Norm Kadro Yönetmeliği 23.3 Maddesi Bilişim Normu

Kodla Büyü
hocam çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim.
norm fazlası oldum pazartesi başvuru son biliyorsunuz. okulumda tek bilişimciyim. okulda 15 akıllı tahta ve 3 sene önce kurulan bilişim sınıfı var. dilekçeye istinaden norm kesin gelir mi? eğer gelirse tercih yapmayacağım
Öğretmenim bazen adımı söylerken bile kesin diyemiyorum. Hele ki MEB'in norm kadro konusunda bakanlık düzeyinde değerlendirip karar vereceği bir süreç için kesin konuşamam. Ama denemekten birşey kaybetmezsiniz. Başvurunuzu yapın.

Öğretmenim bazen adımı söylerken bile kesin diyemiyorum. Hele ki MEB'in norm kadro konusunda bakanlık düzeyinde değerlendirip karar vereceği bir süreç için kesin konuşamam. Ama denemekten birşey kaybetmezsiniz. Başvurunuzu yapın.
haklısınız hocam dilekçeden emin olamadığım için tercih yapacağım artık çok teşekkür ederim

Hocam merhaba bende 23.3 ten norm aldım ders saati 6 normum yoktu seneye 3 saat olacak, size bir kaç soru soracaktım, ders tamamlamaya başka bir okula gönderilebilir mi? 23.3 normu ders saati dışında özel bir norm olduğu için kça saat derse girdiğniz önemli değil diye biliyorum sizce?

Hocam merhaba bende 23.3 ten norm aldım ders saati 6 normum yoktu seneye 3 saat olacak, size bir kaç soru soracaktım, ders tamamlamaya başka bir okula gönderilebilir mi? 23.3 normu ders saati dışında özel bir norm olduğu için kça saat derse girdiğniz önemli değil diye biliyorum sizce?
Bizim okulda da 23.3 norm gözüküyordu ama böte bilişim ayrılınca bilişim teknolojilerinde kaldı. Bunun düzeltilmesi için nereye başvurmalıyım? Ayrıca bu norm olan okullarda ders saatinden bağımsız norm fazlası olmama durumu var mı?

benimde merak ettiğim konu

Güzel bir sonuç. Umarım norm kadro için umur olur. Bu otomatik hale gelir. Her seferinde başvuru yerine bunu gözden geçirip düzeltsinler

Norm olayı ayrı bir durum.
Ders tamamlama ayrı bir durum.
Ders tamamlama yaparken normun hangi maddeye göre verildiğine bakılmaz. 21 saate kadar eğitim bölgesinde, ilçede görevlendirebilirler. Yine YOS olursanız YOS ile ilgili resmi yazıya göre görevlendirme işlemi yaparlar.

Bizim okulda da 23.3 norm gözüküyordu ama böte bilişim ayrılınca bilişim teknolojilerinde kaldı. Bunun düzeltilmesi için nereye başvurmalıyım? Ayrıca bu norm olan okullarda ders saatinden bağımsız norm fazlası olmama durumu var mı?
23.3 ten norm varsa, hiç ders olmasa bile tek öğretmen varsa norm içinde olur.

Ders tamamlama yaparken normun hangi maddeye göre verildiğine bakılmaz. 21 saate kadar eğitim bölgesinde, ilçede görevlendirebilirler. Yine YOS olursanız YOS ile ilgili resmi yazıya göre görevlendirme işlemi yaparlar.
Hocam YOS olunduğunda 21 saatte kadar görevlendirme mi oluyor yine yoksa 15 saat mi?

Hocam peki normun bilişim teknolojilerinde kalmasıyla ilgili ne yapabiliriz? Ortaokuldayım ve böteye geçmesi için ile mi bakanlığa mı başvurmalı?
BT kalırsa sadece BT öğretmeni atanabilir. Müdürünüz dilekçe yazsın. İlçe-il kanalıyla bakalığa gidecek şekilde. BÖTE olarak düzeltirler.

21 saat ders olsa nöbet kulüb derken haftalık 13 saat ek ders alırsınız zaten. YOS olmaya değmez.
15-16 saat derse girip birden fazla okula görevlendirilenlerde var. Kendimizi bu kadar yıpratmaya değmez.

Bu 23/3 norm olayında neye göre norm veriyorlar acaba, çoğu kişinin BT sınıfı uygun değil diye norm talepleri reddedilmiş YEĞİTEK tarafından. Bir kriteri filan da yok görünen.
Bu sebepten reddedildi gibi bir cevap olsa kriterleri bilirdik en azından.

Bu 23/3 norm olayında neye göre norm veriyorlar acaba, çoğu kişinin BT sınıfı uygun değil diye norm talepleri reddedilmiş YEĞİTEK tarafından. Bir kriteri filan da yok görünen.
Bu sebepten reddedildi gibi bir cevap olsa kriterleri bilirdik en azından.
Reddedildiğini nerden biliyoruz hocam? Ben de dilekçe verdim 1 buçuk ay falan oldu ama ne oldu ne bitti bilemiyorum.

Reddedildiğini nerden biliyoruz hocam? Ben de dilekçe verdim 1 buçuk ay falan oldu ama ne oldu ne bitti bilemiyorum.
Bazı arkadaşlardan haberim var hocam. Reddelmişler. Muhtemelen red gelecektir size de. Ama neye göre bilen yok. Size cevap gelince bana haber verebilir misiniz ya da buradan da paylaşabilirsiniz. Değerlendirelim durumları. Üzüldüm. Bir umut vardı ne azından.

20 pc + fiber + voltaj dengeleyici regülatör+ yazıcı + etkileşimli tahta + robotik set + kitapliklar… olan sınıf reddedilmiş.

Daha ne lazım bilemedim.
3 lü prizler i mi beğenmediler boyasını mı anlayamadık. Kriter listemiz olsaydı en azından

Bazı arkadaşlardan haberim var hocam. Reddelmişler. Muhtemelen red gelecektir size de. Ama neye göre bilen yok. Size cevap gelince bana haber verebilir misiniz ya da buradan da paylaşabilirsiniz. Değerlendirelim durumları. Üzüldüm. Bir umut vardı ne azından.

20 pc + fiber + voltaj dengeleyici regülatör+ yazıcı + etkileşimli tahta + robotik set + kitapliklar… olan sınıf reddedilmiş.

Daha ne lazım bilemedim.
3 lü prizler i mi beğenmediler boyasını mı anlayamadık. Kriter listemiz olsaydı en azından
Bizde de 19 yeni bilgisayar, 3D yazıcı ve mebkitler var. Umudum vardı ama üzüldüm red gelmesine. Belli olunca buradan yazarım hocam inşallah.

Merhabalar değerli arkadaşlar. 2025 Ağustos ayında bir grup oluşturup derslerimizin durumu ve varolan sorunlarımızın çözümü için neler yapabileceğimizi gönüllü arkadaşlarla konuşmaya başladık. Bir yol haritası belirleyip çeşitli adımlar atmaya başladık.

İlk ve en acil sorunumuz norm fazlası olmamızdı. Bu sebeple buna ilk etapta çözüm olarak hemen bugünden yarına dersleri getirmek mümkün olmadığı için yönetmelikte var olan ama çokta uygulanmayan Norm Kadro Yönetmeliği 23.3. maddeden yararlanmayı kararlaştırdık.

Konunun önceki mesajlarında bu madde nedir, neye göre norm verilir, bu normu alınca sürekli hakkımız mı oluyor gibi sorulara cevap vermiştim. ( https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/norm-kadro-yönetmeliği-23-3-maddesi-bilişim-normu.186552/post-2020331 )

Peki biz ne yaptık bu maddeyle ilgili? Önce kısa bir rapor oluşturup sendikalara gittik. Dedikki genel merkezleriniz bu raporu bakanlıkla görüşsün ve bu madde üzerinden norm olmayan okullara norm açılsın dedik. Tam o esnada YOS’la ilgili sorunlarda başlayınca maalesef sendikalar çok fazla gündeme getirmedi konuyu.

Sonra ne yaptık? Ankara’daki bir öğretmenimiz randevu alarak YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı beyle görüştü ve norm kadro maddesiyle ilgili raporumuzu sundu. Mustafa Canlı beyefendi konunun takipçisi olacağını ve bu maddeye istinaden elinden gelen bir şey varsa yapacağını belirtti.

Sonra ne yaptık? Norm fazlası olan öğretmenlerimiz örnek bir dilekçe (dilekçeyi https://docs.google.com/document/d/...ouid=114190302935746301010&rtpof=true&sd=true adresinden indirebilirsiniz.) ile okullarına başvurdular. (Dilekçeyi kendinize ve okulunuzdaki bilgilere göre düzenlemeniz gerekiyor.) İlk olumlu haberler Kasım sonu gibi gelmeye başladı. Daha sonra Aralık sonunda tekrar bir olumlu haber aldık ve geçtiğimiz günlerde de Türkiye’nin birçok ilinden çok fazla sayıda olumlu haber almaya başladık.

DİKKAT! Lütfen konuyla ilgili soru sormadan önce konudaki önceki mesajları okuyalım.

Hocam norm fazlası olmadığınız için ders tamamlama görevlendirilmesi norm fazlaları listesinden yapılmaz mı? Norm olsun olmasın ders saati en azdan mı yapılır? ders tamamlama hangi krtierlde yapılırsa ona göre görevlendirme olur diye düşünüyorum, yani ben 3 saate de girsem norm fazlası olmuyorum haliyle norm fazla listesinde yokum, yani normum ders saati üzeirnden değil misal rehber öğretmen gibi olmuyor mu

Arkadaşlar bu konuda yeğitek e yazdiğım dilekçeme bu gün reddedildi şeklinde dönüş yapildi. Neden reddedildiğine dair hiç bir açıklamada yapilmamiş. Bu normal mi? Bu sonuca itiraz için dava açmayi düşünüyorum. Daha önce dava açan oldu mu? Okulda 32 tane faz3 tahta ve yenilenen bilisim sinifi 3d yazici ve meb robotik kitleri vb her türlü bilisim gereçleri var. Bunun bi kriteri olmasi gerekli diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz. Yada baska olumsuz sonuç alan ve itiraz eden oldumu

Ben de okulumda 23.3 kadrosundaydim fakat dün norm fazlası olduğum tebliğ edildi. Gerekçe olarak da okulumun Eylül ayındaki norm güncellemesinde ders saatini 0 girdigini söylediler.(Bu norm için ders saatine bakılmıyor diye biliyorum zaten okula ilk norm verildiğinde de ders saati 0mis.) Okulun norm modulunden baktigimizda 6 saat ders girildiğini görüyoruz. Bununla ilgili resmi yazıyı yazıp bakanlığa ulaştırdık ve bakanlıktaki norm bölümüne bakan kişiyle görüştük. Normunuz ders saatiniz 0 girildiği için 0a çekilmiş artık bölgede değerlendirileceksiniz seklinde söylendi. Bölgede değerlendirildigimde zaten norm oluşmuyor. Sanırım olumsuz sonuçlanacak ben de dava açmayı düşünüyorum. Bu normu geri almak bakanlığın takdirinde midir?
hocam bu durumu tam anlayamdım yani okulunuzda 0 ders üzerinden 23.3 ten norm alınmış ama bu yıl 0 girildiği için tekrar mı norm fazlası olmuşsunuz ? hani 23.3 normu ders saati ile ilintili değildi.. bunu tam olarak nereden öğrenebilriz acaba? yani 0 girildiği için mi norm tekrar düştü yada 6 saatten az girilen her türlü saatte bu 23.3 normu düşer mi?seneye ona göre ders seçimine dikkat edilmesi gerekir. norma girmemek için 6 saatten az ders seçilmesi mi daha mantıklı yine bu yıl olduğu gibi 6 saat ders seçimi ile en azından 23.3 normunu koruma hamlesi mi yapmak mantıklı ama bölge normundan bazen 20 saate bile norm fazlası olunuyor bazende 6 saate norm geliyor yani ne yapsak olmuyor

bu arada ben 6 saat seçmeli bilişim dersi ile norm fazlası oldum 23.3 ten norm aldım seneye seçmeli ders planlaması yapıldı 3 saat gibi ders seçilecekmiş şimdi ben 3 saat ile 23.3 normunu kaybetme ihtimali mi taşıyorıumm hep bir belirsizlik gerçektende

Ben 12 saat ile norm fazlası oldum ve okuldaki tek bilişimciydim
Bölge normundan sanırım ama ilçemizde henüz 23.3 ile ilgili bir gelişme yok

Arkadaşlar bu konuda yeğitek e yazdiğım dilekçeme bu gün reddedildi şeklinde dönüş yapildi. Neden reddedildiğine dair hiç bir açıklamada yapilmamiş. Bu normal mi? Bu sonuca itiraz için dava açmayi düşünüyorum. Daha önce dava açan oldu mu? Okulda 32 tane faz3 tahta ve yenilenen bilisim sinifi 3d yazici ve meb robotik kitleri vb her türlü bilisim gereçleri var. Bunun bi kriteri olmasi gerekli diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz. Yada baska olumsuz sonuç alan ve itiraz eden oldumu
Öğretmenim Red yazısı elinizde mi? YEĞİTEK mi reddetmiş yoksa il mi?
Dava yolundan çok birşey çıkacağını sanmam çünkü madde açık. "YEĞİTEK teklifi, PGM uygun görüşü ve bakan onayıyla kadro verilir." ifadesi var.

ilksms
Geri