Fazla mantıklısın hasari hocam, senin gibiler pek sevilmiyor bilirsinhasari' Alıntı:Durup durup deve diyorlar. Kürtaj nereden çıktı arkadaş! Kürtaj olmayan çocukların durumu nasıl bunu bir tartışıp belli bir standart sağlandıktan sonra kürtaj ettirmezsin. Peki kişinin istemediği bir çocuğa nasıl bakabileceği hiç düşünülüyor mu?
Hadi tecavüze uğradı şans ya hamile kaldı ne olacak bu çocuk piç mi olacak kim sahiplenecek benim çocuğu diyecek. Böyle çocukların doğsalar dahi satıldığını çok iyi biliyoruz. Peki bu durumda kürtaj mı mantıklı yoksa doğurmak mı?
Doğan çocuğa nasıl bir hayat verilecek eğitim, ulaşım, yedirme, giydirme ve barınma sorunları ne olacak. Tamam Türkiye nüfusu ilerde düşmesin diye düşünülüyor ama çocuk demek masraf demek eskiden olsa tarlasında çalışır onunda eve katkısı olurdu. Ama şimdi şehirlerde betonarme yapıların arasında yetişen çocuklar var. Çocuk daha 4.sınıftayken dersaneye gitmeye başlıyor. Çocuk mu vallah zor kardeş zor, aylık 35 TL çocuk parası vermekle bu iş çözülmez.
Daha öncelikli sorunlar varken...bu iş sınıfında öğretmen sandalyesi yokken çocuklara table dağıtmaya benzedi...neyse diyorum...saygılarımı sunuyorum... :sleep:
:+1: :+1:fahrican' Alıntı:Başbakan bizim toplumu çok güzel çözmüş. İşler sarpa sardığında öyle bir olay ortaya atıyor ki TV-gazete-karikatür sokak her yerde o mevzu konuşuluyor. Gündem çok güzel değişiyor.
Bu ülkede bilinçsizce yetiştirilmiş, düşünmeyen, sorgulamayan, karnı doyduğu için Allah c.c ya değil de kendisine yardım eden insanlara şükreden nüfus ne kadar fazla olursa birileri için o kadar iyi. Kürtaj bahane. Çoğalın, çok çocuk yapın, yardımla geçinin şükredin beni ve partimi seçin.
Sadece son bir haftada kaç tane şehit verdik :?: Hatırlayan yok.
Memur maaş zammı çoktan unutuldu, sendikaların hükümete karşı memurları satarak attıkları 2 yıllık oturaklı kazık çoktan hazmedildi.
Böylelerinin çocuk yapıp ortalığa atması ne kadar mantıklı?by_katliam' Alıntı:unutulmamalı ki bu ülkede kürtaj yapanların %99 u keyfi(kendi isteğiyle ilişkiye girip sonra istemiyorum deyip aldıran) olarak yaptırıyor,ama medya olayı öle bi hale getirdiki sanki kürtajcıların hepsi tecavüze uğruyor..zina yaparak bi hata yapıyorsun hadi bunu yaptın,üstüne üstlük korunmuyorsun,hadi onuda yaptın,çocuğun oluyor ama yok ben istemem diosun ve bir canlıyı yok ediyorsun...bende kürtaja kesinlikle karşıyım,ve tamamen yasak olamlı diye düşünüyorum...
hasari' Alıntı:Durup durup deve diyorlar. Kürtaj nereden çıktı arkadaş! Kürtaj olmayan çocukların durumu nasıl bunu bir tartışıp belli bir standart sağlandıktan sonra kürtaj ettirmezsin. Peki kişinin istemediği bir çocuğa nasıl bakabileceği hiç düşünülüyor mu?
Size istemediğiniz bir çocuk yapın ve bunu da kürtajla alın demedik. Sizin altınız kuru olduğu içi böyle konuşuyorsunuz o çocuklardan biri olsanız nasıl düşünürdünüz merak ediyorum. Kürtajı yasaklayacağınıza insanları eğitin, eğitin de yanlış yollara sapmasın, kazayla çocuk yapmasın, yaptığını da aldırmasın. İnsanları eğitin, eğitin ki başkasına saldırıp tecavüz etmesin. Bunun çözümü kürtajı yasaklamaktan geçmiyor. Siz aylık 35 TL verin ve bu koşullarda buna çocuk yardımı deyin. Siz neden çocuk yapamıyorsunuz bunun sebebi açık...bende çok çocuk sahibi olmak istiyorum ama olamıyorum neden acaba...işte bu nedenlerin üzerinde durun. Doğacak olan istenmeyen çocukları bırakın mevcut çocuklara bakın.sanal_kisi' Alıntı:hasari' Alıntı:Durup durup deve diyorlar. Kürtaj nereden çıktı arkadaş! Kürtaj olmayan çocukların durumu nasıl bunu bir tartışıp belli bir standart sağlandıktan sonra kürtaj ettirmezsin. Peki kişinin istemediği bir çocuğa nasıl bakabileceği hiç düşünülüyor mu?
kürtaj olmayan çocukların hallerinde ne var , siz de o çocuklardan değilmiydiniz? sizin doğumunuzda belli bir standart yakalayıpta mı dünyaya geldiniz, ilginç ilginç yorumlar yapmayın...
aile, çocuk istemiyorsa önlemini alsın, tedbirini alsın bu ortamı oluşturmasın, baktığın zaman kafası çok çalışanlar! istemiyor, bu akıllıların buna nasıl engel olacağını da biliyor olması gerekir...
o canlının parça parça organlarının kopartılarak hayatına son verilmesi hangi vicdanın ürünüdür...
haa canlı canlı kuyulara atmışsın kız çocuklarını öldürmüşsün onları, haa kürtaj yaptırmışsın bakamam ben buna diyerek...
zina evet diyor yaa (üsteki yorumda) o da, başbakan ne yapsın, zinayı da pat diye yasalara sokup yasaklasa gündeme getirse bu sefer alayınızın eline koz gececek vaay efendim ülke elden gidiyor vaah efendim namus benim istediğime satarım kime ne diyenler çıkacak..
neyse saf saf yorumlar yapmaya devam edeceksiniz, bazıları da sırf mualefet olsun, sadece mualefet olsun diye buna karşı çıkıyor yaa, insan hayatının daha doğmamış bebeğin hayatını bile siyasete alet ediyorsunuz yaa, yazıkkk...
sayın admin diyorsun ki bende çocukların öldürülmesine karşıyım sonrada yasaklanmasın diyorsun nasıl bir çelişkidir..evet eğitilsinler o kadar eğitilmeye yatkın bir toplumuz ki emin ol uçkur sevdamızdan hemen eğitilerek vazgeçeriz...hasari' Alıntı:Size istemediğiniz bir çocuk yapın ve bunu da kürtajla alın demedik. Sizin altınız kuru olduğu içi böyle konuşuyorsunuz o çocuklardan biri olsanız nasıl düşünürdünüz merak ediyorum. Kürtajı yasaklayacağınıza insanları eğitin, eğitin de yanlış yollara sapmasın, kazayla çocuk yapmasın, yaptığını da aldırmasın. İnsanları eğitin, eğitin ki başkasına saldırıp tecavüz etmesin. Bunun çözümü kürtajı yasaklamaktan geçmiyor. Siz aylık 35 TL verin ve bu koşullarda buna çocuk yardımı deyin. Siz neden çocuk yapamıyorsunuz bunun sebebi açık...bende çok çocuk sahibi olmak istiyorum ama olamıyorum neden acaba...işte bu nedenlerin üzerinde durun. Doğacak olan istenmeyen çocukları bırakın mevcut çocuklara bakın.sanal_kisi' Alıntı:hasari' Alıntı:Durup durup deve diyorlar. Kürtaj nereden çıktı arkadaş! Kürtaj olmayan çocukların durumu nasıl bunu bir tartışıp belli bir standart sağlandıktan sonra kürtaj ettirmezsin. Peki kişinin istemediği bir çocuğa nasıl bakabileceği hiç düşünülüyor mu?
kürtaj olmayan çocukların hallerinde ne var , siz de o çocuklardan değilmiydiniz? sizin doğumunuzda belli bir standart yakalayıpta mı dünyaya geldiniz, ilginç ilginç yorumlar yapmayın...
aile, çocuk istemiyorsa önlemini alsın, tedbirini alsın bu ortamı oluşturmasın, baktığın zaman kafası çok çalışanlar! istemiyor, bu akıllıların buna nasıl engel olacağını da biliyor olması gerekir...
o canlının parça parça organlarının kopartılarak hayatına son verilmesi hangi vicdanın ürünüdür...
haa canlı canlı kuyulara atmışsın kız çocuklarını öldürmüşsün onları, haa kürtaj yaptırmışsın bakamam ben buna diyerek...
zina evet diyor yaa (üsteki yorumda) o da, başbakan ne yapsın, zinayı da pat diye yasalara sokup yasaklasa gündeme getirse bu sefer alayınızın eline koz gececek vaay efendim ülke elden gidiyor vaah efendim namus benim istediğime satarım kime ne diyenler çıkacak..
neyse saf saf yorumlar yapmaya devam edeceksiniz, bazıları da sırf mualefet olsun, sadece mualefet olsun diye buna karşı çıkıyor yaa, insan hayatının daha doğmamış bebeğin hayatını bile siyasete alet ediyorsunuz yaa, yazıkkk...
Yok biz canlının öldürülmesine karşıyız ayaklarını bırakın bunlara hepimiz karşıyız. Bakın bas bas bağırıyorum bende canlıların öldürülmesine karşıyım. :sleep:
Doğmamış çocukları da ben siyasete değil, başkaları alet ediyor. Kimin ettiğini de bildiğinizi sanıyorum. Biz vatandaş olarak fikrimizi belirtiyoruz.
by_katliam' Alıntı:sayın admin diyorsun ki bende çocukların öldürülmesine karşıyım sonrada yasaklanmasın diyorsun nasıl bir çelişkidir..evet eğitilsinler o kadar eğitilmeye yatkın bir toplumuz ki emin ol uçkur sevdamızdan hemen eğitilerek vazgeçeriz...hasari' Alıntı:Size istemediğiniz bir çocuk yapın ve bunu da kürtajla alın demedik. Sizin altınız kuru olduğu içi böyle konuşuyorsunuz o çocuklardan biri olsanız nasıl düşünürdünüz merak ediyorum. Kürtajı yasaklayacağınıza insanları eğitin, eğitin de yanlış yollara sapmasın, kazayla çocuk yapmasın, yaptığını da aldırmasın. İnsanları eğitin, eğitin ki başkasına saldırıp tecavüz etmesin. Bunun çözümü kürtajı yasaklamaktan geçmiyor. Siz aylık 35 TL verin ve bu koşullarda buna çocuk yardımı deyin. Siz neden çocuk yapamıyorsunuz bunun sebebi açık...bende çok çocuk sahibi olmak istiyorum ama olamıyorum neden acaba...işte bu nedenlerin üzerinde durun. Doğacak olan istenmeyen çocukları bırakın mevcut çocuklara bakın.sanal_kisi' Alıntı:hasari' Alıntı:Durup durup deve diyorlar. Kürtaj nereden çıktı arkadaş! Kürtaj olmayan çocukların durumu nasıl bunu bir tartışıp belli bir standart sağlandıktan sonra kürtaj ettirmezsin. Peki kişinin istemediği bir çocuğa nasıl bakabileceği hiç düşünülüyor mu?
Yok biz canlının öldürülmesine karşıyız ayaklarını bırakın bunlara hepimiz karşıyız. Bakın bas bas bağırıyorum bende canlıların öldürülmesine karşıyım. :sleep:
Doğmamış çocukları da ben siyasete değil, başkaları alet ediyor. Kimin ettiğini de bildiğinizi sanıyorum. Biz vatandaş olarak fikrimizi belirtiyoruz.
problemi çözmek istiyorsak olayın başından önlem almalısın,gayrimeşru ilşki yasak olmalı,zina serbest olmamalı ,gelin bunu destekleyin..bunlar olmazsa zaten evli birisininde çocuğunu aldıracağını düşünmüyorum ben...
Yasaklarla zorbalıkla bu işin çözüleceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz eninde sonunda bu işin çözümü eğitimden geçecek. Aileler zaten kürtaj yapmıyormuş dolayısıyla kim yapıyor gayri meşru doğacak çocuklar yapılıyor peki bunların kürtaj olmasına neden karışı gelelim. Gayri meşru doğmak mı daha iyi, yoksa hiç doğmamak mı? Getirisi götürüsü nedir bunları tartışmak lazım. Bu çocuk ilerde ne olacak onu düşünmek lazım.by_katliam' Alıntı:sayın admin diyorsun ki bende çocukların öldürülmesine karşıyım sonrada yasaklanmasın diyorsun nasıl bir çelişkidir..evet eğitilsinler o kadar eğitilmeye yatkın bir toplumuz ki emin ol uçkur sevdamızdan hemen eğitilerek vazgeçeriz...
problemi çözmek istiyorsak olayın başından önlem almalısın,gayrimeşru ilşki yasak olmalı,zina serbest olmamalı ,gelin bunu destekleyin..bunlar olmazsa zaten evli birisininde çocuğunu aldıracağını düşünmüyorum ben...
Yerine göre düşünmek lazım. Doğru değil diye bunu yasaklayıp gayri meşru çocukları dünyaya getirip onları rezil etmek doğru değildir.by_katliam' Alıntı:aynı şeylerimi söylüyoruz ben anlayamadım sayın admin 8)
şu sorumun cevabını net verirseniz olay anlaşılıcak...
sence kürtaj her açıdan(din ve etik açıdan) doğru birşey mi dir? fikrini merak ediyorum,yasağı falan boşver....
zaten bu kürtaj olayı resmi olmadığı müddetçe ben gayri meşru çocukların dünyaya gelme sayısında azalma olacağını düşünüyorum..neyse hocam sen yerine göre düşünmeye devam et,ben cevabımı aldım rastgele :wink:hasari' Alıntı:Yerine göre düşünmek lazım. Doğru değil diye bunu yasaklayıp gayri meşru çocukları dünyaya getirip onları rezil etmek doğru değildir.by_katliam' Alıntı:aynı şeylerimi söylüyoruz ben anlayamadım sayın admin 8)
şu sorumun cevabını net verirseniz olay anlaşılıcak...
sence kürtaj her açıdan(din ve etik açıdan) doğru birşey mi dir? fikrini merak ediyorum,yasağı falan boşver....
Vatandaşın düşünmesine gerek yok karar verilmiş.by_katliam' Alıntı:zaten bu kürtaj olayı resmi olmadığı müddetçe ben gayri meşru çocukların dünyaya gelme sayısında azalma olacağını düşünüyorum..neyse hocam sen yerine göre düşünmeye devam et,ben cevabımı aldım rastgele :wink: