Bilişim sınıfı kurdum kaç ay emek verdim günlerce uğraştım. Çoklu yabancı dil uğruna dersin gitsin. Bu başvuru yapan okulların tamamı onaylanacak mı acaba? 18 temmuzda çoklu yabancı dil uygulanacak okullar belli olacakmış
60 öğrencilik iki sınıf olacak şekilde başvuru yapmış müdür bey. 30-30 öğrencilik iki sube açılacak. 60 kişinin üstüne çıktımı normal program uygulanacak. Bu öğrenci sayısı 120 olsa 4 şube olur. Geriye kalan öğrenciler normal şube olur. Yani itiraz ise pekte yaramazÖzellikle sınıf/şube mevcutları 30'un üzerinde olup, ÇYDEM'e başvuran okullarda olanlar bence bu duruma itiraz edebilir:
Ekli dosyayı görüntüle 79334
Ekli dosyayı görüntüle 79335
60 öğrencilik iki sınıf olacak şekilde başvuru yapmış müdür bey. 30-30 öğrencilik iki sube açılacak. 60 kişinin üstüne çıktımı normal program uygulanacak. Bu öğrenci sayısı 120 olsa 4 şube olur. Geriye kalan öğrenciler normal şube olur. Yani itiraz ise pekte yaramaz
Öyle okulları ildeki komisyonlar eler başvurusunu reddeder zaten hocam. Sayıları tutan okullarda ve şube açmada sorunu olmayan kurumlarda kabul görebilir.Sınıfları 40-50 olan okul biliyorum. Buna rağmen başvurmuşlar. Açacabilecekleri başka boşta sınıf ta yok.
Ya bari 5lerdeki robotik kodlama secmeli dersi kaldirmasalardi. Ondan ne istediniz arkadas...
Bunu yapalim hocam. Gercekten baska cikis yolu yok gibi gorunuyor.Yapılacak en mantıklı şey, herkes üye olduğu sendikaya gidip Çoklu Dil Eğitimi Projesinde ders saati 35'den 40'a çıkarılırken neden sadece Bilişim Teknolojilerinin ders saatinin azaltıldığından şikayetçi olacak ve sendikasından bu konuda bir çalışma bekleyecek. Yapmayan sendikadan istifa edip bunu yapan sendikaya üye olacak.
Yoksa biz anca birbirimize dert yanıp, birilerinin bizim yerimize böyle sorunları çözmesini beklersek, daha çok bekleriz!
Bunun yanında Yapay Zekalar artık kimsenin konuşmadığı dilleri bile simultane tercüme ederken biz hala bilişim teknolojilerini kaldırarak dil öğretme peşindeyiz. Kim yapıyorsa bu projeleri ne eğitimden ne de teknolojiden anlamadığı kesin.
Ben dediğimi yaptım, işte sonuç.Bunu yapalim hocam. Gercekten baska cikis yolu yok gibi gorunuyor.
Yapılacak en mantıklı şey, herkes üye olduğu sendikaya gidip Çoklu Dil Eğitimi Projesinde ders saati 35'den 40'a çıkarılırken neden sadece Bilişim Teknolojilerinin ders saatinin azaltıldığından şikayetçi olacak ve sendikasından bu konuda bir çalışma bekleyecek. Yapmayan sendikadan istifa edip bunu yapan sendikaya üye olacak.
Yoksa biz anca birbirimize dert yanıp, birilerinin bizim yerimize böyle sorunları çözmesini beklersek, daha çok bekleriz!
süpersiniz hocam çok teşkkür ederiz. Ben de kendi sndikama şikayette bulunacağım bir metin hazırlıyorum. sunacağım. eğer ilgi görmezsem mutlaka karşılık vereceğim.
biz de o durumdayız. zaten önemli olan açılıp açılmaması değil hocam. her şekilde dersimizi 5lere 6 lara 7lere 8lere bilinçli teknoloji kullanımı diye koymaları gerekiyor. yapay zeka robotik vs. her alanda bize ihtiyaç var. ama sanik bir bilişim düşmanlığı var seçmeli haliyle bile kaldırmışlar ya.Sınıfları 40-50 olan okul biliyorum. Buna rağmen başvurmuşlar. Açacabilecekleri başka boşta sınıf ta yok.