mu_korkmaz' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:
Hocam belki aynı sorunla ben de karşılaşabilirim. O yüzden yapmayı düşündüğüm şeyleri sana da söylemek istiyorum. Önce okula onay belgenin fotokopisiyle beraber dilekçe yaz. Ayrıca açmış olduğun kursun adı bilişim teknolojileri ve yazılım olduğunu belirt. Kaybedeceğin gelirler için hakkını arayacagini belirt. Varsa sendika avukatinla irtibat kur. Sonuç çıkacağını düşünüyorum
Ayrıca tereddüt edilen husular konusundaki genelgeyi de ekle.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görüş Talebi
Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi çerçevesinde yürütülen kurslarla ilgili aşağıda madde madde belirtilen hususlarda tereddüt hasıl olmuştur.
1-Kurs Merkezi müdürü ve müdür yardımcılarına kaç saat ek ders ödeneceği; 2-Müzik, Resim, Beden Eğitimi ve Bilgisayar gibi derslerin de Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılıp açılamayacağı; 3-Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında ücretli öğretmen çalıştırılıp çalıştırılamayacağı.
4-Kurs Merkezi Müdürleri branşlarında kaç saat derse girebilir ve bunun kaç saati ek ders sayılacağı gibi çelişkili durumlar söz konusudur.
Bu bağlamda; tereddüte hasıl söz konusu maddeler ile ilgili uygun Bakanlık
görüşlerinizin tarafımıza iletilmesi hususunda;
BAKANLIK GÖRÜŞ YAZISI
İlgi: a)Diyarbakır Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğününn 07/11/2014 tarih ve
91282664/45/5131098 sayılı yazısı.
b)Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve
Yetiştirme Kursları Yönergesi.
İlgi (b) Yönerge doğrultusunda ilinizde düzenlenen kurslarla ilişkin ilgi (a) yazı
incelenmiştir.
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine
İlişkin Kararın 8/3 maddesinde yer alan “Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir.“ hükmüne istinaden mevcut uygulamaya göre hafta sonlarında yapılan kurslar için kurs merkezi müdürü veya görevli müdür yardımcısından birine 2 (iki) saat ek ders ücreti ödenmektedir.
Bilindiği üzere, destekleme ve yetiştirme kursları ile öğrencilerin sınavlara
hazırlanmaları ve derslerindeki eksikliklerinin tamamlanması amaçlanmıştır. Bu nedenle kursların esas itibariyle bu sınavlara yönelik derslerden açılması hedeflenmiştir. Ancak, gerçek ihtiyacın tespit edilmesi, öğrenci ve velilerden yeteri kadar talebin olması durumunda özel yetenek sınavlarına yönelik olarak diğer derslerden de kurslar açılabilir. Kursların açılması ve kapatılması kararı ise il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğuna bırakılmıştır.
Kurslardan beklenen verim ve başarının elde edilebilmesi için bu kurslarda kadrolu
öğretmenlerin görevlendirilmelerinin uygun ve daha yararlı olacağı düşünülmektedir. Ancak, zorunlu hallerde ücretli öğretmen görevlendirilebilecektir. Bu konuda da yetki ve sorumluluk, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bırakılmıştır.
Söz konusu Kararnamenin 6/1-a maddesinde ise; “Müdür, müdür başyardımcısı ve
müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi
verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.” hükmüne göre kurs merkezi müdürü ve görevli müdür yardımcısına talep etmeleri halinde haftada 6 (altı) saate kadar ek ders görevi verilebileceği değerlendirilmektedir.
Kaynak: Eğitimhane