Nöbet ve kulüp geri kazanıldı

Kodla Büyü

umutcan33

Site Gezgini
nöbet ve klup

Ekli dosyalar

• IMG_1464.webp
    IMG_1464.webp
    96 KB · Görüntüleme: 536
Son düzenleme:
Yeğitek te mi bakanlıkta mı yoksa her ikisinde birden mi bilmiyorum çok net bir anti bilişim tayfası var. Mutlaka yeni bir yönetmelikle bu kararı ekarte edeceklerdir

Benim anladığım daha önceden tuttuğu nöbet ve yaptığı kulüp çalışmaları için mevzuat dolayısıyla ödenmeyen olanlar için geçerli gibi

Sadece nöbet değil ki kulüp ücretinden de bahsedilmiş. Mesele bu nasıl uygulanacak.

Bu yerel mahkeme sanırım. Milli Egitim Müdürlüğü bunu Bölge idare mahkemesine verecektir hemen. Önemli olan Bölge idare mahkemesinden ne cikacagidir.

Yine de Tebrikler mücadele eden hocalarima.

Ortada dayanağı olmayan bir maddi kayıp mevcut. Bu görevleri yapmak isteyenler isteğe bağlı olarak yapıp ücretini alabilmeli. Kimse kafasına göre ücretini alamazsınız dememeli. TES Adanayı takdir ediyorum. Mücadele edip karşılığını aldıkları için. Bu konu hakkında resmi bir açıklama yayınlattırabilirlerse, yeğitek mi, personel genel müdürlüğümü herkimdeyse sorunluluk çok makbule geçer.

Bu yerel mahkeme sanırım. Milli Egitim Müdürlüğü bunu Bölge idare mahkemesine verecektir hemen. Önemli olan Bölge idare mahkemesinden ne cikacagidir.

Yine de Tebrikler mücadele eden hocalarima.
Hocam ben yüksek lisansı kazandım ama hemen bölge idareye vermediler. Avukatlarda bu konuda aslında bizim haklı olduğumuzu düşünüyorlar. Vermeyebilirler bölge idare mahkemesine. Böyle görev yeri, ceza vs gibi davaları genelde bölge idareye gidiyolar..

Bende nöbet istemiyorum nereden çıkartıyorlar anlamıyorum uc kurus icin bir dünya risk bu sene en rahat senemi yasiyorum nöbetsiz
Burayı üç kuruş nöbet parasına indirgeyen bir zihniyetle asla yan yana gelemem. Mesele param değil; mesele hak yemek. Birkaç mesajla, tek taraflı bir kararla emeğimizle kazandığımız ek derslerimiz kesildi. Bu aleni bir keyfilik, hem de üstelik hiçbir muhatap bulamadığımız bir düzen.

Ama asıl üzerinde durmam gereken şu: Bizler, öğrencilerimiz için 'taşın altına elini koymaktan' imtina ediyorsak; güvenlik ya da sağlık endişesiyle nöbet sorumluluğundan kaçıyorsak yazık bize.

Çünkü öğretmenlik, derse girip çıktıktan sonra 'bana ne, dünya yansın' denilecek bir meslek değildir.

Yarın nöbet gelsin, ne nöbeti diyecekler (bende nöbet istemiyorum) bu yıl kafamız rahattı. Bizim branş kadar tutarsız branş görmedim!!!

Bakanlıkta görevli ya da görevli olmayıp dışardan btr düşmanlığı şeklinde akıl verenler bu karara üzülmüştür

Bence Rehber Öğretmenler nöbet tutmadan nöbet ücreti alabiliyorsa biz de bu görevimiz gereği nöbet tutmadan nöbet ücreti alabilmeliyiz. En azından nöbet ücretinden bir şekilde faydalanabilmeliyiz

aylar önce bunun mahkemelerden döneceğini söyledim. mevzuatı olmayan uygulama geçersizdir. üst yazılar görüş yazıları bilmem ne yazıları mevzuat yerine geçmez, bağlayıcı değildir. mesele nöbeti kulübü kazandıkmı, iş yükü geri geldi mi değildir. kimse kafasına göre uygulama yapamaz. yos öğretmeni de bir öğretmendir, neden nöbet kulüp sınıf kurs belleticilik vb görevler üstlenemesin yada idare neden bir öğretmenini bu hizmetlerde kullanamasın? ekders ödemeleri bakanlar kurulu kararlarına göre ve toplu sözleşme kanununa göre ödenir. bunlar yönetmeliklerden üstün hükümlerdir. öyle yönetmelik çıkararak ödememenin bir yolunu bulamazlar. kaldı ki zaten nöbet kulüp vb ödemeler yapılmaz diyenler, yönetmeliğe göre demiyor, görevlendirme esasları konulu yazıya göre ödemiyorlar. danıştay da çok yakında yürütmeyi durdurma kararı çıkaracaktır.

Bu tarz yerel mahkeme kararları bireysel olup emsal teşkil etmeyecektir. Emsal teşkil etmesi için danıştay içtihatleri birleştirme kurulu (idari dava daireleri kurulu) tarafından alınmış olması gerekmektedir. Meb bu tarz davalara zaman ve maddi kayıp gördüğü ve sonrasında da kaybetme ihtimali olup emsal teşkil etmesini önlemek adına genelde itiraz etmiyor. Sizler bu kararı kendi dava dosyanıza ekleyip başvurmalısınız.

ilksms
Geri