Elektrikli araç tavsiyesi?

Kodla Büyü

Böte2010.

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar, 2. Araç olarak elektrikli araba almayı düşünüyoruz. Kullananlar yada bilgi sahibi olanlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Tesla sr tavsiye ederim. Farklı marka isterseniz bile Lfp bataryalı alın. 0-100 kullanırsınız. 20-80 şarj ederek az menzille kullanmak zorunda kalmazsınız. En önemlisi de güvenlik için lfp bataryalı alın .Nmc bataryalar herhangi bir oksijen temasında direk alev alır, lfp bataryalar ise içten yanmalılardan daha düşük yanma ihtimaline sahiptirler. Bilimsel bilgilerdir hocam araştırdıkça daha net karar verirsiniz.

Otv zammi ile işler karıştı. 2. Eli çok değer kaybediyor. Kia ev 9 param olsa alırdım. Param dacia springe yetiyor . Tesla arızaları youtubeda çok düştü önüme .

Elektrikli aracı ikinci araç olarak şehir içinde kullanmaya mantıklı bakıyorum ama uzun mesafede biraz daha zamanı var diye düşünüyorum. Şehir içinde kullanmak için de çok büyük araca gerek yok diye düşünüyorum.

Kia EV3 hoşuma gidiyor.

Elektrikli aracı ikinci araç olarak şehir içinde kullanmaya mantıklı bakıyorum ama uzun mesafede biraz daha zamanı var diye düşünüyorum. Şehir içinde kullanmak için de çok büyük araca gerek yok diye düşünüyorum.

Kia EV3 hoşuma gidiyor.
Avrupayı gezip gelenler var hocam sen şehir içi diyorsun

Avrupayı gezip gelenler var hocam sen şehir içi diyorsun
Avrupa'daki alt yapı ile buradaki alt yapı aynı mı? Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde tamam da. Mesela bizim okulda bir öğretmen Diyarbakır'dan Aksaray'a normalde 7 saatte geliyorum EV3 ile 9 saatten fazla sürdü dedi. 2 kez mola vermiş.

Beni uzun yoluda o sebeple düşündürüyor.

Uzun yol icin benzinli aracımız mevcut, günde 20 25 km okula git gel yapıyorum o yüzden elektirikli düşündük yeni vergi düzenmelesi ile isler karıştı tabi. Byd ye sıcak bakıyoruz ama togg sedan çıksın kampanya nasıl olacak. Tesla da takibimizde

Merhaba arkadaşlar, 2. Araç olarak elektrikli araba almayı düşünüyoruz. Kullananlar yada bilgi sahibi olanlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim, şimdiden teşekkürler.
öncelikle menzil konusu için yazayım yaz/kış arası menzil neredeyse tüm ısı pompalı araçlarda %20 fark olacaktır hele kışın kısa mesafe 5 git 5 gel gibi durumlarda %30 e çıkabilir. ısı pompasız olanlarda yine kısa mesafeerde fark dahada yüksek olur. (ekleme: uzun yolda bu yaz kış menzil farkı var ama daha az çünki yolun başında pil ve kabin ısınınca yolun devamında ısıyı koruma için harcanan enerji düşüyor )

Ev veya iş yerinde yada eve-işe çok yakın şarj istasyonu varsa şehir içi hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Yoksa kullanıma göre periyodik olarak bi 1 saat vakit ayırıp şarj rutini ayarlamanız lazım haftada bir gibi vs
şehirler arası ise 300 km de bir 30dk mola verebilecek şekilde sürüş tarzınız varsa yine sorun yok. Ama ben durmadan 500km üstünde mesafe giderim otobanda Allah ne verdiyse basarım diyorsanız elektrikliye hiç bulaşmayın

Ocak ayından bu yana EV3 uzun menzil kullandım biraz menzil kaygısından uzun menzil aldım. Evden şarj ile şehir içi zaten menzil derdim yoktu. uzun yolda tam depo bölünmüş yol hız sınırlarında 500km otoban hız sınırlarında 400km yapacak şekilde verimli bir araç 1 ay önce 750km yolu evden %100 ile çıkınca yarım depo şarj ile yani 1,5 depo ile gittim, Ardaşımdada tesla model y juniper var uzun yolda benden 100er km eksik yapıyor.

Arkadaşın aracı kullanınca vede herşeyin menzil olmadığınıda tecrübe edince EV3 LR yi sattım Model y sipariş verdim 2 hafta sonra teslim alıcam
tavsiyem tasarım boyut kişiye göre değişir ama teknolojisi kullanım kolaylığı bakımından Tesla >kia / hyundai grubu > Togg seklinde öneririm

Son düzenleme:
ilksms
Geri