Dersimize sahip çıkma vaktimiz gelmedi mi??

Kodla Büyü
Btr olup dersimiz olmadan konumumuz konfeksiyonlardaki ayakçı gibi olur bence. Şuan hiç değilse rica ediliyor o zaman o da olmaz Ben norm fazlası değilim, ancak ortak atacağımız tüm adımlarda varım, bir prestij kaybı bir hak ihlali varsa prestij hepimizin prestiji. Önerim önce Bte derneğinden destek istemek çünkü en azından bir kitle var orada şuan biz tek tekiz. Bizim diğer öğretmenler gibi kalabalık olup hakkımızı alamayışımız da bir yönden sayımız az olduğu için oluyor malum her okulda tekiz. 2. Alternatif dernek destek vermezse bence il bazında 3er öğretmen belirlenmeli ve bu öğretmenler bulundukları illerdeki öğretmenlere haber verip belli bir saatte merkezi bir yerde buluşma ayarlanıp illerden tek tek görüş alınmalı yazılı imzalı. Sonra bu illerden gelen bilgiler doğrultusunda eyleme geçilmeli ya gidip bakanlıkla görüşülmeli ya eylem yapılmadı yazılı imzalı herkesin görüşü elimizde olunca tek bir görüş tek bir fikir ve tüm dünya müfredatının incelemesi sonucunda sonuç elde ederiz.
Karıncaya nereye gidiyorsun demişler Hacca demiş varamazsın demişler ben niyetine gireyim de demiş, umutsuzluğa uğrayan arkadaşlar için yazdım bunu, benim hakkımı alacağımızdan şüphem yok

Son düzenleme:
Btr gelsin yahu ne dersi .bilisim dersi zorunlu olması çok mantıklı değil. Özellikle isteksiz öğrenciler dersin kalitesini çok olumsuz etkiliyor zaten PC yetersiz . Üç kişi bir mouse tutuyor . Seçmeli olursa gercekten sinif olarak değil birey olarak secip gelen olursa mükemmel olur bu ders . Yoksa çocuk kendi öğrenir yazılımı herkes kendi öğreniyor . Ne yapacak öğretmen buraya tıkla oğlum mu diyecek yukarı kaydır mı diyecek control c yap mi diyecek ne diyecek dünya çok değişti askerler robot olacak pilotluk bitecek mi diyecek. Dünya da büyük proje sahiplerine bak kim bilgisayar dersi almış .lütfen mantıklı düşünelim bu dersin zorunlu haliyle bir gereği yok. Böyle dusunen arkadaşlar bakanlığa yazsın
Hocam gerçekten çalıştığınız okulda seçmeli dersleri seçen öğrenciler mi geliyor.
Bizde müdürler program otursun diye çakıyor istediklerini, tutmak istemediklerine seni seçmediler diyor gönderiveriyor, itaat eden sözünden çıkmayana senin dersi seçtim bak seni ben tuttum al bu ablamın pc si formatla diyor, oğlunun bilgisayarını hızlandır diyor vs vs
Yada yada okulun en haylazlarını matematik şu bu seçmelisinde sınıfı rahatsız etmesin diye bu derslere veriyorlar. Yada bu tarz çocuklar İngilizcede Matematikte kafam yorulacağına bilgisayarda takılırım diye geliyor. 18 yıldır Türkiye’de seçmeli derslerin hedefine ulaştığına hiç şahit olmadım ki imza okullardan tut diplerde her kozmopolit ortamda çalıştım

Biz gelişmiş mi değiliz ülke mi değiliz ne değiliz bilmirem.OECD ülkelerine göre ilkokul ve ortaokul Bilgisayar derslerinin sayısı böyle haftalık ders saatinin %13ü.
Eğitim SeviyesiToplam Haftalık Ders SaatiICT / Teknoloji Payı (~%13)ICT Dersi (Yaklaşık Saat)
OECD Ortalaması (İlkokul)~22–25 saat~13%~2.8–3.3 saat
İzlanda (13–16 yaş)37 saat~13%~4.8 saat
Malta (ilkokul)~17–20 saat (belirsiz)~13%~2.2–2.6 saat
Diğer Gelişmiş OECD Ülkeleri¹~25–30 saat~13%~3–4 saat

Btr gelsin yahu ne dersi .bilisim dersi zorunlu olması çok mantıklı değil. Özellikle isteksiz öğrenciler dersin kalitesini çok olumsuz etkiliyor zaten PC yetersiz . Üç kişi bir mouse tutuyor . Seçmeli olursa gercekten sinif olarak değil birey olarak secip gelen olursa mükemmel olur bu ders . Yoksa çocuk kendi öğrenir yazılımı herkes kendi öğreniyor . Ne yapacak öğretmen buraya tıkla oğlum mu diyecek yukarı kaydır mı diyecek control c yap mi diyecek ne diyecek dünya çok değişti askerler robot olacak pilotluk bitecek mi diyecek. Dünya da büyük proje sahiplerine bak kim bilgisayar dersi almış .lütfen mantıklı düşünelim bu dersin zorunlu haliyle bir gereği yok. Böyle dusunen arkadaşlar bakanlığa yazsın
baştan sona tembel öğretmen modu. Seçmeli dersleri blok olarak seçiyorlar, sınıf komple seçmiş oluyor, ülke gerçeklerinden habersizsiniz.

Tekrar merhaba arkadaşlar. Derslerimizin durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak ve neler yapabileceğimizi konuşmak için bir WhatsApp grubu oluşturduk. Aktif görev almak isteyen arkadaşlarla Perşembe günü bir tanışma toplantısı yapacağız. Gruba katılıp destek vermek isteyen arkadaşlarımız varsa bana özelden ulaşırsa seviniriz.

Tekrar merhaba arkadaşlar. Derslerimizin durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak ve neler yapabileceğimizi konuşmak için bir WhatsApp grubu oluşturduk. Aktif görev almak isteyen arkadaşlarla Perşembe günü bir tanışma toplantısı yapacağız. Gruba katılıp destek vermek isteyen arkadaşlarımız varsa bana özelden ulaşırsa seviniriz.
Arkadaşlar yarın bir tanışma ve fikir alışverişi toplantısı yapacağız. Dernekten, farklı platformlardan ve zümrelerimizden sendika temsilcisi olan arkadaşlarımız var ekipte. "Bende sürece destek verebilirim", "Söyleyecek sözüm var", "Eleştirmek dışında birşeyler yapmak için elimi taşın altına koyarım" diyen tüm arkadaşları bekleriz.
41 yaşında 18 yıllık bir zümreniz olarak her daim yapılabilecek birşeyler olduğunu düşünüyorum.
Görmeyen arkadaşlar olduğunu düşünerek tekrar mesaj yazma gereki duydum. Ekibe katılmak isteyen lütfen bana özelden ulaşsın.

ilksms
Geri