Verdim ama norm fazlası atama tercihi zamanıydı 9 Ocak 2026 da vermiştim dilekçemi bakanlığa ya da il mem e bile iletilmeden ilçeden geri döndü işlem yapılmamaktadır diye...Dilekçe vermiş miydiniz? Verdiyseniz hangi tarihte?
Verdim ama norm fazlası atama tercihi zamanıydı 9 Ocak 2026 da vermiştim dilekçemi bakanlığa ya da il mem e bile iletilmeden ilçeden geri döndü işlem yapılmamaktadır diye...Dilekçe vermiş miydiniz? Verdiyseniz hangi tarihte?
Öğretmenim öncelikle dilekçenizi üstteki mesajımda verdiğim örnekteki gibi doldurun. Norm fazlası atamanızın durdurulması yada benzeri gibi bir ifade kullanmayın. Yazıyı YEĞİTEK'e iletilmek üzere yazın. İlçe veya il sadece sizin yazınızı iletmekle görevli olacak. Reddetme yetkisi yok yani.Verdim ama norm fazlası atama tercihi zamanıydı 9 Ocak 2026 da vermiştim dilekçemi bakanlığa ya da il mem e bile iletilmeden ilçeden geri döndü işlem yapılmamaktadır diye...
Hocam zaten okul değiştirdim şimdi yeni okuluma norm istemiş gibi olacağım zaten yeni okulumda norm varÖğretmenim öncelikle dilekçenizi üstteki mesajımda verdiğim örnekteki gibi doldurun. Norm fazlası atamanızın durdurulması yada benzeri gibi bir ifade kullanmayın. Yazıyı YEĞİTEK'e iletilmek üzere yazın. İlçe veya il sadece sizin yazınızı iletmekle görevli olacak. Reddetme yetkisi yok yani.
Öğretmenim eski okulunuz adına girişimde bulunun. Müdürle aranız iyiyse üst yazıya çevirsin dilekçeyi ve talepte bulunsun.Hocam zaten okul değiştirdim şimdi yeni okuluma norm istemiş gibi olacağım zaten yeni okulumda norm var
aynı durumu ben de yaşadım ortaokulda. hatta 10 saate 2. norm vermişlerdi, forumda yazdım daha önce, bir sonraki norm güncellemelerinde eldeki norm da gitti. Bakanlığın 23.3 normunu şartları sağladığı sürece koruması lazım. Norm modülünün buna göre güncellenmesi lazım. Büyük ihtimalle derse göre genel normu 0 yaptığı için sistem, 23.3 normunu silmeden norm onaylanmıyor gibi geliyor bana. Norm modülünde problem var diye düşünüyorum.hocam bu durumu tam anlayamdım yani okulunuzda 0 ders üzerinden 23.3 ten norm alınmış ama bu yıl 0 girildiği için tekrar mı norm fazlası olmuşsunuz ? hani 23.3 normu ders saati ile ilintili değildi.. bunu tam olarak nereden öğrenebilriz acaba? yani 0 girildiği için mi norm tekrar düştü yada 6 saatten az girilen her türlü saatte bu 23.3 normu düşer mi?seneye ona göre ders seçimine dikkat edilmesi gerekir. norma girmemek için 6 saatten az ders seçilmesi mi daha mantıklı yine bu yıl olduğu gibi 6 saat ders seçimi ile en azından 23.3 normunu koruma hamlesi mi yapmak mantıklı ama bölge normundan bazen 20 saate bile norm fazlası olunuyor bazende 6 saate norm geliyor yani ne yapsak olmuyor
bu arada ben 6 saat seçmeli bilişim dersi ile norm fazlası oldum 23.3 ten norm aldım seneye seçmeli ders planlaması yapıldı 3 saat gibi ders seçilecekmiş şimdi ben 3 saat ile 23.3 normunu kaybetme ihtimali mi taşıyorıumm hep bir belirsizlik gerçektende
Ders saati norm oluşturamadığı için zaten 23.3'ten norm alınıyor. Normal normu olan bir okulda başvuramıyorsun. Eğer normu olmayan bir okulda 23.3 ile norm açıldıysa ve daha sonra okul ders saati olarak normal norm oluşturabiliyorsa 23.3 normu düşüyor normal norm oluyor. Aynı okul tekrar ders saati düşüp normunu kaybederse tekrar 23.3 normu gelmiyor ama. Bir daha başvurması lazım.23.3 maddesi gereği bakanlığın norm kadro vermesi ders saatinden bağımsız değil mi arkadaşlar?
diyelimki 23.3 madde gereği bakanlık norm kadro verdi 10 saat ders var diye tekrar norm fazlası olma ihtimali var mı?
Tebrikler.Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.
BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.
Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.
Norm kadro yönetmeliği :
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanırwww.mevzuat.gov.tr
"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."
Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044