yilmazselcuk55
Aktif Üye
Temel eğitimin hazırladığı bir proje veya imzaladığı bir protokoldür.,din öğretimini işin içene katmak istememiş olabilir.Resmi devlet okulları yazmış parantez içinde kesinlikle imam hatip ortaokulu seçilmeyecek yazmış. Hayırdır imam hatip ortaokulu resmî okul değil mi? Bu resmî yazı tam bir skandal. Ayrımcılık değil mi bu? Bu durumu açıklayabilecek bir arkadaş var mı?
Bunların kafasından eli yüzü düzgün bir iş çıkmayacak. Teknoloji tasarım öğretmeni yazılım öğretecekse, bilgisayar öğretmenliğini atın gitsin. Hangi kafanın ürünü bunlar, anlam veremiyorum arkadaş. Kim, neye dayanarak teknoloji tasarım dersi öğretmenini bu iş için uygun görüp utanmadan bunu yazmış?
hocam haklısınız ama öğretim programına bakarsanız bakarsanız ; 7. ve 8. sınıflarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersi yok şu an. 5. ve 6. sınıflarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretmeni diyor yazıda. ders olsa muhakkak dersin öğretmeni çağırılırdı kanaatindeyim.Bunların kafasından eli yüzü düzgün bir iş çıkmayacak. Teknoloji tasarım öğretmeni yazılım öğretecekse, bilgisayar öğretmenliğini atın gitsin. Hangi kafanın ürünü bunlar, anlam veremiyorum arkadaş. Kim, neye dayanarak teknoloji tasarım dersi öğretmenini bu iş için uygun görüp utanmadan bunu yazmış?
gelişmeleri bekliyoruz hocam...bence başlık sabitlensin.Ekli dosyayı görüntüle 64664 Ekli dosyayı görüntüle 64665 Ekli dosyayı görüntüle 64666
Bu proje kapsamında okulumuz pilot okul olarak seçildi. Bakalım nasıl bir uygulama olacak.
Bayburttayım hocam ben. Siz hangi şehirdesiniz ? Bizim okulmuzda Müdürü aradılar eğitim hakkında bişiy söylemediler.Hangi şehirden siniz hocam?
Beni de aradılar bugün. İstanbul da eğitim olacakmış iki hafta sonra sanırım.
.................Bu arada net şunu söyleyim birçok okulda bu projede işler hep bilişim öğretmeninin başına kalır. Tecrübeyle sabit ilk yıl başka branştan öğretmenler büyük bir hevesle başlıyor robotik kodlamaya ama sonra işler ilerleyip zorlaşınca hepsi kaçmaya başlıyor. )
Çok haklısınız...Herkes itirazlar ediyor ama ne fayda? Sırf teknoloji kelimesi geçiyor diye 3D tasarım, modelle, inovasyon....gibi bütün konular teknoloji tasarım dersine gireli çok oldu.
İlkokullarda sınıf öğretmenlerine robotik kodlama kursu veriliyor. Anasınıfı öğretmenlerine bile kurs veren ilçe milli eğitim müdürlükleri var.
Teknoliji Tasarım dersi bizim olması gereken birçok konuyu müfredatına aldı bile. Ben çevremde teknoloji tasarım öğretmeni olup teknoloji konusunda iyi olan pek görmedim. Aslında teknoloji tasarım eski iş eğitimi öğrencilerin gelişimi için önemli.
Ama hep söylüyorum bakanlık bu iki dersin arasındaki farkı bilmiyor yada bilmek istemiyor.
Teknoloji Tasarım öğretmenlerine robotik kodlama eğitimi veren birçok ilde oldu.
Şubat tatilinde birçok özel kurum Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi diye eğitimler düzenliyor. Şaka gibi 2 günde kodlama eğitmeni oluyorlar.
Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden ne yazık ki hiçbirşey olmaz. Biz bunu hak ediyoruz. Btr görevlendirmeleri arkasına sığınıp yaşayıp gidiyoruz. Hatta burada robotik kodlama diye başlık yazın, birçok zümremiz bizi topa tutar.
Btr kadrolu olsun desek yine zümrelerimiz bizi topa tutar.
Kodlama, yazılım dersi gelsin desek zümrelerimiz yazmadığını bırakmaz.
Biz birlik olmazsak bu iş böyle gider.
( Bu arada net şunu söyleyim birçok okulda bu projede işler hep bilişim öğretmeninin başına kalır. Tecrübeyle sabit ilk yıl başka branştan öğretmenler büyük bir hevesle başlıyor robotik kodlamaya ama sonra işler ilerleyip zorlaşınca hepsi kaçmaya başlıyor. )
Kütahya hocam. 18-20 arası eğitim olacakmış İstanbul'daBayburttayım hocam ben. Siz hangi şehirdesiniz ? Bizim okulmuzda Müdürü aradılar eğitim hakkında bişiy söylemediler.
Kütahya hocam. 18-20 arası eğitim olacakmış İstanbul'da
projeye seçilen öğretmenlerin tamamı katılıyor mu acaba? bana kimse ulaşmadı bu konudaKütahya hocam. 18-20 arası eğitim olacakmış İstanbul'da
biraz daha detay verme şansınız var mı hocamAramaya başladılar hocam, okula gönderilecek malzemeler ve eğitim içeriği ile ilgili bilgi veriyorlar ve istiyorlar, kısa da olsa.
biraz daha detay verme şansınız var mı hocam
Proje için arandım fakat eğitim için aranmadım. Eğitimin ders planıda gelen resmi yazıda yokProje okullar belirlendi aslında yazın da bu konuyla ilgili Bakanlıktan aramışlardı ancak resmi yazısı geçen haftalarda geldi. Proje okuldaki bilişim öğretmenleri ve Teknoloji tasarım öğretmenleri İstanbul' da önümüzdeki hafta 3 gün eğitime alınacak. Eğitimin ders planı okulumuza gelen yazıda mevcuttu. Aldığımız eğitim sonucunda projeyi okullarımızda uygulayacağız, yanılmıyorsam donanım desteği de verecekler Arçelik sponsorluğunda (benim için en güzeli de bu oldu). Ulaşım konaklama gibi detaylar için arandık daha fazla detaylı bilgiyi bakalım gidince göreceğiz...
Hocam gelen yazıda 18-20 aralık tarihlerinde 16 ilde 20 pilot okulun diyor. Anladığım kadarıyla 4 gruba ayırmışlar.Proje için arandım fakat eğitim için aranmadım. Eğitimin ders planıda gelen resmi yazıda yokİlk sayfadaki resmi yazılar gelmiş sadece. Anladığım kadarıyla aynı anda eğitim verilmeyecek
hocam gelen yazıyı paylaşır mısınız?Hocam gelen yazıda 18-20 aralık tarihlerinde 16 ilde 20 pilot okulun diyor. Anladığım kadarıyla 4 gruba ayırmışlar.