Arkadaşlar dizüstü bilgisayarlarınızın bataryasını nasıl kullanıyorsunuz?Nelere dikkat ediyorsunuz?
Internet' Alıntı:Hocam sürekli fişte takılı olmalı mümkünde evde kullanırken tabiii,
ayrıca bataryayı çıkarıp çantaya koyarak lazım olduğunda dışarıda kullanırım mantığı çok yanlış,
Bir yerde okumuştum bataryanın dol/boşal ömrü 3000.000 kere bu da ortalama 3 saatten 9000.000 saattir.
siz kullanın bataryalı şekilde sürekli prize takılı olarak,
Forumtor' Alıntı:Piller belli bir şarj-deşarj döngüsünden sonra eski verimliliğini kaybediyor. Bu yüzden full şarj yapıp prize takılı kullanıyorum. Bu durumda pilden akım geçmiyor. Daha az şarj-deşarj olduğu için pil ömrü artıyor. Asus marka notebook'umu 2,5 senedir bu şekilde kullanıyorum ve bataryadayken ortalama 2 saatlik kullanım süresi sağlıyor.

Şimdi burayı okuyunca dedim acaba doğru mu kullanıyorum diye..Evde olduğum sürece ve elektrik olduğu sürece batarya dolu ve fiş takılı durumda.Samsung laptoumu 1 yılı aşkın süredir böyle kullanıyorum, 1.5 saat falan şarjı gidiyor fişten çıkardığımda..Hatta dengeli mod diye bişey var batarya dolumunda, %80 e kadar dolduruyor, %80 den sonra dolu gibi şarj almıyor,bir %20 lik yer hep boş kalıyor, bu şekilde daha uzun ömürlü olurmuş batarya sözde...Bilmiyorum inş doğru kullanıyorumdur