Haklısınız. Ben öyle yaptım. Ama çoğu kişi uğraşmaz. ISO hali daha kolay.Aslında o iso içinden SSD programını alıp herhangi bir WinPe ile çalıştırabiliriz.
Haklısınız. Ben öyle yaptım. Ama çoğu kişi uğraşmaz. ISO hali daha kolay.Aslında o iso içinden SSD programını alıp herhangi bir WinPe ile çalıştırabiliriz.
Güncelleme nasıl yapılıyor?Bu sorun SSD bin güvenlik yazılımın kendiliğinden silinmesi sebebiyle oluyor. SSD nin güvenlik yazılımını güncellemeniz gerekiyor.
Aşağıdaki linkten dosyayı indirinGüncelleme nasıl yapılıyor?
Hocam çok teşekkür ederim bu yöntemle harddisk yandı sandığım 2 tahtayı kurtardım.Ssd kilit çözümü için Live windows ve dökümanı içinde var.WinPE_SSDFW_YMTCJGS_03_03_2022.rar
drive.google.com
Bizim de bir tahtamız takılı kaldı böyle, servis kaydı açtırdım. Ben yokken gelip ops'yi alıp geri takmışlar. Ne yaptılar bilmiyorum ama düzeldi.
ISO dosyasını doğrudan flaşa atarsanız çalışmaz. Ventoy veya rufus ile flaşı hazırlayıp öyle boot edin. Ben ventoy tavsiye ederim.Usb'yi takıyorum ama hiçbir boot seçeneği çıkmıyor.
Konudan konuya geçtim ama yazılım öğretmek istediğim bir grup hiç olmadı 23 yıllık öğretmenlik hayatımda.Sorun büyük ihtimalle bios pili gibi duruyor.Arçelik tahta olan bir sınıfta problem yaşıyoruz. No option no boot hatası. Tahtayı pardus imaj ile yüklüyorum. 2 gün çalışıp sonra yine no option no boot hatası veriyor. Bu hata için bios pili falan yazıyor. SSD bozulmuş olabilir mi? Bozulmuşsa nasıl kurulum yapıyorum? 2 gün çalışıyor hatasız. Artık masa başı işe geçmek istiyorum valla öğrenciler inanılmaz kötü. Maymun gibi birbirlerine saldırıyorlar. Sandalyelerle kayıyorlar. Kafam çok bozuk. Neden öğretmen oldumKonudan konuya geçtim ama yazılım öğretmek istediğim bir grup hiç olmadı 23 yıllık öğretmenlik hayatımda.
Hazır bios pili alabilecegimz bir yer var mı onlineSorun büyük ihtimalle bios pili gibi duruyor.
Faz1 ve Faz2 için hazır soketli satılıyor hepsiburada tarzı yerlerde.Hazır bios pili alabilecegimz bir yer var mı online
Yukarıda nefbote nickli arkadaşımın paylaştığı linkte .rar dosya var .iso zaten yok. Dosyaları belleğe kopyalamakla tahtayı boot edemez.ISO dosyasını doğrudan flaşa atarsanız çalışmaz. Ventoy veya rufus ile flaşı hazırlayıp öyle boot edin. Ben ventoy tavsiye ederim.
Denemedim fakat konuya biraz ilgi gösterince arkadaşlar ventoy kullandıklarını söylemişler. Teşekkürler @ilbayfahriHocam bu akşam denedim ve dosyanız problemi çözdü, kisaca özet geçeyim:
Linkteki dosyanızı indirdim ve ventoy ile flash belleğe kopyaladım. Açılışta F12 ile USB’yi seçtiğimde 3 seçenek çıktı, yanlış hatırlamıyorsam ortadaki seçeneği seçtiğimde tahta Windows’a benzer bir şekilde açıldı ve ekranda sizin de paylaştığınız Device Parameter seçeneğini mouse ile tıkladım. Yazılım yüklemeyi yaptı tahtayı kapattım. Sonra imaj yüklü usb belleğimi taktım ve f12 ile imajımı sorunsuz yükledim.
Burada yazdığım gibi kopyala yapıştır yöntemiyle usb belleğe atıyorsunuz. Ben o şekilde Faz3 tahtalarımda meydana gelen No option No boot hatasını ssd lere firmware yükleyerek çözdüm. (Biosa girdiğinizde boot kısmında Satafirm s11 yazıyorsa firmware uçmuş demektir yazdığımı uygulayın)Aşağıdaki linkten dosyayı indirin
https://disk.yandex.com.tr/d/rdsar_R-tX_xQw
klasör içindeki dosyaları usb belleğe kopyala yapıştır yoluyla atın.
ET yi usb den başlatın
ET açıldığında resimdeki program ekrana gelecek zaten buradan "set device parameter" e tıklayın işlem tamamlanınca kuruluma geçebilirsiniz.
(Tıklama işlemi için fare bulundurun dokunmadik ekran ile olmuyor)