Hocam bunun harddiski değişmiştir daha küçük bir tane takılmıştır. Orijinal iso dosyası üzerinden kurun olacaktır.Bu hatayı nasıl çözeriz acaba? şuan image yok diyor tahta açılmıyor,
Hocam bunun harddiski değişmiştir daha küçük bir tane takılmıştır. Orijinal iso dosyası üzerinden kurun olacaktır.Bu hatayı nasıl çözeriz acaba? şuan image yok diyor tahta açılmıyor,
tamam hocam öyle deneyeyim, teşekkürlerHocam bunun harddiski değişmiştir daha küçük bir tane takılmıştır. Orijinal iso dosyası üzerinden kurun olacaktır.

Hocam özünü söyleyim çözümü de söyleyim. Cihazlarınız Faz2 AMD işlemcidir pilleri bitmiş ayar tutmadığından çökme yaşıyor pili değişmeniz lazım ama ben yapamam uğraşamam derseniz onlara Faz1 imajımızı atın sorun çıkmaz.Merhabalar, @hasari hocam öncelikle elinize sağlık süreci çok kolaylaştırıyorsunuz. Aslında bunları nasıl yaptığınıza dair bir kayıt varsa onu izlemek belki bizdeki tahtalara tam uyumlu bir imaj hazırlamak da güzel olabilir.
Ben tahtalara neredeyse sorunsuz imajlarınızı kurdum. Ama kurduğum sıra ile tahtalar yaklaşık 3 er gün sonra ekteki hatayı vermeye başladı. Bootda hdd ilk sırada, imajı tekrar yükleyince yine aynı sorunu verdi. O an başka çözümüm olmayınca 2.ye tekrar yükledim ve bu sefer oldu ama kaç günlük bilmiyorum.
Neden oluyordur acaba diye düşünüyorum hdd uyumsuzluğu mu![]()
Bizim ilçe koordinatörü de clonezilla imajlarıyla yapılan yüklemelerde kaydın yapılmadığını söyledi. İmaj alınan tahtanın bilgileri kayıtlı oluyor gibi bir durum varmış. ben de yeni yüklemeye başlamıştım bekleyeyim en iyisi.Hocam merhaba
Tahtalara imajınızı yükledim kullanıyorum. Hepsi eta kayıt yapıldı . Ancak illce Yegitek temsilcimizin paylaştığı Kayıtlı tahtalar listesinde tek tahta görünüyor. Bunu nasıl cozebilirim
Neden böyle birşey oldu tam anlamadım . Bir forumda ahenk güncelleyerek sorun cozoluyor gibi bir. Çözüm buldum ama denemedim henüz. @hasari hocam bu konuda bir fikir vererirse daha iyi olacak.Bizim ilçe koordinatörü de clonezilla imajlarıyla yapılan yüklemelerde kaydın yapılmadığını söyledi. İmaj alınan tahtanın bilgileri kayıtlı oluyor gibi bir durum varmış. ben de yeni yüklemeye başlamıştım bekleyeyim en iyisi.
hocam imaj v6 son sürüm mü ?Neden böyle birşey oldu tam anlamadım . Bir forumda ahenk güncelleyerek sorun cozoluyor gibi bir. Çözüm buldum ama denemedim henüz. @hasari hocam bu konuda bir fikir vererirse daha iyi olacak.
Ben 2 okulda, 6 adet faz3 ve 20 adet faz2 tahtayı Hasari hocamın imajları ile kurdum. Sadece birkaç tanesinde kayıt sorunu oldu. Onda da liderahank programını komutla kaldırıp, tekrar yükleyince sorun kalmadı. Şu anda kurduruğum bütün tahtalar kayıtlı görünüyor.Bizim ilçe koordinatörü de clonezilla imajlarıyla yapılan yüklemelerde kaydın yapılmadığını söyledi. İmaj alınan tahtanın bilgileri kayıtlı oluyor gibi bir durum varmış. ben de yeni yüklemeye başlamıştım bekleyeyim en iyisi.
Hocam kayıtlı göründüğünü nereden teyit ettiniz? Yoksa kayıtlı görünmek derken tahtanın kendisinde kayıtlı göründüğünden mi bahsediyorsunuz?Ben 2 okulda, 6 adet faz3 ve 20 adet faz2 tahtayı Hasari hocamın imajları ile kurdum. Sadece birkaç tanesinde kayıt sorunu oldu. Onda da liderahank programını komutla kaldırıp, tekrar yükleyince sorun kalmadı. Şu anda kurduruğum bütün tahtalar kayıtlı görünüyor.
Benim kullandığım V5 . Tahtada eta kayıtlı olarak görünüyor fakat ilçe sorumlusunun paylaştığı listede kayıtlı olan tahta son imaj attığım tahta ve tek olarak görünüyorhocam imaj v6 son sürüm mü ?
İl koordinatörümüz neredeyse hergün liste paylaşıyor kayıtlı, yani merkezden görünen tahtalar için. 4 tane tahta görümüyordu kurduklarımın içinde, onları da dediğim gibi, sudo apt purge ahenk deyip önce kaldırdım, yeniden başlatıp sudo apt install ahenk komutu ile tekrar durdum ve eta kayıt ile kayıt işlemini tekrar etttim. Sonraki gün o tahtalarda kayıtlı olarak göründü.Hocam kayıtlı göründüğünü nereden teyit ettiniz? Yoksa kayıtlı görünmek derken tahtanın kendisinde kayıtlı göründüğünden mi bahsediyorsunuz?
Şunu söylemek istiyorum, imaj kurduğum tahtalar kendisinde kayıtlı görünüyor ama acaba merkezde de öyle görünüyor mu?
Hocam özünü söyleyim çözümü de söyleyim. Cihazlarınız Faz2 AMD işlemcidir pilleri bitmiş ayar tutmadığından çökme yaşıyor pili değişmeniz lazım ama ben yapamam uğraşamam derseniz onlara Faz1 imajımızı atın sorun çıkmaz.
Teşekkür ederim hocam, acil durum için faz1 i yükledim ve olduHocam özünü söyleyim çözümü de söyleyim. Cihazlarınız Faz2 AMD işlemcidir pilleri bitmiş ayar tutmadığından çökme yaşıyor pili değişmeniz lazım ama ben yapamam uğraşamam derseniz onlara Faz1 imajımızı atın sorun çıkmaz.
. Uzun vadede pili değiştireceğim.
Yeniden kurduğunuzda tekrar kaydetmek zorundasınız. Kayıt esnasında lider ahenk uygulamasını indiriyor.Benim kullandığım V5 . Tahtada eta kayıtlı olarak görünüyor fakat ilçe sorumlusunun paylaştığı listede kayıtlı olan tahta son imaj attığım tahta ve tek olarak görünüyor
Kaydediyor hiç bir sıkıntı olmuyor.Bizim ilçe koordinatörü de clonezilla imajlarıyla yapılan yüklemelerde kaydın yapılmadığını söyledi. İmaj alınan tahtanın bilgileri kayıtlı oluyor gibi bir durum varmış. ben de yeni yüklemeye başlamıştım bekleyeyim en iyisi.
Listeyi ara ara güncelliyorlar ondan olabilir sizinle canlı listeyi paylaşmamıştır.Benim kullandığım V5 . Tahtada eta kayıtlı olarak görünüyor fakat ilçe sorumlusunun paylaştığı listede kayıtlı olan tahta son imaj attığım tahta ve tek olarak görünüyor
Listeyi ara ara güncelliyorlar ondan olabilir sizinle canlı listeyi paylaşmamıştır.
faz2 ye kurdum 58sn filan sürdü acaba tahta açılmayacak mı dedim yanlış mı oldu dedim ama tahtaya kurulmuş her şey çalışıyor ilginç 1 dk da kurulan tahta mı olur ya nasıl bu kadar hızlı oluyor 
Eta kayıt yapıp imajı öyle aldıysanız sıkıntı. Eta kayıt yapmadan imaj alıp kaydı imaj yükleyip her tahtada ayrı yapmanız lazımdı. İl yeğitek sorumluları anında görüyor kayıtları.Hocam kayıtlı göründüğünü nereden teyit ettiniz? Yoksa kayıtlı görünmek derken tahtanın kendisinde kayıtlı göründüğünden mi bahsediyorsunuz?
Şunu söylemek istiyorum, imaj kurduğum tahtalar kendisinde kayıtlı görünüyor ama acaba merkezde de öyle görünüyor mu?
Usb olarak kullandığınız cihazlar önemli sanırım siz SSD, HDD yada kaliteli hızlı bir flash bellek kullandınız.Hasari hocam bu imaj nasıl 1 dk da kuruluyor ya ilginçfaz2 ye kurdum 58sn filan sürdü acaba tahta açılmayacak mı dedim yanlış mı oldu dedim ama tahtaya kurulmuş her şey çalışıyor ilginç 1 dk da kurulan tahta mı olur ya nasıl bu kadar hızlı oluyor
![]()