no option to boot - arçelik etap

Kodla Büyü
Arkadaşlar merhaba, hepimize kolay gelsin
Acaba bu sorun durduk yere mi oluyor yoksa bilgisayarı birilerinin kurcalaması mı gerekiyor? Şüphelendiğim bir öğrencim var çünkü. Artık bu kadarını da başarabildiyse idareden yaptırım uygulamasını isteyeceğim artık. Bana fazladan mesai yaptırıyor kendisi sürekli çünkü.

ssd yazılımından kaynaklı diye biliyorum hocam başlangıç sektörünü görmüyor AT ondan demişti gelen servis.

Bu sorun SSD bin güvenlik yazılımın kendiliğinden silinmesi sebebiyle oluyor. SSD nin güvenlik yazılımını güncellemeniz gerekiyor.

Güncelleme nasıl yapılıyor?
Aşağıdaki linkten dosyayı indirin

https://disk.yandex.com.tr/d/rdsar_R-tX_xQw

klasör içindeki dosyaları usb belleğe kopyala yapıştır yoluyla atın.

ET yi usb den başlatın

ET açıldığında resimdeki program ekrana gelecek zaten buradan "set device parameter" e tıklayın işlem tamamlanınca kuruluma geçebilirsiniz.

(Tıklama işlemi için fare bulundurun dokunmadik ekran ile olmuyor)

Ekli dosyalar

• IMG_20240928_151745.webp
    IMG_20240928_151745.webp
    120.4 KB · Görüntüleme: 292
Yeni bir çözüm bulan var mı? Daha önce önce Windows yükleyip sonra Pardus a geçip çözün bulmuştum. Şimdi Windows seçtiğiniz konuma yüklenmedi hatası veriyor. Ssd mi bozuldu acaba?

Arçelik tahta olan bir sınıfta problem yaşıyoruz. No option no boot hatası. Tahtayı pardus imaj ile yüklüyorum. 2 gün çalışıp sonra yine no option no boot hatası veriyor. Bu hata için bios pili falan yazıyor. SSD bozulmuş olabilir mi? Bozulmuşsa nasıl kurulum yapıyorum? 2 gün çalışıyor hatasız. Artık masa başı işe geçmek istiyorum valla öğrenciler inanılmaz kötü. Maymun gibi birbirlerine saldırıyorlar. Sandalyelerle kayıyorlar. Kafam çok bozuk. Neden öğretmen oldum :( Konudan konuya geçtim ama yazılım öğretmek istediğim bir grup hiç olmadı 23 yıllık öğretmenlik hayatımda.

Son düzenleme:
Arçelik tahta olan bir sınıfta problem yaşıyoruz. No option no boot hatası. Tahtayı pardus imaj ile yüklüyorum. 2 gün çalışıp sonra yine no option no boot hatası veriyor. Bu hata için bios pili falan yazıyor. SSD bozulmuş olabilir mi? Bozulmuşsa nasıl kurulum yapıyorum? 2 gün çalışıyor hatasız. Artık masa başı işe geçmek istiyorum valla öğrenciler inanılmaz kötü. Maymun gibi birbirlerine saldırıyorlar. Sandalyelerle kayıyorlar. Kafam çok bozuk. Neden öğretmen oldum :( Konudan konuya geçtim ama yazılım öğretmek istediğim bir grup hiç olmadı 23 yıllık öğretmenlik hayatımda.
Sorun büyük ihtimalle bios pili gibi duruyor.

No option no boot hatasını SSD degisikligi ile düzelttik. SSD bozulmasindan kaynaklanıyor. Arçelik için söylüyorum.

ISO dosyasını doğrudan flaşa atarsanız çalışmaz. Ventoy veya rufus ile flaşı hazırlayıp öyle boot edin. Ben ventoy tavsiye ederim.
Yukarıda nefbote nickli arkadaşımın paylaştığı linkte .rar dosya var .iso zaten yok. Dosyaları belleğe kopyalamakla tahtayı boot edemez.
İşlem basamakları:
1- İndirdiğiniz .RAR'ı açın içinde WinPE_SSDFW_YMTCJGS_21_10_2021\sources klasöründeki boot.wim dosyasını rufus 4.11 ile belleğe yazdırın.
2- İşlem bittikten sonra WinPE_SSDFW_YMTCJGS_21_10_2021 klasöründeki tüm dosyaları bu belleğe kopyalayın, üzerine yazılması gerekenlere evet deyin.
3- Tahtaya bu belleği takıp F12 ile bellekten açın (bios parolası sorarsa: 9301)
4-Otomatik başlayan Set Device Reinitial Tool v2.01 açılınca listedeki Phison ... sonunda w3 ile bitiyorsa eski firmwaredir. Set Device Parameter butonuna fare ile tıklayın, sorulara tamam deyin
İşlem 30sn kadar sürüyor. bittikten sonra güncellemeyi kontrol etmek için yine bu bellekle başlatın.
5- Device kısmı Phison .... SBFMP1.5 ile bitiyorsa firmware güncellenmiştir.
6- etap.org.tr den indirdiğiniz (https://www.etap.org.tr/index.php/imajlar/) hazır meb imajı ile (Bizimki Arçelik Faz3 uygun sürüm ise Etap 19 4K (3.8 GB) --> https://indir.pardus.org.tr/ISO/Etap19/Pardus-Etap-19.0-Beta-25.iso) yeniden tahtanızı kurun. Firmware güncellendiğinde içindeki bilgiler siliniyor çünkü.
İyi çalışmalar...

Son düzenleme:
Hocam bu akşam denedim ve dosyanız problemi çözdü, kisaca özet geçeyim:

Linkteki dosyanızı indirdim ve ventoy ile flash belleğe kopyaladım. Açılışta F12 ile USB’yi seçtiğimde 3 seçenek çıktı, yanlış hatırlamıyorsam ortadaki seçeneği seçtiğimde tahta Windows’a benzer bir şekilde açıldı ve ekranda sizin de paylaştığınız Device Parameter seçeneğini mouse ile tıkladım. Yazılım yüklemeyi yaptı tahtayı kapattım. Sonra imaj yüklü usb belleğimi taktım ve f12 ile imajımı sorunsuz yükledim.
Denemedim fakat konuya biraz ilgi gösterince arkadaşlar ventoy kullandıklarını söylemişler. Teşekkürler @ilbayfahri

Aşağıdaki linkten dosyayı indirin

https://disk.yandex.com.tr/d/rdsar_R-tX_xQw

klasör içindeki dosyaları usb belleğe kopyala yapıştır yoluyla atın.

ET yi usb den başlatın

ET açıldığında resimdeki program ekrana gelecek zaten buradan "set device parameter" e tıklayın işlem tamamlanınca kuruluma geçebilirsiniz.

(Tıklama işlemi için fare bulundurun dokunmadik ekran ile olmuyor)
Burada yazdığım gibi kopyala yapıştır yöntemiyle usb belleğe atıyorsunuz. Ben o şekilde Faz3 tahtalarımda meydana gelen No option No boot hatasını ssd lere firmware yükleyerek çözdüm. (Biosa girdiğinizde boot kısmında Satafirm s11 yazıyorsa firmware uçmuş demektir yazdığımı uygulayın)

ilksms
Geri