Sendikal eylem haline getirmedikçe bizi zora koşanların eline fırsat vermiş oluruz. Sendikalar ile konuşalım derim.ekbersah23' Alıntı:arkadaşlar mesala pazartesi 12:00 da sistemleri kapatalım derim ben, var mı katılan?
ekbersah23' Alıntı:arkadaşlar mesala pazartesi 12:00 da sistemleri kapatalım derim ben, var mı katılan?
AKADEMİA' Alıntı:Arkadaşlar ezilenboteci arkadaşımıza destek veriyorum. YApacağımız tek şey bu olayı protesto etmek. Onu da nasıl yapacağız, SİSTEMDEN ÇIKARAK :mrgreen:
Benim aklımda geçen haftadan beri Bilişimcilerin derdini Genel Müdürlere yansıtmak vardı. Kaç sefer söz istedim söz vermediler.
Şimdi şöyyle bir önerim var: Formatörlerin derdini kısa ve kibar bir şekilde anlatacak bir arkadaşımız belirlediğimiz bir toplantı gününde/saatinde bizim derdimizi anlatmaya başlasın. Konuşmacılar kim olacak bilmiyorum ama Genel Müdüler feln olrsa çok iyi olur. Ben İnsan Kaynakları Genel Müdürü'nün konuşmalarında söz istedim vermediler. Verselerdi ona soracaktım formatörlerin durumunu, müdür yardımcılı verilecek mi?, gibi soruları. Bir de konu gündeme getirip Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü isteyecektimYani isteyecektim derken böyle bir çalışmanız var mı diye soracaktım. "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü" varken bence "Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü" olmaması ayıp. HAtta lafı başbakana gönderip "Biz karşılaştırma yapmıyoruz, eğitimciler olarak karşılaştırma yapmanın ne kadar olumsuz bir şey olduğunu biliyoruz. Sadece herkesi, her birimi, her kurumu yaptığı işe ve o işin önemine göre değerlendiriyoruz...." gibi laflar söyleyecektim.
Şimdi dertlerimizi anlatabilecek sesi gür bir arkadaşımızı belirleyelim ve konuşma metni hazırlayalım. Nasıl olsa sürekli toplantı salonundayız bizim sorunumuz dile getirildiğinde alacağımız cevaba göre davranalım diyorum. Yani olumsuz cevap gelirse elimiz yanlışlıkla modemin düğmesine, bilgisayarın düğmesine, reset düğmesine, klavyedeki uyku düğmesine..... işte herhangi bir yere değiversin :++: 868 salon bağlıymış, anında yarıya iniversin bakalım anlıyorlar mı formatörün değerini?
Bu konuda destek var mı arkadaşlar.
ezilenboteci' Alıntı:bi toplantı günü hep birlik olup
sistemden toplu olarak çıkıp protesto edelim
tokatta diyarbakırda sbs için mumla öğretmen arıyorlar
hersey bizim elimizde
:+1: :+1:herzaman01' Alıntı:Arkadaşlar bence moderatör olduğumuz için hak ettiğimiz ekdersi almak için sesimizi duyuralım.Ama bundan daha önemlisi de herhalde Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin gasp edilen hakları,ders saatleri vs.Bunları birebir yetkili ağızlara sormak,konuyu sıcak tutmak ve beklentilerimizi söylemek gerekir.Konferans yöneticisi olarak ,bundan büyük fırsat elimize geçemez.Bu durumu fırsata çevirip birşeyler yapmak gerekir.Hatta BTE derneğinin bizlerler ilgili hazır metinlerini kullanabiliriz.Burdan BTE derneği başkanı arkadaşımıza sesleniyorum.Gücümüzün ne olduğunu konferanslarda gösterelim.Tşkler
mr.nfyc' Alıntı:merhaba dertdaşlarım
haftada 52 saat (haftada 6 gün cumartesi dahil) meslek lisesinde bilişimci olarak birfiil yüzyüze derse giriyoruz.
bölüm şefimiz seminer yöneticisi ve bende yedek moderatorum.şefimiz 2 haftadır okulun son iki haftası derse giremedi. seminer yüzünden. Hadi anladık görevlendirildi ve ekders kaybı yaşamadı peki şimdi ne olacak.
bu hafta okulda bütün öğretmenler tatile gitti. bizim ilde yıl sonu kurul toplantısı 18 haziranda. bugunki sınıfçıların ilk günkü seminerinde okulda sadece öğretmen olan seminer yöneticisi şef ve yedek moderator ben vardım. Ve ek ders de yok. büyük bir belirsizlikte var.
Ama ben asil seminer yöneticilerine ek ders yatacağını düşünüyorum.
Ancak yardımcı yedek moderator olan arkadaşlar siz ne iş yapıyorsunuz. Okulda bulunma zorunluluğu varmı acaba? Bugun şefi yalnız bırakmamak için yanındaydım ama elimden birşey gelmiyor, sonuçta giriş şifresi onda.
Bende oturdum semineri izledim.
Ayrıca ilçelerde bu seçilen moderatorleri neye göre seçiyorlar anlamış değiliz. İlçede en çok derse giren 2 öğretmeni görevlendirmişler. ve şuan son derece mağduruz. Ayrıca önümüzdeki hafta okulumuzda yaz stajı yapacak öğrencilerin stajları başlıcak. okulda yüzyüze eğitim vereceğiz. ve 2 ayrı sınıfa 2 ayrı öğretmen görevlendirmemiz var ve ikimizde aynı zamanda ders saatleri ile çakışan seminerde görevliyiz. Nasıl olacak merak ediyoruz.
haftada 52 saat (haftada 6 gün cumartesi dahil) meslek lisesinde bilişimci olarak birfiil yüzyüze derse giriyoruz.
bölüm şefimiz seminer yöneticisi ve bende yedek moderatorum.şefimiz 2 haftadır okulun son iki haftası derse giremedi. seminer yüzünden. Hadi anladık görevlendirildi ve ekders kaybı yaşamadı peki şimdi ne olacak.
bu hafta okulda bütün öğretmenler tatile gitti. bizim ilde yıl sonu kurul toplantısı 18 haziranda. bugunki sınıfçıların ilk günkü seminerinde okulda sadece öğretmen olan seminer yöneticisi şef ve yedek moderator ben vardım. Ve ek ders de yok. büyük bir belirsizlikte var.
Ancak yardımcı yedek moderator olan arkadaşlar siz ne iş yapıyorsunuz. Okulda bulunma zorunluluğu varmı acaba? Bugun şefi yalnız bırakmamak için yanındaydım ama elimden birşey gelmiyor, sonuçta giriş şifresi onda.
Ayrıca ilçelerde bu seçilen moderatorleri neye göre seçiyorlar anlamış değiliz. İlçede en çok derse giren 2 öğretmeni görevlendirmişler. ve şuan son derece mağduruz. Ayrıca önümüzdeki hafta okulumuzda yaz stajı yapacak öğrencilerin stajları başlıcak. okulda yüzyüze eğitim vereceğiz. ve 2 ayrı sınıfa 2 ayrı öğretmen görevlendirmemiz var ve ikimizde aynı zamanda ders saatleri ile çakışan seminerde görevliyiz. Nasıl olacak merak ediyoruz.
dobra1979' Alıntı:yok arkadaşım yok bizim hakkımızı savunacak birisi yok ya 3 hafta boyunca bu işi bize vermek adalet mi? sabah 8 de gittim 2 de çıktım öğretmenler sıkıldı sıcak bi yandan salon havasız yani. Ya ben krendi okuluma bile gidemiyorum ya artık yetmez mi en azından yedek olsun dönüşümlü olsun her gün aynı şeyleri dinlemek çok kötü. O zaman diliminde giderim kendi okuluma labı bi bakımdan geçirirdim. Okulumun bana ihtiyacı var ve ben gidemiyorum. Diyebilirsiniz 2 den sonra git gidilmiyor işte valla sıcaktan bunaldım ne yapacam valla bilmiyorum. Hayır gittiğim okulda bir sürü öğretmen ve idareci var onlara verilsin lütfen bu sıcaklarda bizi bu kadar germeyin en azından dönüşümlü olsun. Öğretmenler ne kadar sürecek şu bu derken öyle bi bıkkınlık geliyor ki. Denetçi yok moderatörün gücü ne ki sözü dinlensin. Hani denetçi verilecekti moderatörde insan yanii. Hayır yarın hastalansam ne olacak!
ben sonunda hastalandım bile. on gündür sırt ağrısından duramıyorum. hem sandalye tepelerinde onca zaman oturmaktan hem de milletin beni gereksiz germesinden. bugün hastaneye gittim. iğne yaptılar bir poşet dolusu ilaç yazdılar yolladılar. evde ne eşliğim kaldı ne anneliğim. çocuğum haklı olarak oynamak istiyor ama ben yerimden kalkamıyorum ağrılardan. yorunluk ve sıkıntı da cabası.dobra1979' Alıntı:yok arkadaşım yok bizim hakkımızı savunacak birisi yok ya 3 hafta boyunca bu işi bize vermek adalet mi? sabah 8 de gittim 2 de çıktım öğretmenler sıkıldı sıcak bi yandan salon havasız yani. Ya ben krendi okuluma bile gidemiyorum ya artık yetmez mi en azından yedek olsun dönüşümlü olsun her gün aynı şeyleri dinlemek çok kötü. O zaman diliminde giderim kendi okuluma labı bi bakımdan geçirirdim. Okulumun bana ihtiyacı var ve ben gidemiyorum. Diyebilirsiniz 2 den sonra git gidilmiyor işte valla sıcaktan bunaldım ne yapacam valla bilmiyorum. Hayır gittiğim okulda bir sürü öğretmen ve idareci var onlara verilsin lütfen bu sıcaklarda bizi bu kadar germeyin en azından dönüşümlü olsun. Öğretmenler ne kadar sürecek şu bu derken öyle bi bıkkınlık geliyor ki. Denetçi yok moderatörün gücü ne ki sözü dinlensin. Hani denetçi verilecekti moderatörde insan yanii. Hayır yarın hastalansam ne olacak!