Dil proje okullarinda halimiz ne olacak

Kodla Büyü
MEB'de teknisyen kadrosu için uğraşın hocam tavsiyem bu yönde. Dalaşmak için yazmıyorum size, BTR isteyen arkadaşlar teknisyen kadrosu oluşturulsa İşçi olarak bile emekli olabilirler. Derse girmezler. Onların dersleri bizlere verilebilir. Ama mesele para. O kadar paramız yok.
BTR, Teknisyenlikle aynı olsa dediğiniz az biraz mantıklı olabilirdi sayın hocam

İlçede 10 senedir norm fazlası olan var. Daha önce bende norm fazlası olduğum için artık çok çekinmiyorum. Resen atama var fakat açılan 3 4 yer için 40 norm fazlası var.

Her yer proje okulu olsun. Resen atanacak yer kalmaz.

Kısacası gülüyorum ağlanacak halimize.

Benim okulum kendi açımdan iyi fakat benim aklıma yeni atanan Türkiye'nin orasında burasında istediği yere en az 12 saat mesafede çalışan arkadaşlar geliyor. Tamam bende istediğim şehre 8 sene sonra tümü doğu görevi sayılan veya doğuda olan yerlerde çalışarak geldim fakat bu benim önceden yaptığımı bu sene atanmış olsam yapamam....

Proje okulunda okuyan öğrenci bilgisayardan daha iyi anlar çünkü kendimden biliyorum. Bilgisayar dili ingilizcedir. Şuanda Türkçe kaynak çok fazla ve ayrıca internet sayfaları Google vesaire ile çevrilebilir ama ingilizce bilen birisi bilgisayar konusunda 3-0 önde başlar. Bilgisayar ve matematik birbirine bağlıdır. Biliyoruz. Ama İngilizce bilgisayarın torpilidir. İngilizce öğrenene bilgisayar da öğret yada tersi bilgisayar öğrenene ingilizce de daya.

Mesela şöyle örnek vereyim bugün okulda tektaş öğretmeni arkadaş ile ( kendisi bu foruma da aktif olarak üyedir) okuldaki 3d yazıcı ile uğraşıyoruz. Aynı şekilden bir çok çıkartmamız lazım. Yazıcı programını açınca fill table (masayı doldur) diye bir menü gördüm. Basınca tablayı şekiller ile doldurdu. İngilizce bilmesem bu özelliği kolay kolay bulamazdım.

Özetle bu çocukların ingilizce ve bilgisayarı iyice öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortaokulda bu bilgiler için iyi bir zaman. Yabancı dili yaş ilerleyince öğrenmek daha zordur. Aynı şey bilgisayar programlama içinde geçerli. Birini öğretip diğerini öğretmemek mantıklı değil.
hocam sorun sadece norm fazlası olmak değil ki zaten çoğumuz pproje okulu olmasak dahi norm fazlasıyız.
Sorun şu çoğu kişi norm fazlası ama proje okullarıındaki bt lerin ders sayısı 0 olunca nerde öğretmen ihtiyacı varsa oraya gönderiyorlar. Doğum izninde olanın yerine gönderiyorlar, geçici bakanlık görevlendirmesinde olanın yerine gönderiyorlar. Yani ilde sizden daha az dersi olan olmadığı için heryere gönderiyorlar. Benim bu sene formatörlük başvurum bile kabul edilmedi. Yani BTR olmak ta kurtarmıyor. Umursamayanlar bunu da dikkate alsın nasılsa BTR ye başvururum bana bişey olmaz kafasında olmasınlar. Bizzat yaşadım

hocam sorun sadece norm fazlası olmak değil ki zaten çoğumuz pproje okulu olmasak dahi norm fazlasıyız.
Sorun şu çoğu kişi norm fazlası ama proje okullarıındaki bt lerin ders sayısı 0 olunca nerde öğretmen ihtiyacı varsa oraya gönderiyorlar. Doğum izninde olanın yerine gönderiyorlar, geçici bakanlık görevlendirmesinde olanın yerine gönderiyorlar. Yani ilde sizden daha az dersi olan olmadığı için heryere gönderiyorlar. Benim bu sene formatörlük başvurum bile kabul edilmedi. Yani BTR olmak ta kurtarmıyor. Umursamayanlar bunu da dikkate alsın nasılsa BTR ye başvururum bana bişey olmaz ¹kafasında olmasınlar. Bizzat yaşadım
Kötü tabiki de hocam. Geçen sene bizi de ücretliye para mı vereceğiz öğretmen varken diyip 6 saat başka okulda görevlendirme vermişlerdi. Dolanmak kötü bir şey.
Bendeki düşünce eninde sonunda bir şekilde dersi çevirirler veya alan değiştirme hakkını verirler.

BBNET
Geri