Bazı kardeşlerimiz Hadis-i Şerifler paylaşmışlar.teşekkür ederiz.Allah razı olsun.. :tr:girdab' Alıntı:
“Zina yayılınca depremler çoğalır.” (Deylemî)
bu hadislerin üzerine hala kendi kafasına göre yorum yapanlarada

Bazı kardeşlerimiz Hadis-i Şerifler paylaşmışlar.teşekkür ederiz.Allah razı olsun.. :tr:girdab' Alıntı:
“Zina yayılınca depremler çoğalır.” (Deylemî)
eridim' Alıntı:2. Dini hafife alıp; herkes dini kendi yorumuna göre yaşar diyenler yüzünden.amip33' Alıntı:Yani diyorsunuz ki depremin nedenleri vardır:RamColi' Alıntı:'Bir yerde deprem olduysa kesin zinadandır' diye bir mantık yok... onu savunan da yok, ama Hadis-i şerif varken, depremin zina ile alakası yoktur diyemez kimse... Tabi inanıyorsa
1.Zina
2. ?
3. ?
Şu 2 ve 3'ü yazabilir misiniz? Ben neden hep aynı yerlerde olduğunu merak ediyorum ondan.
3. Din tüm yaşantımı düzenleyenez deyip. Dini yaşantıyı sadece ramazan ayında alkol almayı kesip. Namazı sadece bayram namazından ibaret sayanlar yüzünden.
Hakaretini sil hocam alıntı yaparken.Ne hakaret bu arada?eridim' Alıntı:hakaret var ondan
düzeltme: Eksik bilgim yüzünden Feyruz bin Deylemî (r.a) ile hadis alimi Deylemî el-Hamedeni'yi karıştırdım, ilon hocaya teşekkürler düzelttiği için.ilon' Alıntı:Deylemi nedir ya :mrgreen: sen önce sahih hadis kitaplarını çalış öyle gel :!:
AsurBanipal' Alıntı:Bugün nette yapılan yorumlara bakınca çok şaşırdım ben bu düşünce tarzında olanların çok az olabileceğini düşünüyordum, eğer Yüce Allah bizlere ceza vermek isteseydi oluşan depremlerin veya doğal afetlerin nedenlerini bilemezdik bir anda olur arkasındaki nedeni bulamazdık ancak Yüce Allah kullarının doğal afetler karşısında aciz kalmaması, bunlara tapmaması için hepsinin arkasında insanların bulabileceği nedenlerle (bilimsel) yaratmıştır. Bu şekilde düşünceler dinimizi küçük düşürmekten başka bir işe yaramaz, işte arkadaş haklı olarak soruyor rusyada neden deprem olmuyor diye, biliminde dininde yaratanı sahibi Allahtır. Allahın ispatı gönderdiği Kutsal Kitaplarımız ve Peygamberlerimizdir. Bilim ile Allahı ispata da inkara da kalkmak yanlıştır. Biliminde yeryüzününde kainatında mutlak sahibi Allahtır. Allah Rızası için Dinimizi ve Yüce Allahı kendi ceza-kin-nefret düşüncemiz içine yerleştirmeyelim, dinimiz cezadan çok af ve hoşgörü üzerinedir bunu unutmayalım.
netame' Alıntı:Deylemi nedir değil, Deylemi kimdir diyeceksin! Sahabe-i Kiram'dan bir kişi üzerine konuşuyorsun, kim olduğunu bilmiyorsan da araştırır insan hakkında konuşmadan.ilon' Alıntı:Deylemi nedir ya :mrgreen: sen önce sahih hadis kitaplarını çalış öyle gel :!:
Feyruz Bin Deylemî diye anılır sonra da radiyallahu anh diye hürmet gösterilir,
ilon hoca, yine çıktın meydana susarken daha az zarardaydın, bu ifadeni düzelt lütfen. Hem sahabedir, hem alim bir kişidir. Bir hadis in güvenilir olup olmadığı onun ravilerine bakarak anlaşılır. Aksini söylemek rivayet edenlere karşı saygısızlıktır.
hocam böyle diyenler de var. ayrıca bizi deprem yıkamadı TC mi yıkacak diyenler de var ki o TC'nin dört bir yanından Van için yardıma koşan 7 den 70 e milyonlar var.. unutturmayayım dedim.sibel80' Alıntı:7.4 yetmedimi ...bunu hatırlayanlar vardır
eyvallah ilon hoca, güzel kapak oldu, özür diliyorum ve ikiliyorum ben yavaş yavaş size iyi seyirlerilon' Alıntı:netame' Alıntı:Deylemi nedir değil, Deylemi kimdir diyeceksin! Sahabe-i Kiram'dan bir kişi üzerine konuşuyorsun, kim olduğunu bilmiyorsan da araştırır insan hakkında konuşmadan.ilon' Alıntı:Deylemi nedir ya :mrgreen: sen önce sahih hadis kitaplarını çalış öyle gel :!:
Feyruz Bin Deylemî diye anılır sonra da radiyallahu anh diye hürmet gösterilir,
ilon hoca, yine çıktın meydana susarken daha az zarardaydın, bu ifadeni düzelt lütfen. Hem sahabedir, hem alim bir kişidir. Bir hadis in güvenilir olup olmadığı onun ravilerine bakarak anlaşılır. Aksini söylemek rivayet edenlere karşı saygısızlıktır.
deylemi nedir derken kitap olarak sordum zira kişi olarak düşünülürse o demiş sayılır...
ayrıca hiç bir sahabe hadis kitabı yazmamıştır bahsettiğimiz deylemi o değil alim olan deylemidir.http://imuis-org.blogspot.com/2012/02/i ... rleri.html
http://derindusun.com/tr/tag/hadis-riva ... emi-kimdir
velev ki sahabe bile olsa onun adına yalan sözler uydurlmuş olabilir o yüzden sahih hadis kitaplarına bakmamız gerekir.Söz konusu hadisi sahih hadis kitaplarında gösterin o zaman konuşuruz. çekirdeğini alıp gelen arkadaş madensuyu da al yanına ...bu arada izveç golde attı hadi bakalım Bu ne kardeşim sanki bilişim sitesi değilde dini bilgiler sitesi.Konu kapanmıştı ki amip nedne sustunuz diye tekrar açtı
AsurBanipal' Alıntı:Bugün nette yapılan yorumlara bakınca çok şaşırdım ben bu düşünce tarzında olanların çok az olabileceğini düşünüyordum, eğer Yüce Allah bizlere ceza vermek isteseydi oluşan depremlerin veya doğal afetlerin nedenlerini bilemezdik bir anda olur arkasındaki nedeni bulamazdık ancak Yüce Allah kullarının doğal afetler karşısında aciz kalmaması, bunlara tapmaması için hepsinin arkasında insanların bulabileceği nedenlerle (bilimsel) yaratmıştır. Bu şekilde düşünceler dinimizi küçük düşürmekten başka bir işe yaramaz, işte arkadaş haklı olarak soruyor rusyada neden deprem olmuyor diye, biliminde dininde yaratanı sahibi Allahtır. Allahın ispatı gönderdiği Kutsal Kitaplarımız ve Peygamberlerimizdir. Bilim ile Allahı ispata da inkara da kalkmak yanlıştır. Biliminde yeryüzününde kainatında mutlak sahibi Allahtır. Allah Rızası için Dinimizi ve Yüce Allahı kendi ceza-kin-nefret düşüncemiz içine yerleştirmeyelim, dinimiz cezadan çok af ve hoşgörü üzerinedir bunu unutmayalım.
ilon' Alıntı:Arkadaşlar o sözün hadis olmadığını kanıtladık hala hadis diyorsunuz ya...Ayrıca bununla ilgili doğrudan bir ayette yok ....
tekrar ediyorum bu tür olaylar tabiki Allahın bilgisi dahilindedir ve onun kudretiyledir ama Allah kainatın başında kanunlarını koymuştur deprem bölgesinde deprem olur binalarınızı ona göre yapın demek istemiştir....Yoksa hiç günah işlemezsiniz falan dememiştir...Ama asıl büyük depremin cehennem azabının sebebi tabiki günahlardır oraya gelmeden mahşerde en küçük iyilikler kadar en küçük kötülüklerde tartıya konacaktır....Bu tür olayların günahlarla dolaylı ilgisi ancak ölümün bize ne kadar yakın olduğu ve kendimize çekidüzen vermemiz gerektiğidir...
Tam dalga geçilecek konu. Deprem ile zina doğru orantılıdır diyen adamı ciddiye almam ben, kimse de almasın sadece dalga geçsin onunla. Konu da o amaçla, o fikirle dalga geçmek için açılmış zaten. İlk mesajdaki resim özetliyor herşeyi aslında.ilon' Alıntı:silbilim bu konu dalga geçilecek bir konumu ya...bir üstündeki mesaja baksan diyorum biraz?!
Buldun bir saçmalık uzattıkça uzatıyorsun ...islamla konunun alakası yok bunu da ispatladık bu durumda dalga geçilecek bir konu olmuyor...Depremi yaşayan insanların duygularını tahrik etmek oluyor.Yukarıda fethiyedeki arkadaşı nedne kzıdıralım ki durduk yere ? Konu çözüldüğüne göre konuşmaya da gerek yok.amip33' Alıntı:Tam dalga geçilecek konu. Deprem ile zina doğru orantılıdır diyen adamı ciddiye almam ben, kimse de almasın sadece dalga geçsin onunla. Konu da o amaçla, o fikirle dalga geçmek için açılmış zaten. İlk mesajdaki resim özetliyor herşeyi aslında.ilon' Alıntı:silbilim bu konu dalga geçilecek bir konumu ya...bir üstündeki mesaja baksan diyorum biraz?!
Deprem bir ceza mı? O zaman Veli Küçük ve diğer mütahitler doğru söylemiş, Allah ceza kesti adamlar napsın? Japonyaya ceza veriyor birşey olmuyor, bizde 45 bin kişi ölüyor. Türkiye'deki trafik kazaları da Allah'ın bir cezası mı yoksa başka birşey mi? Neredeyse depremle aynı risk o da çünkü. :+1:mostwanted' Alıntı:şuralarda deprem olmuyor orada zina yokmu diye soranlar Allahın cezası sadece depremdenmi ibaret.millete örümcek kafalı damgasını vuracağınıza önce kendi kafanızdaki örümcek ağlarını temizleyin