Norm Kadro Yönetmeliği 23.3 Maddesi Bilişim Normu

Kodla Büyü
Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.

Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.

Norm kadro yönetmeliği :

"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."

Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
Eklediğiniz norm görseline göre, norm 2 mi oldu?

Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler hocam. Soran arkadaşlar olmuş gerçi, branş değişikliği oldu malumunuz. (Bilişim Teknololojileri-Böte) Dilekçe verirken bu durumu belirtmek gerekiyor mu? Yani yönetmelikte o zaman bilişim teknolojileri olarak adı geçiyormuş ama durum değişti. Okula bilişim teknolojileri normu değil de bilgisayar ve öğretim teknolojileri normu olarak isteme kısmı nasıl oluyor, bilginiz var mı? Kendileri okul türüne göre otomatik mi veriyor Böte normu olacak şekilde

Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.

Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.

Norm kadro yönetmeliği :

"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."

Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
hocam çok iyi bir şey bu.Siz hangi okuldasınız buarada?

Bu maddeye göre23/3 normu verebilme şartları;
-Sınıfları bilişim araçları ile donatılmış olmalı(Akıllı tahta vb.)
-Bilişim Teknolojisi normu olmamalı
-YEĞİTEK teklif, İKGM uygun görüş, BAKAN onay.

Peki bu norm nasıl geri düşer? Maddede yazıyor: norm kadro oluşunca. Ders saati olsa bile eğer o ders saatine karşılık norm oluşmamışsa 23/3 normu düşmez.
----------------------------------
İlk ve ortaokullara bu kadro verilmesi için, norm kadro yönetmeliği güncellenmeli. "Bilişim Teknolojiler" değil "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olarak. Belki de bakanlığın bu konuda bir tedbiri/yazsı/güncellemesi vardır ama henüz mevzuata girmemiştir bilmiyorum. Ancak norm modülüne mevzuata göre BT girilirse BÖTE atanamaz.
Diğer konu şimdi durumu uygun herkes bu konuda dilekçe yazacak. Ama bu normu verme konusunda her okul, ilçe, il farklı davranış sergileyebilir. Öyle bir madde. Yine de şartları tutanlar mutlaka yazsın.
Ders saatine bağlı norm oluşmuyor. Okulun alt yapısında bir değişiklik yok. Okul dönüşümü vs. de yok. Ama norm alinmis

Hocam adına çok sevindim. Yıllardır kağıt üzerinde olan bu yönetmeliğin ilk defa uygulandığını görüyorum. Hayırdır bayram değil seyran değil nedir bu işin aslı astarı var mı bilen?

ilksms
Geri