BTY KURSUM İPTAL EDİLMEK İSTENİYOR

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sftcrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sftcrt

Aktif Üye
Arkadaşlar hiçbir alt yapısı olmayan bir yazı yüzünden Bty kursum iptal edilmek isteniyor.

Ekli dosyalar

• görüş yazısı.jpg
    görüş yazısı.jpg
    48.4 KB · Görüntüleme: 1,742
Sende teredütte de düşülen konular ile ilgili yazıyı ekle. Ayrıca benim kursumun adı bilgisayar kullanımı değil diye belirt.

hocam okuduklarını anlamıyorlar bu yazı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne bizim kursumuzun adı bilişim teknolojileri ve yazılım

marasliyim' Alıntı:
benim kursu kapattılar
Hocam belki aynı sorunla ben de karşılaşabilirim. O yüzden yapmayı düşündüğüm şeyleri sana da söylemek istiyorum. Önce okula onay belgenin fotokopisiyle beraber dilekçe yaz. Ayrıca açmış olduğun kursun adı bilişim teknolojileri ve yazılım olduğunu belirt. Kaybedeceğin gelirler için hakkını arayacagini belirt. Varsa sendika avukatinla irtibat kur. Sonuç çıkacağını düşünüyorum

mu_korkmaz' Alıntı:
marasliyim' Alıntı:
benim kursu kapattılar
Hocam belki aynı sorunla ben de karşılaşabilirim. O yüzden yapmayı düşündüğüm şeyleri sana da söylemek istiyorum. Önce okula onay belgenin fotokopisiyle beraber dilekçe yaz. Ayrıca açmış olduğun kursun adı bilişim teknolojileri ve yazılım olduğunu belirt. Kaybedeceğin gelirler için hakkını arayacagini belirt. Varsa sendika avukatinla irtibat kur. Sonuç çıkacağını düşünüyorum
Ayrıca tereddüt edilen husular konusundaki genelgeyi de ekle.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görüş Talebi

Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi çerçevesinde yürütülen kurslarla ilgili aşağıda madde madde belirtilen hususlarda tereddüt hasıl olmuştur.

1-Kurs Merkezi müdürü ve müdür yardımcılarına kaç saat ek ders ödeneceği; 2-Müzik, Resim, Beden Eğitimi ve Bilgisayar gibi derslerin de Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılıp açılamayacağı; 3-Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında ücretli öğretmen çalıştırılıp çalıştırılamayacağı.
4-Kurs Merkezi Müdürleri branşlarında kaç saat derse girebilir ve bunun kaç saati ek ders sayılacağı gibi çelişkili durumlar söz konusudur.

Bu bağlamda; tereddüte hasıl söz konusu maddeler ile ilgili uygun Bakanlık
görüşlerinizin tarafımıza iletilmesi hususunda;

BAKANLIK GÖRÜŞ YAZISI

İlgi: a)Diyarbakır Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğününn 07/11/2014 tarih ve
91282664/45/5131098 sayılı yazısı.
b)Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve
Yetiştirme Kursları Yönergesi.
İlgi (b) Yönerge doğrultusunda ilinizde düzenlenen kurslarla ilişkin ilgi (a) yazı
incelenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine
İlişkin Kararın 8/3 maddesinde yer alan “Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir.“ hükmüne istinaden mevcut uygulamaya göre hafta sonlarında yapılan kurslar için kurs merkezi müdürü veya görevli müdür yardımcısından birine 2 (iki) saat ek ders ücreti ödenmektedir.

Bilindiği üzere, destekleme ve yetiştirme kursları ile öğrencilerin sınavlara
hazırlanmaları ve derslerindeki eksikliklerinin tamamlanması amaçlanmıştır. Bu nedenle kursların esas itibariyle bu sınavlara yönelik derslerden açılması hedeflenmiştir. Ancak, gerçek ihtiyacın tespit edilmesi, öğrenci ve velilerden yeteri kadar talebin olması durumunda özel yetenek sınavlarına yönelik olarak diğer derslerden de kurslar açılabilir. Kursların açılması ve kapatılması kararı ise il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğuna bırakılmıştır.

Kurslardan beklenen verim ve başarının elde edilebilmesi için bu kurslarda kadrolu
öğretmenlerin görevlendirilmelerinin uygun ve daha yararlı olacağı düşünülmektedir. Ancak, zorunlu hallerde ücretli öğretmen görevlendirilebilecektir. Bu konuda da yetki ve sorumluluk, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine bırakılmıştır.

Söz konusu Kararnamenin 6/1-a maddesinde ise; “Müdür, müdür başyardımcısı ve
müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi
verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.” hükmüne göre kurs merkezi müdürü ve görevli müdür yardımcısına talep etmeleri halinde haftada 6 (altı) saate kadar ek ders görevi verilebileceği değerlendirilmektedir.
Kaynak: Eğitimhane

Ekli dosyalar

Bunlar neyin kafasını yaşıyor arkadaş? Kurs kapatmanın kime ne faydası var? Hangi mantıkla, neye göre kapatıyosun kursu? hakkınızı arayın hocalarım. Bizim kursun hafta sonu açılma sebebini ve gerekçesini belirtin.

Hocam bizim müdür yardımcısının işgüzarlığı Şu yazıyı ilkokul çocuğuna versen böyle bir yazı yazmaz. Tamamen öylesine cevap verilmiş bir yazı. Sizlerin de söylediği gibi bilgisayar kullanım branşı diye bir branş ben duymadım. Direk bu yazı ile kursu kapatın demeye getirdiler. Müdür ile konuştum sizi mahkemeye veririm dedim. Şimdi bu yazıya istinaden il milli eğitimden görüş istiyorlar. Bana tebliğ ettirdiklerinde imzamın üstüne aynen şunları yazacağım. "Branşım Bilgisayar Kullanım Değil Verdiğim Kursun Adı İlköğretim okulları haftalık ders çizelgesinde yer alan Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersinin Kursu" "Her türlü yasal ve hukuki haklarım saklı kalması şartıyla tebliğ ediyorum"

Bizim Halk Eğitim Müdürü de bugün bana geldi, "Hocam Şanlıurfa Valiliğinin bir yazısı varmış, artık Bilgisayar, İlkyardım ve birkaç tane daha kurs açılamayacakmış" diye. Bende böyle bir yazıdan haberim olmadığını söyledim. Ama Halk Eğitim Müdürü o kadar ciddiydi ki (hoş zaten bu alanlarda kurs yoktu da, heralde açmayı düşünüyordu) bende açıkcası tereddüte düştüm. Böyle bir yazıdan haberi olan var mı?

Arkadaşlar bilgisayar öğretmeni değilim fakat bt rehberliği yapıyorum. halk eğitime bağlı bilgisayar işletmenliği kursunda bir kaç kez kurs verdim. müdür değişmiş artık kurs veremezsiniz dedi. Böyle bir şey mümkün mü. anlaşılan torpil ve sendika bağlantısı ile atanan müdürlerden çekeceğimiz var

Cumhurbaşkanı onaylarsa bu kursların da ek dersi 100% zamlanacak mı? Eğer öyle ise bu kurslardan kısıp diğer kurslara aktaracaklar o yüzden ülke çapında artık bu kurslar verilmezse hiç şaşırmam.

dersin kendisi gerekli görülüyor mu ki kursu gerekli görülsün arkadaşlar...yapmayın lütfen...

Hocam Urfada değiliz idarecimiz bir siteden bulduğu bu yazıya istinaden kapatmak istedi kursumuzu. Milli Eğitime yazı yazdı ve cevabı gelmeden ücret ödenmeyecek kursu kapatın dedi :?: :!:

arkadaşlar sendikanın hukuk sekreteri konuyu görüştü iki yazı arasındaki çelişkiyi aktardı. İl milli eğitim yeniden görüş yazısı isteyecekmiş Cevabı gelene kadar kursumuza devam edeceğiz. Aslında görüş yazısına gerek yok kanun yönetmelik gayet açık ama okuduğunu anlamayan idareciler var...

Arkadaşlar malum Şanlıurfa Yazısı bize de ulaştı. Bilişim tek. Ve yazılım kursumu kapatacaklar sanırım. Diyarbakır ın istediği görüş yazısında pek bişey yazmıyo maalesef. Ne yapıcaz. Yönergeyi mi koyalım önlerine. İller ilçeler malum kafalarına göre takılıyor.

Bty de kurs açılması çok mantıksız ders saatleri yetmiyor mu? Devletin parasına göz dikmişsiniz yazık.

kursu kapatırlarsa sizde sadece btr görevlerini yapın başka görevler yapmayın.....

"Light" arkadaşım.. Ne alaka yetmiyor mu? Sanki cebinden veriyorsun.. Ayrıca 2 ders evet bana yetmiyor. Siz sanırım 40 dk. oyun oynatarak geçiriyorsunuz derslerinizi. Gönül ister 3 saat olsun.
Allahımdan tek duam şudur: resmi yazıları Hazırlayanlar en azından 2.kez okuyup herkesi düşünerek yazsınlar. Çünkü il-ilçe-okul müdürü bu yazıları anlayamıyor maalesef.
Bir gün bilişim tekn. Dersinin aslında çok gerekli olduğu anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak. Teog için hazırladığınız nesil maalesef aptal olarak yetişiyor.

BBNET
Geri