Teşekkür ederim hocam evet belki de biraz da şans bizim ki ama size katılıyorum ben aynısını yapardım. Memurumuz bile sen gitsen hocam cok zorlanırız diyor. Çünkü yaz tatilinde somestrda bile arıyorlar bir sorunda tel.den yardımcı oluyorum. Evde olduğum bir kaç sefer okula bile gittim tatilde.. Birinde karne çıkaramamışlardi falan.. Ben yeri geldiğinde fedakarlık yapıyorum onlarda sagolsunlar bunu görüp değerli davranıyorlar. Ama aksi olsa ben de tavrımı koyarım isler Nasıl yürüyor yürümüyor gösteririmemregoker' Alıntı:Kesinlikle böyle davranmalı. Kendi adıma benim müdürüm de gayet anlayışlı ve destekçi. Bu iyi bir şans tabi ama öyle olmasaydı da benim ne için okulda olduğumu neyi yapıp ne yapmayacağımı anlamaları için elimden geleni yapardımbtcikız' Alıntı:Ben BTRyim 9-3 okuldayım. Ayak işi asla yapmam çünkü müdürümle ilk muhattap olduğumda ilk söylediğim şey, çalışmayi severim ama kullanılmayı değil genelde arkadaşların unuttukları şey bilisimcilerin de öğretmen oldukları dedim.. Haklısın hocam dedi.. Tahtayla ilgili sorun bildiriyor hemen gitmemi bekliyor öğretmen arkadaş, eee benim dersim Nolcak? Taviz vermem dersime girerim boş dersimde halledebilecegimi söylerim. Ve müdürüm de sabırsız davranan öğretmenleri kendisi eleştiriyor şimdi kız derse mi girsin akıllı tahtalara mı baksın sabredin istediğiniz anda koşamaz size diye.. Ha ben yeri geliyor öğle arasında bile çalışıyorum o ayrı.. Diğer öğretmen arkadaşların dersleri aksamasın, video izletecektir tahtadaki sorunu hemen çözeyim vb. gibi..okuldaki teknoloji ile ilgili herşeyle ilgileniyor 12 saatte derse giriyorum, arakadaslara yardım ediyorum ama kusura bakmasınlar görev tanımımın dışına çıkmam idari islere asla bakmam isteyemezlerde boyle şey.. İsterlerse siz de benim dersime girin o Zaman hocam ya da bir tahtaya imaj atılacaktı onu yapın derim.. Derim yanıçünkü elimden geleni yapmaya çalışıyorum, okulda ben olmazsam işler aksar bunu da farkındalar.. Anadolu lisesinde çalışıyorum ve müdürüm iyi ki norm göstermişiz ne kadar rahat ediuoruz hocahanim sayesinde deyip duruyor.. 3. Yılıma girdim bu okulda da.. Binlara rağmen benim cok rahat olduğumu çalışmadığımı söyleyen öğretmen arkadaşlarda var Haha
öğretmenler odasında 2 saat üst üste otur göze batıyoruz hemen ama umrumda değil gerçekten.. Siz duruşunuzu belli edin hocam onlar size ayak uydursun.. İsin cok zor zırt pirt çağırıyorlar sadece derse girip çıkmıyorsun diyen öğretmenler arkadaşlarım da var.. Su soruları soruyorum ben kendime okulda bir eksiklik var mı benim yapacagım ? Yok.. Dersime girip düzgünce anlatıyor muyum? Evet.. O zaman hadi örtmenler odasında çay içelim
![]()
![]()
Bulunduğunuz okulun şartlarına bağlı, Eğer okulda BT öğretmeni varsa öncelik onundur, yoksa ondan artan ders olursa veya hiç BT öğretmeni olmazsa verilebilir.edersoy' Alıntı:Arkadaşlar bilgisi olan var mı teknoloji ve tasarım branşına geçersek bilgisayar derslerine girme halkımız var mı
hiboz' Alıntı:Bulunduğunuz okulun şartlarına bağlı, Eğer okulda BT öğretmeni varsa öncelik onundur, yoksa ondan artan ders olursa veya hiç BT öğretmeni olmazsa verilebilir.edersoy' Alıntı:Arkadaşlar bilgisi olan var mı teknoloji ve tasarım branşına geçersek bilgisayar derslerine girme halkımız var mı
Hocam teknoloji tasarım branşına nasıl geçiş yapılıyo, bilginiz var mı?edersoy' Alıntı:Arkadaşlar bilgisi olan var mı teknoloji ve tasarım branşına geçersek bilgisayar derslerine girme halkımız var mı
MEB alan değişikliği için başvuru açıyor ihtiyaç olan okullara geçmek istediğiniz alan için başvuru yapıyorsunuz. Yani okul değişikliğini göze almak lazım. Bizim branşta dahil pek çok branşa teknoloji ve tasarıma geçiş için olanak tanındı daha önce.yağmur07' Alıntı:Hocam teknoloji tasarım branşına nasıl geçiş yapılıyo, bilginiz var mı?edersoy' Alıntı:Arkadaşlar bilgisi olan var mı teknoloji ve tasarım branşına geçersek bilgisayar derslerine girme halkımız var mı
yağmur07' Alıntı:Hocam teknoloji tasarım branşına nasıl geçiş yapılıyo, bilginiz var mı?edersoy' Alıntı:Arkadaşlar bilgisi olan var mı teknoloji ve tasarım branşına geçersek bilgisayar derslerine girme halkımız var mı
uysalhalil33' Alıntı:+1yağmur07' Alıntı:Böte mezunuyum, meslekte 7 yılım doldu. Mesleğe ilk başladığımda tecrübesiz olduğum için işimi sevmediğimi düşünüyordum. Artık tecrübeliyim, bana sorulan neredeyse her konuya çözüm getirebiliyorum. Ama hala branşımı hiç sevmiyorum. öğretmenliği çok seviyorum ama branşımdan nefret ettim. 7 yılda 6 okul değiştirdi kadrom. Ayrıca çoğu zaman da 2 okulda birden çalıştım. Bu sürede idarelerle zaman zaman yaşadığım problemler, saçma beklentileri, insanların kendi işini yaptırmaya çalışmaları, sürekli eleman gibi ayaklarına çağırmaları, kitapsız, labsız ders işlemeye çalşmak,... Pufff, daha neler neler.. Bıktım, hiç mutlu değilim...![]()
![]()
Gelen istekleri geri çevirmeyen, sorunları elden geldiğince çözmeye çalışan, bunu yapamayacak durumda olduğunda da bunu güze bir üslupla dile getiren eşşek midir?Yoksa sorunları çözme gücüne sahip biri midir?antiak' Alıntı:Bence iş kişide biter.
Benimde 8. yılım yani toplam 16 dönem eder ve sadece 1 dönem ciddi anlamda idareci ve diğer öğretmenlerle sorun yaşadım. 2011de tayin olup geldiğim okulda eşek semer hikayesindeki bir Bilişim öğretmeni arkadaş yüzünden benden farklı beklentisi olan insanlarla karşılaştım.
O eşek arkadaşımız sağolsun her haltı marifet gibi yapıyormuş bunların dediği. Ben geldim 1 oldu 2 oldu gelip gidip saçma sapan isteklerde bulunmalar derken en sonunda toplantının birinde açtım ağzımı yumdum gözümü. Sonuçne oldu derseniz başlarda slm vermeyi bile kesen insanlar oldu. Baktılar hala sallamıyorum zamanla alıştılar. Şimdi sadece 30 saat dersime girip çıkıyorum. Arada sevdiğim kişilerin işlerini gönüllü yapıyorum geri kalanda ne yaparsa yapsın. Herkesin işini yapmaya kalkarsan, kırmayayım falan dersen tepene binerler. Bende o yüzden eşek olana semeri vursunlar diyorum hep.
Sen istediğini düşün bence bildiğin eşek ve semerini vurup vurup çalıştıracaksın böylesini! Ben müdür olsam ve birisi görevi olmadığı halde her haltı yapmaya çalışıyor olsa inan bende çalıştırırım böylesini.sanalomer' Alıntı:Gelen istekleri geri çevirmeyen, sorunları elden geldiğince çözmeye çalışan, bunu yapamayacak durumda olduğunda da bunu güze bir üslupla dile getiren eşşek midir?Yoksa sorunları çözme gücüne sahip biri midir?antiak' Alıntı:Bence iş kişide biter.
Benimde 8. yılım yani toplam 16 dönem eder ve sadece 1 dönem ciddi anlamda idareci ve diğer öğretmenlerle sorun yaşadım. 2011de tayin olup geldiğim okulda eşek semer hikayesindeki bir Bilişim öğretmeni arkadaş yüzünden benden farklı beklentisi olan insanlarla karşılaştım.
O eşek arkadaşımız sağolsun her haltı marifet gibi yapıyormuş bunların dediği. Ben geldim 1 oldu 2 oldu gelip gidip saçma sapan isteklerde bulunmalar derken en sonunda toplantının birinde açtım ağzımı yumdum gözümü. Sonuçne oldu derseniz başlarda slm vermeyi bile kesen insanlar oldu. Baktılar hala sallamıyorum zamanla alıştılar. Şimdi sadece 30 saat dersime girip çıkıyorum. Arada sevdiğim kişilerin işlerini gönüllü yapıyorum geri kalanda ne yaparsa yapsın. Herkesin işini yapmaya kalkarsan, kırmayayım falan dersen tepene binerler. Bende o yüzden eşek olana semeri vursunlar diyorum hep.
Bence o eşşek değilmiş ama siz, acizliğinizden yerini dolduramadığınız kişiye hakaret ederek zayıflığınızı ortaya koymuşsunuz.
yağmur07' Alıntı:sehzade84' Alıntı:yağmur07' Alıntı:Böte mezunuyum, meslekte 7 yılım doldu. Mesleğe ilk başladığımda tecrübesiz olduğum için işimi sevmediğimi düşünüyordum. Artık tecrübeliyim, bana sorulan neredeyse her konuya çözüm getirebiliyorum. Ama hala branşımı hiç sevmiyorum. öğretmenliği çok seviyorum ama branşımdan nefret ettim. 7 yılda 6 okul değiştirdi kadrom. Ayrıca çoğu zaman da 2 okulda birden çalıştım. Bu sürede idarelerle zaman zaman yaşadığım problemler, saçma beklentileri, insanların kendi işini yaptırmaya çalışmaları, sürekli eleman gibi ayaklarına çağırmaları, kitapsız, labsız ders işlemeye çalşmak,... Pufff, daha neler neler.. Bıktım, hiç mutlu değilim...![]()
Branş değişikliği ile teknoloji tasarım öğretmenliğine geçebilirsiniz. Bir öneri sadece. Bizim branşa göre daha öğretmen gözüyle bakılıyor en azından.
Teşekkürler hocam, teknoloji tasarıma geçme şansımız var mı şu anda? Nasıl yapılıyor bilginiz var mı?
Sen mutlu oluyorsan sorun yok. Ben olup olmadık işler için gelen adamlar olunca mutlu olmuyorum işte bu kadar basit. Bu konuyu dini boyuta getirirsen de saçmalamış olursun yardım etmek farklıdır adamın sana işini yaptırmaya çalışması farklıdır. Okulda slm bile vermeyip işi düşünce gelen adama yardım etmem, İşi öğrenmek yerine kolayına kaçıp herşeyi bana yaptırmaya gelen kişiye de yardım etmem, emir cümleleri kuran kişilere de yardım etmem. Onun dışında herkese kapım açık ister istemez zaten yardımcı olunuyor hayatta.joomlaci' Alıntı:eğer btr isem ve herhangi bir konuda bilgim varsa, elim de boş ise onu yapmaya çalışırım.
ne demek "eşşek" felan. saygılı olalım birbirimize karşı.
yok görev tanımı yok bilmem ne. başka bişey bilmez mi bunu söyleyenler.
hepimiz öğretmeniz, diğer arkadaşlar bir konuda ricacı olurlarsa neden elimden geldiği halde yardımcı olmayayım.
en azından bilirim ki "bu dünyada bir müslümanın ihtiyacını giderenin Allah da öbür dünyada ihtiyacını giderir."
ve şunu tüm kalbimle söylüyorum ki 10 saat dersime girdikten sonra farketmez okulumla ilgili her işi yapmaya çalışırım.yaptıkça da mutlu olurum...
sonuçta okulum benim için ekmeğimdir...
Hocam okulda bulunan her öğretmenin aynı oranda ekmeğidir fakat konu iş yapmak olunca diğer branşlar unutulup her şey sizden bekleniyor ve emir cümleleriyle "göreviniz" diyerek sizden isteniyorsa burada düzeltilmesi gereken şeyler vardır. Siz okulunuzda rahat olabilirsiniz, kıymet verip el üstünde tutuyor olabilirler fakat yaptığımız işleri iyi niyetimizden ötürü ve görevimiz olmadığı halde yaptığımızı bilmeyen çok idareci ve öğretmen var. Yaptığımız fedakarlıklara, alakasız işlere rağmen bırakın teşekkür etmeyi "hocam şurası eksik olmuş bir daha ki sefere dikkat edelim" şeklinde uyarı bile alıyoruz. Aksini iddia eden hocalarım kesinlikle böyle bir durumla karşılaşmamıştır diye düşünüyorum. Yoksa hala bu söylemlerde bulunmak mümkün olmazdı. Hakaret etmek doğru değil tabii ki ama başkalarının yanlışlarının, iş bilmezliklerinin cezasını biz çekiyoruz. Düzeltmek de hiç kolay olmuyor. Güler yüzle ve ricayla, en önemlisi de işimiz olmadan yaptığımızı bilerek yardım istediklerinde elbette ki elimizden ne geliyorsa yaparız. Hepimiz insanız. Diğer türlü işin rengi değişiyor.joomlaci' Alıntı:eğer btr isem ve herhangi bir konuda bilgim varsa, elim de boş ise onu yapmaya çalışırım.
ne demek "eşşek" felan. saygılı olalım birbirimize karşı.
yok görev tanımı yok bilmem ne. başka bişey bilmez mi bunu söyleyenler.
hepimiz öğretmeniz, diğer arkadaşlar bir konuda ricacı olurlarsa neden elimden geldiği halde yardımcı olmayayım.
en azından bilirim ki "bu dünyada bir müslümanın ihtiyacını giderenin Allah da öbür dünyada ihtiyacını giderir."
ve şunu tüm kalbimle söylüyorum ki 10 saat dersime girdikten sonra farketmez okulumla ilgili her işi yapmaya çalışırım.yaptıkça da mutlu olurum...
sonuçta okulum benim için ekmeğimdir...