Müdür BT sinifini kapatip ogretmenler odasi yapmış?

Kodla Büyü

yusufcuk51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Köy okulundayim 8 saat dersim var btr yim aynı zamanda 8 yıldır öğrencilerimin faydalandıgi Bt sınıfının hiç bir bilgi verilmeden dağıtılıp ogretmenler odası olması manzarasiyla başladı seminer çok moralim bozuldu müdürle geçen yıl yaşadığımız problemlerden dolayı böyle bir intikam alma yoluna gitmiş kendisi bununla ilgili ne tavsiye edersiniz yaptığı mobbinglerden sonra şimdide bu dahiyane fikir gelmiş aklına böyle bi hakkı var mı bununa ilgili şikayetçi olsam bi yaptırımı olur mu ?

Son düzenleme:
Şikayet en son yapılacak şey durumu daha politik çözmek lazım

Şunları yapın:
1- İlk önce sebebini sorun muhtelen alakasız bir şey diyecek
2- Bilgisayar sınıfı yok ama bilgisayarlar duruyorsa yazılı bir dilekçe verin. Bana bir bt sınıfı ayarlanması hususunda diye
3- Sendikanız varsa durumu iletin, bu durumda yalnız hareket etmek pek fayda etmiyor
4- İlçede görevli bir yakınınız varsa durumdan haberdar edin (şikayet anlamında değil ama kendinizi mağdur gösterin)
5- Üst makamlardan bir baskı olması gerekiyor durumu bilsinler (yine şikayet yok dikkat edin)

Tayin istesin de nereye gidecek, dersi kaldırıyorlar okul mu varda gidecek. Bıktım bu ülkede ondan kork bunda kaç ona sus bunu idare et. Bilgisayarları ne yapmış geberesice? Profesyonel bir insan kavgalı da olsa küs de olsa whatsapp dan yazar da yine bilgi verir. Babanın çiftliği mi diyesi geliyor insanın. Bu ülkede ölen öldüğüyle kalıyor buna birşey yapan da olmaz ki

BT sınıfı herhangi bir proje kapsamında mı yapıldı? Eğer evet ise il kordinatörüne bildirin. İzinsiz BT sınıfını dağıtamaz. Mebbisde BT sınıfı var ve bilmem kaç tane bilgisayar var yazar. (Her yıl defa güncellenir)
Boş sınıf varsa oraya taşınması ve tesisat konusunda il kordinatörü veya donatım bölümünden yardım isteyin. Kendiniz yetkili (resmi yazı ile görevlendirilmiş teknik personel veya iş verilmiş firma) olmadığınız için tesisata dokunamassınız, birşey olursa şuç size kalmaz, şuçlusunuzdur.

Bilgisayarlarınız boşta kaldı ve yer yoksa il veya ilçe mem'e bildirin ki başka okullar kullanabilsin.

Tekerini patlatma şakası dahi yapmayın, başkası patlatır size kalır.

Siz devletin belirli şartlarda işe aldığı bir çalışansınız. O da. Aklı selim davranın.
Uzaktan söylemesi kolay biliyorum ama benzer olaylar başıma geldi.
Birde bir müdür en fazla 8 yıl (4+4) aynı okulda kalabilir. Süresi azsa aldırış etmeyin, çoksa her fırsatta tayin isteyin.

Şikayet en son yapılacak şey durumu daha politik çözmek lazım

Şunları yapın:
1- İlk önce sebebini sorun muhtelen alakasız bir şey diyecek
2- Bilgisayar sınıfı yok ama bilgisayarlar duruyorsa yazılı bir dilekçe verin. Bana bir bt sınıfı ayarlanması hususunda diye
3- Sendikanız varsa durumu iletin, bu durumda yalnız hareket etmek pek fayda etmiyor
4- İlçede görevli bir yakınınız varsa durumdan haberdar edin (şikayet anlamında değil ama kendinizi mağdur gösterin)
5- Üst makamlardan bir baskı olması gerekiyor durumu bilsinler (yine şikayet yok dikkat edin)
hocam politik olarak çözülme şansı yok malesef kendisi hakkında daha önce yaptığı mobbingle ilgili iki kez şikayetçi oldum soruşturmanın birisi tamamlandı birisi şu an devam ediyor. Anlayacağınız benden intikam alma uğruna sınıfta ders işleyen öğrencileri bile düşünmeden yapmış. öğretmenler odamız birinci katta biraz küçük bir odadaydı ama toplantı harici küçüklüğü sıkıntı olmuyordu toplantılarda zaten yılda 3 kez sınıfların birinde yapılıyordu amaç burda tamamen beni zor durumda bırakmak. duvarlardaki portlardan swithe kadar herşeyi sökmüş bilgisayarları masaları herşeyi çıkartmış sendikam ne yazıkki geçen yılda tecrübe ettiğim üzere bir yere kadar destek oluyor sonrasında onlarda bişey yapamıyor

BT sınıfı herhangi bir proje kapsamında mı yapıldı? Eğer evet ise il kordinatörüne bildirin. İzinsiz BT sınıfını dağıtamaz. Mebbisde BT sınıfı var ve bilmem kaç tane bilgisayar var yazar. (Her yıl defa güncellenir)
Boş sınıf varsa oraya taşınması ve tesisat konusunda il kordinatörü veya donatım bölümünden yardım isteyin. Kendiniz yetkili (resmi yazı ile görevlendirilmiş teknik personel veya iş verilmiş firma) olmadığınız için tesisata dokunamassınız, birşey olursa şuç size kalmaz, şuçlusunuzdur.

Bilgisayarlarınız boşta kaldı ve yer yoksa il veya ilçe mem'e bildirin ki başka okullar kullanabilsin.

Tekerini patlatma şakası dahi yapmayın, başkası patlatır size kalır.

Siz devletin belirli şartlarda işe aldığı bir çalışansınız. O da. Aklı selim davranın.
Uzaktan söylemesi kolay biliyorum ama benzer olaylar başıma geldi.
Birde bir müdür en fazla 8 yıl (4+4) aynı okulda kalabilir. Süresi azsa aldırış etmeyin, çoksa her fırsatta tayin isteyin.
hocam bilgisayarlar 2008 yılında kurulan vestel promegalardan ama ben elimnden geldiğinde sağdan soldan parça bularak ramlarini yükselterek sınıfı 8 yıldır işler vaziyette tutuyordum ingilizce öğretmenleriyle zamanında dynedde başarı sertifikası aldık yine e-tweining faaliyetleri yürütülüyordu öğrenciler yine araştırma yapacağı zaman kullanıyorlardı benim rehberliğimde ama bunları ne yazıkki düşünmeden sınıfı dağıtmış yaz tatilinde hiç kimseye sormadan mebbiste filan gözüküyor mu bilmiyorum sınıf. ama her yıl yeni kurulması planlanan BT sınıfları kapsamında boş sınıf ölçüleri istiyorlardı benden bende sınfıın bilgilerini verip gönderiyordum şimdi adamlar yeni sınıf kurmaya gelse bile artık orası öğretmenelr odası olduğu için kuramıcaklar.

hocam politik olarak çözülme şansı yok malesef kendisi hakkında daha önce yaptığı mobbingle ilgili iki kez şikayetçi oldum soruşturmanın birisi tamamlandı birisi şu an devam ediyor. Anlayacağınız benden intikam alma uğruna sınıfta ders işleyen öğrencileri bile düşünmeden yapmış. öğretmenler odamız birinci katta biraz küçük bir odadaydı ama toplantı harici küçüklüğü sıkıntı olmuyordu toplantılarda zaten yılda 3 kez sınıfların birinde yapılıyordu amaç burda tamamen beni zor durumda bırakmak. duvarlardaki portlardan swithe kadar herşeyi sökmüş bilgisayarları masaları herşeyi çıkartmış sendikam ne yazıkki geçen yılda tecrübe ettiğim üzere bir yere kadar destek oluyor sonrasında onlarda bişey yapamıyor
Böyle okulda çalışılmaz hocam,iş kopmuş artık sizde.görevlendirme istiyorsanız onu talep edebilirsiniz Bt il koordinatörleri anlayışlı oluyor genelde onlarla halledebilirsiniz kimseye ağız eğmeye gerek yok .inanın daha mutlu olursunuz.
Başka okuyan arkadaşlar varsa da defalarca gördüğüm tecrübemi yazak isterim ;
-MEB de en iyi çözüm başka bir kurumun yöneticisinin algısıdır isterse zabıta amiri olsun müftü olsun önemli değil,bunlara bir sorunu çözemiyor gözüyle bakılıyor ve çok güçlerine gidiyor.hele ricalarını asla kıramıyrolar.aklımızda olsun.
Mem de de kaymakamlıkta da mecburiyetten çalıştım zamanında bu angaryaların bana kattığı tek şey;
-Mobing oluşma şartları çok zordur, faklı yazılı olaylar şartı var ve en önemlisi 6 ay aralıksız devam etmesi var.(hırsızlık ve taciz dışında amirlerin neredeyse sınırsız yetkileri var.yada şahidi bol dansöz gibi kıvırma da denebilir )
-Cimer bimer Şikayetini şikayet ettiğin kişi cevaplar
-Sendikalar hatır gönül işlerinde devreye girer sıkıntı durumlarında etkisizlerdir
-huzursuz olduğun bir kurumda çalışıyorsan hehe diyip geçeceksin herşeye ,iyi bir olmaya çalışmayacaksın ,görmezden geleceksin saat doldurmaya bakacaksın.umursamaz olmak her şeyin ilacı
Çok kafaya takmayın hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunları

BT sınıfı ise...bilgisayarları nereye koydu?
fatih ağının switcinin bulunduğu sistem odası var küçük bi yer hocam oraya tıkıştırmış ordan da depoya kaldırır heralde işin acı tarafı geçen bilişim sınıfında öğrencilere rehberlik ederek yardımcı olduğum ingilizce öğretmenimiz biraz önce E-Twening kalite ödülü aldık diye gruba yazmış müdürde tebrik etmiş tabi burda o çocuklar nerde çalıştı kim yardımcı oldu hepsi unutuldu ingilizce öğretmenide demiyor ki bu süreçte bize katkıda bulunan Bilişim Öğretmenimize de teşekkürler diye yazık...

Böyle okulda çalışılmaz hocam,iş kopmuş artık sizde.görevlendirme istiyorsanız onu talep edebilirsiniz Bt il koordinatörleri anlayışlı oluyor genelde onlarla halledebilirsiniz kimseye ağız eğmeye gerek yok .inanın daha mutlu olursunuz.
Başka okuyan arkadaşlar varsa da defalarca gördüğüm tecrübemi yazak isterim ;
-MEB de en iyi çözüm başka bir kurumun yöneticisinin algısıdır isterse zabıta amiri olsun müftü olsun önemli değil,bunlara bir sorunu çözemiyor gözüyle bakılıyor ve çok güçlerine gidiyor.hele ricalarını asla kıramıyrolar.aklımızda olsun.
Mem de de kaymakamlıkta da mecburiyetten çalıştım zamanında bu angaryaların bana kattığı tek şey;
-Mobing oluşma şartları çok zordur, faklı yazılı olaylar şartı var ve en önemlisi 6 ay aralıksız devam etmesi var.(hırsızlık ve taciz dışında amirlerin neredeyse sınırsız yetkileri var.yada şahidi bol dansöz gibi kıvırma da denebilir )
-Cimer bimer Şikayetini şikayet ettiğin kişi cevaplar
-Sendikalar hatır gönül işlerinde devreye girer sıkıntı durumlarında etkisizlerdir
-huzursuz olduğun bir kurumda çalışıyorsan hehe diyip geçeceksin herşeye ,iyi bir olmaya çalışmayacaksın ,görmezden geleceksin saat doldurmaya bakacaksın.umursamaz olmak her şeyin ilacı
Çok kafaya takmayın hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunları
hocam onun istediğide yıldırıp gitmemi sağlamak zaten şimdi ben bunu yaparsam amacına ulaşmış olur bunu zamanında düşündüm bu yüzden vazgeçtim.başka kurumun yöneticisinin algısı kısmını anlamadım tam olarak ne demek istediniz yani gidip başka kurumlara mı şikayet edeyim? mobing şartlarını 3 yıldır fazlasıyla sağladı hocam yaptığı hukuksuzlukları hepsini yazmaya kalktım tam 3 sayfa tuttu muhakkiklere ifade verirken. savcılığa da verdim orda bu kısım idarenin konusu diye savcılık sadece hakaret kısmını baz alarak işlem yaptı ordan da bi ceza gelecek ama yaptığı mobbing konusunda yargılansın isterdim asıl. cimer bimer konusunda da haklısınız aynen öyle oluyor şikayet ettiğim kişi cevaplıyor milli eğitim cevap yazdı diye başvuru ekranımda gözüküyor sanırım haklısınız.zaten ilçe milli eğitim arkasında durmasa bu kadar pervasız olamazdı. Sendika konusunda da sonuna kadar haklısınız.

amacına ulaşmış olur
hocam onun amacını es geçip kendi amacınıza baksanız iyi olmaz mı? mümkünse başka okula gidip, yeni bir sayfa açıp, mesleğinizi ifa etseniz. o arkada kalsa, ilgilenmeseniz, sizden şefkat, ilgi, eğitim bekleyen çocuklarla ilgilenseniz, onunla ilgilenmeseniz diye düşünüyorum.

hocam onun amacını es geçip kendi amacınıza baksanız iyi olmaz mı? mümkünse başka okula gidip, yeni bir sayfa açıp, mesleğinizi ifa etseniz. o arkada kalsa, ilgilenmeseniz, sizden şefkat, ilgi, eğitim bekleyen çocuklarla ilgilenseniz, onunla ilgilenmeseniz diye düşünüyorum.
Çok güzel söylüyorsunuz @ad81 hocam da, @yusufcuk51 hocamın gururuna dokunmuş, biz o durumda olsak biz de aynı olurduk.
Ama bi söz vardı duyduğum doğru hayatta
"Belanın bazen altından bazen üstünden gelmeli"

ilksms
Geri