Eksi değil de 1 in altında gelir kesinHaziran ayının eksi çıkacağını hepimiz biliyoruz değil mi![]()
4,84+2,96+1,94+4,18+1,71 = 15,63
5 ayınki bu kadar ediyor böyle hesaplanmıyor mu bu?
Hocam bu hesap çok karışıkmış ya ocakta aldığımız zammın bile etkisi var hesaba. Ama anlamadığım ozkansoft 16,6 gösteriyor 5 aylık zammı ve hiç hata yaptığını görmedim maaşı ek dersi tam hesaplıyor hep.Hayır.
Enflasyon yüzde ile ifade edilidği toplamı artimatik değil kümülatif olarak hesaplamak lazım.
Hocam bu hesap çok karışıkmış ya ocakta aldığımız zammın bile etkisi var hesaba. Ama anlamadığım ozkansoft 16,6 gösteriyor 5 aylık zammı ve hiç hata yaptığını görmedim maaşı ek dersi tam hesaplıyor hep.
Sabit bir maaşımız bile yok. Ocakta ilk alınan maaş yüzde 15 vergi dilimi ve vergi muafiyeti nedeniyle iyi gibi görünüyor, sonra ücret alındıkça, vergi dilimi arttıkça maaş düşmeye başlıyor. Ocakta aldığım maaş ile mayıs maaşı arasında 4000 lira civarı eksilme var. Temmuzda alacağımız zammın 4000 liralık kısmı bunu kapatacak. Kalana da zam demek mümkün değil. Çok saçma bir sistem.
Demek istediğinizi anlıyorum tabii hocam. Ancak kamuoyuna açıklanan maaşlar maalesef hep o en yüksek olanlar. Şimdi bile temmuz zamlı maaşlar adı altında kamuoyunda hiç alamayacağımız maaşlar paylaşılıyor.Ocak maaşı ölçü olmamalı. Çünkü ondan önce ek ders ödemesi olmadığından vergi istisnasının tamamı o maaşa yansımıştı.