bugun ne pisirelim?

Kodla Büyü
arkadaşlar çok hamaratsınız maşallah, bakıyorum 3-4 çeşitten az yapmıyorsunuz.Ben bekar olduğumdan mı bana fazla geliyor bilmiyorum ama evlenirsem sizin gibi çeşitli yemek yapamam galibaa :cry: :?

::EmeL::' Alıntı:
arkadaşlar çok hamaratsınız maşallah, bakıyorum 3-4 çeşitten az yapmıyorsunuz.Ben bekar olduğumdan mı bana fazla geliyor bilmiyorum ama evlenirsem sizin gibi çeşitli yemek yapamam galibaa :cry: :?
yaparsın tatlım evlenince hepsini hiçç acele etme:)))

bizim bugünki menüde sebzeli et kavurma, yanında pilav, sanırım domates çorbası keyfim olursa :)

hocam o her gün 3-4 çeşit yapma işi eşine de bağlı birazcık. ben canım isterse 3-4-5 çeşit yapıyorum ama canım istemezse bi makarna böreği ya da basit bi tavuklu salata bile yetiyor yanına da içecek bişey bitti. ama ne adamlar var çorbasız salatasız pilavsız sofraya sofra demeyen. birazcık şans işi yani. ama çocuk olunca da zaten çocuk için illa ki menüyü dikkatli hazırlıyosun ve herkesin söylediği gibi alışıyosun pratikleşiyosun. bu arada bugünün menüsünü de yazıyım
fırında sebzeli tavuk-pilav-salata

bi de emel hocam mesela bunun yanına turşu ayran atarsın masa göründü mü kalabalık. çayın yanına da tatlı niyetine bi puding çırpıştırıp rulokatla meyveyle süslersin adama servis edersin eline de kumanda ya da bilgisayarı ver senden kralı olmaz ki artık. dile ne dilersen :) bu kadar basit yani. ayy konuyu nerden nereye getirdim yahu sıkıldıysam demek ki

teşekkürler valla içimi rahatlattınız bana 1 veya 2 çeşit yemek çok bile geliyor iki gün yiyorum :D
inşallah evlenince alışır pratikleşirim :++:

teşekkürler valla içimi rahatlattınız bana 1 veya 2 çeşit yemek çok bile geliyor iki gün yiyorum :D
inşallah evlenince alışır pratikleşirim :++:

hocam bir de çocuk olursa herşeyden yesin güç kuvvet alsın büyüsün diyerek fazla çeşit yapmaya zorluyoruz kendimizi.
bu gün ne pişireceğime bir türlü karar veremedim offfffff

ben liste yapmıştım güya artık rahat edecektim ama bu defa da ordakileri istemiyor canım off.. dolma yapcam galiba ön hazırlığım hiç yok ama, yemeği geç yicez anlaşılan. menümü değiştirdem bu arada

şeffaf' Alıntı:
ben liste yapmıştım güya artık rahat edecektim ama bu defa da ordakileri istemiyor canım off.. dolma yapcam galiba ön hazırlığım hiç yok ama, yemeği geç yicez anlaşılan. menümü değiştirdem bu arada

bende böyle yapmıştım birgün et, tavuk, balık, hamur işi, sebze diye ama sadece cumaları balık günü tutuyor neyseki yaşasın balık

Çocuk olunca insanın yemek kültürü de tamamen değişiyor,örneğin biz eşimle asla yemem dediğimiz yemekleri sırf oğlumuza kötü örnek olmamak için yiyoruz.Çünkü bizim yemediğimiz birşeyi gördü mü o da yemiyor.Ne pişireceğime karar vermek pişirmekten daha zor geliyor bana.Bu başlık iyi oldu buradaki menülere bakarak karar verebilirim :idea:

ben akşam çorba tarifleri başlığındaki ezo gelin çorbasını yaptım çokda güzel oldu bu akşam da ondan kalanı içeceğiz ve birde dondurucudan çıkartılmış taze fasulyeeeee

Dün akşamki misafir menümü yazayım. Ezogelin çorba, pila, fırında patates, Rus salatası, mevsim salatası. Duduklude yaslanmış salçası sebzeli tavuk. Bunların hepsini de esim yaptı desem kıskanır mısınız?

akşama sulu patates pilav yapcam, kızım aç kalcak bu menuyle ona da bişiler uydurmak lazım :|

domates çorbası, kaşarlı köfte, fırında patates, pirinç pilavı bi de ekmek, kocam alıcak:)

yesimk06' Alıntı:
Dün akşamki misafir menümü yazayım. Ezogelin çorba, pila, fırında patates, Rus salatası, mevsim salatası. Duduklude yaslanmış salçası sebzeli tavuk. Bunların hepsini de esim yaptı desem kıskanır mısınız?

maşallah derim hocam. taktiğiniz nedir? nasıl oluyor biraz bizede yardımcı olsanız :D

akşama pırasalı börek yapmayı düşünüyorum ama her an makarna çorbaya dönebilirim :D

yesimk06' Alıntı:

böyle şeyler öyle her yerde konuşulmaz bak nazar değer eşine sonra gerçekten odun bi adam olur çıkar başına :)

s.sultan' Alıntı:
yesimk06' Alıntı:

böyle şeyler öyle her yerde konuşulmaz bak nazar değer eşine sonra gerçekten odun bi adam olur çıkar başına :)
İsin ilginç tarafı evlenmek için tanıştıgimizda ev islerine yardım eder mısın diye sormuştum hayır demişti. :puhaha:
Yemek yapmayı seviyor. Gencken Lokantaları varmış babasıyla birlikte çalıştırdıkları. Yemek yapmak beni rahatlatıyor diyor. :wink:

yesimk06' Alıntı:
KISKANIR MIYIZ?

dünün menüsü yayla çorbası, kremalı mantarlı tavuk sote, pilav yanında da kola, bu olmazsa olmaz, daha ne olsun:)))

ozkancanan' Alıntı:
dünün menüsü yayla çorbası, kremalı mantarlı tavuk sote, pilav yanında da kola, bu olmazsa olmaz, daha ne olsun:)))

Ne güzelmiş menü, ben genelde çorbayı es geçiyorum, bi yemek yapmaya çalışıyorum, o da zar zor :)

BBNET
Geri