Formatör olmak isteyenler buraya...

Kodla Büyü

ayyador

Site Gezgini
Forumda sürekli tartışılıyo,merak ettim acaba kimler formatör olmak istiyor?? Gerekçemizide ekleyelim.

Şehirde ekleyelim.
Benle başlasın...
Olmak istiyorum çünkü bu benim mesleğim.8-5 çalışmak mesleki açıdam daha ço gelişmemi sağlıycak.Konya

HATAY ıstıyorum cunku ınanmıyorum dersımızın gerı gelecegıne + esım ev hanımı maddı acıdan aılemı gecındrmek zorundayım

çok tepki toplayacaksın ama neyse...

bende olmak istiyorum. yada olmaya daha yakınım. notu bile olsa 2şer saatten ders şımarık öğrencilere sabredemiyorum. dövüp başıma iş almaktan da korkmuyorum da değil. bizim ders şımarmaya öğretmen kızdırmaya en müsait olanı. önlerinde kitap değil pc var. şuan muştayım ama tayin isteyip gideceğim şehirde de formatörlüğü tercih ederim

Eğer bu dersi geri istiyorsak daha çok çalışmalıyız, önemini anlatmalıyız, ciddi bir ders olduğunu hissettiemeliyiz.

ayyador' Alıntı:
Şehirde ekleyelim.
Benle başlasın...
Olmak istiyorum çünkü bu benim mesleğim.8-5 çalışmak mesleki açıdam daha ço gelişmemi sağlıycak.Konya

formatörlük diplomanı hangi üniversiteden aldın. biz öğretmenlik mezunuyuz. kaç puanla girdin bu bölüme. görevlendirme tuvalet temizliği görevi verseler temizlersiniz bu mantıkla. sonra da benim mesleğim bu dersiniz. hatta gece 12ye kadar mesai yapın kişisel gelişiminizi tam olarak tamamlayınız.

Evet öğretmen olduğun çok belli konuşma tarzından. Ayıp denen bi şey var, öğretmişlerdir meslekte. Köy okullarında olupta hademesi olmayan ne fedakar arkadaşlarımız var,temizliğide yapan, tamirde yapanÇok yazık bu mantıktaki arkadaşlarımıza, çok yazık

ayyador' Alıntı:
Evet öğretmen olduğun çok belli konuşma tarzından. Ayıp denen bi şey var, öğretmişlerdir meslekte. Köy okullarında olupta hademesi olmayan ne fedakar arkadaşlarımız var,temizliğide yapan, tamirde yapanÇok yazık bu mantıktaki arkadaşlarımıza, çok yazık

bak yukarıda arkadaş yazmış paraya ihtiyacım var diye. tamam ona söylenecek söz yok. ihtiyacım var paraya, dersim yok o yüzden istiyoruma kimse laf demez.

ancak sen işin olmayan şeylere bu benim işim dersen, birçok kişi mesai saatlerinden dolayı sıkıntı yaşarken sen dalga geçer gibi "ben kendimi geliştiriyorum mesaiyi destekliyorum" dersen o zaman alacağın cevap bu olur. ayıp budur.

köy okullarında temizlik yapanlar öğretmenlik yapıyor, tamircilik ya da idarenin işlerini değil.

uzun zamandır foruma uğramıyordum. Görüyorum ki hiç bi değişiklik yok. Aynı tartışmalar. Bunları çok konuştuk tartıştık ortak bi paydada birleşemedik.. Hala tartışanlar yenidir diye teselli ediyorum kendimi :mrgreen:

Öncelikle şunu belirteyim branşım Bilişim Teknolojileri ama şu anda Müdür Yardımcısıyım. Formatörlük bir meslek değil evet ama okullardaki Bilişim Teknolojileri dersi maalesef seçilmemekte ve öğretmen arkadaşlarımızda ek ders ücretlerini tamamlayamamaktadırlar. Bu yüzden formatörlük cazip hale gelmektedir. Elbetteki görevlendirmeler konusunda bir takım sıkıntılar ve okul idarelerinin bazı keyfiyetleri söz konusu olabilir ama formatör öğretmeni olarak belirli bir çizginiz olduğu taktirde angarya olarak görülen bazı işleri yapmayarak okullarınızda sıkıntı çekmeyeceğinizi söyleyebilirim.

Saygılar.

2 sene sözleşmeliydim formatör olamadım bu sene formatör oldum.okula istediğim saatte gidip istediğim saatte çıkıyordum.nöbet sınıf vs gibi işlerle uğraşmadım bu sene.daha rahat olup daha fazla para kazandım o yüzden formatörlüğe devam diyorum.olursa tabi

mostwanted' Alıntı:
2 sene sözleşmeliydim formatör olamadım bu sene formatör oldum.okula istediğim saatte gidip istediğim saatte çıkıyordum.nöbet sınıf vs gibi işlerle uğraşmadım bu sene.daha rahat olup daha fazla para kazandım o yüzden formatörlüğe devam diyorum.olursa tabi

Hocam senin şartlarında formatörlüğü herkes ister.. İşe sadece kendi şartlarımızda bakarsak yarın bizim şartlarımız kötüleştiği zaman sesimizi duyuracak kimse bulamayız.. Kendimden örnek vereyim...

Rahat bu okul rahat bir idare mükemmel bir bt sınıfı .. Ama angarya iş çok fazla..İdarenin öğretmenlerin ne yaparsanız yapın yaptığınız işler görünmeyeceği için malum anlayıştan öteye geçmiyor.. Çünkü sen derse girmiyorsun onların gözünde.. Ya da 6-15 saat derse girip full ek ders alıyorsun... Ama ne olursa olsun ben derslerimizin geri gelmesini istiyorum.. Çünkü zamanla köreliyor insan.. Evet anlattığımız içerik pek güncel olmasada müdahele edebiliyorsunuz.. Vs.. Farklı çözümler getirebiliyorsunuz..

Mesele ben bütün gün okulda formatör öğretmenlik görevini icra ederken hiç bir şeye tam konsantre olamıyorum.. Çünkü BT sınıfı var çok iyi ama ders 6 saat ee öğrenciler kullanmak istiyor.. Sonuçta bu sınıfı açık tutup öğrencilerin kullanımana açmak görevimiz.. Bu iş beni çok yoruyor gerçekten akşam eve gittiğim zaman kendimle ilgili bir şeyler öğrenmeye halim kalmıyor... Vs...

BesSTy' Alıntı:
mostwanted' Alıntı:

Hocam senin şartlarında formatörlüğü herkes ister.. İşe sadece kendi şartlarımızda bakarsak yarın bizim şartlarımız kötüleştiği zaman sesimizi duyuracak kimse bulamayız.. Kendimden örnek vereyim...

Rahat bu okul rahat bir idare mükemmel bir bt sınıfı .. Ama angarya iş çok fazla..İdarenin öğretmenlerin ne yaparsanız yapın yaptığınız işler görünmeyeceği için malum anlayıştan öteye geçmiyor.. Çünkü sen derse girmiyorsun onların gözünde.. Ya da 6-15 saat derse girip full ek ders alıyorsun... Ama ne olursa olsun ben derslerimizin geri gelmesini istiyorum.. Çünkü zamanla köreliyor insan.. Evet anlattığımız içerik pek güncel olmasada müdahele edebiliyorsunuz.. Vs.. Farklı çözümler getirebiliyorsunuz..

Mesele ben bütün gün okulda formatör öğretmenlik görevini icra ederken hiç bir şeye tam konsantre olamıyorum.. Çünkü BT sınıfı var çok iyi ama ders 6 saat ee öğrenciler kullanmak istiyor.. Sonuçta bu sınıfı açık tutup öğrencilerin kullanımana açmak görevimiz.. Bu iş beni çok yoruyor gerçekten akşam eve gittiğim zaman kendimle ilgili bir şeyler öğrenmeye halim kalmıyor... Vs...

formatör olmak isteyenlerde ders kalksın demiyor zaten.ders olmalı ve formatörlükte isteğe bağlı olmalı.ayrıca formatörlük çalışma şartlarıda her yerde aynı olmalı idareden idareye değişmemeli.kimse bindiği dalı kesmek istemez.dersler kalkarsa formatörlükte biter formatörlük biterse bilgisayar öğretmenleri ek ders göremez.forumda formatörlüğü isteyenler ders isteyenlere karşı gayet anlayışlı ama dersi isteyenler formatör olmak isteyenlere düşman gözüyle bakıyor.bu yanlış

formatör olmak istemiyorum.olmak isteyenleri bir şekilde anlıyorum ama rahatlık ve para onurumuzu yıkacaksa olmamak daha iyidir.bizlere okullarada ne tür muamele yapıldığı ortada.öğretmen bile sayılmıyoruz.hocam şunu yap getir tarzı ifadelerle sürekli karşılaşıyoruz.ondan sonra nasılsa ekders alıyoruz ama burası ağlayanlarla doluyor.formatörlüğü isteyen bilişim tek. öğretmenlerini kastediyorum diğer branşlar zaten istemeleri gayet normal derslerimize sahip çıkma konusunda okuldaki tamir işlerinden bir nebze zaman ayırırlarsa sorunlarımızı çözebiliriz.ilk zamanlar 15 tatil yaz tatilimiz elimizden gidiyor diye forumlarda tartışıyorduk şimdi tartışmıyoruz bile.8-5 mesai kavramını tartışıyorduk şimdi tartışmıyoruz.yani buradaki önemli nokta elimizdeki öğretmenlikle ilgili her hakkımız elimizden giderken rahatlık ve para nedeniyle bu istiyorum diyemeyiz.diyebilirsiniz anlayabilirim ama sonunda kaybeden hepimiz oluruz...

her_dem' Alıntı:
ayyador' Alıntı:
Şehirde ekleyelim.
Benle başlasın...

formatörlük diplomanı hangi üniversiteden aldın. biz öğretmenlik mezunuyuz. kaç puanla girdin bu bölüme. görevlendirme tuvalet temizliği görevi verseler temizlersiniz bu mantıkla. sonra da benim mesleğim bu dersiniz. hatta gece 12ye kadar mesai yapın kişisel gelişiminizi tam olarak tamamlayınız.

hocam sen o unıversteyı kendını gelıstırmek ıcın okumusun bellı bız ıs sahıbı olmak ıcın okumustuk okumasak belkıde o dedıgın tuvaletlerı temızlemek zorunda kalırdık babamızın hayrına hıcbır ısı yapmıyoruz parasını verıyorlar sanırım esınız calısıyor yada babanızın fabrıkası var paranın ne oldugunu daha ogrenmemısınız oncelıkle onu ogrenın sonra gecın meslektaslarınızı karalayın kımse meslegı dısında bır ısı ısteyerek yapmaz ama yapmak zorunda olduklarını yazıyorlar sebeb acıklayarak sende ınsan gıbı neden yapmak ıstemedıgını yaz baskasına hakaret etmeden

Özur dılerım alt yorumunu okumadan yazmıstım ama dedıgım gıbı ıhtıyacı olmayan basvuru yapmıyor zaten tartısmakta mantıksız bısey onlar olun yada olmayın dıyorlar bızım yerımıze sözlesmelı olanlar daha ıyı bılır 4 okul gezdıgımız zamanlar oldu kucuk ılcelerde 6 saaten fazla dersı olan okullar malesef yok bıde kaymakam sana gıcıksa yada ılce den bır mudur butun koylerı gezdırırler (ne hıkmetse koy okullarında lab var )

Formatörlük isteyenler tabikide halinden memnun ki istiyorlar. Ben halimden çok memnun olduğum halde istemeyenlerin neden istemediğini anlıyorum ve yaşadıklarını ben yaşasam belki öğretmenlikten istifa ederim diyorum, buna rağmen diyorumki çalışma saatleri netleştirilmeli ben bugün okulumda rahatsam yarın başka okula tayin olduğumda 8-5 beni zorla okulda tutabilirler, ancak formatörlüğe karşı olanlar nedense empati kuarark objektif bakamıyorlar. İstemeyen istememekde haklıdır çok rahat olsada ben derse girmek istiyorum dese de haklıdır. Ama isteyenlere de öcü gibi bakmayın lütfen. Sizler formatörlüğü isteyenlerin anakart bozulduğunda eline tornavida alıp tamir etmeye çalıştığını ya da buna zorlandığını, her sabah müdürün bilgisayarını sildiğini, sınıfları tek tek dolaşıp her sınıfın PC ve projeksiyonunu Formatörün açtığını mı düşünüyorsunuz? Bunları yapan varsa ve ben yine de formatörlük istiyorum arkadaş diyolarsa eyvalah onursuzluktur belki de ama emin olun formatörlüğü isteyenler bunları yapmıyorlar. Neden 2 taraf birbirini anlamamkda ısrar ediyoki. Bizler formatör oluyoruz diye size ders verilmiyo değil bunu da aklınızdan çıkarın. Yeni ders programıda açıklandı alın işte bize ders. Formatörlüğü de hep birlikte reddedelim onu da kaldırsınlar 8 saat derse girip maaş alıp kara kara düşünelim o zaman...

okulda 2000 öğrenci var, 54 sınıf 80 öğretmen 6 idareci ve tek bilgisayarcıyım... Böyle bir okulda formatör olmak isteyen varsa elini sıkarım...bir önceki okulum 100 öğrenci 10 öğretmen 2 idareciydi. yanlış anlaşılmasın ama o okulda formatörlük yapmak çocuk oyuncağından bile daha kolay bir işti... Şartlarınızın değiştiğini düşünerek bence formatörlük istiyorum-istemiyorum muhabbetine girin... yoksa dünyadır bu bir bakmışsınız kendinizi benim okulum gibi bir okulda bulursunuz...

bunun yanında kendimi geliştiriyorum muhabbeti çok sıktı artık, bende derim ki o zaman devlet size sabah 8 akşam 5 çalışmanız için o parayı veriyor, o saatte ne kendini geliştirmesi bu? hem para alıp hem de kendi keyfimize göre mi davranacağız?

frt44' Alıntı:
bunun yanında kendimi geliştiriyorum muhabbeti çok sıktı artık, bende derim ki o zaman devlet size sabah 8 akşam 5 çalışmanız için o parayı veriyor, o saatte ne kendini geliştirmesi bu? hem para alıp hem de kendi keyfimize göre mi davranacağız?
Arkadaşım sen kendini geliştirmek deyince ne anlıyorsun ben bilmiyorum ancak ben kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum, nasıl mı? Şöyle;
Bir arkadaş bilgisayarında sorun varsa sorununu anlatıyor hocam bilgisayara şu oldu bu oldu diye. Ben de bakıyorum daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış mıyım diye. Daha önce karşılaştığım birşeyse önceden kullandığım yöntemlerle sorunu çözmeye çalışıyorum ve genellikle sorunu çözüyorum. Bildiğim her yolu deneyip sorunu çözemediğim olmuyor mu? Tabi ki arada oluyor ve böyle durumlarda başlıyorum kendimi geliştirmeye(internette bu sorunu yaşamış kişilerin paylaşımlarını okuyorum, bilgisayarcı arkadaşlarımla iletişime geçiyorum, vb.) Çünkü o sorunu çözmek için can atıyorum.
Hiçbir sorun yoksa, yani kimse bana birşey danışmamışsa boş boş oturmaktansa açıyorum bilgisayarımı internetten veya bilgisayarıma indirdiğim değişik eğitim videolarını izliyorum.

hem para alıp hem de kendi keyfimize göre mi davranacağız? demişsiniz peki bana REHBER ÖĞRETMENLERİN ne yaptığını söyler misiniz?

frt44' Alıntı:
okulda 2000 öğrenci var, 54 sınıf 80 öğretmen 6 idareci ve tek bilgisayarcıyım... Böyle bir okulda formatör olmak isteyen varsa elini sıkarım...bir önceki okulum 100 öğrenci 10 öğretmen 2 idareciydi. yanlış anlaşılmasın ama o okulda formatörlük yapmak çocuk oyuncağından bile daha kolay bir işti... Şartlarınızın değiştiğini düşünerek bence formatörlük istiyorum-istemiyorum muhabbetine girin... yoksa dünyadır bu bir bakmışsınız kendinizi benim okulum gibi bir okulda bulursunuz...

54 sınıf olan bır okulda zaten dersınız full dur yanı formator olmak zorunda degılsınız ama zaten formatorun yaptıgı ısı sızden yapmanızı ısterler ben kendı adıma format ıcın baskasını cagırın dıyemem cunku okulların ekonomık durumunu goruyorum yada cad5 e soket takmak ıcın servıs cagırın dıyemem formator olsamda olmasamda ben yaparım o ısı yapılmazsa egıtım aksar ben ogretmenım egıtım onde gelır benım 5 dk alır cagırsalar banane desem ena z 2 gun gecer yanı cogumuz bızım ısımız olmayan seylerı ısteyerek yapıyoruz bız egıtımcıyız bız gormemezlıkten gelemeyız dersı bos sınıftan gelen ses uzerıne kafasını ıcerı sokup cocuklar nasılsınız neden bu kadar gurultu cıkıyor demeyıp banane ben formatorum dıyorsanız o zmn zaten ogretmen degılsınız bunu okulda hızmetlı ve rehberlık danısma dısında yapanı gormedım ısallahta o duruma dusmem cunku o zmn ogretmenlıkten cıkmıs olurum o zmn okul hayatım bıtmıs olur sadece maas ıcın orada olurum

Bir sürü anket açıldı forumda zaten bununla igili.. Hepsinde de formatörlük isteyenler - büyük farkla baskın geldi.

boteakif' Alıntı:
frt44' Alıntı:
Arkadaşım sen kendini geliştirmek deyince ne anlıyorsun ben bilmiyorum ancak ben kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum, nasıl mı? Şöyle;
Bir arkadaş bilgisayarında sorun varsa sorununu anlatıyor hocam bilgisayara şu oldu bu oldu diye. Ben de bakıyorum daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış mıyım diye. Daha önce karşılaştığım birşeyse önceden kullandığım yöntemlerle sorunu çözmeye çalışıyorum ve genellikle sorunu çözüyorum. Bildiğim her yolu deneyip sorunu çözemediğim olmuyor mu? Tabi ki arada oluyor ve böyle durumlarda başlıyorum kendimi geliştirmeye(internette bu sorunu yaşamış kişilerin paylaşımlarını okuyorum, bilgisayarcı arkadaşlarımla iletişime geçiyorum, vb.) Çünkü o sorunu çözmek için can atıyorum.
Hiçbir sorun yoksa, yani kimse bana birşey danışmamışsa boş boş oturmaktansa açıyorum bilgisayarımı internetten veya bilgisayarıma indirdiğim değişik eğitim videolarını izliyorum.

hem para alıp hem de kendi keyfimize göre mi davranacağız? demişsiniz peki bana REHBER ÖĞRETMENLERİN ne yaptığını söyler misiniz?

arkadaşınızın bilgisayarı derken her sınıfta öğretmenlere özel okul bilgisayarı mı var? mesai saatlerinde doğal olarak onları tamir edebilirsiniz tabii...ama arkadaşınızın bilgisayarını mesai saatleri içinde tamiri anlamadım tam olarak???

rehber öğretmenler senin umurunda olsun benim değil, ben kendime bakarım... Benim kazancıma kimse ortak olmuyor...

ben mesai saatlerinde sadece okul için çalışmayı uygun buluyorum gerisi kazancıma gölge düşürür..

mfacil' Alıntı:
frt44' Alıntı:

54 sınıf olan bır okulda zaten dersınız full dur yanı formator olmak zorunda degılsınız ama zaten formatorun yaptıgı ısı sızden yapmanızı ısterler ben kendı adıma format ıcın baskasını cagırın dıyemem cunku okulların ekonomık durumunu goruyorum yada cad5 e soket takmak ıcın servıs cagırın dıyemem formator olsamda olmasamda ben yaparım o ısı yapılmazsa egıtım aksar ben ogretmenım egıtım onde gelır benım 5 dk alır cagırsalar banane desem ena z 2 gun gecer yanı cogumuz bızım ısımız olmayan seylerı ısteyerek yapıyoruz bız egıtımcıyız bız gormemezlıkten gelemeyız dersı bos sınıftan gelen ses uzerıne kafasını ıcerı sokup cocuklar nasılsınız neden bu kadar gurultu cıkıyor demeyıp banane ben formatorum dıyorsanız o zmn zaten ogretmen degılsınız bunu okulda hızmetlı ve rehberlık danısma dısında yapanı gormedım ısallahta o duruma dusmem cunku o zmn ogretmenlıkten cıkmıs olurum o zmn okul hayatım bıtmıs olur sadece maas ıcın orada olurum

aynı çizgideyiz farklı şeyler düşünmüyoruz ama dersim 30 saat değil, bakan sağolsun bütün müdürleri kendine benzetti...malum ders lazım değil..ben formatörlüğe karşı değilim, ancak sabah 8 akşam 5 çalışmaya karşıyım... bir öğretmen 30 saat derse girerek tam ek ders alıyorsa benim de 30 ders saati çalışarak tam ek ders almam gerekir...eğer öğretmenler sabah 8 akşam 5 çalışmaya başlarsa bende çalışırım...

onu da duzeltırler hocam onun ıcın formatorluk gorevlendırmeden cıkıp aslı gorevımız olması gerekıyor zamanla buna donecek zaten buyk ıhtımalle rehber ogretmenle aynı sosyal haklarımız olacaktır dıye dusunuyorum ama bızımde bunun uzerıne bırlesmemız gerekıyor aslında yanı 9 3 calısabılırız ben mudurumle konusmustum sene basında 7 3 calısıyordum ama ısım oldugunda cıkabılıyordum yanı esneklık oluyordu onemlı olan sızın ısınızı durust yapmanız karsı tarafta sızı anlıcaktır ama mudurun nasıl bırısı o mechul ama unutmamak gereken sey bız zaten bızım gorevımız olmayan ıslerıde yaptıgımız ıcın onların bıze ıhtıyacı var bu nedenle onlarda bu konuda sıze sıkıntı cıkarmıyor benım ılcemde bu sekılde oluyor genelde canınızı sıkanın sızde canını sıkabılırsınız bu yetenege sahıp bır ışle ugrasıyorsunuz ilce web coktugunde sızı arıyorlarsa ızın ıstedıgınızde sıze cıkamazsın dıyemezler dıye dusunuyorum :puhaha:

BBNET
Geri