Norm Kadro Yönetmeliği 23.3 Maddesi Bilişim Normu

Kodla Büyü
Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.



Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.






Norm kadro yönetmeliği :


"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."


Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
Eklediğiniz norm görseline göre, norm 2 mi oldu?
 
Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler hocam. Soran arkadaşlar olmuş gerçi, branş değişikliği oldu malumunuz. (Bilişim Teknololojileri-Böte) Dilekçe verirken bu durumu belirtmek gerekiyor mu? Yani yönetmelikte o zaman bilişim teknolojileri olarak adı geçiyormuş ama durum değişti. Okula bilişim teknolojileri normu değil de bilgisayar ve öğretim teknolojileri normu olarak isteme kısmı nasıl oluyor, bilginiz var mı? Kendileri okul türüne göre otomatik mi veriyor Böte normu olacak şekilde
 
Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.



Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.






Norm kadro yönetmeliği :


"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."


Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
hocam çok iyi bir şey bu.Siz hangi okuldasınız buarada?
 
Bu maddeye göre23/3 normu verebilme şartları;
-Sınıfları bilişim araçları ile donatılmış olmalı(Akıllı tahta vb.)
-Bilişim Teknolojisi normu olmamalı
-YEĞİTEK teklif, İKGM uygun görüş, BAKAN onay.

Peki bu norm nasıl geri düşer? Maddede yazıyor: norm kadro oluşunca. Ders saati olsa bile eğer o ders saatine karşılık norm oluşmamışsa 23/3 normu düşmez.
----------------------------------
İlk ve ortaokullara bu kadro verilmesi için, norm kadro yönetmeliği güncellenmeli. "Bilişim Teknolojiler" değil "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olarak. Belki de bakanlığın bu konuda bir tedbiri/yazsı/güncellemesi vardır ama henüz mevzuata girmemiştir bilmiyorum. Ancak norm modülüne mevzuata göre BT girilirse BÖTE atanamaz.
Diğer konu şimdi durumu uygun herkes bu konuda dilekçe yazacak. Ama bu normu verme konusunda her okul, ilçe, il farklı davranış sergileyebilir. Öyle bir madde. Yine de şartları tutanlar mutlaka yazsın.
Ders saatine bağlı norm oluşmuyor. Okulun alt yapısında bir değişiklik yok. Okul dönüşümü vs. de yok. Ama norm alinmis
 
Hocam adına çok sevindim. Yıllardır kağıt üzerinde olan bu yönetmeliğin ilk defa uygulandığını görüyorum. Hayırdır bayram değil seyran değil nedir bu işin aslı astarı var mı bilen?
 
Bu itiraz yolunu geç gördüm. İtiraz süresi de dün son gündü. Pazartesinden itibaren verilen bu dilekçenin bir yararı olur mu acaba?
 
Bende 12 saatle norm fazlası oldum. Okulumuzda kurulmuş bt labı var aynı şekilde. Şu an böyle bir dilekçe vermemin mantığı var mı? Yoksa norm fazlası atama döneminimi beklemeliyim? Bölge normuna takilmisim. 6 okul var 6 öğretmen var. 3 ümüz fazlayiz bölgeye
Hocam bende bu konuyu yeni gördüm okulumda yenilikçi sınıf var 1 adet bt sınıfı var ve 30 akıllı lı tahta var ve norm fazlasıyım 6 saat ders seçildiği için. İtiraz süresi bitti ama yine de pazartesi bu dilekçeyi versem mi işe yarar mı ne dersiniz
 
Bu itiraz yolunu geç gördüm. İtiraz süresi de dün son gündü. Pazartesinden itibaren verilen bu dilekçenin bir yararı olur mu acaba?
Bende aynı durumdayım yeni gördüm bu sorunun cevabını merak ediyorum birde diyelim ki bu şekilde norm verildi her yıl biz dilekçe dolduracak mıyız o okulda bu norm sabit kalacak mı sanki bir arkadaş bir yıl bu şekilde norm almış ama bir sonraki yıl yine norm fazlası olmuş gibi bir şey yazmış sanki mantığıma göre sabit kalmalı ama
 
arkadaşlar iki soru oluştu kafamda

1- hiç bilişim dersi olmayan bir okula bu norm verilir mi acaba? (örneğin imam hatip lisesi veya ilkokul)
2- maddede "Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumları" demiş. Buradan sadece akıllı tahtalar olması yeterli gibi bir anlam çıkardım ben. siz ne dersiniz?
 
Hocam bende bu konuyu yeni gördüm okulumda yenilikçi sınıf var 1 adet bt sınıfı var ve 30 akıllı lı tahta var ve norm fazlasıyım 6 saat ders seçildiği için. İtiraz süresi bitti ama yine de pazartesi bu dilekçeyi versem mi işe yarar mı ne dersiniz
Hocam ben dilekçeyi vereceğim. Bu sene sanmam artık norm yetişsin. Ama bu sene bana dokunmazlarsa seneye 6 saate düşüyor dersim. Belki seneye garantiye alırım
 
Hocam adına çok sevindim. Yıllardır kağıt üzerinde olan bu yönetmeliğin ilk defa uygulandığını görüyorum. Hayırdır bayram değil seyran değil nedir bu işin aslı astarı var mı bilen?
İlk defa değil hocam, önceden de uygulandı. Farklı başlıklarda konuşuldu bu konu ama ilk defa duyanların olması da normal. Buradaki farklılık dilekçeyle maddenin işletilmesi için başvuruda bulunmak.
 
Değerli arkadaşlar Norm Kadro Yönetmeliği'nin ( https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20146459&MevzuatTur=21&MevzuatTertip=5 ) 23. maddesi: Norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumları başlığı altında toplanır. Bu maddenin 3. fıkrası şöyledir:
(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.
Madde 2016'dan bu yana yönetmelikte var. Ancak çok az uygulanıyordu. Pandemiden sonrada neredeyse hiç uygulanmadı. Bu sene başında Ağustos ayında derslerimizin her sınıf seviyesinde olması için organize bir şekilde mücadele yürütmek için bir WhatsApp grubu kurduk. Çeşitli toplantılar yaptık. Attığımız ilk adım norm kadro yönetmeliğinin bu maddesi ile ilgiliydi. Tüm sendikalara verilmek üzere ortak bir yazı hazırladık. Sendikalarımıza yazıyı ulaştırdık. Ancak tam o sıralarda YOS görevindeki sorunlar patlak verdi ve bizim yazımız biraz geri plana itilerek sendikalar tarafından üzerinde durulmadı. Bizlerde norm fazlası olan öğretmenlerimizin okullara dilekçe vermesi yönünde bir adım attık. Ayrıca eş zamanlı olarak Ankara'daki bir öğretmenimiz YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı beyle bu konuda görüştü ve ilgili yönetmelik maddesini kendisine hatırlattı, uygulanmasını istedi. Mustafa bey konunun üzerinde duracağını bizlere iletti. Eylül ve Ekim ayında okullara verilen dilekçelere müspet sonuçlar almaya başladık. Norm kadrosu bulunmayan okullarımızda özelliklede son dönemde Yenilikçi Sınıf veya Bilgisayar Laboratuvarı kurulmuşsa bu maddeye istinaden norm kadro verilmeye başlandı.

Yönetmeliğin ilgili maddesi okul türü belirtmiyor. Bu maddeye göre aslında ilkokul hatta anaokuluna dahi kadro tanımlanabilir. "Sınıfları bilişim teknolojileri araçlarıyla donatılmış..." ifadesine akıllı tahta ve fatih altyapısı da girebilir örneğin. Bu sebeple her okul türündeki norm fazlası öğretmenlerimizin bu maddeye istinaden dilekçe vermesinde bence bir sakınca yok. Zaten uygun görülen okullara verilecektir. Ayrıca bence samimi olduğunuz okul müdürleri aracılığıyla bu dilekçeler verilirse öğretmenin değil okulun ihtiyacı olduğunun görülmesi açısından daha olumlu olacağını düşünüyorum.

Dersimizle ilgili verdiğimiz mücadeleye dair WhatsApp grubuna katılmak isterseniz https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbcbym8Xth5zZI-ou2RBi8DV99CRLMu-wDnRv5JmUEJLiE0Q/viewform formunu doldurusanız size bağlantı adresi ulaştırılacaktır. Formdaki bilgileri sadece benim görme yetkim var. Bilgilere dair endişesi olanlar özelden ulaşabilirler.
Öğretmenlerim gerekli açıklamayı bu mesajda yaptım. Tekrar bir özet geçeyim.

+Okulumda sadece tahta ve fatih altyapısı var başvuru yapabilir miyim?
-Evet. Ancak bu norm verileceği anlamı taşımaz. Yönetmeliğe göre başvuru yapabileceğiniz anlamı taşır. Bakanlığın şimdiye kadar norm verdiği okulları incelediğimizde son yıllarda yatırım yaparak yenilikçi sınıf veya bilgisayar laboratuvarı kurduğu okullara verdiğini görüyoruz.

+Ders saati sayısından norm verilirse 23.3'ten norm düşer mi?
-Evet. Çünkü bu madde normu olmayan okullara veriliyor. Eğer norm oluşursa bu maddeye istinaden oluşan norm düşer.

+Bu normun yenilenmesi için her sene başvurmam mı gerekiyor?
-Hayır. Ders saatinden norm oluşana kadar bu norm duruyor.

+Yönetmelik maddesinde "Bilişim Teknolojileri" diyor. Bu durumda ortaokul veya anadolu/fen liselerine Bilişim Teknolojileri branşı mı atanacak?
-Hayır. Yönetmelik 2016'dan kalma olduğu için madde o şekilde görünüyor. Norm açılırsa okul türüne göre uygun olan branş hangisiyse (BT/BÖTE) o atanıyor.

+Norm fazlası oldum. Hemen bu dilekçeyle itiraz etsem resen atamayı durdurabilir miyim?
-Bu maddeden norm kazanan arkadaşlar Eylül ayı sonunda ve Ekim ayı başında verdiler. Süreç yaklaşık 2 ay sürdü. Dolayısıyla muhtemel bir resen atamaya yetişmeyebilir. Ancak okulunuz norm kazanırsa resen atansanız dahi geri dönme ihtimaliniz yükselir. Çünkü muhtemelen gittiğiniz yerde de kısa zamanda norm fazlası olabilirsiniz.

+Başvuran herkese norm veriliyor mu?
-Hayır. Dilekçemizi okula veriyoruz. Sırasıyla ilçe ve il YEĞİTEK şubelerine gidiyor. Özellikle birçok dilekçe ilden geri dönüyor. Dolayısıyla öncesinde il YEĞİTEK koordinatörü ile görüşmeniz ve dilekçeniz hakkında ön bilgilendirme yapmanız yerinde olacaktır. Eğer ili geçebilirseniz önce bakanlık düzeyinde YEĞİTEK'e gidiyor. YEĞİTEK norm için teklifte bulunursa ve Personel Genel Müdürlüğü uygun görürse bakan onayıyla okulunuzda norm oluşacaktır.
 
Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.



Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.






Norm kadro yönetmeliği :


"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."


Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
Öncelikle tebrik ederim öğretmenim." Sınıfları eğitim sınıfları ile donatılmış" ibaresine BT sınıfı dışında Yenilikçi Eğitim Sınıfları da girer mi? Sanki girer gibi düşünüyorum.
 
Öğretmenlerim gerekli açıklamayı bu mesajda yaptım. Tekrar bir özet geçeyim.

+Okulumda sadece tahta ve fatih altyapısı var başvuru yapabilir miyim?
-Evet. Ancak bu norm verileceği anlamı taşımaz. Yönetmeliğe göre başvuru yapabileceğiniz anlamı taşır. Bakanlığın şimdiye kadar norm verdiği okulları incelediğimizde son yıllarda yatırım yaparak yenilikçi sınıf veya bilgisayar laboratuvarı kurduğu okullara verdiğini görüyoruz.

+Ders saati sayısından norm verilirse 23.3'ten norm düşer mi?
-Evet. Çünkü bu madde normu olmayan okullara veriliyor. Eğer norm oluşursa bu maddeye istinaden oluşan norm düşer.

+Bu normun yenilenmesi için her sene başvurmam mı gerekiyor?
-Hayır. Ders saatinden norm oluşana kadar bu norm duruyor.

+Yönetmelik maddesinde "Bilişim Teknolojileri" diyor. Bu durumda ortaokul veya anadolu/fen liselerine Bilişim Teknolojileri branşı mı atanacak?
-Hayır. Yönetmelik 2016'dan kalma olduğu için madde o şekilde görünüyor. Norm açılırsa okul türüne göre uygun olan branş hangisiyse (BT/BÖTE) o atanıyor.

+Norm fazlası oldum. Hemen bu dilekçeyle itiraz etsem resen atamayı durdurabilir miyim?
-Bu maddeden norm kazanan arkadaşlar Eylül ayı sonunda ve Ekim ayı başında verdiler. Süreç yaklaşık 2 ay sürdü. Dolayısıyla muhtemel bir resen atamaya yetişmeyebilir. Ancak okulunuz norm kazanırsa resen atansanız dahi geri dönme ihtimaliniz yükselir. Çünkü muhtemelen gittiğiniz yerde de kısa zamanda norm fazlası olabilirsiniz.

+Başvuran herkese norm veriliyor mu?
-Hayır. Dilekçemizi okula veriyoruz. Sırasıyla ilçe ve il YEĞİTEK şubelerine gidiyor. Özellikle birçok dilekçe ilden geri dönüyor. Dolayısıyla öncesinde il YEĞİTEK koordinatörü ile görüşmeniz ve dilekçeniz hakkında ön bilgilendirme yapmanız yerinde olacaktır. Eğer ili geçebilirseniz önce bakanlık düzeyinde YEĞİTEK'e gidiyor. YEĞİTEK norm için teklifte bulunursa ve Personel Genel Müdürlüğü uygun görürse bakan onayıyla okulunuzda norm oluşacaktır.
hocam çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim.
norm fazlası oldum pazartesi başvuru son biliyorsunuz. okulumda tek bilişimciyim. okulda 15 akıllı tahta ve 3 sene önce kurulan bilişim sınıfı var. dilekçeye istinaden norm kesin gelir mi? eğer gelirse tercih yapmayacağım
 

başvuru tercihlerini kaydederken sadece yukardaki gibi tercihleri kaydet diyoruz mebbiste değil mi başka bişey yapmıyoruz dimi bu yeni sistemde

İlgili yönetmelikte öyle yazdığı için başlıkta Bilişim olarak görünüyor olmalı.
Alan adında doğrusu verilmiştir diye düşünüyorum.

hocam yardım sistem değişmiş :D
 
Son düzenleme:
ilksms
Geri
Üst