Dil proje okullarinda halimiz ne olacak

Kodla Büyü
Önümüzdeki yıl Çoklu yabancı dil programı uygulanacak okulları nasıl görebiliriz? 2024-2025 listesi var ama 2025 -2026 yu göremedim

Önümüzdeki yıl Çoklu yabancı dil programı uygulanacak okulları nasıl görebiliriz? 2024-2025 listesi var ama 2025 -2026 yu göremedim

O okullar sitelerinde paylaşırsa ya da orada görev yapan öğretmenler paylaşırsa öğrenebiliriz.
Mevcut listeyi bir okul sitesine yüklemiş.

Son düzenleme:
MEBİM'e 5. sınıflardaki yabancı dil ağırlıklı uygulama devam edecek mi diye sordum. Gelen cevap pek açıklayıcı olmadı:

"Sayın Başvuru Sahibi,Mayıs 2025 ve 2810 sayılı Tebliğler Dergisinde "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Ortaokul Haftalık Ders Çizegelesi" yayımlanmıştır. Çizelgeye göre Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli kapsamına dâhil edilecek okullarda 5. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır.Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz."

MEBİM'e 5. sınıflardaki yabancı dil ağırlıklı uygulama devam edecek mi diye sordum. Gelen cevap pek açıklayıcı olmadı:

"Sayın Başvuru Sahibi,Mayıs 2025 ve 2810 sayılı Tebliğler Dergisinde "Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Ortaokul Haftalık Ders Çizegelesi" yayımlanmıştır. Çizelgeye göre Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli kapsamına dâhil edilecek okullarda 5. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır.Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz."
Kendileri ne olduğunu biliyorlarmiki

İlkokul 2 den başlayarak lise sona kadar ingilizce göster. İngilizce konuşamayan bireyler yetiştir. Bunun çözümü ortaokul öğrencisini 40 saat okulda tutmak mı? Bilişim Teknolojileri dersini kaldırmak mı? 2 saat dersi ne yapıp nereye koyacaklarını şaşırdılar. Yazıklar olsun.

Yapay zeka diye bir şey çıktı. Anlık çeviri uygulamaları var. İleride en çok etkilenenlerden birisi de yabancı dil öğretmenleri olacak deniliyor. MEB'teki uzman denilen kişiler gündemi takip etmiyor herhalde.

Yapay zeka uygulamaları ile en çabuk son bulacak alan dil öğretimi iken herkese dil öğretmek için diretmek ne kadar mantıksız. Binlerce saat dilimi ççpe gidecek. Halbuki yazılım çağında yazılım öğretimine en azından okur yazarlığına fırsat verilmesi gerekir.

Bundan sonra okullarda bizden proje istediklerinde dil öğreniminin teknoloji ile ne kadar kolay olduğunu göstereceğiz. Geçin mbotmuş, labirent çözenmiş bilmem neymiş.

BBNET
Geri