Bu program Bu senemi uygulanacak
Gogol 'a hak veriyorum.Memurluk dilekçe ve üst yazı dan ibaret gibi.Mesela;öğretmenlik,kağıt ısrafı meslek olmuş."Memurlar hiç başaramazlar. Onlar kağıtlar, belgeler, dilekçeler arasında sıkışıp kalmışlar ve dünyanın gerçeklerini unutmuşlardır."
GOGOL
Hangi Btr öğretmeni teknisyenlik yapıyormuş söyler misiniz? Btr öğretmenin teknisyenlik ya da tamirat gibi bir görevi yoktur. Yok derse girmesem ben tamirci mi olacağım diye diye (sözüm genele) Btr kadrosundan iyice uzaklaştık zaten . Kimse dersler tamamen kaldırılsın demiyor şu an uygulanmakta olan Derse girme + Btr görevi yapma işini norm kadroya dökülsün diyoruz. Yani ders saatine bakılmaksızın Fatih projesi kapsamında Btr görevlendirilebilecek bir okulda Btr normu olsun direk konu budur. Siz 2 saatlik bilişim dersinin ilerde 4 saat olacağının hayalini kurarak norm fazlası olmayı bekleyin.Bakın Pdr öğretmenlerine 9-3 çalışıyorlar full ekders ve sabit norm kadroları var. Böyle bir hakkı hangi bilişimci istemez anlamak mümkün değil .MEB'de teknisyen kadrosu için uğraşın hocam tavsiyem bu yönde. Dalaşmak için yazmıyorum size, BTR isteyen arkadaşlar teknisyen kadrosu oluşturulsa İşçi olarak bile emekli olabilirler. Derse girmezler. Onların dersleri bizlere verilebilir. Ama mesele para. O kadar paramız yok.
Yabancı dil ağırlıklı sınıfların kalkacağı konusu sizin düşüncenizmi bir bilgi mi aldınız hocam.yda sınıfları kalkacak. onun yerine okula iki seçenek sunulacak normal eğitim okulu ya da çoklu yabancı dil okulu. müdürlerin çoğu ÇYD olmak istiyor. böylelikle bizim dersimiz sadece 8. sınıflarda kalıyor. ama kademeli geçiş olacağı için arada 2 sene dersimiz olmuyor. seçmeli derslerle idereye el mahkum kalacağız.
Bütün ortaokullar mı yabancı dil okuluna dönecek hocam bilginiz varsa aydınlatırmısınız ?yda sınıfları kalkacak. onun yerine okula iki seçenek sunulacak normal eğitim okulu ya da çoklu yabancı dil okulu. müdürlerin çoğu ÇYD olmak istiyor. böylelikle bizim dersimiz sadece 8. sınıflarda kalıyor. ama kademeli geçiş olacağı için arada 2 sene dersimiz olmuyor. seçmeli derslerle idereye el mahkum kalacağız.
Bu gidişle.oyle gozukuyorBütün ortaokullar mı yabancı dil okuluna dönecek hocam bilginiz varsa aydınlatırmısınız ?
yda sınıfları kalkacak. onun yerine okula iki seçenek sunulacak normal eğitim okulu ya da çoklu yabancı dil okulu. müdürlerin çoğu ÇYD olmak istiyor. böylelikle bizim dersimiz sadece 8. sınıflarda kalıyor. ama kademeli geçiş olacağı için arada 2 sene dersimiz olmuyor. seçmeli derslerle idereye el mahkum kalacağız.
kormayın hocam norm fazlası olursunu bizim gibi. Biz olurken kimsenin umrunda değildi siz oluncada kimsenin umrunda olmazBütün ortaokullar mı yabancı dil okuluna dönecek hocam bilginiz varsa aydınlatırmısınız ?
Sanırım iHOlarda Almanca yerine Arapça olduğu için birini karçırmışsınız:Hangi okullarda ÇOYDEM var. İl içi norm listelerine baktığımda Mersin Merkez'de 3 okulda Almanca dersi var. Bu okullar ÇOYDEM olsa gerek :
TOROSLAR - Arpaçsakarlar Şehit Durmuş Tek Ortaokulu
AKDENİZ - Mersin Üç Ocak Ortaokulu
YENİŞEHİR - 24 Kasım Ortaokulu
Diğer Almanca dersi olan okullar :
ANAMUR - Anamur Ortaokulu
ERDEMLİ - Sinan Suverir Ortaokulu
2025-2026 yıllı için belli mi?Sanırım iHOlarda Almanca yerine Arapça olduğu için birini karçırmışsınız:
Ekli dosyayı görüntüle 79131
Yda için yeni duyuru yapan bir sürü okul var.Bu olay kalktı hocam önümüzdeki seneden itibaren bu şekilde dil sınıfları olmayacak diye biliyorum, şube müdürü bu şekilde söylemişti. Ama çoklu yabancı dil sınıfları bakanlık projesi ve bizim branşı doğrudan bitiren bir sistem geliyor, geldi daha doğrusu . Henüz uyuyanlar seneye okulları proje okulu olduğunda ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaklar.Uyumaya devam edin.
2025-2026 yıllı için belli mi?
Helvamızı bile yemişler!
Acaba gelecek yıl çoklu yabancı dil projesinde okuldaki tüm5.sınıflar değilde belli şubeler mi dahil edilecek? Var mı bilgisi olan ? bu okuldan bilgi alabilecek biri?Bir de sınavla mı alınıyor?
![]()
2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI,ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİMİ, 5. SINIF KAYDI İÇİN YAPILACAK SINAV BASVURULARI BAŞLADI
2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI,ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİMİ, 5. SINIF KAYDI İÇİN YAPILACAK SINAV BASVURULARI BAŞLADIakabekizaihl.meb.k12.tr
Bizim okulda da bu yıl uygulandı ve hepsi geçti aynı sizin gibi hocam. Ama yukarıdaki sınavdan dolayı dedim acaba gelecek yıl böyle. İr uygulama olabilir mi diyeBizim okul bu sene geçti hocam bu sisteme. 5. Sınıflarda bilişim dersi yok. Seneye altılarda da yok. 5. Kademedeki 10 sınıfın hepsi geçti. Bildiğim kadarıyla ya hep ya hiç. Bu sisteme geçildiğinde tüm sınıflar geçiyor.