Evet hocam o zaman da sayfada belirtilen mesajları yollamıştım ilgili yerlere. Sendikama da ulaşmıştım. Ama bu tip en temel eylemlere bile katılımımız çok düşük.@gokceogretmen hocamız aylar önce bunları yazmıştı, +1 +1 yapa yapa gündemde çalışmaya çalışmıştı "ders elden gidiyor birşeyler yapalım" diye de bazıları "ne +1 yapıp duruyon" gibisinden bişeyler de yazmıştı.
Sırası gelen herkese sıra gelecek. Canı yandığında anlayacak herkes...
bence emeklerimizi ve eforumuzu dersten ziyade sürekli ders olduğunda bile idarenin bilişim ve web işlerine et güncelleme onarma işlerine ayırdık bu hale geldi ama genel itibariyle eğilim btr ve teknolog işleri yapıldığı için bunların kadrosunun gelmesi gerekir artık sonuçta bu branşa devletin bir borcu var milyarlarca dolar devletimizi zarardan kurtardık devam da ediyoruz.btr mi olsak, ders zorunlu mu olsa, hangi kademelerde olsa bunları burada tartışmak havanda su dövmek gibi. hepimizin öğretmen olarak atandık ve şu andaki görev esasımız derse girmek. o yüzden şu anda önemli olan da derslerimize sahip çıkmak en önemlisi.
zamanında beden, müzik, resim, ingilizce zümreleri derslerine sahip çımayı becerdi. ama biz yapamadık.
saha somut adımlar atmak için neler yapabileceğimize odaklanacağımız online bir toplantı yapabiliriz.
hocm prensip sahibi olduktan sonra ve okul okul gezdirilecekse prosedür diye birşey var gerçekte yapmamız istenenle bizim yapmamamız gerektiği halde yaptığımız işler işte orada yol ayrımına girmeniz gerekiyor istenen neyse 1 gram fazla yapmayın kimseden de 5-10 dk 1 gün izin dilenmeyin yasal haklarınızı kullanın başınız çok rahat eder kimsede size bulaşmaz bulaşamaz zaten bu kafayla btr gelse bırak rahatlamayı iş yükü 1 den fazla okul verilince azalmaz bütün dijital araçlar artı oralardaki sorunlu problemli tiplerlede cebelleşeceksiniz eğer prensip sahibi olmasanızBtr kadrosu verilse bile bir okula yerleşip rahat edeceğinizi sanıyorsanız bence yanılıyorsunuz arkadaşlar... Okul okul gezdirip btr desteği verdirirler yine diye tahmin ediyorum. Ancak normunuz belli bir yerde gözükür ama okul görevleri yine değişken olabilir. Ağzımı hayra açayım diyorum ama olmuyor işte. Senelerin tecrübesi...![]()
Ders isteyen arkadaşlar sayın Hocama ulaşsın lütfen bir toparlanalım neler yapabileceğimize bakalım.Her fikrin değerli olabileceğini düşünüyorum. O yüzden burada tartışma odaklı yaklaşmanın doğru olmadığı kanısındayım.
Ders odaklı mücadele etmek isteyenlerle bir ekip kurmak istiyorum. Koşulsuz amasız dersle ilgili mücadele etmek isteyen, bu konuda bir yol haritası belirlemek isteyen arkadaşlar bana özelden ulaşırsa birlikte neler yapabileceğimizi somutlaştırır ve ortak hareket ederek bir mücadele süreci yürütebiliriz.
Burada kendi aramızda konuşmak çözüm getirmiyor arkadaşlar, sürece katkı sunmak istiyorum diyen herkesi özellikle de farklı sendikalardan farklı şehirlerden arkadaşları ekipte görmek isterim.
Bakanlığın amacı tüm öğretmenlerin bilişim teknolojilerini derslerinde işlemeleri ve bunu müfredata yedirmeleri, kurulan BT sınıflarının amacının da bu olduğunu düşünüyorum.Bir yandan ders saatini azaltıp diğer yandan yenilikçi BT sınıfı kurup 3d yazıcı ve setler göndermeleri çelişkili değil mi?
Keşke zabıta olsaydın.Ben neyim arkadaşım zabıta mi . Siz hep kendinizi düşünüyorsunuz yok norm yok maaş yok rahatlik. Ben diyorum gerçek seçmeli ders olsun bu diyor ki müdür secmezse ne olacak. Laf anlatmak imkansız . He kardeş ilkokuldan üniversiteye beş saat ders olsun her sınıfta . Kitap olmasın PC olmasın istek motivasyon olmasın yeter ki cebimiz dolsun. Öğrenciye fayda olamsin . Ok
Koca bir branşı ve zümreyi töhmet altında bırakacak bir cümle daha. Benim de geçmişte bu konuda farklı fikirlerim vardı ama son yıllarda kesin bir kanaate vardım; memlekette en güzel çalışan ve maaşını hak eden gruplardan birisi öğretmenlerdir. Evinde 2 çocuğu ile uğraşamayan ama 30 çocukla başa çıkan öğretmenlere laf eden çekemez insanlardan farkın yok. Sana göre bilişimciler rahatlık peşinde, öğrenciye faydası olmayan aç insanlar, bedenciler top verip çay içen asalaklar, Türkçeciler okuma yazma bilmeyen insanlar.Beden eğitimi branşına gecirmeleri lazım . Ders başlayınca top vericez ders bitince topu isteyecegiz olup bitecek. Kimseye zararımız olmaz
Asıl tembel olan, işten kaçan, dersten kaçan sensin. Btr olup simit çay dışında ne yapacaksın hocam? Ayrıca öğrenciler hangi derste istekli acaba?Btr gelsin yahu ne dersi .bilisim dersi zorunlu olması çok mantıklı değil. Özellikle isteksiz öğrenciler dersin kalitesini çok olumsuz etkiliyor zaten PC yetersiz .
Evet ya tüh kimsenin aklına gelmedi, bilgisayar mühendislikleri boşuna açılmış, odtü'ye mail at da bilgisayar mühendisliği bölümünü kapatsınlar, çocuklar kendileri öğrensinler. Maili açmışken bilgisayar dersi veren şu ülkelere de mail at.Yoksa çocuk kendi öğrenir yazılımı herkes kendi öğreniyor . Ne yapacak öğretmen buraya tıkla oğlum mu diyecek yukarı kaydır mı diyecek control c yap mi diyecek ne diyecek. Dünya da büyük proje sahiplerine bak kim bilgisayar dersi almış .
işte bu yüzden dersi kaldırıp btr normu derssiz olarak verip bizde işimize bakalım bakanlıkta istediği gibi 2 saati isterse din kültürünün saatini arttırsın isterse siyer tecvit hadis fıkıh dersi koysun isterse yabancı dil sayısını arttırsın isterse matematik herkes rahatlar böylelikleZamanında anadolu öğretmen liseleri kalkınca meslek hocalarını rehber öğretmen yapmışlardı 10 sene kadar önce. Bana kalırsa bakanlığın bizim dersi kaldırma gibi bir tasarrufu yok. Sadece plansız programsız hareket ediliyor. Arkadaş çoklu yabancı dil mi getiriyorsun bak bakalım hangi dersler azalacak hangileri artacak. Artan derse öğretmeni bulursun da azalan dersi nasıl çözeceksin. Öğretmenimin gideceği yer var mı yok mu yada diğer okullarda normu arttıracak şekilde yeni ders ekleyim de durumu dengeleyim yok hiç
Valla hocam ben derneğin web sitesindeki iletişim numarasını bu yaz 3-4 kere aradım Sizinle aynı soruları sormak için. Ama telefonları hep kapalıydı. İlk mesajımda da meble bu kontakları kurmak bte derneğine yakışır diye fikrimi söylemiştim. Ancak görüyorsunuz ki kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi gerekiyor. Ağlamayan bebeğe kimse meme vermez. İyi organize olmuş az bir topluluk kuru kalabalıktan iyidir.Arkadaşlar hak aramada tüzel kişilikler çok daha önemli. Sendikalar dernekler. Meselela BTE derneği diye bir dernek var. Bilişim eğitimciler derneği gibi birşey. Senelerin derneği ama ben bu arkadaşların daha bilişim dersi ya da öğretmenleri hayrına bir şey yaptığını görmedim. Ne bir gorusme, ne bir aciklama. Cekmesigimiz dert kalmadı ama bu dernekten cıt yok. Foruma da takilmiyorlar galiba. Bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim.