yahu siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz yaaa vallahi ayakta alkışlıyorum siziArkadaşlar hala daha tek çözüm yolumuzun ders olduğu konusunda birlik olamıyoruz. Biz öğretmen olarak atandık. Computer science denen bir ders dünyada birçok ülkede var. Ülkemizin dijital okuryazarlığı zaten düşük. Kaldıki maarifte öğrenciden dijital ürün oluşturması bekleniyor. Ancak öğrenciler oyun oynamak ve sosyal medyada gezinmek dışında ellerindeki bilişim araçlarının fonksiyonlarından bihaber. Veri güvenliği, siber zorbalık....vs konularına girmiyorum bile. Bizim branşın hak kaybının temelinde derslerimize sahip çıkmamamız geliyor. Sendikalarla, yetkililerle konuştuğumuzda yüzümüze direkt denilen şey "Siz önce ne istediğinize karar verin" oluyor. Tamir isteyenler için mecbur bir teknik servis kadrosu oluşturulur merak etmeyin. Yapmamız gereken tek şey her sınıf ve her kademede zorunlu bilişim teknolojileri ve yazılım dersidir. Okulöncesinden liseye olacak şekilde. Biz ders konusunda gerekli etkiyi oluşturabilirsek sonraki adım merkezi sınavlarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersinden soru çıkması olmalı. 5 soru bile çıksa bizim yerimiz çok farklı bir yerde olur. İçinde bulunduğumuz ruh halini anlıyorum. Ancak sürekli bahane bulup, hiçbirşey yapmayan arkadaşların ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Ne olacak birgün Talim Terbiye Kurulu perisi gelip bize kaybettiğimiz ders ve itibarımızı geri mi verecek?
D:
D

: