Klavuz yayınlandı, alan değiştirecek var mı?

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır düşündüğüm bir kararı hayata geçirmek üzereyim. Bilgisayar öğretmenliğinden Tarih öğretmenliğine geçmeyi planlıyorum. Açıkçası bu süreçle ilgili hem heyecanlıyım hem de kafamda bazı soru işaretleri var.

Şu an İstanbul'dayım ve İstanbul'dan bir okul seçeceğim. Hizmet puanım 350'nin üzerinde. Şansımın olduğunu düşünüyorum ama kısmet bu işler.

Şu an alan değişikliği düşünen var mı? Ya da -ranızda daha önce farklı bir branşa geçiş yapan var mı?

Benim gibi alan değiştirmeyi düşünenler de vardır diye düşünüyorum. Paylaşırsanız hem bana hem de benzer durumda olanlara yol gösterici olur.

Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır düşündüğüm bir kararı hayata geçirmek üzereyim. Bilgisayar öğretmenliğinden Tarih öğretmenliğine geçmeyi planlıyorum. Açıkçası bu süreçle ilgili hem heyecanlıyım hem de kafamda bazı soru işaretleri var.

Şu an İstanbul'dayım ve İstanbul'dan bir okul seçeceğim. Hizmet puanım 350'nin üzerinde. Şansımın olduğunu düşünüyorum ama kısmet bu işler.

Şu an alan değişikliği düşünen var mı? Ya da -ranızda daha önce farklı bir branşa geçiş yapan var mı?

Benim gibi alan değiştirmeyi düşünenler de vardır diye düşünüyorum. Paylaşırsanız hem bana hem de benzer durumda olanlara yol gösterici olur.

Tarihle ilgili bölüm mü bitirdiniz hocam?

hangi bolume gecebilecegini gosteren bir tablo var mi
Misal yine tek tas yada özel eğitime geçiş gibi

Son düzenleme:
Atama branşım Türkçeden Bilgisayara geçsem mi ki. AÖF YBS mezunuyum. Merkezde belki çalışılmaz da, şöyle kenar köşe, köy okulunda olur mu ki? Açılırsa tabi, her yer doludur. Ne dersiniz?

Atama branşım Türkçeden Bilgisayara geçsem mi ki. AÖF YBS mezunuyum. Merkezde belki çalışılmaz da, şöyle kenar köşe, köy okulunda olur mu ki? Açılırsa tabi, her yer doludur. Ne dersiniz?
Köy okulu(minik,sakin okul) olduktan sonra Türkçe öğretmenliği daha temiz iş. Bilgisayar öğretmenliği: "Dışı seni yakar içi beni..."

Selam arkadaşlar,

Hocam ben de Tarih bitirdim ve birkaç yıl önceki değişimde başvuru yapmıştım. Açılan okullara baktım sonra tercih aşamasında vazgeçtim. Eğer sesiniz gür ve dinamikseniz acılan okullara göre tercih yapın. Ama lise branşlarında da önümüzdeki yıllarda norm sorunu olabileceğini düşünün derim. Malum liselerin kısalma durumu var.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı çok uygun. Ankara da düzenlenecek Genç Eğitek zirvesine(13-14 Nisan) Manisa ilinden Bilişimciler yerine Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenleri seçilmiş, sanırım bizim için en doğru branş bu.

Ben de Sosyoloji bitirdim. Felsefe grubuna geçiş hakkım var sanırım. Tecrübelerini paylaşırsın hocam. Bir kez geçince beğenmezsek geri dönüş hakkı oluyor mu acaba :D

Ders yokluğundan norm fazlası olarak resen yada isteğe bağlı o okuldan bu okula gezmek ve gereksiz bir sürü işle uğraşmak isterseniz geçin tabii hocam. Hayırlı olsun

Hocam ben şahsen bilgisayardan türkçeye geçerdim bilgisayarın neresi iyi gerçekten anlamıyorum gün boyu okuldayız, norm sıkıntısı var, idare ile aran iyi olmazsa sıkıntı ne gerek var hocam tabi gene de siz bilirsiniz. Bizim dönemde bilgisayar öğrt atama puanı düşüktü bilg dan atanıp sonra kendi branşına geçenler oldu ama siz tam tersini deneyeceksiniz sahsen tavsiye etmem

Arkadaşlar ben kafaya koydum. Kötü bir okul da olsa, tayini zor bir alan da olsa tarih öğretmeni olacağım. Olur olmaz orası kısmet işi. Bilgisayar öğretmenliğinin toksikliğinden bıktım artık
şimdiden hayırlı olsun ancak gittiğinz okulda eski branşınızdan bahsetmeyin hocam hatta gizlemenizi tavsiye ederim. Yoksa o işler yine sizi bulur

Bilgisayar ve öğretim teknolojileri (BÖTE) mezunlarının geçebileceği branşları gösteren bir tablo var mı?

kılavuzda "Alan değişikliği ön başvurusu onaylanan öğretmenler, görev yaptıkları ildekikontenjanlar için il içi tercihte bulunabileceklerdir. Öğretmen doluluk oranına görebelirlenen 12 il (Ağrı, Ardahan, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, Kars, Muş, Siirt,Şanlıurfa, Şırnak ve Van) için belirlenen kontenjanlara ise il dışı tercihtebulunabileceklerdir." yazıyor..

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı çok uygun. Ankara da düzenlenecek Genç Eğitek zirvesine(13-14 Nisan) Manisa ilinden Bilişimciler yerine Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenleri seçilmiş, sanırım bizim için en doğru branş bu.
2 yıl önce yapay zeka eğitimi düzenlendi Ankara da. tek katılım şartı Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olmaktı.

bende egzersiz ve spor bilimleri bölümünü bitirdim 2 yıl önce beden eğitimine geçiş yapabilirmiyim?

Son düzenleme:
Ön başvuru yaptıktan sonra tercih yapmazsak yine de alanımız değişmiş olur mu ?
Bu yapılsa ne olur ? Klavuzda böyle bir madde var mı, Şundan soruyorum,
bulunulan il veya ilçedeki ihtiyaç durumuna göre değişmekle birlikte; Özel eğitim vb. açılır mı ? diye merak ettim.

"Davulun sesi uzaktan hoş gelir" değerli hocam. Yine de sen bilirsin...

Bilgisayar branşını öldürdüler biliyorum. Bizim Türkçe de öldü. Her sınav için 3 sınav yapıyoruz. Ortak, dinleme, konuşma. 7 ve 8 lerden laf dinleyen kalmadı. Evrak işleri, kutlamalar, projeler hiç bitmiyor. Bir de sıktı artık. İm içi il dışı tayinler de artık hayal olmaya başladı. 1 yer açılsa 200-300 puanlardan gidiyor.
Şöyle norm kadro fazlası olmayacağımız, kenar köşe küçük okullardan biri olursa ne kadar kötü.olabilir ki. Bilgisayar öğretmenlerinin önünü kapatmamak, onların işini elinden almamak lazım ama onlar da başka branşlara geçmek için yeni bölümler okumuyorlar mı?
Bilgisayarcının artık bıktırıldığı, angarya işleri yapmam artık dediği bilgisayarda başka branştan geçen biri yeni heyecanlar yaşayıp yeni bilgiler öğrenip mutlu olamaz mı? Tıpkı bir biligisayarcının tarihe, edebiyata, matematiğe geçmesi gibi.
Derin bir yanılgıya düşmemek için buraya yazıyorum. Bilgi olarak kendima yüzde 90 güveniyorum. Yapay zeka ve aurdinio gibi konularda iyi değilim ama alan değişikliğim olursa yaz tatilinde ve boşluklarda çalışırım. Formatmış, pardusmüş, akıllı tahta işleriymiş çok yaptım. Formatörlük yaptım. Bilgisayarcılar bu kadar çok yokken en az 5 sene bilgisayar derslerine girdim. Labaratuvarın bağlanmasından, pc tamirine, asp ve php kodları (wan, publisher, dreamvawer gibi programlar ve ftp ile) web tasarıma kadar yapmışlığım vardır. Tabiki bilgisayarcılardan iyi bilmem söz konusu değil.
Mecbur kalmadıkça Yos mu, yosma mı neyse o işe de bulaşmazsam vs. bu iş olur mu?
Ne dersiniz? Belki boş yer bile açmazlar ya da en ücra bir yer açarlar ama konuşuyoruz, tatlı heyecanlar işte.

3 yıl önce çocuk gelşimini bitirdim. okul öncesi olarak düşünmüyorum, meslek lisesine alan değşikliği düşünüyorum. Mantıklı bir davranış mı olur bilmiyorum.

Bilgisayar branşını öldürdüler biliyorum. Bizim Türkçe de öldü. Her sınav için 3 sınav yapıyoruz. Ortak, dinleme, konuşma. 7 ve 8 lerden laf dinleyen kalmadı. Evrak işleri, kutlamalar, projeler hiç bitmiyor. Bir de sıktı artık. İm içi il dışı tayinler de artık hayal olmaya başladı. 1 yer açılsa 200-300 puanlardan gidiyor.
Şöyle norm kadro fazlası olmayacağımız, kenar köşe küçük okullardan biri olursa ne kadar kötü.olabilir ki. Bilgisayar öğretmenlerinin önünü kapatmamak, onların işini elinden almamak lazım ama onlar da başka branşlara geçmek için yeni bölümler okumuyorlar mı?
Bilgisayarcının artık bıktırıldığı, angarya işleri yapmam artık dediği bilgisayarda başka branştan geçen biri yeni heyecanlar yaşayıp yeni bilgiler öğrenip mutlu olamaz mı? Tıpkı bir biligisayarcının tarihe, edebiyata, matematiğe geçmesi gibi.
Derin bir yanılgıya düşmemek için buraya yazıyorum. Bilgi olarak kendima yüzde 90 güveniyorum. Yapay zeka ve aurdinio gibi konularda iyi değilim ama alan değişikliğim olursa yaz tatilinde ve boşluklarda çalışırım. Formatmış, pardusmüş, akıllı tahta işleriymiş çok yaptım. Formatörlük yaptım. Bilgisayarcılar bu kadar çok yokken en az 5 sene bilgisayar derslerine girdim. Labaratuvarın bağlanmasından, pc tamirine, asp ve php kodları (wan, publisher, dreamvawer gibi programlar ve ftp ile) web tasarıma kadar yapmışlığım vardır. Tabiki bilgisayarcılardan iyi bilmem söz konusu değil.
Mecbur kalmadıkça Yos mu, yosma mı neyse o işe de bulaşmazsam vs. bu iş olur mu?
Ne dersiniz? Belki boş yer bile açmazlar ya da en ücra bir yer açarlar ama konuşuyoruz, tatlı heyecanlar işte.
Hocam cevabı kendin vermişsin zaten, öğretmenin görevi pc tamiri yapmak mıdır? Norm sorunlarından hiç bahsetmiyorum bile.

ilksms
Geri