Dengemiz tümden gidiyor :)

Kodla Büyü
@Langemarck
adlı üye forum kurallarına aykırı davrandığı için tarafımdan forumdan uzaklaştırılmıştır.

Arkadaşlar yeni yönergede mevcut tüm ek ödemeler elimizden alınıyor. Özellikle ücret almamızın engellendiğini kabul edilen yönergeden anlayabilirsiniz. Biz bir düzenleme beklerken ek ödeme alma yönündeki tüm olasılıklar yokedilmiş. Aldığımız ek ders ücreti ek ödemelerin tutarından çok olduğu müddetçe ek ödeme alamayacağız, ek ödemeler ek dersi geçtiğinde ise ek ders alamayacağız. Eğitek illere yazı gönderip çalışmalarımız devam ediyor dediğinde iyi niyetimi korumak istemiştim. şimdi görüyorum ki sadece bir oyalama taktiği. aralık gibi bir yazı daha gelirse şaşırmayacağım açıkcası.

Aynen nostra hocamın dediği gibi.
Aslında bu düzenlemenin olmayışının nedeni bana göre bakınlıkta eğiticilerin pek önemsenmemesinden ve eğiticilerin bu duruma gayet tepkisiz kalmasından ileri geliyor.
Tam ayrıntısını bilmiyorum ama meslek liselerinde döner sermaye alan öğretmene ekders verilmemsi gibi bir durum varmış. Öğretenler hem derse girip hem döner sermaye için çalışıp diğer öğretmenlerle aynı parayı alınca döner sermaye de çalışanlar artık döner sermaye için çalışmayı bırakmış. bunun üzerine bakanlık maliyeden bu konuda düzenleme yapılmasını istemiş. (Resmi yazıyla söz ile değil)
Nostra hocamla bu gün konuştuğumuz gibi eğer (olmaz ama) bütün eğiticiler veya %90 bu işi bıraksın düzenleme çok çabuk gelecektir. Bana sorarsanız sen bırakır mısın? Eğer il koordinatörleri bir bütünlük sağlandı derseler bırakırım. Gerçi büyük bir ihtimalle bu ek ödemedeki artış doğrultusunda haziran sonu bu işi bırakabilirim.

Bugün herkesin daha önce aldığı gibi ben de bir duyum aldım. Gerçi içinin boş çıkma olasılığı fazla ama olsun gündem sıcak kalsın.
Yeni düzenlemenin içinde bizim denge tazminatında da bir düzenleme olabilirmiş. Şube Müdürüm böyle bir yazının varlığından bahsetti ama tam olarak içeriğini bilmiyorum dedi. Bir gelişme olursa bana haber verecekmiş.

evet yeni bir çalışa var ve görevlendirmeler yeniden düzenlenecek...haber şöyle
"""""Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı'nda, Bakanlık tarafından merkez ve taşra teşkilatlarda çeşitli hizmetler için görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin, emsallerine göre ek ders, özel hizmet tazminatı, denge tazminatı gibi ücret kayıplarının olduğu belirtildi.

Bakanlık, görevlendirmeyle gönderilen öğretmen ve yöneticilerin hak kayıplarının bulunması nedeniyle yeni bir düzenlemeye gidecek.

MEB, 01.12.2006 tarihli 2006/11350 sayılı "Bakanlar Kurulu Kararı eki Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Karar"da değişiklik yapacak.

Söz konusu kararda yapılacak değişiklik ile görevli öğretmenlerin emsali öğretmenler kadar ek ders ücreti alması sağlanacak. Düzenlemeyle ayrıca görevli öğretmenlerin emsali öğretmenler kadar özel hizmet tazminatı, denge tazminatı gibi ek ödemelerden de yararlandırılacak.

Yeni hazırlanan eşit işe eşit ücret bir Kanun ve bu kanunda eski düzenlemenin sonuç olarak hemen hemen aynısı. MEB in hazırladığı ise varolan yönetmelikte değişiklik yapmak.
Şimdi bizim önümüzde Kanun engeli varken bunu nasıl yönetmelikle aşmayı planlıyorlar pek anlayamadım. Sonuçta kanuna aykırı yönetmelik çıkartılamaz. Kanunda ödenmez yönetmelik ödenir derse bunun sonucunda iller bazında çok değişik uygulamalar çıkabilir. Hakkımızda hayırlısı.

yukarıdaki mesajda yönetmelikle bu işler halledilemez demiştim ama aklıma içinde denge tazminatı veya ek ödeme geçmeyecek bir düzenleme geldi.
Ek ders yönetmeli 16. madde ders görevinin yapılmış sayılacağı haller başlığı var. bu kısımda yapılacak bir düzenleme kanımca bu sıkıntı ortadan kalkabilir.
Örnek olarak : İl/ilçe Milli eğitimde görevlendirilen Eğitici formatörler, AB birimi, İl Lig Heyeti, Millî Bayramlar Teknik Komitesi biriminde çalışan öğretmenler kendilerine verilen görevleri yerine getirdiğinde ekders görevini fiili olarak yapmış sayılırlar.
Sonuçta yönetmelik kanun ile çakışmadan sorun ortadan kalkacaktır. Bu 16. maddesin şu anki haliyle verdiğimz hizmet içi eğitimlerde hem kurs ücretini hemde ekders ücretini alabiliiyoruz.(Mesai saatleri içinde). Yönetmelikteki bu maddeyle kanunu hatırlamıyorum ama aynı anda memura sadece bir ücret verilir maddesi delinmiş oluyor.

Geri