Cemal TANER' Alıntı:Son çıkan norm kadro yönetmeliği her şeyi açıklıyor aslında. Birileri kızacak ama gene yazayım. Her okula olmasa da bt sınıfı olan bir çok okula bt formatör öğretmeni normu verilecek. Sadece bt öğretmenleri buraya atanacak. Bazıları bunu yazınca emekli olana kadar bu okulda kalacaz mı demiş ne alaka. Normu olan diğer öğretmenenler tayin isteyemiyor mu. O sebeple ders saati sayısı problem olmaktan çıkacak. Önemli olan görev tanımları ve haklar. Beni dinlerseniz bununla ilgili konularda bastırın bakanlığaı. Karar veren verdi zaten.
her_dem' Alıntı:beyler sağlam bir tüyo aldım zeki mürende bizi görecekmiş
sarix' Alıntı:ama bt ciler formatör olsyun
zira sınıfçılar başka branşçılar bekliyolar formatör olmayı
sınav falan yok hocam bt öğretmenleri için formatörlük kadrosu verecekler. birde üniversiteyi bitirip sırada bekleyen binlerce bt öğretmen adayı var. nasıl ki okul öncesi rehberlikçilerin hepsini atadılar benzer bir durum bt öğretmenleri için de geçerli olabilir
redhalls' Alıntı:Geçen hafta Personel Genel Müdürlüğünün açıklaması bu şekilde idi :
"23.02.2011 tarihli MEBBİS Norm İşlemleri verilerine göre Bilişim Teknolojileri alanında Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında; 11.305 kadrolu, 1.456 sözleşmeli olmak üzere toplam 12.761 öğretmen görev yapmaktadır. Aynı alandan 5.040 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır"
Halen çalışan 12,761 Bilişim Tekn. Öğretmeni var, bunun yanında 5040 B.T öğretmenine daha ihtiyaç var. Nasıl oluyorda 40000 ( kırk bin ) formatör kadrosu açılıyormuş?
gokhanlafci' Alıntı:her_dem' Alıntı:beyler sağlam bir tüyo aldım zeki mürende bizi görecekmiş
redhalls' Alıntı:Geçen hafta Personel Genel Müdürlüğünün açıklaması bu şekilde idi :
"23.02.2011 tarihli MEBBİS Norm İşlemleri verilerine göre Bilişim Teknolojileri alanında Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında; 11.305 kadrolu, 1.456 sözleşmeli olmak üzere toplam 12.761 öğretmen görev yapmaktadır. Aynı alandan 5.040 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır"
Halen çalışan 12,761 Bilişim Tekn. Öğretmeni var, bunun yanında 5040 B.T öğretmenine daha ihtiyaç var. Nasıl oluyorda 40000 ( kırk bin ) formatör kadrosu açılıyormuş?
:+1: kesinlikle doğru çalışma saatleri düzenlensin görev tanımımız yapılsınwertyu6' Alıntı:Cemal TANER' Alıntı:Son çıkan norm kadro yönetmeliği her şeyi açıklıyor aslında. Birileri kızacak ama gene yazayım. Her okula olmasa da bt sınıfı olan bir çok okula bt formatör öğretmeni normu verilecek. Sadece bt öğretmenleri buraya atanacak. Bazıları bunu yazınca emekli olana kadar bu okulda kalacaz mı demiş ne alaka. Normu olan diğer öğretmenenler tayin isteyemiyor mu. O sebeple ders saati sayısı problem olmaktan çıkacak. Önemli olan görev tanımları ve haklar. Beni dinlerseniz bununla ilgili konularda bastırın bakanlığaı. Karar veren verdi zaten.
Çok çook haklısınız hocam. Çok doğru karar verildi şu anda bastırmamız gereken konu mümkün olduğunca lehimize görev tanımı elde edebilmemizdir.
hocam mail adresini öğrenelim bizde çalışma saatleri ile ilgili mail atalımbote2008' Alıntı:EGİTEK de formatörlerden sorumlu şube müdürünün attığı mesaj:
Değerli Öğretmenim,
Okullara mutlaka bir BT formatör öğretmen görevlendirilmesine dair hazırlanmakta olan
genelge yakın bir zaman içinde il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.
Ayrıca,
22 Şubat 2011 Salı günü yayımlanan Resmi Gazete’nin 5. Maddesinin g bendinin
2. şıkkında; “Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir” ifadesi yer almaktadır.
İyi günler dileğiyle.
:scared:Türkiye58' Alıntı:şimdi benim anlamadığım nokta şu dersler kaldırılıyor Fatih projesiyle her sınıf bilgisayarla donatılacak. Dersler yavaş yavaş kaldırıldığına göre sınıflara bilgisayarlar geleceğine göre labların ne anlamı var ki artık. 3-5 saat ders işlenecek diye bu kadar bilgisayar zayiimi olacak. Bu durum nasıl aşılacak labların sonu ne olacak.
Telefon verirmisiniz hocam bizde arayalım...yazı tam olarak ne zaman çıkacak...sabır denen şey kalmadı zira...hanedantr' Alıntı:bote2008' Alıntı:EGİTEK de formatörlerden sorumlu şube müdürünün attığı mesaj:
Değerli Öğretmenim,
Okullara mutlaka bir BT formatör öğretmen görevlendirilmesine dair hazırlanmakta olan
genelge yakın bir zaman içinde il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.
Ayrıca,
22 Şubat 2011 Salı günü yayımlanan Resmi Gazete’nin 5. Maddesinin g bendinin
2. şıkkında; “Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir” ifadesi yer almaktadır.
İyi günler dileğiyle.
Az önce bende aynı görüşmeyi yaptım Şube müdürü ile. Yakında yazıyı çıkaracağız dedi. Şu anda bieimlerin son görüşünü alıyoruz dedi.
bu bilginin kaynağı nedir hocam?burjuva' Alıntı:22 şubat itibariyle bakanlar kurulundan çıktı. Kadrolar kesinleşti ancak muamma olan, görev tanımları.
murataslanix' Alıntı:Öncelikle haberimin sağlam kaynağı Raşit bey dir zaten PGM den alınmış bir kadro. beni bilen (nostra ve cemal hocam) iyi bilir tabiki resmi yazışmalar nekadar sürer bilemem ama seçimden sonra ne olur olmaz ? işareti. okul formatörlüğü düşünen arkadaşlara hayırlı olur inşallah. eski eğitici formatör. direk eleştiren arkadaşlarıda anlıyorum aynı durumları bende yaşadığımdan onlarada hak veriyoroum.
hocam mail adresini öğrenelim bizde çalışma saatleri ile ilgili mail atalım