Otomatik Kayıt 2

Kodla Büyü
Tableti alalı 4-5 gün oldu şifrelerimizi aldık ama tablette tc kimlik yeri gelmiyor. Otomatik kayıt 2 yazıyor ve resette attım (data recovery / factory reset )olmadı bi bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen.

internete bağlanamamıştır. Wifi ismi yeşil olmalı. Wifi ağının şifreleme türü uygun olmamış olabilir başka bir kablosuz ağ ile dene.

sinan36' Alıntı:
internete bağlanamamıştır. Wifi ismi yeşil olmalı. Wifi ağının şifreleme türü uygun olmamış olabilir başka bir kablosuz ağ ile dene.
hepsini yaptım internete bağlı reset falan attım kapatıp açıyorum falan yine olmuyo

dün denediyseniz bende bütün gün 4 tane yapabildim bugun rahattı,kapatığ açıp yada ağ bağlantısı yapılışken kapatıp açın yada bağlantıyı kesin yeniden bağlanın ben bunları yapıyorum.

Tablete reset atman lazim hocam bugün 10 tane öğrencinin tabletini bu şekilde yapip aktive ettim.otomatik kayit 2 hatasi veriyordu hepsi

Merhaba Arkadaşlar
Öğrencilerin tabletine format attım. ama aktifleştirme ekranı gelmiyor. bir kaç defa daha attım ama yine aynı sorun var. Bir öğretmenin tabletindede aynı sorun var. artık tabletlere format atmaya çekiniyorum. otomatik kayıt 2 diyor ve öyle kalıyor. 1 haftadır uğraşıyorum. bu sorunu nasıl halledecem. forumu okudum ama bir çözüm yolu bulamadım. başka sitelerede baktım.ne yapmam gerekiyor.

Ben 2 haftadır uğraştığım tabletin birinde şarjı tam doldurup hem normal format hem de cache temizle yaptıktan sonra bu sorunu aşabildim. kritik nokta şarjın dolu olması mı yoksa hem hard reset hem de cache reset yapmak mı bilmiyorum. Fakat tabletlerden birinde sorun devam ediyor. Onda da normal kayıt ekranı değil MDM Aktivasyon şeklinde bir ekran geliyor. Şimdi tekrar şarja taktım akşam üstü tekrar deneyeceğim

serdemir' Alıntı:
Ben 2 haftadır uğraştığım tabletin birinde şarjı tam doldurup hem normal format hem de cache temizle yaptıktan sonra bu sorunu aşabildim. kritik nokta şarjın dolu olması mı yoksa hem hard reset hem de cache reset yapmak mı bilmiyorum. Fakat tabletlerden birinde sorun devam ediyor. Onda da normal kayıt ekranı değil MDM Aktivasyon şeklinde bir ekran geliyor. Şimdi tekrar şarja taktım akşam üstü tekrar deneyeceğim
sonuc

Bence boşa uğraşıyorsunuz eba bulutuyla ilgili problem o yüzden aralık larla deneyin. Fabrika ayarlarına çevirmeye filan gerek yok.

Birçok tablette denememden sonra benim fikrim; sunucu yoğunluğu. Gündüz okulda defalarca denememe rağmen olmayan kayıt işlemi, gece evde denediğimde ilk denemede sorunsuz oldu. Yani sunucunun sakin olduğu zamanlarda denemek daha mantıklı.
Bir diğer husus da şu: evdeki modemden denediğimde bağlanamayan tablet; cep telefonunun internetinden bağladığımda rahatlıkla aktive oldu. Mümkünse farklı internet bağlantılarında da deneyin.

ilyas33' Alıntı:
serdemir' Alıntı:
sonuc
Sonuc MDM aktivasyon ekranı gelmeye devam etti. Sırayla "Merkezle güvenli bağlantı sağlanamadı-Eba bağlantı hatası-Eba.017 Tc kimlik no zaten kayıtlı" hataları aldıktan sonra mdm@eba.gov.tr ye mail attım, "Şimdi yeniden kayıt yapın" diye cevap geldi kayıt yapabildim. Sorun yok şu anda.

Lanet olası tabletler hala otomatik kayıt 2 diyor....bi tablet vereceksiniz bari doğru yapın elinize dizinize dursun 2 saattir uğraşıyorum olmuyor

evet hocam aynen ben de otomatik 2 sorunu yaşıyorum, bakıyorum burada herkes aynı sorunu yaşıyor fakat sorunun kaynağı ve nasıl çözüleceği ile ilgili bilgisi olan yok sanırım. tek anladığım sunucu yoğunluğu o da tahmin

Bu konuda ne yapabiliriz bir fikri olan var mı ? 10. sınıflarda olupta tableti olmayan öğrencilere tablet dağıtacam fakat aktivasyon yapmanın mümkünatı yok .. Beklemelimiyim ? Sorunu çözebilen var mı ? Akşam saatlerinde de denedim olmuyor.. Bu konuda iletişime geçebileceğimiz bir yerler var mı ? Bu tablet işi iyice amelelik oldu ki bende toplam 800 tablet var varın gerisini siz düşünün...

durduk yere bi reset atıyım dedim atmaz olaydım. iki gündür otomatik kayıt 2 hatası alıyorum.

Geçen sene öğretmenlerden artan tablet vardı.
Bu sene yeni atanan öğretmene verdim.
1 haftadır Otomatik Kayıt 2 den başka birşey görünmüyor.
Akşam götürüp bir de evde deneyeceğim
sonucu yazarım

Programlayan' Alıntı:
Geçen sene öğretmenlerden artan tablet vardı.
Bu sene yeni atanan öğretmene verdim.
1 haftadır Otomatik Kayıt 2 den başka birşey görünmüyor.
Akşam götürüp bir de evde deneyeceğim
sonucu yazarım

boşuna deneme ben denedim olmadı az kalsın pencereden atıyordum

tablete format attıktan sonra tekrar aktive etmek için mdm@eba.gov.tr'ye mesaj atın. sistemden düşülmesi gerekiyor.
daha sonra rahatlıkla aktif edebilirsiniz.
15-20 defa denedikten sonra da olabilir (buda sistemin bir açığı).

champi0ns' Alıntı:
tablete format attıktan sonra tekrar aktive etmek için mdm@eba.gov.tr'ye mesaj atın. sistemden düşülmesi gerekiyor.
daha sonra rahatlıkla aktif edebilirsiniz.
15-20 defa denedikten sonra da olabilir (buda sistemin bir açığı).

Ben de öğretmen tabletlerinden birinde aynı sorunu yaşıyorum "otomatik kayıt2" :verymad: dünden beri kafayı yedim format cache ne varsa temizledim ama sonuç alamadım

Hocamın verdiği adrese mail attım bakalım sonuç ne olacak.

Beni de biraz önce müşteri hizmetlerinden aradılar.Bir öğrencinin tabletinin arızası için.O sıra sordum.Hocamın dediği adrese mail atın dediler.

MDM EBA dan gelen cevap:

"Merhaba,

Tabletin aktivasyonu silinmiştir, tekrar aktive ettiğinizde sorun düzelecektir.

İyi Günler."

zaten aktivasyon yapamadığımdan yardım istiyorum. Allahım ya :verymad:

BBNET
Geri