Memur Maaşı Enflasyon Farkı Hesaplama Yöntemi

Kodla Büyü
Kalan 2 ayda enflasyon %2 çıkarsa Temmuzda 14,97 artış olur.

Ekli dosyalar

• IMG_20260504_134920.webp
    IMG_20260504_134920.webp
    23.6 KB · Görüntüleme: 407
Haziranda enflasyon %1,5 çıkarsa Temmuzda 14,08 artış olur.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    13.9 KB · Görüntüleme: 295
Hayır.
Enflasyon yüzde ile ifade edilidği toplamı artimatik değil kümülatif olarak hesaplamak lazım.
Hocam bu hesap çok karışıkmış ya ocakta aldığımız zammın bile etkisi var hesaba. Ama anlamadığım ozkansoft 16,6 gösteriyor 5 aylık zammı ve hiç hata yaptığını görmedim maaşı ek dersi tam hesaplıyor hep.

Hocam bu hesap çok karışıkmış ya ocakta aldığımız zammın bile etkisi var hesaba. Ama anlamadığım ozkansoft 16,6 gösteriyor 5 aylık zammı ve hiç hata yaptığını görmedim maaşı ek dersi tam hesaplıyor hep.

Hata yok.
Enflasyon ile alacağımız zam oranı eşit değil.

Temmuz zam oranını bulmak için oluşan enflasyon oranından Ocak ayındaki sabit oranın (11) kümülatif olarak çıkarıp, yeni sabkr zam oranını (7) eklemek.
muhalif33 hocamız da tam olarak bunu yapıyor. Ayırca gelecek aylar için tahminde bulunarak olası zam oranını hakkında bizlere fikir veriyor.

Sabit bir maaşımız bile yok. Ocakta ilk alınan maaş yüzde 15 vergi dilimi ve vergi muafiyeti nedeniyle iyi gibi görünüyor, sonra ücret alındıkça, vergi dilimi arttıkça maaş düşmeye başlıyor. Ocakta aldığım maaş ile mayıs maaşı arasında 4000 lira civarı eksilme var. Temmuzda alacağımız zammın 4000 liralık kısmı bunu kapatacak. Kalana da zam demek mümkün değil. Çok saçma bir sistem.

Sabit bir maaşımız bile yok. Ocakta ilk alınan maaş yüzde 15 vergi dilimi ve vergi muafiyeti nedeniyle iyi gibi görünüyor, sonra ücret alındıkça, vergi dilimi arttıkça maaş düşmeye başlıyor. Ocakta aldığım maaş ile mayıs maaşı arasında 4000 lira civarı eksilme var. Temmuzda alacağımız zammın 4000 liralık kısmı bunu kapatacak. Kalana da zam demek mümkün değil. Çok saçma bir sistem.

Ocak maaşı ölçü olmamalı. Çünkü ondan önce ek ders ödemesi olmadığından vergi istisnasının tamamı o maaşa yansımıştı.

Eskiden ne guzeldi Temmuzda vergi dilimine girer, Ocak'a kadar 300-500 lira kesilirdi.Senede 2 ev, 2 araba vergisi zaten ödüyoruz, memurdan az kesilse bari.

Ocak maaşı ölçü olmamalı. Çünkü ondan önce ek ders ödemesi olmadığından vergi istisnasının tamamı o maaşa yansımıştı.
Demek istediğinizi anlıyorum tabii hocam. Ancak kamuoyuna açıklanan maaşlar maalesef hep o en yüksek olanlar. Şimdi bile temmuz zamlı maaşlar adı altında kamuoyunda hiç alamayacağımız maaşlar paylaşılıyor.

Son düzenleme:
28 sene once ve devamindaki 10 sene boyunca maasimi alir, köyden ilceye ve ılceden köye ozel taksi tutardim. En az 5 ogretmene ogle yemegi ve cay ismarlardim. Canlari ne isterse.Bu arada babama koop ev icin taksidini ben yolluyordum.Her ay masaustu bilgisayar degistiriyorum ve her hafta sonu bazen 3 sehir gezip otellerde kaliyorum.Yav arkadas bitmiyordu maas bitmiyordu.Hersey ucuzdu.Ama sonrasini iyi tahmin etmis ve hep biriktirmistim.

budan sizin payınız çok. şimdi bu sitede üye olanları çoğu eğitim bir sen üyesi ve çocğuda ka partiye oy verdi şidmi seçim olsa yine veririsiniz ama size bu maaşta çok durmak yok yolunmaya devam arada bizide harcadınız

soru şu vergi dilimine neiye bu kadar ekekn giriyoruz (ali yalçın hükümetle öyle anlatı önce veriyolar sonra hemen geri alıyorlar)
ek dersin vergisinin vergisini ödüyoruz peki emkliliğe niye yansımıyor neden? (ali yalcın hükümetle öyle uygun görmüşler daha faza kesilsin demişler)
peki neden hissedilen efilasyon çok iken biz verilen enfilayson düşük. tük deki arkdaşlar gerçeği vemek yerine hükümetin isteğine göre hareket ediyor
emekli olsanız maaşınız 1/3 düşecek ak partiden önce bu oran 2/3 dü
eğitim bir sen üye olan ahali bu milletin ahkını masıl ödeydceksiniz ben hakkımı helal etmiyoruzm öbür dünyada hesaplaşırırız

Sendikalara işlerimizi görsünler diye üye oluyoruz.Sendikalar, ciddi taşınmaz mal sermayesi elde ediyorlar. Bir kere bunlardan senelik pay vermeliler.İlksan da aynı.Bu vergi işi halledilmeli.

ilksms
Geri