Dengemiz tümden gidiyor :)

Kodla Büyü

ebfo45

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Memura ek zam müjdesi

1.5 milyon memur, 15 Ağustosta ek ödeme zammı alacak. Bakanlar Kurulu, her meslek grubu için ayrı ayrı ek ödeme oranları belirleyecek

Devlet Bakanı Başesgioğlu koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar sonucu hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca kabul edilen düzenlemeyle denge tazminatının yerini ek ödeme alıyor. Bu hafta Meclis'te ele alınması beklenen düzenlemeye göre, Bakanlar Kurulu, her meslek grubu için ayrı ayrı ek ödeme
oranları belirleyecek. Ek ödeme, maaşlara 50 YTL ek zam olarak yansıyacak, bazı meslek gruplarında da 100 YTL'yi bulabilecek

Kaynak
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=8 ... 2008/07/16

Daha ayrıntılı haber bu linkte
http://www.haber7.com/haber/20080716/Me ... ujdesi.php

Haberleri okudum. Ama ayrintilar netlesdikce ek ödemeyi bize verip vermeyecekleri belli olacak. Derse girme zorunlulugu umarim aranmaz.

Yeni duzenlemenin tamamini nette bulan varsa link versin lutfen.

alpay hocam şart şurt yok. ek ödeme alan almayan diye bişi yok herkes alacak bunu. fz kardeşim bu 136+50 olacak yani 136 kesilip yerine 50 vermicekler.

130 YTL yi kesip 50 YTL verilme ihtimalide olabilir tabi. Zaten uygun görülen artış miktarlarından fazlasını almayı gayet güzel başarıyorlar sağolsunlar. Örneğin memura %3,9 toki ödemelerine%4,5 zam var ve diğer ödenmesi zorunlu olan temel ihtiyaç faturalarındaki artış miktarlarını unutmayın.

ebfo45' Alıntı:
alpay hocam şart şurt yok. ek ödeme alan almayan diye bişi yok herkes alacak bunu. fz kardeşim bu 136+50 olacak yani 136 kesilip yerine 50 vermicekler.

Öyle olmasını umut ediyoruz... Yine en çok polislere verilecekmiş...

Eger anladigim gibiyse "denge+iyilestirme =eködeme zammi" olacak
Ek ödeme hak etmek icin gerekli sartlar, umarim bekledigimiz gibi olur.
Denge tazminati umarim derse girme sartiyla beraber tarih olur.

zaten bazı kurumlar arasında bir dengesizlik vardı kiminde alan diğerinde alamıyordu. böylece herkese eşitlik getirildi. herkes alacağı için bir şart olacağını sanmıyorum ama gene bazı aklı evvel idareciler çıkabilir :)

alpaygunes' Alıntı:
Eger anladigim gibiyse "denge+iyilestirme =eködeme zammi" olacak...
evet alpay hocam sanırım doğru anlamışsınız
"...Denge tazminatı kalkarken, memurların yüzde 28'lik ek ödemeye karşılık gelen yaklaşık 136 YTL'lik denge tazminatları da ek ödemenin içine girecek..."

eğer gerçekten anladığınız gibiyse sevindirici bir haber :D

fatmazehra' Alıntı:
Bizlerde polis öğretmeniz amaaa :mrgreen: :mrgreen:
Akşama kadar çocukların güvenliğini sağlıyoruzzzz,onları koruyoruz veliler okulun kapısını daha erken açın diyolarrr
Çünkü Bizler Çok İyi Polis ÖĞRETMENLERİZ :mrgreen: :lol: :D

Ek zam, denge tazminatı haricindedir. Denge tazminatı her sene uygulanacak genel zam oranına ve taban aylığına göre düzenlenirdi. Şimdiki yapılan ise denge tazminatının %28 lik ek zam için konulmasıdır. Yani denge tazminatı ve ek zam aynı kalemde yer alacaklar.
Onaylanan yasada maaşın "%200'ünden fazla olmamak üzere ek zam verilebilir" diyor. %200 değil ama önümüzdeki 3 sene boyunca, her yıl ek zam oranında artış olacak. Ek ödemede 10 puanlık artış söz konusu. Bu da öğretmenlerde 50, mühendis 75, Polis memurunda ise 100 ytl denk geliyor.

Aslında maaş sisteminde kapsamlı bir değişiklik için mecliste görüşmeler devam ediyordu. Ama meclis tatilinin yaklaşması sebebiyle, yeni maaş sistemini yetiştiremeyen kurul, ek ödeme düzenlemesi adı altında 4 seneye yayılan ek zamları düzenleyip yasa haline getirdiler. Kısacası tatil yüzünden adam akıllı bi düzenleme yapamadılar. Yine dengesizlik sözkonusu.
Öğretmen, araştırma görevlisi, polis, mühendis gibi branşlardaki farklılık neden?
Ek zam da ileride denge tazminatı gibi, "sana yok, bana var" gibi olacak mı?

Velhasıl kelam bu ay yapılan zamlardan(gerçi hiçbirimizin aldığı zam aynı değil, aynı kıdemde olsak bile) sonra ağustosta da 50 ytl gibi bir iyileştirme yapılacak.

Yine iyimser olup "hiç yoktan iyidir" diyeyim. Ve halime şükredeyim. Umarım yakın zamanda doğalgaz, kira ve elektrik zammı olmaz. Yoksa bu sene sırf doğalgaz ve elektriğe kira kadar para vermek durumunda kalırım...

Haberlerden okuduğumuz denge tazminatının tamamen kalkacağı. Yani denge tazmşnatı ödenmeye devam edecek bir de artı 50 verilecek gibi bir şey yok. Ben böyle anladım.

ebfo45' Alıntı:
Haberlerden okuduğumuz denge tazminatının tamamen kalkacağı. Yani denge tazmşnatı ödenmeye devam edecek bir de artı 50 verilecek gibi bir şey yok. Ben böyle anladım.

Hocam denge tazminatı isim olarak kalkıyor. Verilecek olan ek zam ile aynı kaleme giriyor.

Yanlış anlaşılmasın hükümeti savunduğumdan değil, yaptıkları apaçık ortada.Şunları parça parça değilde hepsini birden yapsalar iyi olurdu. %2+%2+50 hepsi farklı zamanlarda.Çocuğa şeker verir gibi.
Aslında toplam verecekleri parayı 4 yıla yaydılar.Daha kısa bir sürede yapabilirlerdi. 2006 daki Ekders kandırmacasına benziyor.Üstelik bu zamdan 4C ve 4B personeli yararlanmalı. Yoksa yine adaletsizlik ve sen-ben kavgası çıkacak...

Yine söyleyeyim hiç yoktan iyidir. Fakat hükümet; memurları özellikle öğretmenleri kandıramayacağını bilmeli. Keza sağlık personeli de öyle...

Tek bildiğim şu:
İlk maaşta veya ekdreste vergi dilimine giriyorum.
haziran maaşım 1045
temmuz maaşım 1107
ağustos maaşım---->1060

10 ytl zam almış olacağım iyimi? Hükümetin yatpığı zam fısss...
ek zam alırsak, inşaallah alırız, vergiyi karşılar. Yine devlete gidecek. Hiç yoktan iyidir diyorum ama canım da sıkılmıyor değil!!!

anlamadığım nokta şu haberlerde zor şartta çalışanlar daha fazla ödeme alıcak diyor peki mühendisler bizden daha zorda mı çalışıyorda onlara 75 bize 50 ....

vel hasıl-kelam 50 ytl yi alacak mıyız
yada dengeyle birlikte mi 50 ytl daha verecekler
yoksa yine avcumuzu mu yalayacağız? :!:

hocalarım 2 yıllık mezunu memur arkadaşlarımız 1300-1400 ytl alırken biz daha 1100 leri göremedk..ha diyeceksin ek dersle görürsün hocam..formatör değilim ve ek dersim yok ..yani 50 ytl versler bile durumumuz kötü..ama bunada şükür daha kötü durumda olan arkadalarımız var..en iyisi hiç 50 ytl verilmesin daha çok öğretmen atasınlar isterim...

....
Kanunun 5 inci maddesi, 20/2/2008 tarihli ve 5737 sayılı Kanunun 67 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 72 nci maddesinin ikinci fıkrası ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 25 inci maddesinin (b) fıkrası ile ek 2 nci maddesinde öngörülen ödemelerden yararlanan memurlara, anılan hükümlere göre yapılan ödemeler ile her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler ile sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapan öğretmenler hariç olmak üzere fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücretinden yararlanan memurlara yapılan ödemelerin toplam net tutarının, birinci fıkra uyarınca yürürlüğe konulacak Bakanlar Kurulu kararında kadro veya görev unvanları için belirlenen ek ödemenin net tutarından az olması halinde, bunlara bu fıkrada sayılan hükümlere göre yapılan ödemeler yerine sadece bu madde hükümleri çerçevesinde ek ödeme yapılır."

Bu parafraftan ne anlıyorsunuz. Tahminim ek ödeme bize yok sadece denge ile ek ödeme arasındaki farkı verecekler.

Ve hatta derse girmeden aldığımız ekders ücreti , ek ödemeden fazla oldugu sürece, ek ödeme hiç olmayacak bize.
Gibi daha olumsuz yorumlamakta mümkün.
Orjinal metin
http://www.memurlar.net/haber/115827/

bu nedir ya ona şükür buna şükür ya vermeselerdi
nedir bu kadar itaatkarlık
hükümet yatın derse yatarsınız kalkın dese kalkarsınız
sendikal şekilde toplu sözleşme hakkını arıyalım
insanca yaşamak için hakkımızı arayalım
el açıpta tamam hükümetim emredersin hükümetim
böle anlayış olmaz olamazzzzzzzzz

kızmayayım diyorum gelde kızma
bi bakın elektriğe ne kadar zam geldi son 1 senede
benzine keza öle otomatiğe bağlı
doğal gaza bakın
ağzınıza bi parmak bal çalıp verdiğini misliyle geri alıyor
olsun bunada şükür ya bu da olmasaydı
işte tam tayyip zihniyeti
oluşturulmak istenen zihniyet budur
KAPIKULU MEMURLARI

Denge tazminatı kadarlık bir miktarı keseler hadi neyse . Ama eğer Ek ödemeyi almak için aldığımız ekders miktarının, ek ödeme miktarından az olması şartı aranırsa ben sanırım Eğiticiliği bırakacam. Olursa okul formatörlüğü düşünem. Oda olmazsa Okuluma geri dönecem.

Ek ödemelerin miktarı sürekli aratacak . Emsalim olan öğretmen 18 saat ekders karşılığı ek ödeme alacak ondan sonraki artışları ben ancak hak edeceksem bu iş böyle gitmez.

Umarım yanlış anlamışımdır.

mkpatriot' Alıntı:
fatmazehra' Alıntı:
Bizlerde polis öğretmeniz amaaa :mrgreen: :mrgreen:
Akşama kadar çocukların güvenliğini sağlıyoruzzzz,onları koruyoruz veliler okulun kapısını daha erken açın diyolarrr
Çünkü Bizler Çok İyi Polis ÖĞRETMENLERİZ :mrgreen: :lol: :D

:D :+1: :idea:

Okul müdür yardımcım yanıma uğradı bu gün, "senden 186 ytl kesilecek bu ay, ve her 3 ayda bir zam yapılacak" dedi.

Farklı bir yorum, duyum vesaire duyan oldu mu?

Bu şekildeyse moralim bozuldu.

Langemark seninle aynı duyguları paylaşıyorum forumu neredeyse ilk günden beri takip ediyorum bazen o kadar ilginç şeyler okuyorum ki mesleğimden bile iğrenir hale geliyorum. Bizler öğretmeniz birşeyler öğreteniz bu bozuk düzeni değiştirecek en azından şu aşamada değişim tohumlarını aydınlanmayı hayal edecek insanlar bizleriz ama bir bakıyorum herkes halinden memnun buna da şükür bu da güzel iyi oldu gibi yorumlar okuyorum. Derdim maaş değil para değil hiç para almasam da öğretmenlik yaparım Allaha şükür maddi durumum da kötü değil kendimi kavururum fakat bu kadar çok sevdiğim mesleğimden bile soğuyorsam bazı arkadaşların düşünmelerinin zamanının geldiği kanısındayım. İsim vcermiyorum kimseyi kırmak da istemiyorum ben istanbulda iki kat elektrik parası öderken diyarbakıra bedava elektrik veren hükümetin öğretmeni resmen ezen bir hükümetin sayamayacağım kadar boynumuzu büken bir hükümetin şakşakçısıyım diye buraya akıl almaz yorum yazan öğretmen(!) arkadaşlara serzenişte bulunuyorum hepsi o kadar.
saygılar....

denge tazminatı ödenmemesi gerekir diye bir görüş yazısı vardı. Ek ödemenin ödenmeyeceği ile ilgili bir yazı yok. Kanunu herkes kafasına göre yorumlarsa yine bazı iller alacak, bazı iller alamayacak sanırım. :mrgreen:

Geri