Merhaba akıllı tahta ile ilgili yardıma ihtiyacım var

Kodla Büyü

onurkaya

Üye
Merhaba hocalarım, ben BT aday öğretmeniyim. Tatil için ailemin yanına geldim. Annem sınıf öğretmeni ve yaşadığı bir sorunu çözmemi istedi. Henüz ilk kez Pardus kullanacağım, o yüzden format atmadan önce size danışayım dedim. Belki bir ayarı açarak da sorun çözülüyordur diye düşündüm. Açılışta "etap 23 eta karşılayıcı" geliyor, attığı fotoğraflara göre. Daha sonra masaüstü gelince hiçbir şey çalışmıyormuş, dokunmatik dahil. Ayrıca bir süre bekleyince resimdeki hatayı veriyormuş. Hatayı görünce format zorunlu diye düşündüm ama yine de size sorayım. Mevcut böteci arkadaş çözememiş sorunu, pazartesi ben gideceğim. Birde format flash'ını nasıl hazırlayayım rufus ile mi kuruyoruz usb'yi , ayrıca disk imajını nerden indireceğim acaba ?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-09-18 at 16.17.38.webp
    WhatsApp Image 2026-09-18 at 16.17.38.webp
    83.3 KB · Görüntüleme: 155
Garip bir durum. Yani önce işletim sisteminin açılıp sonra yarıda kesilip yeniden boot yapmaya çalışması muhtemelen sistemsel bir sorun ve format ile düzelir diye düşünüyorum. Ama öncesinde SSD de kontrol etmek gerekiyor belki temassızlık vardır. Arama motorundan Pardus etap 23 diye aratırsan pardusun sitesinde iso dosyaları var onu indirip rufus ile yazdırırsın. Ancak okuldaki btrcinin bunu yapmaması da garip.

Harddiskte sorun var gibi ya da işletim sistemini yeniden yükleyin bir deneyin aynı hata yeniden oluşursa hdd/ssd yi değiştirin

Merhaba hocalarım, ben BT aday öğretmeniyim. Tatil için ailemin yanına geldim. Annem sınıf öğretmeni ve yaşadığı bir sorunu çözmemi istedi. Henüz ilk kez Pardus kullanacağım, o yüzden format atmadan önce size danışayım dedim. Belki bir ayarı açarak da sorun çözülüyordur diye düşündüm. Açılışta "etap 23 eta karşılayıcı" geliyor, attığı fotoğraflara göre. Daha sonra masaüstü gelince hiçbir şey çalışmıyormuş, dokunmatik dahil. Ayrıca bir süre bekleyince resimdeki hatayı veriyormuş. Hatayı görünce format zorunlu diye düşündüm ama yine de size sorayım. Mevcut böteci arkadaş çözememiş sorunu, pazartesi ben gideceğim. Birde format flash'ını nasıl hazırlayayım rufus ile mi kuruyoruz usb'yi , ayrıca disk imajını nerden indireceğim acaba ?
http://etap.org.tr/iso pardus etap 23'ü indirip rufus ile yazın. Yine aynı hata olursa boot ayarlarını kontrol edin. Hala devam ederse arıza kaydı açın.

Şu sayfa içerisinde bulabilirsiniz:

Çok sağ olun hocalarım ISO'yu indirdim Ventoy ile USB'ye yazdım YouTube'da videolar vardı oradan baktım, diğer bilişimci hoca USB ile format atmayı da denemiş ama yapamamış ben pazartesi gidince bakacağım eğer olmuyorsa dediğiniz gibi sabit diski sökmeyi deneyeceğim, öncesinde çalışıyordu ben kurcaladım bozdum diyor annem ama sanmıyorum öyle olduğunu, boot hatası vermesi ilginç geldi.

USB ye etap kur sayın hocam kullandığın uygulama farketmez ben rufuz kullanıyorum mesajla problem yaşamadım.
Tahta açılışı del tusu ile biosa girip açılış ayarını ayarladığı USB olarak seç. Kaydet ve yeniden başlat.
Canlı yerine yükle (2. Seçenek) seç .
5dk Max işletim sistemi yüklenir.

Eğer ki yine o mavi ekran hatasını verir ise yandan ops u açıp cmos reset pinlerini kısa devre yapıp bir kez calistirman sonra söküp eski haline getirip açman gerekir.

tahtanın harddiskini çıkarıp başka bir bilgisayarda ease us partition programında bir iki defa formatlayın düzelir

Garantili serilerden mi eski tahta mı? Eski ise sökün ama garantisi devam eden seri ise servis çağırmak daha mantıklı olabilir hdd-ssd sorunlu ise.

Garantili serilerden mi eski tahta mı? Eski ise sökün ama garantisi devam eden seri ise servis çağırmak daha mantıklı olabilir hdd-ssd sorunlu ise.

Faz2 Tahta ise Bios pilini degistirin hocam,
iadata tahta sanırım yeni gelmiş garantilidir diye düşünüyorum , o yüzden açmak istemiyorum , ben lisede iken vestel yazısı silindi diye garanti dışı kalmıştı tahta.

bios pili değiştir temiz imaj yükle düzelir ayarlarını yapmayı unutma

ilksms
Geri