Klavuz yayınlandı, alan değiştirecek var mı?

Kodla Büyü
Ölüler de sanıyor ki diriler her gün helva yiyor. Başka branştaki arkadaşlarda zannediyor ki ense yapıp göbek büyütüyoruz. Teknolojiyle haşır neşirseniz yaptığımız iş size zevkli gelebilir. Ama biliniz ki pek çoğumuz ya norm fazlası yada normu pamuk ipliğine bağlı.İstediğiniz bir şehrin istediğiniz bölgesinde bir okulda çalışmak puanınız kaç olursa olsun imlansızdır sirkülasyon sıfıra yakın olduğu için.Net bir görev tanımımız olmadığı için idarelerin keyfi kararlarıyla mücadele ediyor pek çoğumuz. Yeeaaa nolacak devlet memuru değilmisin nasıl görev tanımın net olmaz demeyin bilenler bilir. En basitinden bir kutlama veya anma programını bile izleyemezsin ya fotolarını çekersin ya ses siteminin başına oturturlar. Hevesli olursan her işi sana kitlerler 5 dakika oturup çay içemezsin. Benim işim değil deyip elini birşeye sürmezsende bişeyden anlamıyor derler. Başka hiçbir branşta böyle bir denge gözetmek zorunda değilsinizdir. Bunlar sadece şu an için aklıma gelenler. Ben tavsiye etmiyorum fakat çok isteyen buyursun gelsin

Ön başvuru yaptıktan sonra tercih yapmazsak yine de alanımız değişmiş olur mu ?
Ön başvuruyu sadece durumu görmek için yapıyor MEB. Ona göre strateji belirleyip kontenjan açacaklar. Eğer tercih başvurusu yapmazsanız bulunduğunuz yerde ve şimdiki alanınızda devam edersiniz.

Tecrubeniz varsa gecin.Ben sinifciyim ama 7 sene hem formator hem de sadece ortaokulda derse girdim.Ybs okuyup derse girmek zor olabilir.460 hizmet puanim var.

Bilgisayar branşını öldürdüler biliyorum. Bizim Türkçe de öldü. Her sınav için 3 sınav yapıyoruz. Ortak, dinleme, konuşma. 7 ve 8 lerden laf dinleyen kalmadı. Evrak işleri, kutlamalar, projeler hiç bitmiyor. Bir de sıktı artık. İm içi il dışı tayinler de artık hayal olmaya başladı. 1 yer açılsa 200-300 puanlardan gidiyor.
Şöyle norm kadro fazlası olmayacağımız, kenar köşe küçük okullardan biri olursa ne kadar kötü.olabilir ki. Bilgisayar öğretmenlerinin önünü kapatmamak, onların işini elinden almamak lazım ama onlar da başka branşlara geçmek için yeni bölümler okumuyorlar mı?
Bilgisayarcının artık bıktırıldığı, angarya işleri yapmam artık dediği bilgisayarda başka branştan geçen biri yeni heyecanlar yaşayıp yeni bilgiler öğrenip mutlu olamaz mı? Tıpkı bir biligisayarcının tarihe, edebiyata, matematiğe geçmesi gibi.
Derin bir yanılgıya düşmemek için buraya yazıyorum. Bilgi olarak kendima yüzde 90 güveniyorum. Yapay zeka ve aurdinio gibi konularda iyi değilim ama alan değişikliğim olursa yaz tatilinde ve boşluklarda çalışırım. Formatmış, pardusmüş, akıllı tahta işleriymiş çok yaptım. Formatörlük yaptım. Bilgisayarcılar bu kadar çok yokken en az 5 sene bilgisayar derslerine girdim. Labaratuvarın bağlanmasından, pc tamirine, asp ve php kodları (wan, publisher, dreamvawer gibi programlar ve ftp ile) web tasarıma kadar yapmışlığım vardır. Tabiki bilgisayarcılardan iyi bilmem söz konusu değil.
Mecbur kalmadıkça Yos mu, yosma mı neyse o işe de bulaşmazsam vs. bu iş olur mu?
Ne dersiniz? Belki boş yer bile açmazlar ya da en ücra bir yer açarlar ama konuşuyoruz, tatlı heyecanlar işte.
Hocam bende ilköğretim matematik branşından böteye geçmeyi düşünüyorum sizinle aynı fikirlere sahibim. Okul içi ilişkilerden yana sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ama tayin ve norm durumu aklımı karıştırıyordu. Açılan okullardan beğendiğim olursa geçiş yapacağım.

Bu arada alan değiştirdikten sonra normal takvimde il dışı tercih yapabiliyor muyuz? klavuzda bu konu hakkında birşey yazmıyor.

Hocam bende ilköğretim matematik branşından böteye geçmeyi düşünüyorum sizinle aynı fikirlere sahibim. Okul içi ilişkilerden yana sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum ama tayin ve norm durumu aklımı karıştırıyordu. Açılan okullardan beğendiğim olursa geçiş yapacağım.

Bu arada alan değiştirdikten sonra normal takvimde il dışı tercih yapabiliyor muyuz? klavuzda bu konu hakkında birşey yazmıyor.
Alan değişikliği il içi değil, il dışını engelleyeceğini sanmam. Bugüne kadar olmadı, olsa idi bu kılavuzda bize bir uyarı yapılırdı diye düşünüyorum.
Matematik öğretmenliğine geçmek isteyen bilişimciler de duydum geçmişte. İnsanlar karşılıklı değiştirilerse daha iyi olur, yeni gelenlerin önü kapanmamış olur.
Norm kadro fazlası olmayacağımız bir yer olursa isteriz hocam, yoksa aynen devam diyorum. Açıkta değiliz ki, ortada kalalım, iyi kötü bir branşımız var, değil mi!

alan olarak bilişime geçtikten sonra tayin düşünmek sjsjsjsjsj işte o çok zor birşey olur

Hocam tayinle bir yerlerlere gitmek çok zor bilişimde. Sonra pişman olmayın. Her ilde onlarca hatta yüzlerce norm fazlası olan iller var. Ben bulunduğum şehre mesela deprem dolayısı ile gelebildim aksi halde 30 yıl çalışsam yine gelemem. Yer yok ve fazlalık çok çünkü. İllerin çoğu benzer durumda. İyi düşünün bence. Öğretmen olarak görmüyorlar sizi, bir yerden sonra tamirci gibi görüyorlar. Liselerde öyle en azından. Dersler seçmeli olduğu için kimse sizi kâle almıyor. Ben meslek lisesi kariyerinden sonra ilk defa bir normal liseye geçtim, BTR oldum mecburen. Meslekten soğumuş durumdayım şu anda. Yazık etmeyin kendinize. Şu anda aynı okulda bir bilişimci arkadaş daha var. 4 tane okula derse gidiyor ve 2 tanesinde BTR aynı zamanda. Ortalık olduk anlayacağınız.

Kılavuzda sayfa 5'teki uyarı muhtemelen diğer tayinler için de geçerli:

"DİKKAT! Üzerinde sonuçlandırılmamış yer değiştirme kararnamesi bulunanlar başvuruda bulunamayacaktır."

Başka branşların Bilişime geçmesi şöyle olabilir, örnekle anlatayım. Bizim oralarda bir kasaba var, 2 tane ortaokul var. Her sınıf seviyesinde ikişer şube var. 1 okulda 4 şube× 2 saat = 8 saat eder. 2 okul için 16 saat eder. Norm sorunu olmaz.
Şehirde de küçük bir okul olsa 5 ve 6 larda dörder şube olsa ve kapanma durumu olmasa 4 şube × 2 saat = 16 saat eder.
Matematik öğretmenliğine geçmek isteyen hatta sözel olan tarih ve edebiyata geçmek isteyen Bilişimciler var bu forumda. Birilerinin boşalttığına birileri geçerse hem muhtemel açılacak yer gösterilir hem de ilk atamaya gelecekler için haksızlık olmaz.
Yeni heyecanlar iyidir. Ama yukarıdaki uyarıları da (okulda öğretmen olarak görülmeme, norm fazlası olma, işlerin üstüne kalması vs.) uyarıların iyi niyetini de görmek unutmamak lazım.
Bilişim çağında bu branşın gittikçe gaç kaybetmesi, ülkenin 3.den 4. dünyaya doğru gideceğini gösterir, maalesef.

"DİKKAT! Üzerinde sonuçlandırılmamış yer değiştirme kararnamesi bulunanlar başvuruda bulunamayacaktır."
Aynen katılıyorum hocam. Belki 2. il dışı için olabilir. O da 2.si olursa ve o kılavuza buna benzer hüküm koyup engellemezlerse.

Ön başvuru yaptıktan sonra tercih yapmazsak yine de alanımız değişmiş olur mu ?
Bu durumu ben de merak ediyorum açıkçası. Bilgisi olan var mi? Neticede il içinde geçmek istediğiniz alanda okul açıllayabilir, malum 12 şehre gitmek de istemedik diyelim ne olacak o durumda?

Puanı fazla olan öğretmenlerin bilişime geçmesi avantaj olabilir. Örneğin sınıf öğretmenidir 400 puanı vardır. Bilişime geçtiğinde bu puan ona ciddi avantaj sağlar. Zira bölümümüzde puanların bazı branşlara göre bir tık düşük olduğunu görüyorum.

Bu her tayin de geçerli, kararnamen sonuçlandırılıp göreve başlayana kadar yada kararnamen iptal edilene kadar hiç bir tayine başvuru yapamazsın.
Asıl diğer mevzu ise alan değiştirenlerin kararnameleri 3 ağustosta gelecek. İl içi, il dışı, yönetici, proje okulu atamalarının tümünden bu yıl tayin isteyemeyecekler. Özürden tayin hakkı zaten kılavuz ile yasak.

Teknik eğitim fakültesi elektronik ve bilgisayar eğitimi bölümü bilgisayar sistemleri öğretmenliği mezunu bir öğretmen, elektronik öğretmenliğine alan değişikliği yapabilir mi.

Ekli dosyalar

• IMG_3227.webp
    IMG_3227.webp
    44.9 KB · Görüntüleme: 92

bizim branşa ilköğretim mat. a geçme hakkı verseler yarısından çoğu geçer. formatör olmadığım halde tüm sınıfları tek tek gezdim pardus kurdumö ,merkezden görünmedi bi daha uğraştım. daha yetmedi bi gün çalışan dokunmatik ertesi gün sorunlu diye beni arıyorlar. yazılı haftası yazıcı fotokopi makinesi çalışmamış bana soruyorlar halbuki hiç alakam yok. bunlara neden katlanıyorum, iho da proje sınıfından derimizi kaldırdılar ortaokulda görevlendirme çalışıyorum, müdür yapmazsan bi daha ders vermeyiz diyebiliyor bana, mobbing en çok bizim branşta. teknik servisçilik daha iyi öğretmenliği sevmiyorum deseniz en az 16 saat yine derse gireceksiniz. formatör olsanız müdür yardımcıları kendi işlerini yıkacak. her norm dönemi ismimizi norm fazlası listesinde görebiliriz ders giderek azalıyor. proje olunca ilk vaz geçilen bilişim dersi oluyor. formatör olsanızda norm fazlası oluyorsunuz..

2.üni ilahiyat okudum ben de din k. ne geçeceğim.
dersin ortasında müdür arayıp internete bağlanamadım demez hiç olmazsa

Teknik eğitim fakültesi elektronik ve bilgisayar eğitimi bölümü bilgisayar sistemleri öğretmenliği mezunu bir öğretmen, elektronik öğretmenliğine alan değişikliği yapabilir mi.
Hayır hocam. Bu konu hep tartışılagelen bir durum orada kastedilen elektronik ve bilgisayar eğitimi/ öğretmenliği bölümü Dumlupınar ve Muğla mezunlarını işaret ediyor.
Ama sizin diplomanizda bilgisayar sistemleri yazdığı için elektroniğe geçemezsiniz

Belki birinin işinin yarar diye söylüyorum. Ben BÖTE mezunuyum. Atandıktan sonra uzaktan eğitim Bilgisayar Mühendisliği okudum. Geçen yıl alan seçmemizi istediklerinde BÖTE yi seçmiştim. Şu an yapılan alan değişikliğinde Bilişim Teknolojileri alanına geçme hakkımın olduğunu gördüm.

Bilgisayar branşını öldürdüler biliyorum. Bizim Türkçe de öldü. Her sınav için 3 sınav yapıyoruz. Ortak, dinleme, konuşma. 7 ve 8 lerden laf dinleyen kalmadı. Evrak işleri, kutlamalar, projeler hiç bitmiyor. Bir de sıktı artık. İm içi il dışı tayinler de artık hayal olmaya başladı. 1 yer açılsa 200-300 puanlardan gidiyor.
Şöyle norm kadro fazlası olmayacağımız, kenar köşe küçük okullardan biri olursa ne kadar kötü.olabilir ki. Bilgisayar öğretmenlerinin önünü kapatmamak, onların işini elinden almamak lazım ama onlar da başka branşlara geçmek için yeni bölümler okumuyorlar mı?
Bilgisayarcının artık bıktırıldığı, angarya işleri yapmam artık dediği bilgisayarda başka branştan geçen biri yeni heyecanlar yaşayıp yeni bilgiler öğrenip mutlu olamaz mı? Tıpkı bir biligisayarcının tarihe, edebiyata, matematiğe geçmesi gibi.
Derin bir yanılgıya düşmemek için buraya yazıyorum. Bilgi olarak kendima yüzde 90 güveniyorum. Yapay zeka ve aurdinio gibi konularda iyi değilim ama alan değişikliğim olursa yaz tatilinde ve boşluklarda çalışırım. Formatmış, pardusmüş, akıllı tahta işleriymiş çok yaptım. Formatörlük yaptım. Bilgisayarcılar bu kadar çok yokken en az 5 sene bilgisayar derslerine girdim. Labaratuvarın bağlanmasından, pc tamirine, asp ve php kodları (wan, publisher, dreamvawer gibi programlar ve ftp ile) web tasarıma kadar yapmışlığım vardır. Tabiki bilgisayarcılardan iyi bilmem söz konusu değil.
Mecbur kalmadıkça Yos mu, yosma mı neyse o işe de bulaşmazsam vs. bu iş olur mu?
Ne dersiniz? Belki boş yer bile açmazlar ya da en ücra bir yer açarlar ama konuşuyoruz, tatlı heyecanlar işte.
Hem kıyı, köşe bir okul bulup hem de yos olmamak zor hocam. Genel de benim de etrafımda bir kıyı köşe yakın bir köy okuluna giderim ohh mis gibi işimi yaparım diyip bilgisayar branşına geçmek isteyenler var ama hiç te öyle olmuyor. Kıyı köşe bir köy okulu demek ders saati az demektir, 15 saati doldurmak zor demektir ve maalesef başka okula hatta 2-3 farklı okula ders tamamlamaya gitmek demektir ve bir iki yıl içinde bölge normundan norm fazlası olup okul aramak demektir, çoğu yerde boş norm bulamayıp yeni icad edilen ilçe grubu muhabbetiyle belki de ilçe değiştirmek 20-30 km yol gitmektir. Norm fazlası olmaktan bıkıp büyük bir okula kapağı attığınızda bu sefer kalabalık sınıflar, her yazılı da 300-400 kağıt okumak, bitmek bilmeyen akıllı tahta, bilgisayar sorunları, projeler vb. Bunları yaşamış bir bilgisayarcı olarak yazıyorum hocam. İyi düşünün hocam dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı çok uygun. Ankara da düzenlenecek Genç Eğitek zirvesine(13-14 Nisan) Manisa ilinden Bilişimciler yerine Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenleri seçilmiş, sanırım bizim için en doğru branş bu.
Açıktan din kültürü okuma varsa bende düşünmüyor değilim alanından sıkıldım artık en azından norm sıkıntısıyla uğraşmam emekliliğe kadar

Hem kıyı, köşe bir okul bulup hem de yos olmamak zor hocam. Genel de benim de etrafımda bir kıyı köşe yakın bir köy okuluna giderim ohh mis gibi işimi yaparım diyip bilgisayar branşına geçmek isteyenler var ama hiç te öyle olmuyor. Kıyı köşe bir köy okulu demek ders saati az demektir, 15 saati doldurmak zor demektir ve maalesef başka okula hatta 2-3 farklı okula ders tamamlamaya gitmek demektir ve bir iki yıl içinde bölge normundan norm fazlası olup okul aramak demektir, çoğu yerde boş norm bulamayıp yeni icad edilen ilçe grubu muhabbetiyle belki de ilçe değiştirmek 20-30 km yol gitmektir. Norm fazlası olmaktan bıkıp büyük bir okula kapağı attığınızda bu sefer kalabalık sınıflar, her yazılı da 300-400 kağıt okumak, bitmek bilmeyen akıllı tahta, bilgisayar sorunları, projeler vb. Bunları yaşamış bir bilgisayarcı olarak yazıyorum hocam. İyi düşünün hocam dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın.
Bu işlerin dışı seni içi beni yakar hocam. Bir yapan pişman bir de yapmayan. Bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor maalesef. Güzel özetlemişsiniz. Olup yaşar ve görürler artık.

Ayrıca bu alan değişikliğinde çoğu kişinin açılacak veya açılmayacak yerlerden dolayı hayal kırıklığı yaşayacağını tahmin ediyorum bakalım hayırlısı

TTK 9 nolu kanununa göre en son tabloya bakıyorum. Orada olan ama açılmayan bölümler var mebbiste. Bunu nasıl düzeltebiliriz?

ilksms
Geri