hocam onun istediğide yıldırıp gitmemi sağlamak zaten şimdi ben bunu yaparsam amacına ulaşmış olur bunu zamanında düşündüm bu yüzden vazgeçtim.başka kurumun yöneticisinin algısı kısmını anlamadım tam olarak ne demek istediniz yani gidip başka kurumlara mı şikayet edeyim? mobing şartlarını 3 yıldır fazlasıyla sağladı hocam yaptığı hukuksuzlukları hepsini yazmaya kalktım tam 3 sayfa tuttu muhakkiklere ifade verirken. savcılığa da verdim orda bu kısım idarenin konusu diye savcılık sadece hakaret kısmını baz alarak işlem yaptı ordan da bi ceza gelecek ama yaptığı mobbing konusunda yargılansın isterdim asıl. cimer bimer konusunda da haklısınız aynen öyle oluyor şikayet ettiğim kişi cevaplıyor milli eğitim cevap yazdı diye başvuru ekranımda gözüküyor sanırım haklısınız.zaten ilçe milli eğitim arkasında durmasa bu kadar pervasız olamazdı. Sendika konusunda da sonuna kadar haklısınız.
Hocam ona değil kendi huzuruna bakmalısın.sürecin devam etmesi sana ne fayda sağlayacak yada değecek mi.zaten yapacağını yapmışsın .üzerine edeceğin mücadele seni daha haklı yapmaz,zaten içini de soğutmaz bu saatten sonra.ortamı değişmek senin için daha sağlıklı diye bakıyorum ben.
Üzülerek söylüyorum ki sürecin sonunda “idarenin takdir hakkı”” diye başlayan idari kararlar okuyacaksın,en kallavisinde de süresi 1 seneyi bile bulmayan maaştan kesimler onunda en kötü ihtimal bırakın mahkemeden iptalini,valilikte düşürüldüğünü göreceksin ne yazık ki.
Diğeri senin durumun için değildi genel görüşlerimdi,bazen gürültü çıkması gerekiyor ama gürültüyü biz değil başkası bizim yerimize çıkartsın,istek veya rica varsa da bunu biz değil başkası bizim yerimize etsin,bunu ifade etmeye çalışmıştım.bizim kurumun kafası bunu gerektiriyor.
benzer süreçleri ilk yıllarda yaşamayan yoktur,şahsi görüşüm huzursuzlukla mücadele edeceğime huzuru aramayı tercih ederim ben, varsa başka okula gitme ihtmalim onu değerlendirdim olmadıysa da tepskisiz kalarak mesaimi dolrurdum geçtim çoğunu şimdi hatırlamam bile.
Sizin özelinizde adli idari mevzuların iç içe geçtiği uzun süren bir durumda,tam şuan da kalmış olsaydım; yapacağımı yapmış olmanın gönül rahatlığıyla tepeden tırnağa haklı olmam bana bir şey ifade etmezdi aksiyon almayı bırakırdım,müdür müsvettesinin bana fiziksel temasını ister ve beklerdim can güvenliğinden basar giderdim ordan.
Daha yazsam yazardım da aklıma kazınan 8-10 olay var beni bu düşüncelere iten.
Diyeceğim odur ki Canınızı sıkmayın kendi huzurunuza bakın hiç bir şey sizin 1 dakikanızdan kıymetli değil.selametle
(Bu arada şunu söylemeyi unuttum aynı şeyler bizler içinde geçerli.ne yaparsak yapalım yada ne yapmazsak yapmayalım alabileceğimiz en kallavi ceza pratikte maaştan kesmedir.o yüzden uğraşılan tarafta olmak savunma vermek her zaman en kolayı ve en güzelidir)