Nöbet ve kulüp geri kazanıldı

Kodla Büyü
Bence Rehber Öğretmenler nöbet tutmadan nöbet ücreti alabiliyorsa biz de bu görevimiz gereği nöbet tutmadan nöbet ücreti alabilmeliyiz. En azından nöbet ücretinden bir şekilde faydalanabilmeliyiz
rehber öğretmenler nöbet tutmuyor dolayısıyla ek dersini de alamıyor, siz neye istinaden nöbet ücreti alıyor yazıyorsunuz, açıklayabilir misiniz?

rehber öğretmenler dyk'dan nasıl ders açabiliyor, hangi dersi açabiliyor, açıklayabilir misiniz?
hocam internete bkınca göreılırsınız.
Özellikle yönergede:

• ölçme değerlendirme süreçleri
  • bireysel gelişim takibi
  • rehberlik ve yönlendirme işlemleri için
    haftada 4 saate kadar görevlendirilebilir deniyor.

bu bireysel bir kazanım. dava açan arkadaş nöbet ve kulüp için açmış. mahkeme, bu görevler öğretmenin asli görevi değildir ve bu görevler karşılığında ayrıca ekders ödemesi yapılır demiş. yani bizim aylardır dediğimizi demiş. nöbet kulüp sınıf dyk halk eğitim egzersiz belleticilik bunların hiçbiri asli görev değildir, yos öğretmeni, yos görevi yaptığı gün son ders bitince hepsini yapabilir ve ücretini alır. yos görevi olmadığı gün sınıf kulüp nöbet görevi ve ücretini alır. bu konulardan hangisine dava açarsanız örnekteki dava gibi kazanırsınız. sendikalar yürütmeyi durdurma davası açtığı için ben ayrıca bireysel dava açmadım ve açmayacağım. danıştayın yakında yürütmeyi durdurma kararı vereceğini düşünüyorum. çok büyük ihtimalle öyle olacak çünkü mevzuat çok net. net olmadığını düşünenler, mahkeme kararını okuyunca öğrenir. az daha sabredin.

rehber öğretmenler dyk'dan nasıl ders açabiliyor, hangi dersi açabiliyor, açıklayabilir misiniz?
Kurs değil de rehberlik hizmeti olarak sanırım bir tanımları var. Kurs zamanı okulda olurlarsa alıyorlar galiba.
DYK Rehber Öğretmen Ücretlendirmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler:Saat Sınırı: Bir kurs merkezinde her 10 sınıfa kadar 1 rehber öğretmen/psikolojik danışman görevlendirilir ve bu görev haftalık en fazla 4 saat ile sınırlandırılmıştır.Ücret Oranı: Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan yönetici ve öğretmenlere ödenen ek ders ücretleri, normal ek ders ücretinin %100 fazlasıyla (iki katı) ödenir.Net Ücret (2026): Kadrolu öğretmenler için normal ek ders saat ücreti yaklaşık 167 TL iken, DYK kapsamında ödenen net saat ücreti yaklaşık 335 TL civarındadır. (Bu rakamlar maaş katsayısına ve vergi dilimlerine göre değişiklik gösterebilir.)Zorunluluk: Rehber öğretmenlerin DYK’da görev alması zorunlu değildir, tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır.

ilksms
Geri