Klavuz yayınlandı, alan değiştirecek var mı?

Kodla Büyü
Ölüler de sanıyor ki diriler her gün helva yiyor. Başka branştaki arkadaşlarda zannediyor ki ense yapıp göbek büyütüyoruz. Teknolojiyle haşır neşirseniz yaptığımız iş size zevkli gelebilir. Ama biliniz ki pek çoğumuz ya norm fazlası yada normu pamuk ipliğine bağlı.İstediğiniz bir şehrin istediğiniz bölgesinde bir okulda çalışmak puanınız kaç olursa olsun imlansızdır sirkülasyon sıfıra yakın olduğu için.Net bir görev tanımımız olmadığı için idarelerin keyfi kararlarıyla mücadele ediyor pek çoğumuz. Yeeaaa nolacak devlet memuru değilmisin nasıl görev tanımın net olmaz demeyin bilenler bilir. En basitinden bir kutlama veya anma programını bile izleyemezsin ya fotolarını çekersin ya ses siteminin başına oturturlar. Hevesli olursan her işi sana kitlerler 5 dakika oturup çay içemezsin. Benim işim değil deyip elini birşeye sürmezsende bişeyden anlamıyor derler. Başka hiçbir branşta böyle bir denge gözetmek zorunda değilsinizdir. Bunlar sadece şu an için aklıma gelenler. Ben tavsiye etmiyorum fakat çok isteyen buyursun gelsin

Ön başvuru yaptıktan sonra tercih yapmazsak yine de alanımız değişmiş olur mu ?
Ön başvuruyu sadece durumu görmek için yapıyor MEB. Ona göre strateji belirleyip kontenjan açacaklar. Eğer tercih başvurusu yapmazsanız bulunduğunuz yerde ve şimdiki alanınızda devam edersiniz.

ilksms
Geri