Etap23 İmajı Hasari_v3

Kodla Büyü
Hocam öncelikler emekleriniz için teşekkür ederim. 120 GB SSD ye ventoy GBT seçili kurdum isoları içine attım faz2 vestel gri çerçeve tahtalara kurulumda bu hatayı alıyorum.

Ekli dosyalar

• b58d6dd1-7ff3-480e-9152-341494c69af0.webp
    b58d6dd1-7ff3-480e-9152-341494c69af0.webp
    177.3 KB · Görüntüleme: 162
Merhaba hocam resimdeki hatayı alıyorum, faz 2 Vestel akıllı tahta, SSD biosta gorunuyor

Ekli dosyalar

• IMG_20260219_104753.webp
    IMG_20260219_104753.webp
    142.2 KB · Görüntüleme: 110
Hocam öncelikler emekleriniz için teşekkür ederim. 64 GB USB ye ventoy GBT olacak şekilde isoları içine attım faz2 vestel gri çerçeve tahtalara kurulumda bu hatayı alıyorum.
hocam faz2 tahtalara kurulum yapamıyorum bu tahtalar 240GB SSD lere disk kapasite uyum problemi mi yaşıyorum acaba bu problemi nasıl aşabilirim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• b58d6dd1-7ff3-480e-9152-341494c69af0.webp
    b58d6dd1-7ff3-480e-9152-341494c69af0.webp
    177.3 KB · Görüntüleme: 66
  • 60585682-7089-4915-9822-4a6d2658a3bb.webp
    60585682-7089-4915-9822-4a6d2658a3bb.webp
    84 KB · Görüntüleme: 85
hocam faz2 tahtalara kurulum yapamıyorum bu tahtalar 240GB SSD lere disk kapasite uyum problemi mi yaşıyorum acaba bu problemi nasıl aşabilirim. Teşekkür ederim.
Merhaba hocam, üç yolla olabilir.
* Disk Klonlama (videoda anlatmıştım).
*Orijinal iso dosyası ile format atabilirsiniz.
(https://bulut.pardus.org.tr/s/MSSsLqRc2aY56om)
* Eğer Faz2 AMD işlemci ise Faz1 için olan imajımla atabilirsiniz.

bios pili bitik üç tahta var bunlarda sıkıntı çıkar mı hocam klavyeden açıyorduk önceden

Selamünaleyküm hocam imajları kurdum sorunsuz çalışıyor yalnız ev klasöründe 16 GB kök klasöründe 224 GB boş alan görünüyor kök dizine de dosya yazamıyorum Kök klasörüne yazma iznini veya home dizininin boyutunu artırmayı nasıl yapabilirim.

Selamünaleyküm hocam imajları kurdum sorunsuz çalışıyor yalnız ev klasöründe 16 GB kök klasöründe 224 GB boş alan görünüyor kök dizine de dosya yazamıyorum Kök klasörüne yazma iznini veya home dizininin boyutunu artırmayı nasıl yapabilirim.
Tüm hafızayı kullanır hocam oraya dosyamı atamıyorsunuz.

Home klasörü dosya atabiliyorum. Ama kök dizini 224 gb boş diyor ama klasör oluşturmuyor ve dosya almıyor. Home dizini dolunca yeni dosya atamıyorum.
Buradayken sağ tıklayın yönetici hakları ile çalıştır deyin şifre isteyecek bizim imajı kullanıyorsanız boş geçeceksiniz. Sonra istediğiniz kadar dosyayı kopyalayın ama bu alana dosya atmazsanız sistem kararlılığı için daha iyi olur.

Ben sürekli bu hatayı alıyorum sebebi nedir acaba? Tahtalar aidata son sürüm yarıyıl tatilinde kuruldu okula.

Ekli dosyalar

• IMG_0407.webp
    IMG_0407.webp
    93.5 KB · Görüntüleme: 79
@hasari hocam çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Milli Eğitimin yayınladığı Etap 23 kurduğumuz ilkokul Arçelik Faz 3 tahtada kurulumdan bir süre sonra dokunmatik ekranda basılı tutarak (sağ tık) menü açma özelliği kapanıyor. Buna sadece okulda bir tahtada rastladım. İmajı yeniden kurdum düzeldi ancak 1 gün sonra yine sağ tık menüsü kayboldu. Fare takildiginda sağ tık menüsü çalışıyor fakat dokunmatiğe uzun süre basmada aktif değil. Bu konuda bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

@hasari hocam çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Milli Eğitimin yayınladığı Etap 23 kurduğumuz ilkokul Arçelik Faz 3 tahtada kurulumdan bir süre sonra dokunmatik ekranda basılı tutarak (sağ tık) menü açma özelliği kapanıyor. Buna sadece okulda bir tahtada rastladım. İmajı yeniden kurdum düzeldi ancak 1 gün sonra yine sağ tık menüsü kayboldu. Fare takildiginda sağ tık menüsü çalışıyor fakat dokunmatiğe uzun süre basmada aktif değil. Bu konuda bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Bu durumu etkilen bir uygulama vardır normalde sorunsuz çalışması lazım mümkün ise tüm güncellemeler yapılmış olsun. Birde göz kestirin hangi uygulamadan sonra böyle oluyor anlamaya çalışın. Birde tahta açılırken klavye mouse takılı olmasın sonradan takabilirsiniz.

Son düzenleme:
2 parmakla dokununca da mı sağ tık gelmiyor ?

Merhaba, faz3 Arçelik Parduslu, tahtaya öğrencilerin dokunmadığı ve öğretmenlerin tahtayı temel işlevler için kullandığı bir okulda kurulum yapacağım. Hangi imajı kursam karar veremiyorum, öğretmenlerin kolaylıkla açılıp kapatabileceği bir imaj daha kullanışlı olur diye düşünüyorum ama hangisini önerirsiniz?

Merhaba, faz3 Arçelik Parduslu, tahtaya öğrencilerin dokunmadığı ve öğretmenlerin tahtayı temel işlevler için kullandığı bir okulda kurulum yapacağım. Hangi imajı kursam karar veremiyorum, öğretmenlerin kolaylıkla açılıp kapatabileceği bir imaj daha kullanışlı olur diye düşünüyorum ama hangisini önerirsiniz?
İmajlarımızı atın üzerine ekilit kurun harika olur.

Hocam sizin imajınızı kurdum fakat ilin yayınladığı listede kaydımız görünmüyor. Eta kaydı da yapmıştım. Sorun nedir acaba tam olarak

ilksms
Geri