kürtaja kapak :)

Kodla Büyü
EynelMefer' Alıntı:
sigara da kapalı alanlarda yasaklandığında vaay efendim yasak neden ne işe yarayacak olur mu öyle şey falan dendi, azalma olmaz vs...rakamları tutan, istatistiğini yapan birileri elbet vardır net bilgileri bilmiyorum , bildiğim yasakların işe yaradığı ve keşke çok daha önceden alınabilseydi...
bazen bazı konularda radikal kararlar almak , ülkenin genelini ve istikbalini düşünmek bizim için anlamsız da olsa, bunu hükümette yapıyor olsa, bu kararları önce desteklemeli sonra da alkışlamalıyız..bu konuda da bence destek görülmesi ve alkışlanılması gereken bi adım..

hasari nickli admin, kimsenin kaderini önceden kestirerek daha dünyaya gelmeden kötülüklerle karşılacağını var sayıp, onun yaşam hakkını elinden almak kusura bakma ama çook basit ve aşalığılık bir düşünce olur, onu Yaratan elbet imkan ve şartlarını ona göre düzenler ve belirler, senin bu konuda yaa bir kuyruk acın var yada düşünmeden yazıyorsun...
Beethoven,Agatha Christi,Tom Cruise,Thomas Edison,Walt Disney... gibi insanların acaba doğduklarında yada doğmadan önce o bebeklik dönemlerinde senin gibi bir babaları olsaydı,yaptklarını yapabileceklermiydi ya da gözlerini bile açamadan bu dünyadan canice göçüp gideceklermiydi...

eleştirenlerin veya karşı çıkanların bu konuya yeterince hakim olamadıklarını varsayıyorum, bu işlemin nasıl yapıldığını ilgili sitelerden önce okumalarını sonrada videolarını izlemelerini tavsiye ediyorum, az biraz böyle çok az vicdanları varsa fikirleri değişecektir diye umut ediyorum değilse zaten o insanlarla! muhattap bile olmaya deymez.
daha işin dini boyutunu bile konuşmadık, herşey bi tarafa cinayettir bu yapılan vs vs...

:alkis: :alkis: :alkis:
 
arkadaş milletin derdine bak. yapan memnun yaptıran memnun. kim ne karışır, kime ne dokunuyor. şahsen bende karşıyım; gerek sağlık gerek dini açıdan uygun bulmam ve eşimin kürtaj yaptırmasını da istemem. ama "oo ben yaptırmıyorum sende yaptıramazsın" diyemem. her ne kadar alakalı olmasa da bu sigara içinde geçerli alkol içinde geçerli. arkadaş, millet "ben yapmıyorsam kimse yapmasın" diyor sonra buna özgürlük diyor. seveyim sizin özgürlüğünüzü.

düzeltme: adam bethoven falan demiş. bende hitler diyorum hadi bakalım.
 
İleri demokrasi
 

Ekli dosyalar

  • 27085470058.jpg
    27085470058.jpg
    159.9 KB · Görüntüleme: 325
  • 27073496735.jpg
    27073496735.jpg
    135.6 KB · Görüntüleme: 324
eskisehir' Alıntı:
arkadaş milletin derdine bak. yapan memnun yaptıran memnun. kim ne karışır, kime ne dokunuyor. şahsen bende karşıyım; gerek sağlık gerek dini açıdan uygun bulmam ve eşimin kürtaj yaptırmasını da istemem. ama "oo ben yaptırmıyorum sende yaptıramazsın" diyemem. her ne kadar alakalı olmasa da bu sigara içinde geçerli alkol içinde geçerli. arkadaş, millet "ben yapmıyorsam kimse yapmasın" diyor sonra buna özgürlük diyor. seveyim sizin özgürlüğünüzü.

düzeltme: adam bethoven falan demiş. bende hitler diyorum hadi bakalım.

Sigara olayı bence epey farklı.
Burada yaşamına kastedilen bir canlı (cenin) var. Anne sağlığı tehlikede değilse kürtaj cinayettir.
 
ne diyeceğimi bilemiyorum...nasıl bir demokrasi nasıl bir anlayış bir şeyler kendisine uygun gelmiyor diye yasaklıyarak engellemeye çalışıyor...bu ülkede her anlayıştan insanlar var müslümanı var hristyanı yahudisi musevisi zerdüştü putperesti ve aklıma şu an gelmeyen farklı inançlardan bir kesim barınıyor nerede peki o övündüğümüz anlayış hoşgörü ben hiç bir şey göremiyorum şu günümüzde...islam bu şekilde bir olaya karşı çıkabilir ve eğer bu ülkenin çoğuda müslümansa ben bu tarz birşeylerin de fazla rastlanmaması gerekir herhalde niyetim diğer mezhepler bunu yapıyor demek değil sadece buna yaklaşım islam üzerinden olunca bu şekilde kast ettim ve hiçbir kesimi suçlamak karalamak değil... herkes kendi ailesini ve kendini aydınlatsın kimse kimsenin bedeni kararı üzerinde söz hakkı görmesin kendisinde %52 nin aldığı oyda tam herkesi yansıtmıyordur buda bir gerçekliktir...alkole karşı isen sokakta yasaklarsın ama kime ne içilen mekandan sende içilmeyen mekana git.....farklı sorunlarımız var işsizlik örneğin ekonomi önce bunlar halledilsin.....
 
kadına şiddet kadın ölümleri ve tecavüzlerin fazlası ile kadına yönelik şiddetten dolayı bile ceza aldığımız ve ne kadar acıdırki tecavüz olaylarında yasanın ön gördüğü ceza belli olmasına rağmen hala cezayı farklı bir şekilde yorumlayıp ceza verilmiyor işte en son tecavüzcülerden son bi haber
http://gundem.milliyet.com.tr/14-yil-2- ... efault.htm
kürtajdan ömce şu tecavüzcülere bi ceza ver ve kadına yönelik şiddete bir dur de...biraz samimi olun.. :verymad:
 
hasari' Alıntı:
Durup durup deve diyorlar. Kürtaj nereden çıktı arkadaş! Kürtaj olmayan çocukların durumu nasıl bunu bir tartışıp belli bir standart sağlandıktan sonra kürtaj ettirmezsin. Peki kişinin istemediği bir çocuğa nasıl bakabileceği hiç düşünülüyor mu?
Hadi tecavüze uğradı şans ya hamile kaldı ne olacak bu çocuk piç mi olacak kim sahiplenecek benim çocuğu diyecek. Böyle çocukların doğsalar dahi satıldığını çok iyi biliyoruz. Peki bu durumda kürtaj mı mantıklı yoksa doğurmak mı?
Doğan çocuğa nasıl bir hayat verilecek eğitim, ulaşım, yedirme, giydirme ve barınma sorunları ne olacak. Tamam Türkiye nüfusu ilerde düşmesin diye düşünülüyor ama çocuk demek masraf demek eskiden olsa tarlasında çalışır onunda eve katkısı olurdu. Ama şimdi şehirlerde betonarme yapıların arasında yetişen çocuklar var. Çocuk daha 4.sınıftayken dersaneye gitmeye başlıyor. Çocuk mu vallah zor kardeş zor, aylık 35 TL çocuk parası vermekle bu iş çözülmez.
Daha öncelikli sorunlar varken...bu iş sınıfında öğretmen sandalyesi yokken çocuklara table dağıtmaya benzedi...neyse diyorum...saygılarımı sunuyorum... :sleep:
valla bence eşşeğin aklına karpuz kabuğunu soktular bnların sayesinde kürtaj nedir neden yapılır öğrencilerimiz bile araştırmışlar birbirlerine anlatıyorlar hani sevgilinle ilişkiye girersen o içine kaçırırsa çocuk oluyor ya onu canlanmadan yada sonra aldırmakttır diyor ötekide
hımmm sevgilimle ilişkiye girecek olsam zevkin doruklarına vurmaktan çekinmemeliyiz o zaman çünkü kürtaj diye birşey var. dimi sonra hi hi hiiiii
bu diyalogları 8 lerden duyduk okulun arkadasında duvarın dibinde oturmuş sohbet eden çocuklar bunlar kelimeleri cümleleri az değişik yazmış olabilirim tabi.
 
vala gelen giden kadın üstünden siyaset yapıp arkadan malı hep götürüyor bizede keriz gibi bakmak kalıyor
başörtüsü diye çığlıkların 10 yıl önce nasıl atıldığını eylemle ypıldığını herkes bilir şimdilerde 10 yıla yakındır başörtüsü eylemlerinin hiç biri yapılmadı, şimdide kürtaj arada 3 çocuk laaa kadının arasına ne kadar meraklı insanlar var çok merağınız vardı madem ordan çıkmayaydınız bol bol karıştıraydını orayı bre densiz münafıklar. (merağı olanlara sözümüz)
 
Bunların zihniyeti bu. Sürekli o malum bölgelerde akılları fikirleri. 3 çocuk, kürtaj... Her işi bitirdi arkadaş, doğmamış çocuklara don biçmeye başladı. Sen daha dün çıkarıp 3 kuruş zam yapabildin mi? Yok!!! Terör senin iktidarında aldı başını gitti mi? Evet!!! Peki bu durumda sen bu memlekete zarar veren biri misin? Kesinlikle!!! Sen bırak onun bunun çocuğunu doğurmasını aldırmasını da, bi defolup git gözünü seveyim ya.
 
Evet kürtaj sonuna kadar serbest bırakılsa da kürtaja karşıyım
-----------------------------
Bu meselede inanç önemlidir. Eğer kendinizi 'Müslüman' ya da başka bir dine inanan olarak tanımlıyorsanız, dinin bu konudaki görüşlerini reddetmeniz sizin samimiyetinizi tartışmaya açar. Ya dürüstçe, 'din iman umurumda değil, benim için beden ve zevklerim önemli' diyeceksiniz ya da ilk dediğimi. Ortası yok.

Şahsi kanaatim, bu konuda tekrar din bilginleri ve tıp bilginlerinin (sadece kadın doğum uzmanlarının değil) tekrar görüş bildirmeleri ve esasen çok geçmişte tartışılmış ve büyük oranda çözülmüş olan meseleyi tekrar ele almalarıdır.

Siyasetin bu konuda ne yaptığı umurumda değil açıkçası. Ben şunu biliyorum ki, yasaklarla bir yere varılmaz. Üstelik günümüz siyaseti bu konuda hem suçlu, hem yetersiz hem de zaman zaman haddini aşmıştır, aşmaktadır. Dolayısıyla kürtaj meselesinin başka bir meseleyi örtmek için gündeme getirildiğini söyleyenlerin muhatabı ben ve yazdığım yazı değildir.

Şunu net olarak ifade ediyorum: Kürtajı savunabilirsiniz, kimse bir şey diyemez. Bir dindardan savunmasını isteyemezsiniz. İnanan biri için, beden senin değil Allah'ındır! Ve beden devletin de değildir.
Bazıları şunu anlamalı; ikinci keredir burada ele almaya çalıştığımız konunun kürtaj yasağıyla ilgisi yok, bizatihi kendisiyle ilgisi var. Eğer hükümet kürtajı tamamen serbest bıraksa, canı isteyen her kadın, istediği yaşta, istediği zaman kürtaj olsa bile dediklerimiz bakidir. Her zaman -bizce- doğrudur.

Bu hakikatler Başbakan öyle dedi ya da muhalefet lideri aksini söyledi diye böyle değildir. Tekrar ediyorum, insanidir, vicdanidir. Meselenin bu yönünden kaçmak için, işi hemen politik platforma ya da ideolojinin kirlettiği alana çekerek tepki göstermek vicdanları temize çıkarmaz. Aynaları kırmak çirkinliğimizi gizlemez, üzgünüm Leyla!
Nedim Hazar
 
Kürtaja karşı olmakta kürtajdan yana olmakta bu soruna çözüm değil.
Geçenlerde bir yerde yazıyordu bir kadın 12 kez kürtaj yaptırmış.
Bu haber gerçek mi değil mi bilmem ama eğer böyle bir şey varsa ben kürtaja karşıyım.
Bir de başka açıdan bakarsanız, Allah korusun, tecavüzden olabilecek kürtajlar var bu durumda
ben kürtajdan yanayım.
İki uç örnek belki bunlar ama bence bu durumda kürtaja sınır getirilmeli,
her kadının kürtaj hakkı olmalı ama en fazla 1 ya da 2.
Tabi bunu bu kadar dillendirmekte ülkemiz için büyük bir ayıp bence.
Bir çok şeyi sessizce bir gecede değiştirmeyi bilen hükümet bunu bu kadar niye dillendirdi?
Kadınımızın mahremiyetini niye bu kadar aşikar etti orası da ayrı bir mevzu.
 
EynelMefer' Alıntı:
sigara da kapalı alanlarda yasaklandığında vaay efendim yasak neden ne işe yarayacak olur mu öyle şey falan dendi, azalma olmaz vs...rakamları tutan, istatistiğini yapan birileri elbet vardır net bilgileri bilmiyorum , bildiğim yasakların işe yaradığı ve keşke çok daha önceden alınabilseydi...
bazen bazı konularda radikal kararlar almak , ülkenin genelini ve istikbalini düşünmek bizim için anlamsız da olsa, bunu hükümette yapıyor olsa, bu kararları önce desteklemeli sonra da alkışlamalıyız..bu konuda da bence destek görülmesi ve alkışlanılması gereken bi adım..

hasari nickli admin, kimsenin kaderini önceden kestirerek daha dünyaya gelmeden kötülüklerle karşılacağını var sayıp, onun yaşam hakkını elinden almak kusura bakma ama çook basit ve aşalığılık bir düşünce olur, onu Yaratan elbet imkan ve şartlarını ona göre düzenler ve belirler, senin bu konuda yaa bir kuyruk acın var yada düşünmeden yazıyorsun...
Beethoven,Agatha Christi,Tom Cruise,Thomas Edison,Walt Disney... gibi insanların acaba doğduklarında yada doğmadan önce o bebeklik dönemlerinde senin gibi bir babaları olsaydı,yaptklarını yapabileceklermiydi ya da gözlerini bile açamadan bu dünyadan canice göçüp gideceklermiydi...

eleştirenlerin veya karşı çıkanların bu konuya yeterince hakim olamadıklarını varsayıyorum, bu işlemin nasıl yapıldığını ilgili sitelerden önce okumalarını sonrada videolarını izlemelerini tavsiye ediyorum, az biraz böyle çok az vicdanları varsa fikirleri değişecektir diye umut ediyorum değilse zaten o insanlarla! muhattap bile olmaya deymez.
daha işin dini boyutunu bile konuşmadık, herşey bi tarafa cinayettir bu yapılan vs vs...
çok hakılsın sayın hocam. işin dini, insani, ahlaki boyutu dününülmeden, değerlendirilmeden sadece ve sadece başbakan dedi diye körü körüne karşı çıkan bir sürü insan var.
 
fortunato' Alıntı:
Kürtaja karşı olmakta kürtajdan yana olmakta bu soruna çözüm değil.
Geçenlerde bir yerde yazıyordu bir kadın 12 kez kürtaj yaptırmış.
Bu haber gerçek mi değil mi bilmem ama eğer böyle bir şey varsa ben kürtaja karşıyım.
Bir de başka açıdan bakarsanız, Allah korusun, tecavüzden olabilecek kürtajlar var bu durumda
ben kürtajdan yanayım.
İki uç örnek belki bunlar ama bence bu durumda kürtaja sınır getirilmeli,
her kadının kürtaj hakkı olmalı ama en fazla 1 ya da 2.
Tabi bunu bu kadar dillendirmekte ülkemiz için büyük bir ayıp bence.
Bir çok şeyi sessizce bir gecede değiştirmeyi bilen hükümet bunu bu kadar niye dillendirdi?
Kadınımızın mahremiyetini niye bu kadar aşikar etti orası da ayrı bir mevzu.


Ülkem adına; Benim hala ümidim var... Söz bırakmamışsınız hocam... :+1:
 
empati52' Alıntı:
Niçin bir çocuğun hayatı doğduktan sonra korunuyor da anne karnındayken korunmuyor?
sokak çocuklarının durumları çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları hepsini geçtim okullarda sokaklarda karşılaştığımız her çocuk ne kadar korunuyor ve biz ne yapabiliyoruz nerede korunuyor adı var sadece ama içi boş..bir olaya engellemek yerine neden bilinçlendirme bilgilendirme yapılması düşünülmüyor engellemek çözecekmiki sorunu zaten kadının günümüzde konumu belli yasaklandığında daha kötü koşullarda yapılacak ve daha batıl yöntemlerle yapılacak belki...herkes kendi çevresindekilerini bilinçlendirsin diyorum başkaları üzerinde kendine söz hakkı yaratmasını ne dini nede insani açıdan doğru bulmuyorum...
 
herohamster' Alıntı:
empati52' Alıntı:
Niçin bir çocuğun hayatı doğduktan sonra korunuyor da anne karnındayken korunmuyor?
sokak çocuklarının durumları çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları nerede korunuyor adı var sadece ama içi boş..bir olaya engellemek yerine neden bilinçlendirme bilgilendirme yapılması düşünülmüyor engellemek çözecekmiki sorunu zaten kadının günümüzde konumu belli yasaklandığında daha kötü koşullarda yapılacak ve daha batıl yöntemlerle yapılacak belki...herkes kendi çevresindekilerini bilinçlendirsin diyorum başkaları üzerinde kendine söz hakkı yaratmasını ne dini nede insani açıdan doğru bulmuyorum...

Her çocuk iyi şartlarda yaşamalı katılıyorum ama bir çocuğun kötü şartlarda yaşaması ile öldürülmesi arasında dağlar kadar fark var sayın hocam.
 
adnan54' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
empati52' Alıntı:
Niçin bir çocuğun hayatı doğduktan sonra korunuyor da anne karnındayken korunmuyor?
sokak çocuklarının durumları çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları nerede korunuyor adı var sadece ama içi boş..bir olaya engellemek yerine neden bilinçlendirme bilgilendirme yapılması düşünülmüyor engellemek çözecekmiki sorunu zaten kadının günümüzde konumu belli yasaklandığında daha kötü koşullarda yapılacak ve daha batıl yöntemlerle yapılacak belki...herkes kendi çevresindekilerini bilinçlendirsin diyorum başkaları üzerinde kendine söz hakkı yaratmasını ne dini nede insani açıdan doğru bulmuyorum...

Her çocuk iyi şartlarda yaşamalı katılıyorum ama bir çocuğun kötü şartlarda yaşaması ile öldürülmesi arasında dağlar kadar fark var sayın hocam.
bişey demiyorum pes sadece acaba bizden şöle bir vergi kesseler kürtaj olmayıp doğan çocuklara bakma adına vergi yine böyle bakarmıydık merak ediyorum.... :-1:
 
Bir de benim bedenim benim kararım diye slogan uydurmuşlar. O beden bir kere senin bedenin değil. Ayrı bir canlı. Savunmasız diye öldüremezsin. Senin de elini kolunu bağlarsak savunmasız kalırsın. O durumda seni de öldürelim mi?
 
herohamster' Alıntı:
adnan54' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
empati52' Alıntı:
Niçin bir çocuğun hayatı doğduktan sonra korunuyor da anne karnındayken korunmuyor?
sokak çocuklarının durumları çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları nerede korunuyor adı var sadece ama içi boş..bir olaya engellemek yerine neden bilinçlendirme bilgilendirme yapılması düşünülmüyor engellemek çözecekmiki sorunu zaten kadının günümüzde konumu belli yasaklandığında daha kötü koşullarda yapılacak ve daha batıl yöntemlerle yapılacak belki...herkes kendi çevresindekilerini bilinçlendirsin diyorum başkaları üzerinde kendine söz hakkı yaratmasını ne dini nede insani açıdan doğru bulmuyorum...

Her çocuk iyi şartlarda yaşamalı katılıyorum ama bir çocuğun kötü şartlarda yaşaması ile öldürülmesi arasında dağlar kadar fark var sayın hocam.
bişey demiyorum pes sadece acaba bizden şöle bir vergi kesseler kürtaj olmayıp doğan çocuklara bakma adına vergi yine böyle bakarmıydık merak ediyorum.... :-1:

Bende size pes diyorum. Garibanların çocuk yapmasına izin vermeyelim. Ekonomik durumu iyi olmayan ve ileride çocukarını sokağa atacak eşlerin çocuklarını doğmadan kürtaj yapalım. Refah payı olarak 2 maaş ikramiye alalım.
 
by_katliam' Alıntı:
aynı şeylerimi söylüyoruz ben anlayamadım sayın admin 8)
şu sorumun cevabını net verirseniz olay anlaşılıcak...
sence kürtaj her açıdan(din ve etik açıdan) doğru birşey mi dir? fikrini merak ediyorum,yasağı falan boşver....
..
bende sana soruyorum arkadaşım. daha cenin doğmadan yapılan testlerle çocuğun gelişim bozukluğu, sakat doğma durumu vb.. sağlıksız bireyler dünyaya gelme durumları belirlenebiliyor. Peki bu çocuğu 800 tl maaş verdiğin bir asgari ücretli işçinin bakabilme ihtimali varmı, her şeyi geçtim o çocuk özürlü yada otistik dünyaya gelipde sana "Beni niye dünyaya getirdin, bu çileyi neden bana çektiriyorsun" diye sorduğunda ne cevap vereceksin !!!
 
adnan hocam konuyu nasıl buraya bağlayabildin helal olsun sana ne alaka garibanın çocuk yapması ile ne alaka sanki herkes çocuklarını sokağa atıyordu...gülüyorum resmen yazdıklarına nereden bu bağlantıyı kurabildin hocam sen sen ne içiyorsun bizede de :puhaha:
 
adnan54' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
adnan54' Alıntı:
herohamster' Alıntı:
empati52' Alıntı:
Niçin bir çocuğun hayatı doğduktan sonra korunuyor da anne karnındayken korunmuyor?
sokak çocuklarının durumları çocuk esirgeme kurumlarındaki çocuklar ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları nerede korunuyor adı var sadece ama içi boş..bir olaya engellemek yerine neden bilinçlendirme bilgilendirme yapılması düşünülmüyor engellemek çözecekmiki sorunu zaten kadının günümüzde konumu belli yasaklandığında daha kötü koşullarda yapılacak ve daha batıl yöntemlerle yapılacak belki...herkes kendi çevresindekilerini bilinçlendirsin diyorum başkaları üzerinde kendine söz hakkı yaratmasını ne dini nede insani açıdan doğru bulmuyorum...

Her çocuk iyi şartlarda yaşamalı katılıyorum ama bir çocuğun kötü şartlarda yaşaması ile öldürülmesi arasında dağlar kadar fark var sayın hocam.
bişey demiyorum pes sadece acaba bizden şöle bir vergi kesseler kürtaj olmayıp doğan çocuklara bakma adına vergi yine böyle bakarmıydık merak ediyorum.... :-1:

Bende size pes diyorum. Garibanların çocuk yapmasına izin vermeyelim. Ekonomik durumu iyi olmayan ve ileride çocukarını sokağa atacak eşlerin çocuklarını doğmadan kürtaj yapalım. Refah payı olarak 2 maaş ikramiye alalım.
doğmamış çocuğun gelecekteki hayat şartlarını nereden biliyoruz da hayatına son veriyoruz. diyelim ki bildik, o zaman hayat şartları belli standartların altında olan fukaraların, garibanların, engellilerin de hayatına son verelim. Çok istisnai bir durum yoksa keyfi olarak yaşama hakkı aciz bir canlının elinden alınmamalıdır. hakikaten pes yani
 
EynelMefer' Alıntı:
sigara da kapalı alanlarda yasaklandığında vaay efendim yasak neden ne işe yarayacak olur mu öyle şey falan dendi, azalma olmaz vs...rakamları tutan, istatistiğini yapan birileri elbet vardır net bilgileri bilmiyorum , bildiğim yasakların işe yaradığı ve keşke çok daha önceden alınabilseydi...
bazen bazı konularda radikal kararlar almak , ülkenin genelini ve istikbalini düşünmek bizim için anlamsız da olsa, bunu hükümette yapıyor olsa, bu kararları önce desteklemeli sonra da alkışlamalıyız..bu konuda da bence destek görülmesi ve alkışlanılması gereken bi adım..

hasari nickli admin, kimsenin kaderini önceden kestirerek daha dünyaya gelmeden kötülüklerle karşılacağını var sayıp, onun yaşam hakkını elinden almak kusura bakma ama çook basit ve aşalığılık bir düşünce olur, onu Yaratan elbet imkan ve şartlarını ona göre düzenler ve belirler, senin bu konuda yaa bir kuyruk acın var yada düşünmeden yazıyorsun...
Beethoven,Agatha Christi,Tom Cruise,Thomas Edison,Walt Disney... gibi insanların acaba doğduklarında yada doğmadan önce o bebeklik dönemlerinde senin gibi bir babaları olsaydı,yaptklarını yapabileceklermiydi ya da gözlerini bile açamadan bu dünyadan canice göçüp gideceklermiydi...

eleştirenlerin veya karşı çıkanların bu konuya yeterince hakim olamadıklarını varsayıyorum, bu işlemin nasıl yapıldığını ilgili sitelerden önce okumalarını sonrada videolarını izlemelerini tavsiye ediyorum, az biraz böyle çok az vicdanları varsa fikirleri değişecektir diye umut ediyorum değilse zaten o insanlarla! muhattap bile olmaya deymez.
daha işin dini boyutunu bile konuşmadık, herşey bi tarafa cinayettir bu yapılan vs vs...
..
merak ediyorum ya tersi olsa ne yapardınız ?
..
hükümetteki herkes alkol ve sigarayı seven bireyler olsa ve deseydiki,
- TÜM MEMURLAR SİGARA İÇECEK,
- TÜM BAYRAM VE KUTLAMALARDA MEMURLAR ALKOL İÇECEK
ve bunu ZORUNLU tutsalardı tepkiniz ne olurdu???
 
sormak istediğim bir soru daha var çevrenizde özürlü bir şekilde doğan çocuklar mutlakaki vardır ve görmüşsünüzdür..baba sürekli dışarda çocukla akşamdan akşama ilgileniyor ve biz sadece kısa bir süre görüp sevip gidiyoruz..acaba evde ona bakan kadını düşünen oluyormu hayattaki tüm uğraşı sadece o sevdiği çocuk olan küçükken bakımı biraz daha kolay olan ama büyüdükçe bi işkence haline gelen o bakım....yine diyorum olayın dışında iken yorum yapmak çok kolay ve nedense olay evlilik dışı cinsel ilişki sonucu olan çocuk konumuna çekiliyor bunun başka boyutlarıda var akrabası ve ya başka bir şekilde tecavüze uğrayan...dediğim gibi sağlık..insanlara seçme imkanları verilsin...onları eğitin yasaklayarak onlar adına seçim yapma hakkını ne kendinizde bulmayın eğitimi verin bilinçlendirin bırakın onlar seçimi yapsın....
 
Yakında tüm şehirlere hoparlörler bağanacakmış.
Ne zaman ilişkiye gireceğimizi bu hoparlörlerden söyleyecekler bizde buna göre ilişkiye girecekmişiz
ilişkiye girip girmediğimizi öğrenmek için ertesi gün bir memur her evi dolaşacak ilişkiye girmeyenlere kırbaç cezası verilecekmiş
5 yılda 3 çocuk doğurmayan evli çiftlere para cezası verilecekmiş
..
desem; buna bile İYİDİR, HOŞTUR diyecek öğretmen arkadşlar çıkacaktır. İroni yaptım ama gerçek olması yakındır...
 
Geri
Üst