ademola' Alıntı:Fatih 2.faz tahtaların ( win8.1 li olan ) orjinal imajı.
hiç açılmamış çalıştırılmamış bir tahtadan acronis ine tam disk imajı aldım ve başka bir tahtaya da yükleyerek test ettim sonuç=fabrika imajı
https://cloud.mail.ru/public/fdeb9ef71357/fatih
5gün sonra upload bitti
19part winrar arşivi %3 kurtarma kaydıda var, indirdikten sonra sıkıntı yaşamazsınız umarım her ihtimale karşı md5 hash bilgilerini de ekliyorum.
acronis grub4dos ile usb den çalışacak şekilde ayarlandı,
dosyaları çıkardıktan sonra 32gb flash a ihtiyacınız olacak,
1.adımda usb yi mb_usb.exe programı ile açılışa hazır hale getiriyoruz.
2. adım olarak klasör içeriğini usb ana dizinine kopyalıyoruz.
İkinci faz tahtalar standart değil mi ayni olması lazim i3 yada i5 .fucar07' Alıntı:ademola' Alıntı:Fatih 2.faz tahtaların ( win8.1 li olan ) orjinal imajı.
hiç açılmamış çalıştırılmamış bir tahtadan acronis ine tam disk imajı aldım ve başka bir tahtaya da yükleyerek test ettim sonuç=fabrika imajı
https://cloud.mail.ru/public/fdeb9ef71357/fatih
5gün sonra upload bitti
19part winrar arşivi %3 kurtarma kaydıda var, indirdikten sonra sıkıntı yaşamazsınız umarım her ihtimale karşı md5 hash bilgilerini de ekliyorum.
acronis grub4dos ile usb den çalışacak şekilde ayarlandı,
dosyaları çıkardıktan sonra 32gb flash a ihtiyacınız olacak,
1.adımda usb yi mb_usb.exe programı ile açılışa hazır hale getiriyoruz.
2. adım olarak klasör içeriğini usb ana dizinine kopyalıyoruz.
Bunu bu hafta denemem lazım. Açılmayan 2 tahtam var. Imajdan kaynaklanan hatalardan dolayı.
Peki imaj aldığınız tahtanın işlemcisi neydi?
Acronis kullaniyorsaniz disk boyutu önemli değil farklı olabilir. Sadece uyari verir disk boyutları kucultulecek diyedarkca' Alıntı:fatih projesi kapsamında 2. fazda okulumuza kurulan akıllı tahtalara (windows8.1 olanlara) windows 7 imajı atmaya çalısınca sistem hdd sinin yetersiz oldugunu soyluyor 2. fazda gelen akıllı tahtaların hdd si 256 GB olarak gelmiş imaj ise 500 GB lik bir imaj kurmada sıkıntı yaşıyorum yardımcı olabnilcek bir arkadasım var mı bütün tahtaların işletim sistemini win 7 yapmak istiyorum...
abkaplan' Alıntı:nahre' Alıntı:Arkadaşlar emeğinize sağlık ama ben akıllı tahtanın birine gerekli olan programları yükledikten sonra acronis ile tahtanın imajını aldım.Aldığım imajı haricinin içersine attım.Daha sonra 4 gb flash diski boot yaptıktan sonra tahta açılırken usb den açıyorum acronisle imajı yüklüyorum.15 dakikamı alıyor.
hocam hangi acronis surumunu kullandiniz ve image alip geri yuklemeyi nasil yaptiniz. siz de bu konuda bir baslik acip detayli bir anlatim yapsaniz. Ben acronis 11 ile yaptim media ve benzer bir suru hata verdi olmadi. Bize gerekli olacak olan da acronisle yedek geri yukleme olayi. Cunku hem bu baslik altinda anlatilan hem de windowsun kendi geri yuklemesiyle ayarlar ve gerekli programlari her bilgisayar icin ayri ayri yapmamiz gerekir. Bu baslik altinda anlatilan olaganustu durumlarda ihtiyac duyulan durumlarda sifirdan yukleme yapmak icin. ornegin benim bir tahtadaki geri yukleme dosyalari da silinmis mecburan bu yontemle yapacagim.
Gök_Tuğ' Alıntı:Hocam; @yataylimit hocamın yazdığı komuttan sonra resimdeki yolu takip ederek hesabı aktifleştirebilir,rainman' Alıntı:düzelmedi hocam.Administrator ismi verirsek oturuma , böyle bir oturum zaten var diyor açmıyor hesap .Aslında var ama niye kullanıcı hesaplarında gözükmüyor.Farklı bir isimle hesap açtığımızda açılışta administrator gözüküyor ama kullanıcı adı şifre yanlış diyor.Vestelin verdiği şifreyi kabul etmiyor Bi türlü çözemedim.yataylimit' Alıntı:Çalıştır'a control userpasswords2 yazın.
Administrator hesabına çift tıklayıp etkinleştirin.
parola değişimi işlemlerini de ilgili tiki kaldırarak yapabilirsiniz...
kdoksan' Alıntı:ACronisle 24 akıllı tahtaya yükleme yaptım .bir tane usb çoklayıcıya ihtiyacın olacak.Acronisle boot yapılmış flash,İmage dosyasının olduğu hdd,Usb klavye mouse.Sorun yok 1 tahta sadece 20 dk sürüyor.
ftmare' Alıntı:Akıllı tahtalara Acronis ile imaj yükleme işini haftasonu itibariyle kendi çabalarımla başarmış durumdayım. Söz verdiğim gibi, benim gibi akıllı tahtayı ilk kez görmüş olan ve ilk kez imaj alıp yükleyecekler için madde madde yaptıklarımı anlatacağım.
Öncelikle söylemeliyim, işler yolunda giderse eğer çok kısa bir sürede halloluyor.
1. Malzemeler : 32gb flash bellek, kapasitesi önemli değil başka bir flash bellek, usb klavye, usb fare ve usb çoklayıcı(kolay çalışma açısından iyi oluyor ama acronisi açtıktan sonra klavyeye gerek kalmıyor, onu çıkarıp fareyi takabiliriz.)
2. Öncelikle flashlarımızı biçimlediriyoruz. 32gb olanı ntfs ile, diğerini fat32 ile.
3. Tüm güncellemeleri yüklü, programları kurulu olan tahtamıza acronis i de kurarak BACKUP kısmından 32gblık flashımıza yedeği alıyoruz.Yaklaşık 20- 30 dakika civarı sürüyor.
4. Diğer flashımızı takıyoruz ve bu kez acronis in create bootable media seçeneğinden onu bootable olarak ayarlıyoruz.
5. Geliyoruz imaj yüklenecek tahtaya. Öncelikle Bios ayarlamalarını yapmamız lazım. Klavyeyi ve flashlarımızı takıyoruz. Tahta açıldığında Fatih logolu beyaz ekran gelince DEL tuşu ile Bios a geçiyoruz. Açılış sekmesi altındaki boot edilecek aygıt sıralaması diye iki sıralama var. İlk sıralamada usb key i, ikinci sıralamada da bootable yaptığımız flash belleği ilk aygıt yapıyoruz. (imaj olanı değil) F4 ile kaydedip çıkıyoruz.
6. Tahta tekrar açıldığında artık logodan sonra acronis diye siyah ekrandan başlaması lazım. Bu aşamadan sonra klavyeyi çıkarabiliriz. Fareyle işimiz var. Bizden imajı nereden yükleyeceğine dair adres isteyecek, browse den 32gb lık flashımızdaki tib uzantılı imajı gösteriyoruz.
7. Bu şekilde 20 dakika içerisinde imaj yükleniyor. İmaj yüklendikten sonra tahtayı bir kez daha kapatıp açmanızı öneririm.
İşte bu kadarmış
serkan42' Alıntı:ftmare' Alıntı:Akıllı tahtalara Acronis ile imaj yükleme işini haftasonu itibariyle kendi çabalarımla başarmış durumdayım. Söz verdiğim gibi, benim gibi akıllı tahtayı ilk kez görmüş olan ve ilk kez imaj alıp yükleyecekler için madde madde yaptıklarımı anlatacağım.
Öncelikle söylemeliyim, işler yolunda giderse eğer çok kısa bir sürede halloluyor.
1. Malzemeler : 32gb flash bellek, kapasitesi önemli değil başka bir flash bellek, usb klavye, usb fare ve usb çoklayıcı(kolay çalışma açısından iyi oluyor ama acronisi açtıktan sonra klavyeye gerek kalmıyor, onu çıkarıp fareyi takabiliriz.)
2. Öncelikle flashlarımızı biçimlediriyoruz. 32gb olanı ntfs ile, diğerini fat32 ile.
3. Tüm güncellemeleri yüklü, programları kurulu olan tahtamıza acronis i de kurarak BACKUP kısmından 32gblık flashımıza yedeği alıyoruz.Yaklaşık 20- 30 dakika civarı sürüyor.
4. Diğer flashımızı takıyoruz ve bu kez acronis in create bootable media seçeneğinden onu bootable olarak ayarlıyoruz.
5. Geliyoruz imaj yüklenecek tahtaya. Öncelikle Bios ayarlamalarını yapmamız lazım. Klavyeyi ve flashlarımızı takıyoruz. Tahta açıldığında Fatih logolu beyaz ekran gelince DEL tuşu ile Bios a geçiyoruz. Açılış sekmesi altındaki boot edilecek aygıt sıralaması diye iki sıralama var. İlk sıralamada usb key i, ikinci sıralamada da bootable yaptığımız flash belleği ilk aygıt yapıyoruz. (imaj olanı değil) F4 ile kaydedip çıkıyoruz.
6. Tahta tekrar açıldığında artık logodan sonra acronis diye siyah ekrandan başlaması lazım. Bu aşamadan sonra klavyeyi çıkarabiliriz. Fareyle işimiz var. Bizden imajı nereden yükleyeceğine dair adres isteyecek, browse den 32gb lık flashımızdaki tib uzantılı imajı gösteriyoruz.
7. Bu şekilde 20 dakika içerisinde imaj yükleniyor. İmaj yüklendikten sonra tahtayı bir kez daha kapatıp açmanızı öneririm.
İşte bu kadarmış
teşekkürler hocam ama bunun içerisinde pardus ta var mı yok mu acaba sadece windows mu var bu yedeğin içinde
ademola' Alıntı:Acronis kullaniyorsaniz disk boyutu önemli değil farklı olabilir. Sadece uyari verir disk boyutları kucultulecek diye
abkaplan' Alıntı:nahre' Alıntı:Arkadaşlar emeğinize sağlık ama ben akıllı tahtanın birine gerekli olan programları yükledikten sonra acronis ile tahtanın imajını aldım.Aldığım imajı haricinin içersine attım.Daha sonra 4 gb flash diski boot yaptıktan sonra tahta açılırken usb den açıyorum acronisle imajı yüklüyorum.15 dakikamı alıyor.
hocam hangi acronis surumunu kullandiniz ve image alip geri yuklemeyi nasil yaptiniz. siz de bu konuda bir baslik acip detayli bir anlatim yapsaniz. Ben acronis 11 ile yaptim media ve benzer bir suru hata verdi olmadi. Bize gerekli olacak olan da acronisle yedek geri yukleme olayi. Cunku hem bu baslik altinda anlatilan hem de windowsun kendi geri yuklemesiyle ayarlar ve gerekli programlari her bilgisayar icin ayri ayri yapmamiz gerekir. Bu baslik altinda anlatilan olaganustu durumlarda ihtiyac duyulan durumlarda sifirdan yukleme yapmak icin. ornegin benim bir tahtadaki geri yukleme dosyalari da silinmis mecburan bu yontemle yapacagim.