Paranın değer kaybetmemesi için ne yapmalıyız?

Kodla Büyü
Hocam tam 7 sene biriktirmişim.Ama içinde altın da vardı kar yaptim sattım tekrar dolar aldım.
Şu an 12 ayda, aylık 1400 dolar alarak yine bir 670 bin lira yapabilirim.

Son düzenleme:
Hocam tam 7 sene biriktirmişim.Ama içinde altın da vardı kar yaptim sattım tekrar dolar aldım.
Şu an 12 ayda, aylık 1400 dolar alarak yine bir 670 bin lira yapabilirim.
Hocam doların da enflasyonu var. Altın biriktirseydiniz hiç olmasa paranızın değerini korursunuz. Dolardan daha iyisi eurobond dolar bazlı yüzde 7 ile 12 arası kazanç sağlar. İsterseniz bir araştırın. Birikime devam edin hedefinize kavuşacaksınız.

Dedemizi takip etmenizi öneririm. Genellikle tutunıbıl yatırımları tavsiye ediyor.

Hocam hayat kısa, 50 60 bin TL iyi bir notebook aşağı yukarı bu rakam artık.

Al geç. En azından çalışırken konforunu sağlamış olursun.

Yada bir ülkeye git gez.

Birikim için her ay düzenliyor olarak maaşının 5 te 1 ini altin fonu alabilirsiniz. Bu ara ons biraz yüksek seyrediyor ama uzun vade de altın her zaman mutlu eder.
Kısa vade de faiz şu ara mantıklı.

BorsA işi bu faiz oranları ve belirsizlik ortamında baya baya zor. İnsanlar 2 3 senedir en baba hisselerde bile zararda. Hele dolar altin bazında hesap yapılsa çok ciddi zararda.

Evet altın daha iyi aslında.Amacim belli bir rakam değil de yarın sabah öğretmenliği bıraksam bankada dolar ne olurdu mantığı ile bazen çok bazen az biriktiriyorum.
Borsa ile ugrasan arkadaslarim var.300 bin kazandi 3 gun sonra 400 bin zarara girdi takip edip anlamak lazim.
100 ceyrek altinim vardi 1 gecede oyle bir kazaniyordum ki ne banka ne kuyumcu almadi. Mesela 3 aylık izin alıp gittiğimde bu dolarlara güvendim.

Bence kırk takla atmak gerek. Halkını soyup soğana çevirenlere faşist yöneticiler denir bana göre.İsraile lanet okuyorlar el altından
israile silah techizat satan şirketlerle iş kuruyorlar.Saf millete boykot yapın diyorlar.Nasıl dengesiz manyak bir yerdeyiz.Kısaca
ne yaparsanız yapın mutlu olamazsınız.
hocam bu yazdıklarınızın bir dayanağı delili var mı. anlamak için soruyorum.

iha siha teknolojisi,israil teknolojisidir.Yıllar öncesine dayanır.Bu teknolojiyi direk satmıyorlar.dolaylı isimler üzerinden satıyorlar.Balık hafızalı değiliz.
Özellikle,belli başlı devletlerin liderleri ülkelerinde skandal açıklama veya olaylar yaşadığında kargaşaya başvuruyorlar.
İsraile, gazzeye vurabilirsin diyorlar.İsrail zaten kudurmuş köpek gibi.Gündem değişmesi için yarar yarar taktiği deniyorlar.Böyleleri abd pragmatismini uyguluyor.Fakat islamiyete göre bunlar aslında munafık oluyor.Dinle koltuk arasında beyinleri ve kalpleri sıkışmış.Masumların ölmesi onların bekasından önemli değil diye kendilerini kandırıyorlar.Amaca giden her yolu mübah görüyorlar.yahudiler ne kadar tehlikeliyse münafıklar da o kadar bedbahtlar.Ayrıca
dayanak kur'an.İstersen git oku araştır maun süresini .tefisirini de oku.

Aslında paranız yetiyorsa arsa almak en iyisi ancak parası az olan için alt coin şu an size söyledikten sonra 1000sats yüzde 7 artti

Aslında paranız yetiyorsa arsa almak en iyisi ancak parası az olan için alt coin şu an size söyledikten sonra 1000sats yüzde 7 artti
Altta Binancede arz olduğu andan itibaren grafiğini ekledim hocam. Alt coinler tamamen hikaye, milletinin birbirine mal sattığı bir düzen en son artık kimde patlarsa.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-03-11-09-57-162_com.binance.dev-edit.webp
    Screenshot_2025-07-03-11-09-57-162_com.binance.dev-edit.webp
    38.9 KB · Görüntüleme: 109
Arsa çok bekletir.Babamin var 35 senedir hastane yapılır, villa köy olur dedik bekledik.Simdi yeşil alana dönüşüyor para etmiyor.Annemin var 6 dönüm, elektriği suyu var yol kenarı 4 milyon eder bunu da bekliyoruz alan yok.Valla isterse 1 oda olsun senin olsun.

nasdaq üzerinden quantum firmlarının hisselerine bakabilirsiniz. 10-15 yıl sonrası için geleceğin nvidiları olabilirler.

Hocam dini hasssiyetiniz varsa dediklerime kulak vermenizi temenni ederim, bu konuda özel bir hasssiyeti olmayanlara da saygı duyarım tabi. Onlar istediğini yapabilir bir şey demiyorum. Sizin için de bir önemi yoksa hiç okumanıza gerek yok yazdıklarımı.

1- Borsada bir bir şirkete ortak oluyorsunuz hisse senedi alarak. Artık ortak olduktan sonra o firmanın bankalarla yaptığı tüm faizli işlemlerde siz de sorumlusunuz. Bankaların kredi vb. faizli işlemleri ile hiçbir işlem yapmayan bir şirket varsa onun hissesini alabilirsiniz aksi halde hassasiyetinizi çiğnemiş olursunuz. Ki böyle şirket de sanmıyorum olacağını.
2- Kripto paralardaki sistem hiçbir şeye bağımlı değil. Bir anda trilyonluk olup bir anda sıfırı bulabiliyorsunuz. Hem de dini olarak olması gereken, dünyada kullanılan bir mal değil, tek başına hiçbir işe yaramıyor ve değeri de yok. Değerini kumar benzeri kurulan sistemle manipülasyonlarla belirleyip birinin sevinirken diğernin üzüldüğü bir sistem üzerinden değer belirleyerek yapıyorlar. Size kesin haram ya da helal diyememekle beraber kumara benzemesi yani işleyiş itibariyle sabah bir anda beş parasız kalma riski ve zengin olma şansı üzerine bina edilmesinden dolayı hassasiyetinize uymadığını düşünüyorum.
3- İslami olduğu söylenen bankalarda yatırım ortklığı sisteminde ise diğer bankaların yaptığı işin aynısını yaparak adını ve kağıt üzerindeki görüntüsünü değiştirerek kar payı diyorlar. Size kar payı olarak verdikleri parayı birinin kredi kartından ödediği fazlalık borç ve millete ev, araba alırken verdikleri kredilerden kazanıyorlar. Adını ticaret koysalarda kağıt üzerinde dini sahtecilikten başka bir şey değil. Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu...
4- Gram altın hesabı ile yatırım yapmak isterseniz en sağlıklı olanı diyebilirim ama bunda da şuna dikkat etmelisiniz. 5 gram aldınız diyelim, banka istediğiniz zaman bu altını fiziki olarak size temin etmeyi tahhüt etmesi lazım. Sayılardan ibret altın hesabı olmaz. Bankanın sizin altığınız kadar fiziki altını kasasına koyması lazım herhangi bir şubesinde, isteyince gerekirse taşıma maliyeti de olsa size fiziki teslim etme özelliği olmalı. Bunu yapan bankalar var. Yapmayanlar var. Tercihinizi ona göre yapmanız daha sağlıklı olur hassasiyetiniz açısından.
5- Döviz alımı da yapılabilir hiçbir sakınca yok.

O para ile laptop bile alsanız seneye daha fazlasına satarsınız öyle bir ortamda yaşıyoruz maalesef.
Arkadaşlar 50-60 bin birikmişim var.
Paranın değer kaybetmemesi için ne yapmalıyım?

Hocam dini hasssiyetiniz varsa dediklerime kulak vermenizi temenni ederim, bu konuda özel bir hasssiyeti olmayanlara da saygı duyarım tabi. Onlar istediğini yapabilir bir şey demiyorum. Sizin için de bir önemi yoksa hiç okumanıza gerek yok yazdıklarımı.

1- Borsada bir bir şirkete ortak oluyorsunuz hisse senedi alarak. Artık ortak olduktan sonra o firmanın bankalarla yaptığı tüm faizli işlemlerde siz de sorumlusunuz. Bankaların kredi vb. faizli işlemleri ile hiçbir işlem yapmayan bir şirket varsa onun hissesini alabilirsiniz aksi halde hassasiyetinizi çiğnemiş olursunuz. Ki böyle şirket de sanmıyorum olacağını.
2- Kripto paralardaki sistem hiçbir şeye bağımlı değil. Bir anda trilyonluk olup bir anda sıfırı bulabiliyorsunuz. Hem de dini olarak olması gereken, dünyada kullanılan bir mal değil, tek başına hiçbir işe yaramıyor ve değeri de yok. Değerini kumar benzeri kurulan sistemle manipülasyonlarla belirleyip birinin sevinirken diğernin üzüldüğü bir sistem üzerinden değer belirleyerek yapıyorlar. Size kesin haram ya da helal diyememekle beraber kumara benzemesi yani işleyiş itibariyle sabah bir anda beş parasız kalma riski ve zengin olma şansı üzerine bina edilmesinden dolayı hassasiyetinize uymadığını düşünüyorum.
3- İslami olduğu söylenen bankalarda yatırım ortklığı sisteminde ise diğer bankaların yaptığı işin aynısını yaparak adını ve kağıt üzerindeki görüntüsünü değiştirerek kar payı diyorlar. Size kar payı olarak verdikleri parayı birinin kredi kartından ödediği fazlalık borç ve millete ev, araba alırken verdikleri kredilerden kazanıyorlar. Adını ticaret koysalarda kağıt üzerinde dini sahtecilikten başka bir şey değil. Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu...
4- Gram altın hesabı ile yatırım yapmak isterseniz en sağlıklı olanı diyebilirim ama bunda da şuna dikkat etmelisiniz. 5 gram aldınız diyelim, banka istediğiniz zaman bu altını fiziki olarak size temin etmeyi tahhüt etmesi lazım. Sayılardan ibret altın hesabı olmaz. Bankanın sizin altığınız kadar fiziki altını kasasına koyması lazım herhangi bir şubesinde, isteyince gerekirse taşıma maliyeti de olsa size fiziki teslim etme özelliği olmalı. Bunu yapan bankalar var. Yapmayanlar var. Tercihinizi ona göre yapmanız daha sağlıklı olur hassasiyetiniz açısından.

O para ile laptop bile alsanız seneye daha fazlasına satarsınız öyle bir ortamda yaşıyoruz maalesef.
Dolar hariç tam benim düşünce :)

Peki şimdiye kadar aldığınız doların tl karşılığı yani maliyet ne kadar hocam? kaç liralık aldınız da 2 milyona yaklaştı? Sadece kar oranını bilme adına sordum. Enflasoyon karşısında uzun vadede ne kadar getirmiş? Onu merak ettim. Allah bereket ve hayırlı kazançlar versin inşallah.
Dolar 5 lirayken ev alsaydın şuan evin 6 milyon TL idi. Altın alsaydın 8 milyon TL borsaya girseydin 10 milyon TL paran vardı

alabiliyorsanız gayr-ı menkul alamıyorsanız fiziki altın. doların da enflasyonu var mantıklı değil o yüzden.

Ne
Dolar 5 lirayken ev alsaydın şuan evin 6 milyon TL idi. Altın alsaydın 8 milyon TL borsaya girseydin 10 milyon TL paran vardı
Mutlu size. Hayırlı olsun o zaman. Dolar 40 lira iken şunu alsaydın, bunu alsaydın dediğimiz zaman da gelir illaki. Almaya bakın ne alabilirseniz.
İnşallah gelmez ama.

Tüm yumurtaları aynı sepete koymayın.
%30 Altın
%20 Dolar
%20 Euro
%10 TL
%10 Alt coin
%10 Borsa

Bu yolla büyük oranda paranızın değerini korursunuz. Yeterince para kazanınca imara komşu ucuz yollu arsalardan toplayabilirsiniz.

hocam dediklerinize hassasiyet açısından baktığınızda 3. maddedeki "Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu.." bunun ne sakıncası var anlamadım. farzı misal siz bana diyorsunuz benim ev ihtiyacım var, ben de diyorum ki tamam ben kendi adıma evi alıyorum sana da taksitli olarak şu fiyata satıyorum. şu eleştirinizi anlarım islami bankalar diğer bankalara göre daha fazla fiyat çekiyorlar, eyvallah ama burada ticari faaliyet var.

Hocam bir ev alır kar koyup satarsınız yada başka bir ürün , bunun adı ticarettir. Ama burda adamlar kasalarında pralarla size borç vermek için bekleyen insanlar. Normalde bir ev alıp kimseye satmıyor bunlar. Evi siz gidip beğeniyorsunuz hatta daha bankaya bile gelmeden önce hangi evi alacağınıza karar vermiş bile olabiliyorsunuz. Evin satıcısından pazarlığınızı bile yapıyorsunuz. Siz Ticareti evin sahibi ile yapıyorsunuz. Bankanın daha hiçbir şeyden haberi bile yok. Sonra para lazım olduğu için bankaya gidiyorsunuz. Bildiğin tefeciliğin ve faizciliğin kağıt üstüne kılıf uydurularak yapılmış hali hocam. Normalde ev al sat yapan kurumlar değil bankalar. Madem ticaret yapıyorlar, bize göstersinler satıkları evleri gidip oradan beğenip alalım onlardan.
Gönlünüz rahatsa bir şey diyemem ama benim içim hiç rahat değil bu konuda. Bazı hocaların fetvasına dayanarak yaparsınız o sizin bileceğiniz iş tabi.
Üç günlük dünya bizim burada depremde hepsi yıkıldı gitti zaten, gerek yok bu riske girmeye.

Faiz borçtan para kazanmak ise bu bankalar da tam olarak onu yapıyor.

hocam dediklerinize hassasiyet açısından baktığınızda 3. maddedeki "Ev alacaksınız gidiyorsunuz islami bankaya 4 milyon lazım size, size bir vekalet veriyorlar gidip evinizi onların adına alıyorsunuz. parayı onlardan finanse etmiş oluyorsunuz. Sonra kendi aldığınız evi size satıyorlar. Size verdikleri paranın üzerinde bir borç çıkararak. Adı ticaret onlara göre ama kandırmaya çalıştıkları yemez bunu.." bunun ne sakıncası var anlamadım. farzı misal siz bana diyorsunuz benim ev ihtiyacım var, ben de diyorum ki tamam ben kendi adıma evi alıyorum sana da taksitli olarak şu fiyata satıyorum. şu eleştirinizi anlarım islami bankalar diğer bankalara göre daha fazla fiyat çekiyorlar, eyvallah ama burada ticari faaliyet var.

BBNET
Geri