s.a...
bazen telefonun wifsini açıyorum.. üzerinde soru işareti ve internet şuanda kararsız, gibi bir metin buluyorum.
Niye; çünkü ben akıl sahibiyim ama benim telefon benden Müslüman, biliyorki komşunun internetine kaçak gireceğim, ama yine de telefon son bir defa uyarmak istiyor beni...
Sizlerde alan değiştirenle kızıyorsunuz alan değiştirmek istiyorsunuz. Ben 35 yaşından sonra doktor olsam, mesleğimde kendimi ne kadar geliştirebilirim.
Sizler çekirdekten yetiştiniz bunu bilin.
Üniversitede şöyle hocalar var dı böyle hocalar vardı, bize şunu öğrettti şunu öğretmedi... laf uzar gider hangi üniversite de fatih kurulumunu anlattılar size.
Sizler içinizden gelen güçle kendinizi yenilediniz, geliştirdiniz, hala da buna devam ediyorsunuz.
Belki farklı bir branş olsa, kaynak kitabını değiştirir işine bakar.. onlardaki yenilik ancak kaynak kitap değiştirmedir.
Bilişimde kaynak kitap mı; Ahmet Hoca, Ayşe hoca, elif hoca vs sizlersiniz arkadaşlar..
Hani büyülü bir söz vardır; "Okumasını bilirsen her insan bir kitap gibidir"
Peki sizi okumaya çalışsalar kaç kitap gibisiniz hiç düşündünüz mü?
bir matematikçinin savaşı kümeler, kesirler, hacim, alan ile sınırlı iken bir bilişimci işletimsistemi, ofis, bakım onarım, web tasarım, program geliştirme (daha alt dallarına girmiyorum bile)... Formülü verip geç diyemezsin.
Kendinizi küçük görmeyin, Elbette ki takdir duygusu hepimizde var; Allah yaratmış ve demiş ki sizlere elçiler gönderdim (Peygamber de habercidir, şeytan da... Şeytan sadece tebliğni yapar, peygamber de... uyup uymamak sana kalmış), elçiler gönderdim beni bilin. Bizler de aynı Allah'ın verdiği ruhla, beni bilin, beni takdir edin, ruhumu okşayın.
Öz eleştiri yapalım, biz kaç kişinin ruhunu okşuyoruz... Evde hanıma, erkeğe kaç defa teşekkür ediyoruz. Kaç tane insanı yüreklendirebiliyoruz. Yoldaki çöpçünün halını hatırını sorup "Amca ne güzel ya, pırıl pırıl etmişin, senin Muhammedini seveyim" diye kaç kişiye diyoruz...
Eski ihtiyarları düşünün, bizim burda hala var; ecdadına rahmet, Allah kaza bela vermesin, Rast getirsin, kolay getirsin, Allah'a emanet olun diyen... Otobüsten inerken, güle güle yavrum Allah'a emanet ol....
Vel hasıl kelam; hangi kapıyı çalarsanız çalın... Değerinizi bilin, tavuklar arasında bize civciv numarası çekmeyin... belki kartal yavrususun... Başkalarının gözünde takdir teşekkür ne olduğun önemli değil, kendi gözünde nesin... Öpüyor, kucaklıyor, Allah'a emanet olun diyorum... Çocuklarımız için yine ki varsınız,,, hemen meyve yemeyi beklemeyin, hele ağaç bir olgunlaşsın..