Norm Kadro Krizi Kapıda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CeDort
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
eğitim bakanlığı çocukları özel okula teşvik etmesin, hepsi devlet okuluna gitmek zorunda kalsın. al sana çözüm hadi yapın hadi.

"Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen Normlarında Gözler Yeni Yönetmelikte

Milli Eğitim Bakanlığında uzun süredir beklenen psikolojik danışman (rehber öğretmen) norm kadro düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Bakanlık tarafından psikolojik danışman/rehber öğretmen normlarına yönelik yeni yönetmelik çalışmaları devam ediyor. Yönetmeliğin ne zaman yayımlanacağına ilişkin kesin bir tarih verilmemekle birlikte, çalışmaların yaz ayları boyunca sürmesi ve düzenlemenin büyük ihtimalle Eylül ayını bulabileceği değerlendiriliyor.

Öte yandan norm kadro güncelleme sürecinin ise yönetmelik değişikliğinden bağımsız olarak Ağustos ayında gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade ediliyor. Böylece okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlık sürecinde norm kadro ihtiyaçlarının yeniden değerlendirilmesi hedefleniyor.

Sahadan gelen talepler doğrultusunda özellikle öğrenci sayıları, okul türleri ve rehberlik hizmetlerine duyulan ihtiyaç dikkate alınarak norm kadro sisteminde bazı değişikliklerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Konuya ilişkin nihai takvim ve düzenlemelerin, Bakanlık tarafından yapılacak resmî açıklamalarla netlik kazanması bekleniyor."

Seda Olgun / X
Çalıştığım okulda 4 tane rehber öğretmen var 4’ü de birbirlerine çay kahve taşıyor dönüşümlü olarak. Neden bu rehber öğretmen gerekliliği anlamıyorum. Zaten bir çok sorunu sınıf rehber öğretmenliği altında kendi öğretmenleri çözüyor. Bize gelince BTR veya YOS kadrosu fazlalık görülüyor

Çalıştığım okulda 4 tane rehber öğretmen var 4’ü de birbirlerine çay kahve taşıyor dönüşümlü olarak. Neden bu rehber öğretmen gerekliliği anlamıyorum. Zaten bir çok sorunu sınıf rehber öğretmenliği altında kendi öğretmenleri çözüyor. Bize gelince BTR veya YOS kadrosu fazlalık görülüyor
fazlalık deil ihtiyaçtır ama kadrosunu verememelerinin nedeni kadrosu verilirse görevlendirmeyle kebab ek ders alan kankilere gerek kalmayacak o yüzden kadro konusunda idareciler bakana hiç birşey söylemiyorlar her konuda olduğu gibi bunuda dile getirseler uslubuna uygun bir şekilde zaten bu arkadaşları her dönem görevlendiriyoruz bir sürü yazışma kağıt kürek gecikmeler yaşanıyor rehber öğretmenler gibi onlarında kadrolu olmasını istiyoruz deseler çözülürdü devlet 5-10 bin bt ciye btr kadrosu mu veremeyecek miş kadroyu verir açıktakilerden de epey atama yaparlar isteseler.

Bizde 2 adet var, 4 senedir odalarindan ciktigini bir tane gormedim.Veli carpismalarinda biz, ogrenci kavgalarinda hep biz variz.Odalari özel döşenir, bilgisayarlari ve yazicilari bile son modeldir, sabah kahvaltisini mutlaka yaparlar.Her ilkokul ve ortaokula birden 1 tane yeterlidir.
ben bizimkini firsat buldukca gözlemledim ara ara genelde ayni seyler oluyor,
930 da gelir asla 929 ve öncesi olmaz
sonrası biz cikarken mutfaga girer kahvaltisini yapmak icin
yumurtasini yavas yavas soyar biber salatalik domates simit sofrasını kurar yeri
10a dogru bitiyor genelde kahvalti
12 ye kadar en az bir kez kahve icer genelde sekersiz Türk kahvesi oluyor,
sigara icin arada kaybolur,
1230 a dogru oglen ne yesek telasesi basliyor 1315 gibi oglen arasi bitimi haftada 1 bazen 2 kez ogrenci gorüsmesi oluyor
sonrasinda yine kahve iciyor yada cay kahve tercihen esspresso oluyor okulda makinesi var,
odasında gördüm genelde pc sinde altınfiyatları açık oluyor,
sonrasında ogretmenler odasına gelir 1430 gibi ugrar 1500 gibi cikar
1535 gibi de okulda ayrilir.
geçen sey diyor, aslında iyi para alıyoruz yaptığımız iş mesai saati bazında birim fiyat olarak bence iyi
diyecek bir şey bulamadık.

yumurtasini yavas yavas soyar biber salatalik domates simit sofrasını kurar yeri
1230 a dogru oglen ne yesek telasesi basliyor 1315 gibi oglen arasi bitimi haftada 1 bazen 2 kez ogrenci gorüsmesi oluyor
sonrasinda yine kahve iciyor yada cay kahve tercihen esspresso oluyor okulda makinesi var,
geçen sey diyor, aslında iyi para alıyoruz yaptığımız iş mesai saati bazında birim fiyat olarak bence iyi
yeme yanında dur olaki olmadık yere filan cekilir ondan yanında dur durumu 😆😆

Rehber ogretmenlerin ve ozel egitim ogrt sayilari arttirilacak, halbuki ilkokul ve ortaokulda sahada pek kalici cozum getiren isler yaptiklarini pek gormedim.Dunya füze yarisina girmis halen bilisim alaninda ders kitaplari yok, ogretmen sayisini indirme gayreti var.

Son düzenleme:
Özel eğitim okullarının yarısından fazlasında ücretli öğretmen çalışıyor. Özel eğitim bir ihtiyaç bunu anladım da rehberlik için bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Zaten sorunların büyük bölümünü sınıf rehber öğretmenleri çözüyor.

Bizde 2 adet var, 4 senedir odalarindan ciktigini bir tane gormedim.Veli carpismalarinda biz, ogrenci kavgalarinda hep biz variz.Odalari özel döşenir, bilgisayarlari ve yazicilari bile son modeldir, sabah kahvaltisini mutlaka yaparlar.Her ilkokul ve ortaokula birden 1 tane yeterlidir.
bizde 2 tane çok sıkıldık diye dolanıyorlar,veliler rehberlikten birşey anlamıyoruz sizi daha çok seviyor siz ilgilenin hocam diyor,ama bakarsanız daha çok arttırılmalı deniyor rehberlik kadrosu neişe yarıyorlarsa

Eğer bakanlığı biraz tanıyorsam yeni rehber öğretmen normu düzenlemesi rehberlikçilere avantaj değil dezavantaj getirir. Şimdilik sevinsinler bakalım :)

Bence eğitim fakültesine gitmek çok da akıllıca bir şey değil ama ısrarla öğretmen olmak isteyen gençler var

Görev yaptığım ilde okulların hepsinde sınıflar 40-50 bandında. Yeni okul yapmadıkları için öğretmen ihtiyacı yokmuş gibi algılanıyor. Halbuki asla 25 kişinin üzerinde sınıf mevcutlarını normalleştirmemek lazım. Okulum mevcut olarak çoktan 2'li eğitime geçmeliydi ama müdürün kendi çıkarına uygun olmadığından dolayı senelerdir 45 -50 kişilik sınıflarda sürünüyoruz mesela öğretmenler olarak.

Ogretmen olmak artik uzun bir süreç.Yazilim, ucak, gemi, tıp.Arkadasin cocuguna ucak yazdirdim nevsehirde ozel universitede okuyor, genc simdiden 400 bin maas az diyor.Mudur yardimcimin oglu Turkce ogrt okuyor.Oyun isine girdi yapti satti 3 milyon kazandi universitede ofis acti, kazandigi parayla Buca'da kebapci da acti ve universiteyi birakti.Babasina harclik veriyor.

Son düzenleme:
Bi özendim valla :))

eşit işe eşit ücret verilmeli..
biz tenefüse çıkmadan çalışıyoruz, adamlar ne derse giriyor, ne yazılı derdi var, ne sorumluluk derdi var..
gelen öğrenciye "sıkma canını, sen halledersin" deyip gönderiyolar..
bari Word'de bir yazı yazmayı öğren dimi kaç senedir.. onu da beceremeyip bizi çağırıyolar..

Bilisim olmasaydi ben de en cok ozel egitim isterdim.Hele disarda cok imkanlari var.Norm krizi kapiya dayanirsa kesin gecerim.

rehber öğretmenler fiilen rehberlik dersine girmeli, rehberlik saatleri okul saatinde olmalı yos gibi, öyle 9-3 en başta idareciye haksızlık.
Bana sorarsanız rehber öğretmen de olmasa, yos da olmasa eğitim öğretim çok fazla etkilenmez. Rehber öğretmen sınıfa girmedikçe sadece vaka takibi yapar. Bazıları genel olarak rehberlik yapıyor topluca sınıflara yılda birkaç kere ama yeterli değil.

Ogretmen olmak artik uzun bir süreç.Yazilim, ucak, gemi, tıp.Arkadasin cocuguna ucak yazdirdim nevsehirde ozel universitede okuyor, genc simdiden 400 bin maas az diyor.Mudur yardimcimin oglu Turkce ogrt okuyor.Oyun isine girdi yapti satti 3 milyon kazandi universitede ofis acti, kazandigi parayla Buca'da kebapci da acti ve universiteyi birakti.Babasina harclik veriyor.
Ögretmenlik te branş önemli bir çok matematikçi var thy pilotundan fazla kazanan.

Mesela Kirsehirde bir matematik ogretmeni var herkes randevu alip siraya giriyor benim yegenim de ders aldi.5 milyonluk araca biniyor aylik kazanci cok rahat 1 milyon vardir.Diger yegenim de bu ogretmenden ders aliyor

• Beğen
Tepkiler: zzh
Mesela Kirsehirde bir matematik ogretmeni var herkes randevu alip siraya giriyor benim yegenim de ders aldi.5 milyonluk araca biniyor aylik kazanci cok rahat 1 milyon vardir.Diger yegenim de bu ogretmenden ders aliyor
paranın o sıcak güzel gıcır gıcır kokusu taa buraya kadar geldi hocam

Yks için 40 dk sı 3000 tl ye zor ikna ettiler Ankara da. Sadece nakit.

ilksms
Geri