar versin inşallah.
alabiliyorsanız gayr-ı menkul alamıyorsanız fiziki altın. doların da enflasyonu var mantıklı değil o yüzden.Hocam dini hasssiyetiniz varsa dediklerime kulak vermenizi temenni ederim, bu konuda özel bir hasssiyeti olmayanlara da saygı duyarım tabi. Onlar istediğini yapabilir bir şey demiyorum. Sizin için de bir önemi yoksa hiç okumanıza gerek yok yazdıklarımı.
1- Borsada bir bir şirkete ortak oluyorsunuz hisse senedi alarak. Artık ortak olduktan sonra o firmanın bankalarla yaptığı tüm faizli işlemlerde siz de sorumlusunuz. Bankaların kredi vb. faizli işlemleri ile hiçbir işlem yapmayan bir şirket varsa onun hissesini alabilirsiniz aksi halde hassasiyetinizi çiğnemiş olursunuz. Ki böyle şirket de sanmıyorum olacağını.
2- Kripto paralardaki sistem hiçbir şeye bağımlı değil. Bir anda trilyonluk olup bir anda sıfırı bulabiliyorsunuz. Hem de dini olarak olması gereken, dünyada kullanılan bir mal değil, tek başına hiçbir işe yaramıyor ve değeri de yok. Değerini kumar benzeri kurulan sistemle manipülasyonlarla belirleyip birinin sevinirken diğernin üzüldüğü bir sistem üzerinden değer belirleyerek yapıyorlar. Size kesin haram ya da helal diyememekle beraber kumara benzemesi yani işleyiş itibariyle sabah bir anda beş parasız kalma riski ve zengin olma şansı üzerine bina edilmesinden dolayı hassasiyetinize uymadığını düşünüyorum.
3- İslami olduğu söylenen bankalarda yatırım ortklığı sisteminde ise diğer bankaların yaptığı işin aynısını yaparak adını ve kağıt üzerindeki görüntüsünü değiştirerek kar payı diyorlar. Size kar payı olarak verdikleri parayı birinin kredi kartından ödediği fazlalık borç ve millete ev, araba alırken verdikleri kredilerden kazanıyorlar. Adını ticaret koysalarda kağıt üzerinde dini sahtecilikten başka bir şey değil. Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu...
4- Gram altın hesabı ile yatırım yapmak isterseniz en sağlıklı olanı diyebilirim ama bunda da şuna dikkat etmelisiniz. 5 gram aldınız diyelim, banka istediğiniz zaman bu altını fiziki olarak size temin etmeyi tahhüt etmesi lazım. Sayılardan ibret altın hesabı olmaz. Bankanın sizin altığınız kadar fiziki altını kasasına koyması lazım herhangi bir şubesinde, isteyince gerekirse taşıma maliyeti de olsa size fiziki teslim etme özelliği olmalı. Bunu yapan bankalar var. Yapmayanlar var. Tercihinizi ona göre yapmanız daha sağlıklı olur hassasiyetiniz açısından.
O para ile laptop bile alsanız seneye daha fazlasına satarsınız öyle bir ortamda yaşıyoruz maalesef.
Hocam seninki de döviz dahil tam benim düşüncemDolar hariç tam benim düşünce![]()
Mutlu size. Hayırlı olsun o zaman. Dolar 40 lira iken şunu alsaydın, bunu alsaydın dediğimiz zaman da gelir illaki. Almaya bakın ne alabilirseniz.Dolar 5 lirayken ev alsaydın şuan evin 6 milyon TL idi. Altın alsaydın 8 milyon TL borsaya girseydin 10 milyon TL paran vardı
hocam dediklerinize hassasiyet açısından baktığınızda 3. maddedeki "Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu.." bunun ne sakıncası var anlamadım. farzı misal siz bana diyorsunuz benim ev ihtiyacım var, ben de diyorum ki tamam ben kendi adıma evi alıyorum sana da taksitli olarak şu fiyata satıyorum. şu eleştirinizi anlarım islami bankalar diğer bankalara göre daha fazla fiyat çekiyorlar, eyvallah ama burada ticari faaliyet var.Hocam dini hasssiyetiniz varsa dediklerime kulak vermenizi temenni ederim, bu konuda özel bir hasssiyeti olmayanlara da saygı duyarım tabi. Onlar istediğini yapabilir bir şey demiyorum. Sizin için de bir önemi yoksa hiç okumanıza gerek yok yazdıklarımı.
hocam dediklerinize hassasiyet açısından baktığınızda 3. maddedeki "Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu.." bunun ne sakıncası var anlamadım. farzı misal siz bana diyorsunuz benim ev ihtiyacım var, ben de diyorum ki tamam ben kendi adıma evi alıyorum sana da taksitli olarak şu fiyata satıyorum. şu eleştirinizi anlarım islami bankalar diğer bankalara göre daha fazla fiyat çekiyorlar, eyvallah ama burada ticari faaliyet var.