hasari' Alıntı:
Birde şöyle bir sorum olacak;
sizce araç seçerken yakıt tipi çok önemli mi yani benzinli yada mazotlu veya tüplü oluşu çok şey değiştirir mi?
ben 5 yıldır 97 corolla XEİ kullanıyorum 62 000 km de aldım ve su anda 150 000 devirdi. şeytanın kulagına kurşun araçta hiçbir sorun olmadı olmazda inşallah. bulabilirsen 97-98 model temiz klimalı-lpg li 150 000 km nin altında 13 gerekirse temizliğine göre 13,5 ver al. 97-98 modele 13-14 verilirmi diyenler çıkar her zaman boşver onları duyma al bin hocam. sorunsuz binersin. Bu aracı hundai ile kıyaslama bile. arada çok fark var. bu farkı ancak binersen anlarsın.
km olarak 100 000 altındakilerin %95 km si ile oynanmıştır. sanayide 10 TL ye aracın kmsini istedigin km ye getiriyorlar bilgin olsun. aracın diriliğn duruşuna ve sertliğinie bak. km ikinci planda kalsın.
bu aracı aldıgında yapabilecegin max masrafı söyleyeyim sana:
triger ve diger kayışların değişimi + buji+motor yağı + filtreler = 350 TL
baskı balata birlikte değişirse =250-300 TL sadece balata değişirse 150 TL.
birde lastiklerin eski ise bu araca en iyi giden lastik (performans ve gürültü olarak): bridgestone B250 x 4 adet = 400 TL
13 000 tl ye aldıgın temiz araca bu bakımların yapılmadıgını düşünürsen devir vs masrafı ile sana 14 000 e mal olur.
bu bakımların bi kısmı yapıldıgını düşünürsen (muhtemelen yapılmıştır) 13 500 e mal olur.
garanti veriyorum Allahtan kaza bela olmaz ise 100 000 km (lastik ve motor yağı hariç) masrafsız binersin.
the_korsan hocamında dediği gibi o fiyata temiz dizel bulamazsın. dizel için 100 000 km nin üstünü almayın derler ben 70 000 km nin üstünü almayın derim. Bineceğinizi de hesap edin ona göre km sınırını koyun.
lpg konusunda the_korsan hocama katılamayacağım siz lpg takılı olanı tercih edin. bugün en kötü lpg taktırma masrafı 1000 tl yi geçiyor. aracı satın alırken üzerine 1 000 tl koymuyor lpg bedavaya geliyor gibi bişey oluyor genelde. toyota alacaksan lpg motoru yememiştir lpg ile 500 000 i deviren toyota çok gördüm problemsiz gidiyor daha