E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
Sınav işlemleri modülünde yeni "Tebellüğ Gerektiren Belgeler" var:

sinav.webp

Eğitim almışlardan gözetmen ve başkan seçilecek yazıyoe hocam. Asıl soru her isteyene eğitim verilecek mi? Benim ilimde 2019’da açıldı o yıldandır tekrarı olmadı uygulama izlemeci için.
Her isteyene veriyorlar, neredeyse zorlayacaklar. Eğitimi tamamen uzaktan yapmayı planlamış olabilirler. (Yeni öğretmenler sözleşmeli alınıyor galiba; memur değil)

e-sınav ile ilgili şöyle yeni bir bilgilendirme var:

"Sınav süreçlerinde sınav görevlilerinin görev yerinde hazır bulunuş saatlerinin takibine yönelik 7 Şubat Cumartesi günü görev alacak bütün salon görevlilerinin görevlendirme belgelerine karekod eklenmiştir. Karekod tarama uygulaması bu sınav için pilot uygulama olarak *Ankara, Aydın, Hatay, İzmir, Manisa ve Ordu* illerimizde uygulanacak olup resmi yazı bu illerimize gönderilmiştir."

Açık okul yazılı sınavlarına 1 saat 15 dakika önce gelme ve bina yöneticisine karekod okuturma şartı gelmiş.

Arkadaşlar bu e sınav da görevler haftalık mı oluyor? Yani her hafta görev isteği talebinde bulunmak mı gerekiyor? Geçen baktım görev istiyorum karşısında ki tik seçili değil,şaşırdım...Haftanın hangi günü görev isteğinde bulunmak gerekiyor?

Normalde görev almıyorum E-Sinav kurmuş, eğitimini vermiş biri olarak.... 7-8 Mart'ta açık lise sınavları için görev yapacak kimse bulamadığından il MEM ölçme değerlendirmedeki arkadasimiz resen görev yazdı. Niye kimsenin görev istemedigi belli.Hala KBS ye düşmemiş. Bir daha asla görev almam.

Normalde görev almıyorum E-Sinav kurmuş, eğitimini vermiş biri olarak.... 7-8 Mart'ta açık lise sınavları için görev yapacak kimse bulamadığından il MEM ölçme değerlendirmedeki arkadasimiz resen görev yazdı. Niye kimsenin görev istemedigi belli.Hala KBS ye düşmemiş. Bir daha asla görev almam.

Ülke genelinde bütün açık okullar e-sınavları biltmeden yansımıyor diye hatırlıyorum. Şu anki 13 Nisan'da bitiyormuş.

Arkadaşlar bu e sınav da görevler haftalık mı oluyor? Yani her hafta görev isteği talebinde bulunmak mı gerekiyor? Geçen baktım görev istiyorum karşısında ki tik seçili değil,şaşırdım...Haftanın hangi günü görev isteğinde bulunmak gerekiyor?
Pazartesi 13:00 gibi istekler sıfırlanıyor. Pazartesi akşam yada salı en garantisi

Haftalık evet. Sanırım Perşembe günü görev isteme son. Cuma günü görevlendirmeler belli oluyor zaten.

Şubat 2025'ten beri böyle ...

Sınav modülünde açılan pop-up'ta yazıyor:

Screenshot_20260331_104727_Chrome.webp

1776149013559.webp

e-Sınav oturum saatleri değişmiş. 01 Mayıs 2026 tarihinden itibaren e-Sınav oturumlarının arası 45 dakikaya çıkarılmış. Ayrıca 15 dakika öncesinde oturum açma zorunluluğu 30 dakika olarak güncellenmiş.

e- sınav görev terihleri önceden başkan gözetmen ayırımı yoktu puan sıralamasına göre tercih ediyorduk. Şimdi yok başkanlık mı istiyorsun gözetmenlik mi ben ikisini de seçme şansın yok birde bulunduğunuz ilçede iki salon varsa yin birini seçmek sorundasın bana çok adil bir seçim şekli gelmedi. Önceden çok daha adil idi puan üstünlüğüne göre görev geliyordu.

bu bilgiler nerede paylaşılmış hocam, resmi kaynak adresi verebilir misininiz rica etsem. Teşekkürler.
İlimizin sınav hizmetlerinden sorumlu şefi grubumuzda paylaştı. Bakanlıkla dirsek teması halindeler sürekli. Bilgilendirmeleri hızlıca yapıyorlar. Kaynak geçerse elime paylaşırım.

fotoğrafı kurs bilgilerinden getir
mtsk webcam kaydı
yüz tanımayı sıfırla

bu seçenekler ne amaçla hangi durumda kullanılıyor arkadaşlarım

fotoğrafı kurs bilgilerinden getir
mtsk webcam kaydı
yüz tanımayı sıfırla

bu seçenekler ne amaçla hangi durumda kullanılıyor arkadaşlarım

e- sınav görev terihleri önceden başkan gözetmen ayırımı yoktu puan sıralamasına göre tercih ediyorduk. Şimdi yok başkanlık mı istiyorsun gözetmenlik mi ben ikisini de seçme şansın yok birde bulunduğunuz ilçede iki salon varsa yin birini seçmek sorundasın bana çok adil bir seçim şekli gelmedi. Önceden çok daha adil idi puan üstünlüğüne göre görev geliyordu.
istiyorum seçeneğini her ikisi için de seçebiliyor olmanız lazım, bizde de 2 salon var ama salon tercihi yok, ilçeniz sanki farklı bir uygulama yapıyor, tüm salonları niye açmıyorlar ilçenizle iletişim kurmanız lazım.

peki hocam bu seçenekleri hangi sırayla uygulayacağız. 3 seçenek var, sıfırlamayı yaptık hala sorun var sonra ne yapılacak

peki hocam bu seçenekleri hangi sırayla uygulayacağız. 3 seçenek var, sıfırlamayı yaptık hala sorun var sonra ne yapılacak

Kurs bilgilerinden getire basınca o fotoğrafa göre yüz tanıma yapar. Webcam olan güncel halini görmek için, yüz tanımaya etkisi yok.

ilksms
Geri