Daha ne kadar mağdur olacağız ne bekliyoruz

Kodla Büyü
Arkadaşlar hala daha tek çözüm yolumuzun ders olduğu konusunda birlik olamıyoruz. Biz öğretmen olarak atandık. Computer science denen bir ders dünyada birçok ülkede var. Ülkemizin dijital okuryazarlığı zaten düşük. Kaldıki maarifte öğrenciden dijital ürün oluşturması bekleniyor. Ancak öğrenciler oyun oynamak ve sosyal medyada gezinmek dışında ellerindeki bilişim araçlarının fonksiyonlarından bihaber. Veri güvenliği, siber zorbalık....vs konularına girmiyorum bile. Bizim branşın hak kaybının temelinde derslerimize sahip çıkmamamız geliyor. Sendikalarla, yetkililerle konuştuğumuzda yüzümüze direkt denilen şey "Siz önce ne istediğinize karar verin" oluyor. Tamir isteyenler için mecbur bir teknik servis kadrosu oluşturulur merak etmeyin. Yapmamız gereken tek şey her sınıf ve her kademede zorunlu bilişim teknolojileri ve yazılım dersidir. Okulöncesinden liseye olacak şekilde. Biz ders konusunda gerekli etkiyi oluşturabilirsek sonraki adım merkezi sınavlarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersinden soru çıkması olmalı. 5 soru bile çıksa bizim yerimiz çok farklı bir yerde olur. İçinde bulunduğumuz ruh halini anlıyorum. Ancak sürekli bahane bulup, hiçbirşey yapmayan arkadaşların ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Ne olacak birgün Talim Terbiye Kurulu perisi gelip bize kaybettiğimiz ders ve itibarımızı geri mi verecek?
yahu siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz yaaa vallahi ayakta alkışlıyorum sizi :DD::DD:D:D:D:D:
 
Ders olmadan norm olmayacağına göre ilk mücadele ders için, ikinci mücadele rehberlik gibi norm, üçüncü mücadele de birlikteliğimizi artırmak üzere olmalı. 1 ve 2 nin olmamasında da malesef 3 te çok başarı olduğumuz söylenemez
 
Daha ders mi yos mu konusunda bile anlaşamayan bir branş için fazla iyimser tablo çizilmiş. Yıllarca söyledik dilimizde tüy bitti ders varsa sende varsın ders yoksa bir hiçsin dedik. Öğretmenin asli görevi derstir arkadaşlar bunun üzerinden yürüyelim dedik ama dinletemedik. Kolay geldi tatlı geldi bazı arkadaşlara btr olmayacak bir rüyaya kapılıp bunun kadrosunu istediler. Sonuç olarak derste gitti elimizden btr nin hakları da dımdızlak ortada kaldık. Kimseyi suçlayamam hata arayamam ama şunu söylemeliyim bu branş ayağa kalkacaksa bu önce ders saatlerinin artmasıyla olacak. Birde artık kimse kimseyi birşey yapmıyor diye suçlamasın lütfen. Birşey yapanda klavyenin başına oturup 3-4 yere mesaj atıyor bu kadar. Evinden çıkıp valiliğin önüne kadar bile yürüyemediğin bir dönemden geçiyoruz. O 3-5 mesajı herkes atıyor zaten sen demesen bile merak etme. Bu branşta olup mağdur olmayan insan yok çünkü.
 
Yıllar yıllar önce ilk göreve başladığımda okulun rehber öğretmeni benden bir kaç yaş büyüktü çok ta samimiydik. Sürekli yanına giderdim, her gittiğimde de şikayetlenirdim. Müdür yrd. şöyle, müdür böyle, şu şöyle oldu bu böyle oldu. Sonra bir gün içeri girmek üzere odasının kapısını açar açmaz bana bağırır bir tonla "Oğlum yine şikayetlenmeye geliyorsan, gelme. Ya şikayetlerin için savaş ya ağlayıp duracaksan burası yeri değil" minvalinde bir şeyler söyledi. Girmedim tabi kapıyı kapattım çıktım. Eve gitmek üzere okuldan da çıktım. Eve gidene kadar iki otobüs değiştiriyordum, zaten. O gün eve gidene kadar otobüslerde neden böyle yaptığını düşündüm durdum. Ben ona ne yaptım ki dedim kendi kendime. Sonra bir an aydınlanma yaşadım. Dedim adam haklı... Şu ana kadar dertlerimi dinledi de ne oldu? Ben anlattım. Geçici rahatlama yaşadım. Ama problem oradaydı, çözülmemişti, geçmemişti.

O gün bu gündür;
1) Dostun acı söyleyenini severim. Bazen uyanmak için insanın ihtiyacı vardır ama o yükü kaldıracak dostu bulamaz.
2) Ortada beni rahatsız eden bir şey varsa gerekeni yaparım.

Velhasıl başlığın sahibi zümremize bunu daha önce yazdık yanlış anlaşıldık. Gelinen noktada seviniyorum. Zümremiz zincirlerini nihayet kırmış. Üzülüyorum. Bu kadar yıpranmadan(ben de çok çok yıprandıktan sonra kırabilmiştim, zordur bilirim.) o zincirler çok daha önce kırılmalıydı.
 
Bu sene başından itibaren yos görevini bıraktım. Şimdilik en büyük tepki yos almamak. Yos, kesinlikle çözüm değil. Yos'un norm ile bir alakası yok. Norm fazlası olunca, Yos bir işe yaramıyor . Kısa süreli bekletiyor sadece.Sadece şu an için bilişim branşını kullanıyorlar. İşler düzene girince bizi yine kenara atacaklar. E-sınavlarda yapıldığı gibi. Şu an e-sınavlarda her branş var ve bize artık görev çıkmıyor. Çıksa da gözetmen oluyoruz. Yos'u kurtarıcı olarak görenler, bir süre sonra 2. plana düştüğümüzü görecekler. Yüksek puanlarla bölüm okumuş insanları yıldırmak istiyorlar. Sanki diğer branşlar olmazsa olmaz da bilişim branşı günah keçisi oluyor. Bundan sonra da yapay zekayı bahane edip üstümüze gelecekler. Allah yardımcımız olsun. Tek çıkış yolu dersimizin olması ya da branşımızın matematik tarzı sayısal bir alana dönüşmesi.
 
Bakanliga gidip konustugunuzda neler diyorlar?Bir mudur yonetim bilisim sistemlerinden geliyor.Neden ortaokulun her sinifinda 2ser saat zorunlu degil dersiniz?Gerekceleri nedir?Okulumuzda 2 tane rehber ogretmen var.Odalari son model dösenmis, ellerinin altinda yazici bilgisayarlari var, derse girmiyorlar.Her donem 1 kere girip rehberlik yapiyorlar, okulda olay oldugunda mudahil olmuyorlar.
Bu ders cok mu onemli?
Adam interneti kesiyor, digeri uzaydan internet sagliyor.Ucak asker savasi bitti.Devir yazilim devri oldu.Biz oyun oynayarak yabanci sunuculara trilyonlari aktariyoruz.Oyun tasarim programlama isini lisede degil de ortaokulda versene.
 
Son düzenleme:
Kimsenin umudu kalmadı hocam. Bişeyler talep ettikçe elimizdekileri de alıyorlar. Yıllardır norm fazlasıyım. Şimdi de derslerimi 1 saate indirdiler. Yabancı dil sınıfında da hiç dersim yok. Bir arkadaşın dediğini gibi artık ne yapacağım diye düşünmeyi bıraktım, MEB düşünsün beni ne yapacağını..
mesleğin ilk yıllarında sunumlarınız çok işime yaramıştı beni büyük bi dertten kurtarmıştı, sınıf yönetimi konusunda çok rahatlamiştım hala tasarım olarak sunumlarınız güncelliğini koruyor çok çok faydasını gördük, burda logonuzu görünce bi teşekkür edeyim dedim burda olduğunuzu bile bilmiyormuşum çok teşekkürler hocam, hala flashımda sunumlarınız duruyor :D :):):):):):)
 
Destekleme ve yetistirme kurslarina "bilim ve teknoloji kurslari" ekleniyor.Kurs acabileceksiniz.
 
Son düzenleme:
Ben bu branşta şunu gördüm arkadaş; nasılsa birileri birşeyleri yapar, ben de hazıra konarım mantığı var. Çoğunluk maalesef elini taşın altına koymuyor!
 
Kalitesi bu denli düşük bir zümrenin mensubu olmaktan rahatsız olduğum kadar başka hiç bir şeyden rahatsız olmuyorum. Yaşanan sorunların temelinde de zaten bu kalitesizlikten başka birşey yok. Düzgün bir Türkçe ile yaz herkes anlasın diyorum, millet hatanın duzeltilmesini sağlamak yerine hatayı dile getirene saldırıyor. Bu kitle ile sakın gaza gelip de birşeyler yapmak için öne çıkmayın derim .. ilk yakacaklari kişiler bizzat siz olursunuz.
Arkadaşım genelleme yapma, ne kaliteli insanlar vardır içimizde ama sen yangına körükle gidiyor hala olayı sabote ediyorsun bence, odaklanılması gereken noktadan konuyu saptırıyorsun. Zaten kimse taşın altına eline koymayı istemiyor.

Buradan yazmanın hiç bir çözüme katkı sunmayacağını herkes biliyor ama beyin fırtınası yapıp, içini dökmek isteyen arkadaşlarımız olabilir.

Lütfen kırıcı olmayalım...

Ben de tek çarenin ders sayısının artırılması olduğunu düşünüyorum.
YOS günü kurtarmanın adı olabilir.

Aramızdan her sendika için bir temsilci seçip genel merkezlerine dilekçe yazalım durumumuzla ilgili, bu sendikalar gereken işlemleri yapmazsa topluca istifa ederek kendi sendikamızı kurabiliriz diye düşünüyorum.
 
Bilişim Teknik Eğitimcileri Derneği olarak, bu sorunların tamamının çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunuyor; süreci yakından takip ederek son derece aktif ve kararlı çalışmalar yürütüyoruz. Dernek olarak, tüm bu sorunların çözüme kavuşması için yoğun bir şekilde çalıştığımızı bilmenizi isterim.
 
IMG-20260119-WA0025.webp

Yarın 21.30'da NSosyal'de etkinlik yapacağız. Müsait olan arkadaşlarımızı dersimize sahip çıkmaya bekliyoruz.
 
nsosyal gibi çok ses getiren! bir ortam seçmek iyi fikir.
evet evet devlet büyükleri yerli ve milli sosyal medyada biliyorum. danışmanları bakıp umarım haber verirler.

daha önce twitter vs denedik bizim zümreler onu da beğenmedi. ona da katılmadı. tt olamadık. bunuda ben beğenmedim. %1 lik bir kesimin hesabı vardır nsosyal de, 10000 atamada böteye 15 norm verilmiş. belki üni öğrencileri ve hocalarından destek alınabilinir. bunu daha önceleride yazmıştım. öğrencilerin btr, yos, ders falan haberi yok, hocaları zaten kendi aleminde.

bir kere önce birlik olmak lazım yos kadrosu bekleyenleri falan rüyadan uyandırmak lazım. o da bizde yok.
 
nsosyal gibi çok ses getiren! bir ortam seçmek iyi fikir.
evet evet devlet büyükleri yerli ve milli sosyal medyada biliyorum. danışmanları bakıp umarım haber verirler.

daha önce twitter vs denedik bizim zümreler onu da beğenmedi. ona da katılmadı. tt olamadık. bunuda ben beğenmedim. %1 lik bir kesimin hesabı vardır nsosyal de, 10000 atamada böteye 15 norm verilmiş. belki üni öğrencileri ve hocalarından destek alınabilinir. bunu daha önceleride yazmıştım. öğrencilerin btr, yos, ders falan haberi yok, hocaları zaten kendi aleminde.

bir kere önce birlik olmak lazım yos kadrosu bekleyenleri falan rüyadan uyandırmak lazım. o da bizde yok.
Öğretmenim "bizde yok" deyince birşey değişmiyorki. NSosyal'in ne kadaaaar(?) büyük bir mecra olduğunu bende biliyorum. X'te aylardır her hafta etkinlik yapıyoruz ve gündeme de giriyoruz. Atama bekleyen öğretmenlerden de destek veren var akademisyenlerden de. 20 yıllık atanmış öğretmenlerde... Hiçbirşey yapmayınca birşey değişmiyor. Biz elimizden geleni yapalım. Değişmezse de deriz ki elimizden geleni yaptık. Bazen kapı kapıyı açar. Bakan beyin özel kalemi ve TTK başkanı ile görüşmeler yapacağız bu süreçte. Birçok akademisyen ve sendika ile görüşmeler gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Sadece NSosyal'de etkinlik yapmakla birşey olmayacak tabiki. Ancak sesimizi ne kadar çok kişiye duyurabilirsek o kadar kar gözüyle bakıyoruz.
Destek veren ve verecek olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.
 
Daha ders mi yos mu konusunda bile anlaşamayan bir branş için fazla iyimser tablo çizilmiş. Yıllarca söyledik dilimizde tüy bitti ders varsa sende varsın ders yoksa bir hiçsin dedik. Öğretmenin asli görevi derstir arkadaşlar bunun üzerinden yürüyelim dedik ama dinletemedik. Kolay geldi tatlı geldi bazı arkadaşlara btr olmayacak bir rüyaya kapılıp bunun kadrosunu istediler. Sonuç olarak derste gitti elimizden btr nin hakları da dımdızlak ortada kaldık. Kimseyi suçlayamam hata arayamam ama şunu söylemeliyim bu branş ayağa kalkacaksa bu önce ders saatlerinin artmasıyla olacak. Birde artık kimse kimseyi birşey yapmıyor diye suçlamasın lütfen. Birşey yapanda klavyenin başına oturup 3-4 yere mesaj atıyor bu kadar. Evinden çıkıp valiliğin önüne kadar bile yürüyemediğin bir dönemden geçiyoruz. O 3-5 mesajı herkes atıyor zaten sen demesen bile merak etme. Bu branşta olup mağdur olmayan insan yok çünkü.
rehberlikçilerin dersi mi var keyifleri yerinde isteyeni nöbette tutuyor istemeyeni nöbette tuttmuyor şartları tutanlardan dileyeni dyk kapsamında kurslarda veriyor.
 
ilksms
Geri
Üst